⬅ חזרה לאינדקס

האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון.

🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2026 15:36
יש לי חשבון interactive brokers. תכלס, יש שם כרגע רק דולרים, לא קניתי איתם כלום עדיין.

פתחתי אותו כי רציתי להוציא קצת כספים מישראל על כל מקרה שלא יהיה. העברתי לשם כמה אלפים וקניתי דולר.

עכשיו אני מתלבטת אם לא עדיף לעבור לפלטפורמה הישראלית כדי לא להרגיש דוחות. אני גם ככה לא כזה סוחרת, אני בעיקר קונה,כמעט ולא מוכרת אבל אם אני אמכור פעם אחת אני אצטרך להתחיל להגיש דוחות כל שנה לנצח.

אני מתלבטת עכשיו אולי לעבור לאינטראקטיב ישראל. ברקע יש רילוקיישן שמתבשל, אבל כרגע משתלם לי להשאר תושבת מס בישראל וזה יהיה נכון לשנה שנתיים הקרובות.

אני גם תוהה אם מבחינה טכנית אינטראקטיב ישראל נחשב "להוציא כסף מישראל" בקטע של פיזור פיזי

האם תוכלו לעזור לי להבין?

המון תודה לכם
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2026 16:07
זה לא אוטומטי ברגע שאת עוברת למתווך הקפריסאי:

1. את צריכה להתממשק לשירות של חברת הייבריד (שהיא חברה צד ג' שאינה אינטראקטיב ברוקרס או מקסם/אינטראקטיב ישראל)

2. את צריכה לחתום להייבריד על אישור ניכוי מהחשבון שלך ללא הגבלת סכום

3. על פי עדויות זה לא חוסך הגשת דוחות, כי הניכוי נעשה בצורה לא נכונה (לרעתך) - ואז צריך להגיש דוחות על מנת לקבל החזר מס.

כן, כי מדובר בכל מקרה בחשבון באינטרקטיב ברוקרס
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2026 16:27
מה זה אומר מבחינה טכנית? מה התרחיש שאת רוצה לגדר?

שנה אחת על המכירה + שנה אחת ללא ואז אפשר לבקש להפסיק.

מצד שני אם את קונה קרנות מחלקות יש לך דיבידנדים כל שנה
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2026 17:16
התרחיש שאני צריכה לגדר זה תיק השקעות בין-לאומי שלא ידרוש ממני למכור אותו במקרה של ניתוק תושבות מישראל. כרגע יש לי תיק השקעות בבנק והם כבר אמרו לי שאזרחים ללא תושבות לא יכולים להחזיק תיק השקעות שם ולכן אני אצטרך להנזיל/ להעביר לאןשהו. והשאלה לאן עולה מתוך כל זה.

אין לי גם יעד ברור אז אני לא יכולה לתכנן על סמך זה את ההשקעות העתידיות שלי, ולכן אני רוצה ללכת עם הדבר הכי גמיש.

וחוץ מזה זה נראה לי חכם שיהיה קצת כסף שלא יושב פיזית בישראל אם אני לא פיזית בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2026 17:22
תודה רבה על הכל! ענית לי על כל התהיות שלי.

אני אחפש לקרוא את עדויות השגיאות כדי להבין מה הן.

אני באמת מאלה של שגר ושכח, אין לי כמעט בכלל פעולות מכירה. אבל פעולת מכירה שאני אצטרך בגללה להתחיל לדווח במס הכנסה כנראה תעצור אותי מלמכור בכלל. אני אפילו עוד לא קניתי כלום רק בגלל שאני מתלבטת על זה.

שוב תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2026 17:46
עדיין יהיה מס יציאה
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2026 19:06
אני חושב שמסכום מסוים של דולרים בחשבון מתחילים לקבל ריבית מאינטראקטיב, ועל זה צריך לדווח למס הכנסה - אז לשים לב לזה

(תקנו אותי אם אני טועה)
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2026 20:03
תרחיש סביר שזה דווקא מעלה, לא חסרון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2026 21:24
לפני שאת מנתקת תושבות את יכולה לנייד את תיק ההשקעות שלך בין ברוקרים, כולל בין מדינות

כרגע עוד לא עברת, ולא יודעת מתי תעברי? השיקול תקף רק אם החלק השני או גם עכשיו?

לא הבנתי האם השיקולים שהעלאת בהכרח משפיעים על היום. או שהם רק בגדר לחסוך תהליכים אחכ. כי מנגד העלאת גם שיקול של עומס תהליכים = הגשת דוחות. אז מה המסקנה?