⬅ חזרה לאינדקס

מתחיל לעבוד בתל-אביב

🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2017 22:10
היי,

אני מתחיל בקרוב לעבוד במרכז תל-אביב, ליד ת"א השלום\עזריאלי ואני מתחבט בשאלה איפה כדאי לי לגור.

יש לי את השיקולים והדרישות הבאות להתחשב בהם:

מחיר: לא לשלם שכ"ד ממש מוגזם... אם המחיר רק קצת מוגזם עדיין יהיו לי אחוזי חסכון גבוהים

בלי שותפים

הגעה מהירה לעזריאלי (בערך חצי שעה בבוקר ובערב) לא משנה אם בתחב"ץ או עם אוטו\אופניים

לא במקום לגמרי מת כמו רמת גן (אני צעיר ורווק). (האם רק בת"א יש מה לעשות?)

אשמח לכל עצה או מחשבה בנושא. אני שואל כי אני לא מהאיזור וכל מה שאני שומע על ת"א זה שזה סיוט למצוא דירה ושיש פקקים כל הזמן ובכל מקום.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2017 23:24
חצי שעה מעזריאלי על אופניים? יש לך את כל גוש דן פחות או יותר. פתח תקווה, רמת גן, גבעתיים, הרצליה, חולון, בת ים ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2017 00:29
עזריאלי זה רק רכבת.

חצי שעה משם זה חצי מדינה בערך.

מצד שני, מקום לא מת זה רק תל אביב, נראה לי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2017 00:40
איזורים מסויימים בגבעתיים מתעוררים לחיים בשנים האחרונות, אבל לדעתי כל מה שלא תשלם בשכ"ד ילך על ארנונה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2017 08:09
הגזמת. ההפרש לדירת 3 חדרים הוא באיזור ה-400 ש״ח לחודשיים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2017 09:13
לא חושב שהגזמתי, המחירים בגבעתיים עלו מאוד בשנים האחרונות, וההפרש בארנונה בין דירות בגודל זהה יכול להגיע ל300-350 ש"ח בחודש (כתלות במיקום הדירות).
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2017 09:58
אם בתקציב שלך אז תבדוק את שכונת מונטיפיורי, אחלה מקום לגור בו לדעתי ומרחק הליכה מהעבודה.

גם את הרצליה פיתוח הייתי שוקל, יש מה לעשות, רכבת זריזה לעזריאלי ועל הים אם אתה בקטע.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2017 10:09
דירת חדר מחולקת במרכז תל אביב.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2017 11:18
חצי שעה זה גבול עליון, עדיף פחות, כמובן :)

תודה לעונים.

שאלת המשך: איפה מוצאים בימינו דירות להשכרה? אני מניח שהרוב זה דרך קבוצות פייסבוק?

יש באפשרותי לקבל יעוץ לכמה ימים במציאת דירה מהחברה. זה שווה משהו, או שפשוט יפנו אותי למתווכים שיקחו עשרות אחוזים יותר על אותן דירות?
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2017 11:22
יד-2
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2017 11:43
קודם כל- שום מתווך :) רק יד-2 וקבוצות בפייסבוק (דירות מפה לאוזן וכו'). אתה יכול לפרסם בפייסבוק שלך שאתה מחפש דירה ולבקש להפיץ בין חבריך.

לגבי מיקום- אני גרה בנחלת יצחק, דירת 60 מ"ר, שכר דירה 4000. האיזור קצת שיעמומון אבל נגיש לאיזורים אחרים נחמדים בתל אביב.

מצטרפת להמלצה על שכונת מונטיפיורי שסמוכה לעזריאלי, יש גם ברחוב יהודה הלוי, או רחוק יותר בפלורנטין, רח' הרצל ועוד.

לגבי ערים סמוכות- רמת גן בסביבת רחוב ז'בוטינסקי זה נחמד ונגיש. בגבעתיים יש את רחוב כצנלסון שיש בו קצת חיים בערב והוא מאוד נגיש לעזריאלי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2017 18:46
למרות שמדובר בפורום חסכנות, אני ממליץ לך מאוד לגור שנה שנתיים במרכז תא ולחוות את החוויה.

כתבת שאתה צעיר ורווק, אתה יכול לחסוך אחרי שתתנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2017 19:42
אתה עובד בתל אביב , חייב לגור רק בתל אביב. תיפטר מהאוטו (או תחנה אותו כל השבוע ובסופש תיסע להורים) ותיקנה אופניים (לא חשמליים ) ותהנה מהעיר הגדולה עד שבת הזוג תכריח אותך לעבור לפרברים (במקרה שלי בן הזוג אבל אותו עיקרון).

אין על תל אביב שווה את המחיר תקופה יפה בחיים שלא תחזור. תהנה.

אזורי מגורים ממולצים למרות המחיר הצפון הישן (קרוב לפארק איזור יפה ופחות צפוף מדיזינגוף רבתי) רבע שעה באופניים לעזריאלי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2017 19:58
תחפש באיזור העבודה. שכונת מונטיפיורי/בצרון/נחלת יצחק.

עדיף (לטעמי) לשלם עוד אלפיה ולגור קרוב. איכות חיים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2017 13:25
+1

אני בסיטואציה דומה מאוד לשלך (פותח השרשור), ואני גר במרכז ת"א (אבל עם שותפים).

מודע לכך שזה לא כלכלי, אבל קשה לי לתאר לך את רמת השדרוג באיכות החיים בללכת רבע שעה ברגל לעבודה, ובנוסף להיות במרחק יריקה מכל מה שיש לתל אביב להציע.

אני מעדיף להצטמצם בתחומים אחרים, ולשלם את האקסטרה בדבר כל כך משמעותי. מה גם שזו לא התחייבות לכל החיים, אם תראה שזה לא מתאים לך, אתה תמיד יכול לשנות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2017 14:25
נשמע שבסעיף האחרון לא ממש השארת לעצמך אופציה לגור במקום שהוא לא תל אביב..

ובכל זאת, יכולה להציע את גבעתיים. באופן ספציפי כמה חברים מצעו דירות קטנות ברחוב שנקין, יש שם בתי קפה על הרחוב ומניחה שעוד דברים ברחבי העיר.. אבל לא פתוח עד השעות הקטנות של הלילה כמו בתל אביב (נראה לי). חלקם מתניידים באופניים חשמליים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2017 20:17
אני נמצא עכשיו בעיצומם של החיפושים, ואני נתקל לפעמים בדירות יחסית זולות עם קאטצ'.

לדוגמא, דירת חדר, משהו כמו 20 מטר, בדירה מחולקת. זה אמור להפריע לי או להשפיע איכשהו שהדירה מחולקת?

או דירת סטודיו שנראת די טוב, אבל נמצאת בבניין מסחרי, ובחוזה רשום "לא למגורים". אפשר להסתבך בגלל זה?

יש גם דירה של 20 מטר עם גג פרטי של 50 מטר, ועוד כל מיני דברים מוזרים שאני נתקל בהם.

אני מחפש בעיקר בשכונות מונטיפיורי, נחלת יצחק, שכונת התקווה. קצת מדאיג אותי כל הזיהום והפיח שבא מאיילון, אבל מצד שני, אני לא יודע אם ניתן בכלל למצוא סידור יותר ידידותי לריאות שלי, בהנחה שאני עובד צמוד לאיילון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2017 22:18
I've been living in Florentin in a split apartment for the last 4-5 years and riding a bicycle to work in the same area you're talking about (Takes me about 15 minutes).

The only issue I can think of regarding the split apartment is you probably won't have a separate electricity meter, so might run into a bit of a 'tragedy of the commons' issue if you can't tell who uses how much power, so there's no incentive to be more efficient with it.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2017 01:16
השנקל שלי בתור דרום תל אביבי לשעבר - חצי שעה רכיבה נמרצת באופניים מדובר בעיקר בשכונות הדרומיות של ת"א = שכונת שפירא (שם גרתי בעברי במשך שנתיים), התקווה, קריית שלום ונווה שאנן.

לא יודע אם ברכיבה נמרצת מגיעים בחצי שעה לחולון... זו נראה לי הערכה מתירנית מדי.

שפירא והתקווה באמת סבירות, חביבות, נחמדות ואפשריות. שוק לווינסקי קרוב, שוק התקווה המצויין. הן באמת זולות (כמובן שביחס לשאר תל אביב שממעראב לאיילון) ואם לא זולות, אז לפחות אתה מקבל יותר תמורה בעד הכסף.

רכבתי כל יום מפאתי שכונת שפירא לעזריאלי ברכיבה מאוד נמרצת ולקח לי כעשרים דקות (נמרצת = התחריתי עם קווי אוטובוס המון מתוך תחושת ההישג של להגיע לפניהם כי יש לי שריטה).

בשפירא די זול. אפשרי למצוא דירה לא מרווחת לבודד בסביבות 2200-2400 ש"ח לא כולל חשבונות, וכן מרווחת ב- 2,800-3,000 ש"ח. אבל קח בחשבון שזה אריתראה-לנד לגמרי ובאמת שהאזור לא מתאים לכולם, במיוחד לא לאלו ש"רוצים להתפנק"... לי לא הפריע, ואני מינימליסט בדרישותיי, אבל זה לא היה קל וגם לא פשוט. לקח לי זמן כדי שלא יפריע לי וזו גם סוג של התפשרות. היו גם כמה מקרים לא נעימים.

כמובן שפלורנטין לצעיר כמוך. במיוחד אם היית בהודו.

שכונת מונטיפיורי, כשהכוונה היא כל מה שמסביב לשדרות יהודית היא גם שכונה ממש ממש ממש חביבה ומאוד נגישה וקרובה להכל. חבר טוב מאוד שלי גר בה, והתנחלתי אצלו תקופה ומאוד נהנתי שם. אחלה של שכונה, כמו מעט מבודדת מכל הבלאגן של תל אביב ועדיין קרובה.

גרתי ברחוב שינקין בגבעתיים במשך חצי שנה. היה לי חביב נורא, מגורים הוגנים וסולידיים, אבל די משעמם שם.

המון צעירים שברחו מהמחירים של תל אביב למחירים קצת יותר שפויים (שוב, רק ביחס לתל אביב, כן?), המון משפחות צעירות פליטות תל אביבו וזקנים לרוב. לא יודע להסביר למה משעמם שם. אני מדבר על ה- VIBE, האווירה. מאוד תרבותי ומאוד מאוד רגוע ומאוד מאוד בעצלתיים.

גבעתיים נהדרת וגם היא במרחק של חצי שעה רכיבה ואפילו פחות, הרבה יותר נעימה למגורים לדעתי האישית מתל אביב, אבל לא כל כך "מחוברת" כמו תל אביב להלך הרוח הצעיר והאורבני-תוסס.

כמובן שיש לך את יפו, שאותה אני מאוד לא מחבב כי מזכירה לי את שנותיי בירושלים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2017 08:50
דירה מחולקת - לרוב משפיע על בעלי רכב, לא יכולים לרשום את הארנונה על שמם, ואז לא ניתן להוציא תו חניה.

דירת סטודיו בבניין מסחרי - עלולים לפנות אותך בהתראה מיידית אם עולים על זה.

דירה קטנה עם גג גדול - לפעמים זו השתלטות על הגג, לא בעייתי עד שזה מפריע לשכן אחר...

יש עוד כל מיני שטיקים, תגדיר בדיוק מה הצרכים שלך, ולפי זה תדע איזה דירות לפסול...
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2017 10:30
לגבי דירה מחולקת - לעתים הבידוד בין הדירות לא טוב ואקוסטית זה יוצר תחושה שאתה חולק את הבית עם הדייר הנוסף.

אם נפלת על שכן רועש, אכלת אותה. לי היה ניסיון מעיק בהקשר הזה, חדרי השינה גבלו אחד בשני.. ממש לא נעים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2017 11:14
בעיה.

פרטי או "פרטי"? נשמע פחות בעייתי. אלא אם המקלחת על הגג.

בדיוק קראתי איפשהו תלונות של מישהו על הדיירת הרועשת שלו. תלוי אם אתה בקטע.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2017 21:36
תודה רבה, חברים. בינתיים אני ממשיך בחיפושים.

יש לבעלי הדירות נטייה להבטיח הרבה דברים. כבר דירה שנייה ביומיים שמלאה בעובש ונזקי מים, ובעל הדירה מבטיח שהוא כבר מתקן את זה מחר.

אני קצת מתקשה להאמין להם.