⬅ חזרה לאינדקס

יציאה מחוזה שכירות

🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 18:53
לצערי מצבי הנפשי רע מאוד ואני מרגיש צורך לחזור לבית הורי.

האם יש דרך כלשהי לצאת מחוזה עליו חתמתי לפני כחודשיים? על פי קריאה באינטרנט לא. אולי פספסתי משהו...

מעוניין לצאת כי מצבי הנפשי רע מאוד, אין כל רע בדירה.

יש משהו שניתן לעשות מלבד להתחנן לבעלת הדירה ולפנות לליבה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 19:11
מובן לגמרי, מקווה שתתחזק ותתאושש.

להתחנן נשמע מביך, אבל רוב הסיכויים שאם תסביר לה שאתה במצב נפשי קשה וחייב לחזור להורים - היא תנסה לעזור לך ושניכם ביחד תחפשו שוכר חלופי.

אני מניחה שעד שיימצא השוכר הזה, תצטרך להמשיך לשלם. זה משהו שאתה יכול לאפשר לעצמך? אולי בעזרת ההורים?

אני לא יודעת איפה אתה שוכר וכמה מהר אפשר למצוא מחליף, אבל מניסיוני כבעלת נכס להשכרה לשעבר, במקום מאד קטן ומרוחק הצלחתי תמיד למצוא מחליף תוך חודשיים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 19:15
כן, זכותך למצוא דייר חלופי

עדיף פשוט להסביר, לא צריך להתחנן. תתחיל קודם כל מלפרסם בפייסבוק ובין חברים בלי לשאול אותה, ואז תיצור איתה קשר, תסביר לה בצורה פשוטה שיש לך בעיה רפואית ואתה חייב להיות אצל הוריך, תאמר לה שהתחלת לחפש דייר מחליף, ותשאל אם היא רוצה במקום זה לחפש בעצמה. יש בעלי דירות שיעדיפו לחפש בעצמם כי הם לא יכולים לסרב לדייר מחליף בלי סיבה מנומקת.

ובבקשה מכל הלב - תעדכן פה תוך כדי, יש פה קבוצה מאד גדולה שדואגת לך ורוצה לחזק אותך במסע הלא פשוט הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 19:22
הדירה באיזור ביקוש?

טיפ לעתיד כמו שהמלצתי בהרבה בעבר. לנסות להגיע עם בעל הדירה מראש לסעיף עם זכות לסיים חוזה מכל סיבה בהודעה מראש של לפחות 60 יום / זכות הדדית ל2 הצדדים ובלחיצת יד לסכם זזה כפתור חירום בלבד.

איחולי בריאות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 19:22
תתחיל בלבדוק את החוזה. האם יש בו סעיף המאפשר למשכיר להודיע על סיום החוזה טרם תום התקופה?

מאחל שתרגיש טוב יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 19:24
אם למשכיר יש בחוזה זכות לסיים את החוזה, זה מחייב לפחות 90 יום הודעה מראש בעוד לשוכר זה עד 60 ימי הודעה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 19:42
ידוע.

התכוונתי לשוכר.

טעות הקלדה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 20:06
חשוב שתדע שחילופי שוכרים זה דבר שקורה כל הזמן ואתה לא צריך להרגיש שאתה מתחנן בפני בעל הדירה.

כמו שהציעו כאן - רצוי לקרוא את כל הסעיפים הרלוונטיים בהסכם על חילופי שוכרים. בהרבה הסכמים יש סעיפים שמסדירים זאת.

(אני יוצא מתוך הנחה שאין לך בהסכם סעיף שמקנה לך זכות להודיע על סיום ההסכם בהתראה של 60 ימים ללא סיבה).

גם אם הניסוח בהסכם הוא לא מיטבי בעניין חילופי שוכרים - הפתרון לדעתי הוא קודם כל לפנות בנועם וברוגע לבעל הדירה ולהביע בפניו רצון לצאת מההסכם. צריך לראות מה הפתרונות שהוא מציע.

בהנחה שבעל הדירה מבקש שתמצא דייר חילופי צריך לפעול בכיוון הזה ולעשות מאמץ להציג לו דיירים חילופיים טובים.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 20:11
זה מעוגן בחוק - זכות למצוא מחליף להשכרת הנכס כיציאה מהחוזה. וחוק גובר כל כל מה שנאמר או לא נאמר בחוזה.

החוק מנוסח מעט מעורפל סטייל מחליף שמקובל על בעל הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 20:22
אכן אתה צודק לגבי העירפול בחוק.

סעיף 22 לחוק השכירות שעוסק בהעברת השכירות מנוסח באופן גרוע.

סעיף 22 לחוק השכירות הוא לדעתי דיספוזיטיבי, ואינו קוגנטי - זאת אומרת אפשר להתנות עליו בהסכם השכירות.

זה נכון שבית המשפט יכול לכפות חילופי שוכרים גם בניגוד למה שנאמר בהסכם - אבל אנחנו לא רוצים להגיע לשם כי דיון כזה לוקח המון זמן.

לדעתי לא מומלץ לעשות חילופי שוכרים בניגוד להסכמת בעל הדירה ללא גושפנקה של בית המשפט.

אני חושב שהפתרון הוא קודם כל לשוחח בנועם עם בעל הדירה.

לא מהווה יעוץ משפטי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 20:28
אני גם יכול להבין את בעל הנכס שלא רוצה שהנכס שלו יהיה כתחנת רכבת +

בחר במישהו ספציפי לגור בנכס היקר שלו ופתאום כופים עליו מישהו שבתחושת בטן לא בא לו טוב.

את השוכר המקורי בחר מתוך 5 מתעניינים ןכעת "מפילים" עליו מישהו אחר.

יש בעלי דירות למשל שלא מוכנים לשוכר עם וואטסאפ ללא אישור קריאה (וי כחול כפול)...טיעון לא לקבל אותו כמחליף?! בעיה...

אפילו שעומד באופן זהה בכל התנאים של קודמו. אח תאום.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 22:00
במקרה הגרוע הוא תמיד יכול להתיר לשוכר לצאת מהחוזה ולחפש בעצמו את שוכר חלומותיו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 22:02
והחודשים הריקים+ ארנונה + ועד הבית יהיו על מי?!
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 22:16
אז תבחר מה אתה מעדיף, שוכר שלא מקובל עליך או להפסיד תקופת שכירות. בעיניי ברור מה עדיף.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 22:20
יש בעלי דירות שיבחרו באפשרות שלישית:

השוכר המקורי שבחרו עד למציאת מחליף שמקובל עליהם. יחפשו סיבות למה לא לאשר את המחליף כמקובל עליהם - בטחונות פחות מרגיעים, היעדר היסטוריית.שכירות ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 23:01
מסכים בהחלט עם מה שאתה אומר והפתרונות המוצעים על ידך.

לגבי הזכות למצוא דייר חילופי - ולצורך דיון אקדמי בלבד - לדעתי השתרשה בציבור דעה לא מדוייקת שתמיד מותר למצוא דייר חילופי גם בניגוד להסכם השכירות.

לדעתי זה לא מדויק - בעל דירה יכול לציין בהסכם שלא ניתן להעביר את הסכם השכירות. ניסוח כזה לדעתי חוקי לחלוטין.

סעיף 22 לחוק השכירות שהוא הסעיף הרלוונטי - הוא דיספוזיטיבי, ניתן להתנות עליו ולכן אפשר לכתוב סעיף שקובע חד משמעית שלא ניתן להעביר את הסכם השכירות.

זה נכון שבית המשפט תמיד יכול לכפות על בעל הדירה חילופי שוכר בניגוד למה שכתוב בהסכם השכירות אבל זה לא מקנה לשוכר זכות מוחלטת למצוא דייר חילופי וזה מחייב נקיטת הליכים משפטיים.

יכול להיות שבית המשפט מאד לא יאהב משכיר שמערים סתם קשיים על השוכר ויקבע שהמשכיר פעל בחוסר תום לב וכמדומה עד כדי שחרור השוכר מהסכם השכירות וזה אולי הנשק העיקרי של השוכר שמעוניין להשתחרר מהסכם שכירות על ידי מציאת שוכר חליפי בניגוד לעמדת המשכיר ובניגוד להסכם השכירות.

אבל גם אם כל זה נכון - איזה דייר חילופי יסכים להיכנס לדירה ללא הסכמת המשכיר - כל הסעיף לדעתי לא ריאלי במציאות היומיומית.

דוגמא נוספת - לשוכר יש חצי שנה לסיום הסכם השכירות. אין שום חוק שמחייב בעל דירה להסכים במסגרת חילופי השוכרים על הארכת הסכם השכירות מעבר לתקופה הנקובה בהסכם השכירות. איזה שוכר יסכים להיכנס לדירה כאשר יש לו רק חצי שנה להתגורר בדירה עם כל ההוצאות הכרוכות במעבר דירה.

הפתרון הפרקטי היחיד מלבד מלחמה מטופשת בבית משפט זה להגיע להבנות עם בעל הדירה.

לא מהווה יעוץ משפטי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 23:16
דברי חוכמה ועדיין...

כמה זמן ייקח עד שבית משפט יפסוק ויכפה על בכל נכס פרטי שוכר אחר? ובינתיים מה יהיה עם השוכר שחייב לעזוב מבחינתו?

אם נשאיר לרגע בצד את החוק. נקודה למחשבה -

הוגן לכפות על אדם פרטי עם רכוש פרטי מי יגור בנכס שלו?

זה הרי לא מקום ממשלתי או ציבורי המחוייב לפתוח דלתו עבור כל אחד...
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 23:48
לא לשכוח גם שלבעל הנכס יש אינטרס שהשוכר הנמצא בדירה שלו יהיה מרוצה, אני לא הייתי מעוניין להשאיר בדירה שוכר ממורמר הרוצה לעזוב, ואני מאלץ אותו לעמוד בתנאי החוזה, ואולי להכנס איתו לעימות משפטי, אפילו שיש לי בטחונות וערבויות והחוק לצידי, אני מעדיף לא לגלות בדרך הקשה והיקרה ששוכר ממורמר יכול למרר גם לי את החיים. רוב רובם של משכירי הדירות מחפשים שקט ושהשכר דירה יכנס במועד, אם יש שוכר חליפי המוסכם על בעל הבית, לא נראה לי שתהיה בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 10:29
לא מבינה לאן התפתחה השיחה ומה הקשר לשאלת הפות"ש. הוא צריך לעזוב מסיבות קריטיות ואני מאד מקווה שכל בעלי הדירות בפורום מסכימים שבמצב כזה הם משחררים אותו מהחוזה ואפילו תומכים בו רגשית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 12:30
בדקתי את החוזה, אין סעיף של הודעה מראש, עזיבה מוקדמת או כל דבר בסגנון.

אנסה לשוחח עם בעלת הדירה היום. דרך אגב, הגעתי אל הדירה דרך מתווכים אם רלוונטי. ראיתי שהציעו פה שאחפש עבורה מחליף. אןלי לשלם את עלות התיווך זו חלופה טובה.

זו בעיה. אזור שהושפע לא מעט מהמלחמה ויש יותר דירות מביקוש לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 12:45
נשמע רעיון מצויין. כל דבר שאפשר לפתור בכסף - עדיף (כסף מיועד בדיוק לזה)
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 13:27
אל תניח הנחות מראש, בטח לא כאלה פסימיות.

אני השכרתי בישוב קטן על גבול לבנון החל משלוש שנים אחרי מלחמת לבנון השניה (שהיתה טראומה רצינית למי שזוכר) וכבר חזר הביקוש.

ואם הדירה נמצאת בדרום או בצפון הרחוקים, הסיכוי שבעלת הבית תתחשב בך ותנסה לעזור הוא גדול יותר (אני מקווה ומעריכה).

תדבר איתה, ותחזור לעדכן. אם תתקל בבעיות, אולי נוכל לעזור לך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 13:39
אם המצב הנפשי מאובחן רפואית והוא אכן כזה שלא מאפשר לך להמשיך בשכירות (וגם לא ידעת על המצב הזה בעת ששכרת את הדירה), יכול להיות שתוכל לבטל את ההסכם בטענה (שמתקבלת באופן נדיר) של סיכול (סעיף 18א לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה)]. אם זה קריטי עבורך, שווה להתייעץ עם עו"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 14:09
תודה, אך המצב הרפואי קיים כבר תקופה ארוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 14:16
עדיף לסגור בשיחה נינוחה עם בעלת הבית, אולי להביא לשיחה חבר או בן משפחה, הדבר האחרון שצריך במצב הזה זה להכנס לקטטה משפטית.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 14:24
שיבקש מאחיו התאום להפעיל את זה.

יום אחרי אישור המשכיר על הדייר החדש, שישבית מחדש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 14:41
חסרה פה אינפורמציה - האם מדובר בבעל דירה אחלה באזור ביקוש (אז שיחה פתוחה כנראה שתפתור את העניין), או בבעל דירה פוץ בחור כלשהו?

אין דרך פעולה אחת שטובה לכל התרחישים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 16:04
אז בתום שנה בעל הדירה יחליט שהוא לא מתאים לו כשוכר כי מתעלם מהודעות ימים ארוכים.

כבוד הדדי בין הצדדים.

אני כשוכר (מבחירה) עונה בהקדם לבעל הנכס שלי וההיפך ב3-4 פעמים שיוצא לנו לשוחח בשנה