⬅ חזרה לאינדקס

ברוקר פשוט לאזרחית אמריקאית

🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 10:13
אהלן אהלן,

אחותי אזרחית אמריקאית (וישראלית) ומעוניינת לפתוח חשבון השקעות לטווח ארוך.

יש לה חשבון בנק בwells Fargo.

היא טיפה טכנופובית, וגם בפחד תמידי מענייני המיסים שם.

יש מקום מומלץ ופשוט, שגם דואג לענייני המיסים שיהיה לה נוח להשקיע בו?

האם דרך הבנק זו אופציה ואלידית?

אולי בכלל עדיף לפתוח לה פה חשבון במיטב דש וחבריו?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 12:00
החשבון בWells Fargo פחות רלוונטי לעניין ההשקעות.

אין דרך לעשות את זה שהכל יהיה על אוטומט - בברוקר ישראלי מנכים מס במקור אז לא צריך לדווח לישראל, אבל צריך לדווח לארה"ב. בברוקר אמריקאי צריך לדווח לשתי הרשויות.

אתה תמיד יכול לספר לה שפחדתי פחד מוות מביורוקרטיה והתעסקות עם מיסים, ואחרי שקראתי את הבלוג של @FIYaacov זה עשה לי המון סדר. אם להתגבר על הפחד מביורוקרטיה וטכנולוגיה זאת לא אופציה ריאלית, אין שום בושה בלשלם לאיש מקצוע שיעזור לנהל את המיסים, ואיש מקצוע שינהל את ההשקעות.

לדעתי חשוב מאוד שאנשים יבינו שהשקעות זה לא רק בשביל אנשים טכנולוגיים עם אהבה גדולה להתעסקות עם רשויות המס.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 12:04
תושבת ישראל? אם כן אז רק IB.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 14:06
אני גר בישראל והבנתי שכנראה יהיה לי הכי קל לקבל את הדוחות לדיווח שנתי מ- IB ולכן הלכתי על הברוקר הזה, בנוסף יש עוד דברים שבגללם בחרתי בו אבל קודם כל רציתי שיהיה לי "קל" לדווח.

לגבי אוטומציה של התהליך לא מצאתי פתרון עיקר הביעה זה שאני לא גר בארהב D: חשבתי על זה אבל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 14:19
מכל ברוקר היא תקבל שירות זהה - תקבל טופס 1099 דיגיטלי (pdf) אותו תוריד מהאיזור האישי באתר של הברוקר.

ועם הטופס הזה היא תצטרך להגיש דוח מס (לבד עם דרך תוכנה, או דרך רו"ח).

אם היא מעבירה כסף לישראל / בחזרה זה יכול להשפיע על ההחלטה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 15:54
גם לי יש חשבון בנק ב- Wells Fargo (שנים רבות). בעבר השקעתי דרך חשבון הברוקראג' של הבנק והאמת שזה היה די נוח. אבל בשלב מסויים הם סגרו את האופציה של השקעה לתושבים מחוץ לארה"ב. כיום יש רק מספר מצומצם של ברוקרים אמריקנים שמאפשרים פתיחת חשבון למשקיעים ללא כתובת מקומית בארה"ב. ביניהם IB ו- Charles Schwab. אני משקיע דרך שניהם. לדעתי הממשק יותר נוח ב- CS. כאן בפורום הרבה מעדיפים את IB כי נוח יותר ופחות יקר להעביר אליו כספים מהארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 16:11
הרבה יותר נוח לטעמי.

בשוואב גם אין עמלות מסחר (ישירות לפחות) בשונה מ-IB.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 20:44
לניירות אמריקאים. - רלוונטי לפותח האשכול.

אבל למי שלא אזרח ארה"ב, זה פחות רלוונטי, כי מעדיף קרנות אירופאים לא מחלקים - וזה מסביר את העדפה הכללית ל IB.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 22:41
הסיבה העיקרית היא הנוחות בהעברת ש"ח בהעברה בנקאית רגילה לאינטרקטיב, וקבלת הכסף בחזרה בשקלים, בחינם.

כל השאר (עמלות מסחר וכד') זה זוטות של הזוטות...
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2025 23:01
למי שאוהב להתמנף הם גם הזולים ביותר ובפער מכל המתחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2025 07:24
אני משתדל להגיב בהתאם לשאלה של פותח האשכול.

מדובר באזרחית אמריקאית, לכן הקרנות האירופאיות הלא מחלקות שציינת לא רלוונטיות עבורה.

בנוסף, פות"ש לא ציין אם יש לאחותו הכנסות קבועות בארה"ב שמיועדות להשקעה (צוין שיש לה חשבון בנק ב-WF). אם יש לה כאלה לדעתי שוואב זה פתרון לא רע בכלל בזכות הממשק הנוח מאשר IB (צוין שהיא טכנופובית). ברור שאם מדובר על הכנסות בשקלים בארץ, IB מקבלים יתרון משמעותי על שוואב.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2025 08:53
כמובן - וכמו שהדגשתי.

רק חידדתי, עבור האלו שיקראו בעתיד.