⬅ חזרה לאינדקס

דירה שניה כהשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 18:57
ערב טוב, אשמח לעזרת המנוסים שכאן

בבעלותי דירת מגורים עם משכנתא ממש נמוכה,

לאחרונה ההורים שלי הציעו כחיסכון לנכדים (הילדים שלי) להלוות סכום פנוי לשנים הקרובות, במטרה שישמש כהון עצמי לרכישת דירה נוספת להשקעה,

יש לי סכום חודשי פנוי שבשנים האחרונות הופנה מידי חודש להשקעה בשוק ההון, ויכול להיות מנותב להפרש בין סכום המשכנתא להכנסה מהשכרת הדירה

השאלה שלי - האם אחרי מיסים והוצאות נלוות, עדיין יכול להיות שההשקעה תהיה שווהל10 שנים +-?

ובנוסף, אם ארצה לשפר דיור ולעבור לדירת מגורים יותר גדולה, אצטרך לשלם מס שבח?

תודה על כל תשובה
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 19:12
יכול להיות שיהא שווה ?אולי כן .... מה שבטוח שאולי! !השאלה למה את מתחברת ומאמינה

באופן כללי זה טוב להשקיע בשוק ההון וודאי לא להשים כל הביצים בסל אחד {דירה...}

לשפר דיור = באם זה דירה יחידה ותמכרו תוך 18 חודש מהקניה לא יהא מס שבח {יכול להיות שיהא גם שנתיים אבל לא כ"כ מסתבר}
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 19:41
יקר, מיותר והרבה "אולי'.

מציע שתפתחי עבור כל אחד (ת.ז) קופת גמל להשקעה במסלול 100% מנייתי וכאשר יצטרכו יום אחד בחייהם סכןם גדול לכל מטרה יחכה להם סכום שיפיל אותם מהכיסא.

קופת גמל לכל ת.ז ובעתיד יוכלו אף לקחת הלוואה כנגדה ברבית מעולה. מינוף של אלופים שיגדיל הונם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 20:10
חסכתי להם במסלול מנייתי עד עכשיו,

הפרמטר שנכנס למשוואה עכשיו הוא ההלוואה מההורים, שנותנים אותה רק אם תשמש לטובת השקעה בנדלן דווקא
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 20:19
בני כמה הילדים?
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 20:32
זה או נדלן או כלום? אז סביר שכן

כמה הציעו? זה סכום ריאלי להון עצמי לדירה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 20:33
2-6
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 20:36
בדיוק.

כ200K

יכולה להוציא על הדירה שלי עוד משכנתא לשיפוצים (500K)
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 20:53
זה לא כזה קל להוציא 500א במשכנתא לשיפוצים בלי לעשות שיפוץ באמת, אני מכיר יועץ מוכשר שיודע לעשות את זה אבל הוא גם גובה בהתאם.

אני אישית הייתי לוקח, מוסיף עוד 100 כדי קצת להגדיל את האפשרויות ולכסות את העלויות הנלוות וקונה דירה עם משכנתא של 70%, בגג אם תחליטו להחליף את שלכם תוכלו למכור את הדירה להשקעה ובמידה ותעשו עסקה טובה אז בהנחה ותחזיקו לפחות כמה שנים במקרה הכי גרוע לדעתי לא תרוויחו.

וזאת סיבה מספיק טובה לרכוש.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 22:16
יסכימו לפתוח לכל אחד מהם קופת גמל להשקעה ע"ס 83600 ש"ח?

סכום שצפוי להיות לפחות 600000 ש"ח בעוד כ20 שנה (לפי ריבית רגועה של 10% בשנה).

כוחה של ריבית דריבית.

מתנה נאה מאוד לתחילת החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2026 00:45
תרשמי את הדירה החדשה על שם הסבא/סבתא, ונפתרה הבעיה לפחות לימי חייהם
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2026 05:53
יהיה קשה לעשות משהו משמעותי עם הסכום שהם מציעים. בנוסף זה יסנדל אותך בהחלפת דירת המגורים.

אני חושב שכדאי לוודא אתם שהכסף מושקע טוב, ולא שוכב בעו"ש כדי שעוד 10 שנים יוכלו להציע אותו שוב לילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2026 07:53
זה באמת היה יכול להיות פתרון טוב,

אבל ההורים גם מוכרים ומשביחים נכסים מידי כמה שנים,

זו הסיבה שהם רוצים שההשקעה תהיה דווקא באפיק הזה, המוכר להם
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2026 09:14
זה יכול להוסיף עוד מס במידה ולסבא וסבתא יש רק דירה אחת, וזה לא משהו שיהיה אפשר להנדס לפני, כי ברגע שהם יחזירו כלים אי אפשר לעשות שינויים.

יש הרבה מקומות שעם 200א ועוד 100א שיביאו בעצמם אפשר לקנות דירה שתושכר וככהנ תעלה בערכה עם הזמן, נכון זה לא יהיה ממש במרכז אבל עדיין מקומות שאנשים גרים בהם, בתקציב של עד מיליון אפשר לקנות ב:

באר שבע, חיפה, קריות, אשקלון, קריית גת, נוף הגליל, רמלוד.

אני לא חושב שיש להם באמת אפשרות לוודא שהכסף מושקע היטב, ככה זה ברוב המקרים לפחות, אני הצלחתי להשפיע על ההורים שלי בנושא אבל הרוב לא מצליחים וגם אם כן יש מצב שהאחים כבר קיבלו את הסכום הזה ואם לא יקחו עכשיו הם יקבלו את אותו הסכום פשוט עוד הרבה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2026 11:39
אז הם בטח יוכלו לענות לך על השאלה לגבי מס שבח, ובכלל לעזור לך לתכנן נכון את ההשקעה.

שאלת השרשור שלך לגבי דירה שניה כהשקעה היא מאד אישית ותלוית נתונים פיננסים ורגשיים (וגם מטרות שונות בעתיד). בהנחה שאת לא באמת יכולה לפרט בפורום את כלל המרכיבים, עדיף להתייעץ עם מישהו שאת מכירה וסומכת עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2026 13:58
לתחושתי, הם מהדור ההוא שהכירו והאמינו רק בדירות כאפיק השקעה כי "דירות תמיד עולות".
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2026 18:58
תחושתך אינה מגובה בנתונים, אז אוסיף את תחושתי השונה:

בני הדור שלי אינם שונים משלכם, רובו המוחלט של הדור לא השקיע בכלל אלא קנה דירה אחת למגוריו.

בשונה מהמציאות הנוכחית בעשור וחצי האחרונים, הבורסה לא היתה מונגשת לציבור אלא כאוסף סתמי של מניות, אג"חים וקרנות בנקים בדף האחורי של המוסף הכלכלי של העיתון. השקעה בבורסה לא היתה רלוונטית לציבור הרחב בישראל, הבורסה הישראלית היתה סתם פח זבל, והעולם הבורסאי מחוץ לישראל לא היה קיים. בטח ובוודאי שלא היה מידע זמין באינטרנט כפי שהוא היום.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2026 21:26
אכן כך היה המצב (מבחינת זמינות ונגישות) בעבר של שוק ההון ולא סותר את תחושתי הנכונה לגבי הורי פותחת השיחרור שסימנה לייק על תחושתי וכנראה תחושתי היתה נכונה.

;)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 15:09
ההורים בני 60, הם מאמינים ומושקעים כמעט רק בנדל"ן

אין לי מה לנסות לשכנע על שוק ההון, יודעת שזה לא יעבוד

השאלה אם יש סיכוי שאני אפסיד/לא ארוויח מהשקעה שכזו,

אני מגיעה אליה בלי הון עצמי (ההלוואה מההורים, משכון הדירה שלי/משכנתא על היתרה)

ומנתבת רק סכום פנוי מהתזרים החודשי
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 21:19
מסכים

לדעתי אם תעשו מחקר מקדים ותקנו דירה טובה לא סביר שתפסידו, אבל זה ידרוש ממכם זמן במידה ואין לכם את הידע הרלוונטי.

אבל אולי תהפכו את זה כבר להרפתקה משפחתית, אם אתם חושבים שאתם קרובים מספיק ושהם באמת מבינים בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 22:57
יש לך כוחות נפשיים להתעסק עם שוכרים ותקלות?!
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2026 15:08
אשמח לשאול אם יש המלצה יותר פרטנית,

מסלול ספציפי? מניות ספציפיות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2026 18:10
יש מסלולים שונים בקופת גמל ואם ההשקעה לטווח ארוך מאוד לדעתי מנייתי ולפי תשואות העבר בעוד 10 שנים והלאה מתעוררים למספרים מפחידים...בעיקר בזכות הקסם של ריבית דריבית.