לא ממליץ, אבל אם אתה מוכן לסכן יותר, אולי נסה להסתכל על קרנות מומנטום (לא בטוח אם מותר לציין טיקר בפורום). הן בעיקר פועלות טוב בשוק שורי, כמו שאנחנו נמצאים בו עכשיו
ג״נ רק לאחרונה נכנסתי להשקעה בהן, רק נקודה למחשבה. מוכן לקחת סיכונים כי אפיק ההשקעה שלי ארוך טווח יחסית...
למה רק אחד? אני אשמח ל7 ספרים ו8 סרטים
האמת שאני לא יודע על מה ספר אחד ידבר. מרגיש שאם יהיה קצר מדי אז הוא יהיה יותר מדי dumbed down ויגרור תגובות דומות לאיך שהגיבו על הספר של מנדובסקי, ומצד שני אם זה מטורגט לאדם הפשוט שלא קורא בפורום או ללא אוריינות פיננסית וגם יהיה ארוך מאוד ויסודי - האם האדם הפש...
קרנות דואליות (למשל CSPX) שנסחרות בבורסות שונות אמורות (להבנתי) להוות תמונת מראה של תשואה פלוס הבדלי מט״ח במטבע הנקוב.
מצרף 3 תמונות אשר מראות תשואה מהיום מהקרנות האלה שמצביעות על הבדל גדול יותר משמעותית.
האם ההבדל נובע ממגוון רחב יותר של עושי שוק? Trade volume גבוה יותר?
מה יכולה להיות הסיבה?...
אני יחסית צעיר ולא ממש יצא לי לחוות סיטואציות כאלה, רוב הכסף שלי מושקע בחברו היקר של צ'ארלי בראון.
מאוד מעציב אותי כמה הדיבור על פיננסים בישראל הוא "טאבו". אני רואה את זה אצל ההורים, אצל חברים, ובכלל בכל החברה. אני לא יודע איך זה הגיע למצב הזה, אבל לפי מה שחוויתי - זה אפילו לא רק שאנשים לא יודעים מ...
אין לי הרבה מה לתרום לשיחה בתור מהנדס תוכנה שגם יושב כל היום מול המחשב אבל לא ממש רואה או רוצה אלטרנטיבה אחרת בשלב הזה, מה שכן:
אתה מדבר על שכר נמוך ספציפית בצפון - האם זה לא מתקזז עם יוקר מחיה יחסית נמוך יותר מאשר במרכז?
ומבחינת הזדמנויות, מה לגבי לנסות את מזלך ב״רילוקיישן״ למרכז?
בכל אופן המשרה...
הכוונה שלך היא במקרה שהמשלוח מלכתחילה מגיע פגום? כי אני מתכוון למקרה שארצה לשלוח את המוצר בחזרה לאמזון נגיד כי התקלקל אחרי פרק זמן מסוים. בדרך כלל אמזון נותנת לך מדבקה כדי להחזיר את המוצר בחינם אליהם, אבל בגלל ששלחת את זה לכתובת בחו"ל - אני מניח שלא תקבל משלוח חינם חזרה מישראל כי זו לא כתובת הנמען ה...