⬅ חזרה לאינדקס

רכישת דירה קומה 3.5 ללא מעלית ירושלים

🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 10:59
הייתי שמח להתייעצות בנוגע לרכישת דירה בקומה 3 ללא מעלית (בניין עם עמודים).

אנחנו זוג עם כסף שמושקע בשוק ההון שנמאס לו משכירויות ורוצה את הבית שלו. אנחנו מחפשים בבית הכרם (שכונה מאוד יוקרתית ויקרה בירושלים ). פשוט כי אנחנו כבר גרים פה ואחרי בדיקות לגבי מעבר למקום אחר בארץ הגענו למסקנה שאנחנו סה״כ אוהבים את השכונה.

הבעיה שהיא יקרה והיצע הדירות בה קטן ומכיל המון מלכודות (דירות אבן ישנות יפות מבחוץ עם רישומי טאבו קטנים בגודל - ״90 מטר בארנונה 65 בטאבו״…)

אחרי חיפושים נמשכים מצאנו דירה בבניין קטן (9 דירות) עם נוף מדהים, 3 כיוונים, 4 חדרים, מחולקת נהדר, מוארת ומשופצת עד ליסוד. המחיר שלה כרגע 2.95 מליון והיא רשומה כ77 מטר בטאבו (81 בארנונה) לא כולל המרפסת. המרפסת היא כזאת שאפשר גם לסגור ולהכניס אותה לשטח הדירה (אפשר לראות קומה מתחת שעשו ככה). הקאטץ׳ זה שמדובר בקומה 3 וחצי ללא מעלית. כן יש לה מחסן 7 מטר טאבו בקומה הראשונה

לצורך העניין באותו רחוב יש דירה בגודל 81 מטר שמבקשים עליה 3.6. רחובות ליד ראיתי דירות 75 מבקשים 3.3

בקיצור יש כאן הנחה מסוימת שמביאה אותנו לתקציב ואולי עם סבלנות ומיקוח אפשר לרדת.

השאלה היא מה הסיכון הכספי ברכישת דירה שכזאת? אנחנו מבחינתנו אפילו לא שמנו לב לעניין הקומות בהתחלה ואחרי שהתחלתי לחקור הבנתי שיש כאן בעייתיות ואנשים לא אוהבים לעלות מדרגות (55 במקרה של הדירה הזאת). זאת מתוך מחשבה שאנחנו קונים דירה לעצמנו ולא מתוך רצון למכור אותה. מצד שני החיים בלתי צפויים ואם נרצה למכור אותה עוד כמה שנים ונגלה שקשה מאוד במחיר שמאי אז יש כאן סיכון מסוים

אשמח לתובנות
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 15:53
זה מעיק, אבל לא סוף העולם.

הדירה טובה ובשכונה טובה, אנשים יתפשרו על עניין המדרגות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 15:58
שכנים דתיים? אם כן כמה דתיים?

הייתי בודק אפשרות להתקנת מעלית והאם יש שם התכנות כלשהי לפינוי בינוי/תמא38
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 16:02
אני גרתי בקומה שנייה ללא מעלית

עם ילדים קטנים ועגלה זה לא פשוט

אבל, להכול אפשר להתרגל

אם הדירה מוצאת חן בעינכם

אז התשובה פשוטה
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 16:02
זה המוןןןןן מדרגות ואתה לא הולך ונהיה יותר צעיר.

אחרי 3 קניות בסופר תקלל את הרגע שקנית בקומה 3.5 ללא מעלית. ואני לא על מדבר על היום שתחזור חולה מת עם שפעת מקופת חולים/ הוריך ירצו לבקר / אחר.

זה כמו לקנות נעליים חצי מידת פחות כי מחיר מבצע ושאר הדגמים במידתך יקרים. מעיק כל יום!!!

ובעתיד עת תרצה למכןר תתחננן לטלפונים וידך תהא על התחתונה במו"מ אפילו שמדובר בשכונה מעולה.

המלצתי: בזכות רווחיך הנעים חפש את הדירה הכי יפה בשכונה לחוזה ארוך טווח.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 16:03
קומה 2 וקומה 3.5 זה שני סיפורים שונים עם רמת כאב שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 16:11
אני גר קומה רביעית בלי מעלית. זה לא היה אידיאלי, אבל התפשרתי כי הדירה 120 מטר, עם מרפסת גג ורק שכן אחד בקומה. העדפתי את המאפיינים האלה על מעלית.

למי שאין ילדים קטנים, או מגבלה גופנית זה לא סוף העולם. מה גם שזו שכונה טובה מאוד ומכל שאר הבחינות מתאימה להם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 16:45
סבתי גרה עד גיל 92 בקומה רביעית בלי מעלית. אמרה שזה שומר עליה בכושר.

יש כאלה שזה בלתי נסבל עבורם.

בסופו של מדובר בהעדפה אישית, זוג בלי ילדים או עם ילדים גדולים (בלי עגלה) נשמע לי סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 17:04
הכל עניין של מחיר, היצע וביקוש. אולי חוסר המעלית כבר מתומחר, ואולי אפשר על זה להתמקח - ויום יבוא ותהיה בעמדת המוכר ותתמודד עם זה.

פרקטית, מעיק אך אפשרי. אין כלה מושלמת , אלא אם התקציב לא מוגבל.

גרתי בדירה בבעלות בקומה 4 ללא עמודים, ללא מחסן וגם ללא חניה ועם 2 פעוטות אבל בשכונה טובה - גם לזה יש מחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 17:13
יש דברים שאין להן מחיר. כמו נעל זולה במיוחד אך מעט לוחצת- לא לקנות!!

מה שאולי מעיק מעט כעת יעיק מאוד בהמשך ובימים ספציפיים - שכחת טלפון בדירה, הובלת משהו כבד, חזרה לבית חולה, ביקור הדודה ועוד.

יש במודיעין דירות זולות יותר ב20-25 % מדירה דומה עם מעלית והן תקועות חודשים ארוכים מאוד.

מעל 400000 ש"ח פחות ובכל זאת......

וקמה 3 ולא 3.5...
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 17:23
במקרה של פותח השרשור, זו נשמעת דירה מוצלחת בעיקר בזכות המיקום, הנוף ומצב הדירה (פחות היה משנה לי כמה מטרים בטאבו אלא איך זה מרגיש).

מעיק בלי מעלית? בוודאי. האם הכרחי? לדעתי לא בעבור אנשים צעירים ובריאים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 17:24
אני רואה הרבה תשובות, ואף אחד לא עונה ישירות על השאלה...

אין שום סיכון כספי בכך שאין מעלית. כלום. יש מחיר שוק לנתוני המפרט+מיקום, זו רק שאלה של כדאיות.

הערות נוספות:

עושה הבדל משמעותי.

במקרה שלכם הייתי מצפה ככלל אצבע למחיר דירה עם מעלית, פחות חלק הדירה בעלות ההתקנה של מעלית, פחות הנחה בגין נוחות מופחתת. בכל מקרה את ההשוואה תעשו מול אתר הנדלן הממשלתי ואתר רשות המיסים, לא לפי מה שמפרסמים מוכרים. כשבודקים עיסקאות קודמות שימו לב אם הן כוללות מחסן, זה לא בהכרח נכלל בשטח המדווח.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 17:27
דירה זה לטווח הארוך.

צעיר זה לא לנצח.

ואמא וסבתא של הצעירים?

והצעיר שיחזור מחר עם שפעת ?

בבניין שלי צעירים רבים ויש מעלית וביום שהופסקה לחצי שעה לתחזוקה שוטפת גם הצעירים האתלטים עם שקיות מיוחננוף התפוצצו מכעס.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 17:29
כמה חודשים הדירה בשוק?

הרץ פרטיה ותמונה בגוגל ותגלה שלא מעט ואולי ניסו כבר בעבר הרחוק ואין שוק לנכס זה גם עם "הנחה" יפה.

כמה בעלים היו לה ב15 השנים האחרונות?
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 17:36
אם יש לכם אפשרות להמשיך לחפש, כמובן דירה עם מעלית עדיפה, או שתצליחו להוריד במחיר כך שמחיר הדירה יהיה מספיק אטרקטיבי בשבילכם.

גם כשאתה צעיר ובריא, יכול להיות מצב של מגבלה זמנית, לי עשו ניתוח קרסול פשוט, אבל במשך שבועות ארוכים עם רגל מגובסת לא היתה לי אפשרות קלה להשתמש במדרגות. כנ"ל לגבי טיפול רפואי לילדה שנאלצה להתנייד חודשים ארוכים עם כסא גלגלים, הסתדרנו בקושי עם ה5 מדרגות מקומת הרחוב לדירה שלנו, לא יודע מה היינו עושים עם 50 מדרגות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 18:34
עשרות מיליוני אנשים (וזו כנראה הערכת חסר), חיו וחיים בקומה 3 ללא מעלית. גם עם ילדים בעגלות.

לא פעם זה פחות נוח, לעיתים מגביל, אבל רובם שרדו בשביל לספר. זיהום אוויר הורג יותר.

כמה זה יפריע לפותה"ש - רק הוא יכול לענות על כך. אם רוצים עזרה יומיומית מהסבתא והיא מתקשה במדרגות - בעיה.

מבחינת בחירות עתידית? הכל שאלה של מחיר. במחיר המתאים, הטלפון לא יפסיק לצלצל ואנשים יתחננו שתמכור להם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 18:50
גם עשרות מיליוני אנשים גרים ללא חיבור לביוב (ןזו כנראה הערכת חסר). אז?

לסבול כאשר יש אלטרנטיבה? שוחק את איכות החיים דק דק.....

זה לא שהוא במצב קומה 3.5 או לגור ברחוב.

מה שיודעים ומרגישים כעת לגבי קומה 3.5 ללא מעלית ישתנה לגמרי עם הזמן והגיל....

מאות מיליוני אנשים גרים בשכירות (וזו הערכת חסר)...חיו וחיים ככה...

לרשום תחנונים וקומה 3.5 באותה שורה זה כשל לוגי מנותק מציאות. יהיה טלפון 1 בחודש של מתווך או סתם משןעמם שינסה להוריד אותו עד העצם.

מנזילןת הוא יכול לשכוח. ...
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 19:52
פרט למדינות עולם שלישי (שגם בהן זה הולך ופוחת) ואזורי קרבות, אף אחד לא חי בלי ביוב ב-100 השנים האחרונות.

אני לא אומר שזה כיף, אני אומר שעד כמה שזה נורא זה לגמרי אינדיווידואלי.

מישהו אמר שיחיו שם עד המוות? מישהו אמר שבעתיד לא תתווסף מעלית?

מה הנקודה שלך? כל אחד עושה את העדפותיו. למה אתה חושב שיש לך אמת אוניברסלית שטובה לכולם?

גם אם הוא יציע את הדירה למכירה ב-100 אלף ש"ח? אתה כותב שטויות מוחלטות - ברור שיש מחיר בו רבים ירצו לקנות, ואתה בינהם. השאלה היא איפה המחיר הזה ביחס למחיר בו הוא קונה את הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 20:06
ב100k ברור שאקנה וגם בחצי מחיר...ואמכור במחיר השוק פחות 30% או אשכיר ב5500₪. בשכירות שהינה זמנית מטבעה יש פחות רגישות למדרגות.

הבעיה שהם לא ימכרו במחיר כזה אך יצטרכו לחתוך מאוד ולהתייבש מול הטלפון חודשים ארוכים.

נזילות הון עצמי ורכוש זה מדד לביטחון ןשקט נפשי.

דירה עם 55 מדרגות זו תקיעות עמוקה....והתייבשות ביום שיצטרכו את הכסף.

יש רכבים מעולים לפי מדדים אובייקטיבים ובכל זאת אנשים לא קונים כי מדובר ברכב ללא שוק ןיהיה קשה למכורו אם לא יחתכו חזק במחיר וגם אז לא פשוט.

אז אם על רכב של 150k אנשים מוןתרים בגלל זה אז קל וחומר על נכס של 2 מיליון₪.

למה אנשים לא קןנים רכב ידני שזול יותר, חסכוני יותר ופחות בלאי ועלויות (כוונתי לאנשים שאוהבים ידני) כי חושבים קדימה ליום המכירה כמו נכס עם 55 מדרגות.

הדוגמה של הביוב לשם המחשה ואגב יש גם בשוליים החברתיים של מדינת ישראל.

אדם ממוצע עובר 2-4 דידות בחייו בבעלותו כך שטני מניח שלא ימכרו בעוד שנה וגם לא בעוד 5 שנים.

ככל שחולף הזמן התפיסה דל אנשים אנטי דירות ללא מעלית רק מתחזקת. בעבר היו שכונות שלמות של בנייני 3 קומות ללא מעלית וכיום זה נראה הזייה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 20:12
מה עם לקנות את הדירה ולבנות ברישיון מעלית ?

כמובן להתייעץ עם אדריכל\ית קודם שמתמחה בירושלים על ההיתכנות והעלות.

ישביח גם את ערך הנכס - כך שעוד תרוויח לכשתמכור..
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 20:30
למיטב הערכתי דירה בבניין קטן על עמודים במיקום נחשב בירושלים תוחלף בעשור הקרוב בדירה חדשה בסטנדרט גבוה ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2025 23:59
ממש תודה על התגובות והדיון שנוצר כאן

אחרי בדיקות נוספות והבנה שזה יותר קומה רביעית תכלס (קומה שלישית על עמודים) בחרנו לוותר על הנכס.

סבלנות זה חשוב ובסוף יגיע משהו מתאים.

מאחל לכולנו שלעולם לא נצטרך מעלית גם בקומה חמישית אבל עם סכומים כאלה לא לוקחים סיכונים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 08:40
החלטה מעולה.

יש לי תחושה שהדירה תחכה לקונה עוד חודשים ארוכים מאוד עד שבעל הנכס ידבר וישכיר אותה / יחתוך במחיר עוד מאות אלפי₪.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 09:05
אני כרגע מנסה למכור דירה ויש קונים שפוסלים אותה כי בבניין אין שתי מעליות. מן הסתם אם אין אף מעלית המכירה תהיה הרבה יותר קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 09:24
סתם מסקרנות כמה קומות הבניין?
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 09:26
9
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 10:19
יותר מ16 דיירים לערך על מעלית 1 = המתנות מייגעות למעלית.

אצלי יש מעלית אחת ובחצי שעה שהיא לא עובדת בשנה לתחזוקה, קבוצת הוואטסאפ של דיירי הבניין מתפוצצת מכעס.....

ורובם הכירו בעברם רק מצב ללא מעלית.

זמנים ותפיסות השתנו...

פעם היה נראה נורמלי ופינוק להתנייד בארץ בגמלים וחמורים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 13:57
זה לא נורא וזה גם לא כיף. קומה 4 בלי מעלית זה סביר אבל לא הייתי קונה אם זה למגורים. ברגע שיש כבר ילדים/חיה זה הופך להיות לא קל. המחסן כן משפר את המצב במובן של ילד=עגלה ואפשר להשאיר את העגלה במחסן ולא להעלות אותה 4 קומות. מצד שני, לעלות 4 קומות עם תינוק/פעוט קטן זה בפני עצמו לא הכי קל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2025 20:40
מה תעשה בעוד כמה שנים שתתבגר/תזדקן?
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2025 23:36
אם לא אוכל לטפס מדרגות אז אעבור לבניין עם מעלית.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2025 23:49
למכור דירה ללא מעלית קשה כמעט כמו לאלף נמר..

שוק מצומצם -,

משפחה צעירה עם עגלות לא תתתלהב, מי שגר לפני עם מעלית לא יירד באיכות חיים שהתרגל ולמבוגרים הרגליים לא יסכימו..
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2025 02:59
מאות דירות (ואולי אלפי דירות) ללא מעלית בתל אביב, גבעתיים, רמת גן, ירושלים וחיפה מראות שזה לא נכון.

אין דירה מושלמת, ותמיד יהיה מישהו שיתפשר על מדרגות אם זה טרייד אוף לטובת דירה גדולה יותר, או מרווחת יותר, או עם פחות שכנים...

אין בעניין הזה " נכון או לא נכון " , "מתאים או לא מתאים", אתה לא תיקח, יהיו אחרים שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2025 08:48
שאלה של מחיר....

אני מכיר דירות בעיר מרכזית קטנה ומבוקשת בקומה 2-3 ללא מעל מעלית.שתקועות חודשים ארוכים מאוד מאןד ביד2. דירת 4 חדרים ללא מעלית מוצעת במחיר של 3 חדרים עם מעלית.

יש אנשים שגם בחצי מחיר לא יקנו ללא מעלית כמו מבוגרים..כי הרגליים לא יאפשרו להם.

דירות ללא מעלית פחות סחירות. די עובדה. על המדף זמן רב יותר מאשר עם מעלית..בעיית נזילות לא נעימה..

יש גם ההיפך...שיתפשרו על קטנה יותר ונגישה מאשר עוד חדר אך 42 מדרגות ללא מעלית.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2025 09:46
מצד אחד, עלייה במדרגות זה בריא ועשוי לשפר את הבריאות.

מצד שני, כשסבתי הגיעה לשנות ה-80 לחייה - היא סבלה מאוד מזה שגרה בדירה בקומה שלישית בלי מעלית. היה לה קשה לטפס עד למעלה בשל בעיות גב, וזו הייתה משימה מפרכת כל-יום, שהגבילה מאוד את הניידות שלה. ב-40 ומשהו שנים הראשונות שהיא גרה שם זה היה בסדר, אבל לקראת שלהי חייה זה היה ניג׳וס.

מצד שלישי, אני בחרתי בקומת קרקע, ויש פה בעיות צנרת שדופקות אותי ספציפית. אם נסתם הצינור שמוביל שפכים בצד של הבניין בו אני גרה, והסתימה היא בגובה הקרקע או מתחת - אז השכנים למעלה יכולים להוריד את המיים בשירותים שוב ושוב בלי להרגיש, המיים המלוכלכים פשוט ייצאו החוצה דרך האסלה שלי ויציפו את הדירה. למזלי תקרית כזאת נמנעה בזמן, האינסטלטור שהזמנתי בשבת מצא שיש איזה עץ פה בחצר שהשורשים שלו חדרו לצנרת. אבל הם כנראה יצמחו שוב.

בקיצור, דירה זה תמיד טרייד-אוף. אין דירה מושלמת, אלא אם כן התקציב שלך באמת בלתי-מוגבל. תמיד צריך להתפשר על משהו. לא יודעת להגיד לך מה עדיף.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2025 12:41
אני תוהה מה תגיד על המבוגרים שחיים בארה"ב. רוב הבתים והtown house המודרניים בפרברים הם רביי מפלסים, כלומר ביום רגיל בנאדם עולה ויורד במדרגות לפחות 10 פעמים בין חדרי השינה בקומה העליונה לסלון/מטבח בקומה התחתונה. זה עוד מצב טוב לעומת המגמה "גבוה יותר צר יותר" של השנים האחרונות - הורסים בתים של קומה שניים ובונים במקום "מגדל" 3-4 קומות פלוס מרתף ללא מעלית, וזה עוד נחשב *השבחה* של הנכס.

100%.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2025 13:21
אגיד לך שאנחנו בישראל. ראש אחר. כמו כל צרכנות יש הבדלים תרבותיים. הם גם אןכלים חומוס אחרת..אז....וגם ארוחת.הבוקר שונה.. ..ואפילו קל יותר להתחיל עם בחורה ברחוב...

אני בטוח שהם מקנאים בחבר שמבקרים אשר גר בדירה עם אותו מ"ר במפלס אחד.

(גם מאות מיליוני אנשים בעולם מעשנים. זה מעיד שזה נכון?!)

ולעלות-לרדת 1-2 קומות בתוך הדירה זה שונה מ3+ קומות מכניסה לבניין לדירה שלך. בין השאר יכול תמיד לשנןת את הסידור הפנימי בתוך הדירה לעומת חדר מדרגןת משותף...

מה תגיד על מבוגרים באפריקה שמתניידים על גמל / חמור וכאן מחליפים רכב כל שנתיים? זה מעיד שהתניידות על גמל לא כל כך נןראית ומחר כולנו נתפשר על גמל ונמכור את הפיאט?

כל קבלן בארץ יגיד לך שאופנת הדופלקס של שנות ה90 חלפה ואנשים מעדיפים 118 מ"ר במפלס אחד מאשר ב2 מפלסים.

אני מכיר אישית שלד בניין שהיה תקןע 25 שנה בירושלים מסיבות שןנות ןלאחרונה נהרס בדיוק מסיבה זו לדברי הקבלן! אנשים מעדיפים מפלס אחד על פני מדרגות בתוך הבית.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2025 14:31
מצחיק, כי בסופו של דבר בדירה עם מפלסים יורדים/עולים יותר במדרגות אז כנראה שזאת רק הרגשה ותרגול.

מזתומרת לשנות את הסידור הפנימי בתוך דירה? להוריד קומה? את הצורך בגישה לקומה השנייה? זה לא עובד ככה. תצטרך לבנות פה את רוב החדרים מחדש. בtown house יש לך גם מגבלות של הקירות החיצוניים שחופפים לשכנים שלך.

אין קשר בין אופנת הדופלקס לבין מה שכתבתי... כתבת בנחרצות שמבוגרים לא יקנו דירה בלי מעלית אפילו בחצי מחיר כי הם לא יכולים לעמוד בזה מבחינת הרגליים, ונתתי דוגמא לאלפי מבוגרים פה (דור הבומרים) שחיים עם מדרגות באופן יומיומי בהצלחה ואפילו מעדיפים בנייה ש*מוסיפה* להם מדרגות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2025 15:50
הדור ההוא...שמעלית היתה לוקסוס ולא כדבר ברור מאליו...

קשה לי לדמיין כיום אנשים מבוגרים קונים קומה 2 ומעלה ללא מעלית. ...גם אם יחתכו במחיר.

דומה לרכב עם גיר ידני שאנשים רבים לא יקנו גם תהיה ירידת מחיר כאסח מתחת למחירון.

מזכיר...בשולי הדברים:

מ"ר של דופלקס זה ברוטו לעומת נטו בדירת מפלס אחד עם אותו מ"ר.

גרם המדרגות גוזל מקום רב + הרחבה אליו וממנו. שטחים מתים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2026 13:50
אם אתם קונים לדירה שלכם לטווח ארוך – זה לא בעיה גדולה, רק צריך לדעת ש־55 מדרגות בכל יום זה מאמץ.

אם בעתיד תצטרכו למכור, דירה בלי מעלית בדרך כלל נמכרת קצת פחות מדירה דומה עם מעלית (בערך 5–10% פחות).

נ.ב. מה שידוע לי יש המון התחדשות עירונית בשכונת בית הכרם. מה שנותן את הערך הגדול בעתיד