⬅ חזרה לאינדקס

בניית בית פרטי בליווי של חברת "בונים בית"

🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 22:13
שלום רב

אנחנו מתחילים לבנות בית באזור המרכז בקרוב, ושוקלים להתקשר עם חברת "בונים בית" לצורך ליווי ופיקוח שלהם בתהליך הבנייה.

רציתי לשאול האם למישהו כאן יש ניסיון עבודה עם חברה זו? אני כמובן אבקש המלצות, אבל חשבתי לנסות לקבל המלצות דרך הפורום הזה.

תודה לעונים!
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 00:02
חברה כזו או אחרת זה פחות חשוב, יותר חשוב מי עושה את הפיקוח בפועל.

האם הוא מהנדס? כמה ניסיון יש לו ובמה? האם יש לו נסיון בסוג הפרוייקט הספציפי שלכם? ברמת הגמרים הרצויה?

האם הלכתם לבדוק עבודות עבר שלהם?
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 09:49
לא מכיר, אבל מחזק את מה שאורי אמר.

חשוב שיהיה גורם בלתי תלוי שהוא המפקח מטעמכם, עבודות בנייה זה עולם יקר שכל שינוי קטן בו עולה הרבה כסף, לכל קבלן תהיה את המוטיבציה לעגל פינות מידי פעם על דברים וחשוב שיהיה מישהו מטעמכם שאתם משלמים לו ישירות שידאג לפקח על מי שתביאו.

חוץ מזה גם חשוב לקחת גם יועץ משכנתאות שילווה אתכם במידה ואתם בונים על משכנתא, משכנתא לבנייה זה הרבה יותר מורכב ממשכנתא רגילה לרכישה, לכל בנק יש תנאים שונים לגבי איך ומתי מושכים את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2026 17:50
לא לקחתי את הליווי שלהם כי כבר היה לי מפקח משלי בשלב שהכרתי אותם והתחלתי לשמוע את הפודקאסט שלהם.

יכול להגיד שהם מוכרים בתחום וסך הכל התרשמתי לטובה מהפעילות שלהם.

בתור מישהו שנמצא כרגע בשלב הגמרים של בניית בית פרטי, ממליץ לך בחום לקחת מישהו לפיקוח על הפרויקט כי מההתרשמות שלי והניסיון שצברתי , תחום הבנייה הפרטית זה כמו המערב הפרוע.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2026 09:50
היי עמית,

ונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות. אני לא מכיר את החברה, אבל הנה כמה דגשים חשובים לתהליך הזה:

1. יש הרבה חברות בשוק, אבל דרך טובה להבין האם החברה היא טובה או לא, היא האם לפרוייקט יש ליווי בנקאי, כלומר שהתשלומים שלך הולכים לבנק מלווה שהוא בתורו משלם לקבלן לפי קצב התקדמות הבנייה.

2. [אם אתה לוקח משכנתא]: אני לא הצלחתי להבין האם אתה הבעלים של השטח או לא. וזה חשוב מאוד לאבני התשלום. אם אתה לא בעלים, אתה צריך לוודא שאבני התשלום תואמים לדרישות של חוק המכר. למה זה קריטי? כי הבנקים למשל יסכימו להעביר סכום מסוים רק לאחר שיסתיים השלד, ורק לאחר שיסתיים היסודות וכו'.

3. סוגיות חשובות לדיון מול הקבלן: האם תינתן הנחה על תשלום מוגדל במזומן, האם יש הלוואת קבלן (ומה התנאים שלה), ומה מסגרת הפיצוי על איחור בזמנים.

4. הקפד על ביצוע בדיקה על ידי מהנדס עצמאי מטעמך [הנדסאי בניין] "בדק בית" חודש לפני טופס 4, ווודא שהקבלן יחוייב ליטפל בליקויים הללו.

בהצלחה

אייל מפינוויז
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2026 18:11
מניח (תקן אותי אם אני טועה) שאייל מתכוון לתשלום מיידי במקום דחייה של כמה חודשים ותשלום בסוף כל שלב, ממש לא ממליץ בפרויקט כזה לשלם במזומן ללא קבלה לקבלן, במיוחד אחד שאתה לא מכיר וכאשר אתה לא מהתחום ולא תדע להתמודד עם בעיות שיצוצו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2026 07:52
יש ליווי בנקאי לבניית בית פרטי?
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2026 08:42
יש יזמים שמוכרים בתים פרטיים כאשר הם עוד בשלבי בנייה ומציעים גם ליווי בנקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2026 14:28
כן. יש פרוייקט כזה עכשיו בקריית אתא.