⬅ חזרה לאינדקס

רכישת רכב משומש מול חדש+מימון

🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2018 10:18
שלום רב,

אני מתעניין ברכישת רכב קטן (יונדאי i10) רכב מיד שנייה שנת 2015 עולה כ-50 אלף בעוד שהחברה מציעה לקחת חדש עם מימון ב-70 אלף.

מבחינת זמן לקחת מימון אני מבין שזהו זמן טוב בגלל הריבית האפסית בשוק.

על אלו דברים נוספים כדי לשים לב/לחשוב עליהם?

למשל אחד הדברים שאני צריך להחליט האם אני אסתדר עם תשלום חודשי של 800 שח בכל חודש ל-3 שנים

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2018 13:39
ירידת ערך
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2018 13:51
אז למה להגביל את עצמך רק להלוואה על רכב?

אל תצדיק רכישה יקרה יותר בתזמון שוק הריבית.

ובכללי בוחנים עסקה לפני שבוחנים את אופן המימון שלה. אין דבר כזה עסקה רעה שהופכת לטובה ברגע שמכניסים מימון לתמונה.

למשל הטענה שלך:

לא קשורה בכלל לאם העסקה טובה או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2018 20:35
הכי משתלם לקחת רכב מיד שנייה שנת 2015 בסביבות 42 אלף (נראה שזה מחיר השוק בערך לרכב טוב לקראת סוף אחריות)
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2020 10:45
מחייה ומנער מהאבק את השרשור.

אני לפני רכישת רכב משומש מסוכנות מכיוון שהן מספקות שנת אחריות על החלקים המהותיים וגם משלמים כמה גרושים על העגלה שלי.

בחיים לא לקחתי הלוואה או מימון כי אני קונה רק מהכסף שיש לי בבנק.

בכול אופן ביררתי את אפשרויות המימון לרכב וקיבלתי שוק.

למרות הריבית כמעט 0 המימון הוא פריים + 8 בערך.

שאלתי אם אפשר לרכוש בצ'קים דחויים ונעניתי בחיוב אבל יש עמלה של 5-8%

שאלתי אם אפשר בתשלומים בכרטיס אשראי [מקבלים בוחטא של נקודות לחברת התעופה] וגם כן נענתי בחיוב.

צלצלתי לחברת האשראי והם אמרו שמבחינתם אין בעייה כי עבורם זה כמו רכישה בסופר או מוצרי חשמל באשראי בפריסה ללא ריבית והצמדה, אבל, הזהירו אותי שכנראה הסוכנות תבצע עסקת קרדיט ולא אשראי ואז הריבית שוב פריים + 8.

צלצלתי לדילר והוא אכן אישר שזו עסתק קרדיט ולא אשראי.

ועוד נקודה, בקרדיט ניתן לבצע רכישה כעיסקה לכל דבר ואז מקבלים את הנקודות לחברת התעופה או שזה מסווג כהלוואה לרכישת רכב ואז לא מקבלים נקודות תעופה.

שתבינו, אני יכול לקנות את הרכב במזומן [60K] אבל בשביל הסקרנות וחקר שוק בדקתי את האופציות.

מעניין אותי מה הנסיון שלכם בנושא וגם טיפים למימון זול. לרכב חדש ניתן לקבל מימון מוזל מאוד אבל אני מדבר על רכב משומש.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 06:47
@yossik

אם אתה רוצה להפחית ריביות תרד מתחת ל-60% מימון.

תמיד רכב חדש יקבל ריביות טובות יותר כי הערך שלו גבוה יותר וקל יותר להיפטר ממנו במקרה של דיפולט. בנוסף, הוא לרוב עדיין באחריות ולכן אין צפי לתקלות שעלולות לעלות מאות ואלפי שקלים שייקשו על בעל החוב להחזיר את ההלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2020 10:12
תבדוק בסוכנויות הרכב הרשמיות של החברות השונות, יתכן והם יוכלו להציע לך תנאים טובים יותר.

בנוסף אתה לא חייב לקחת מימון מחברות הטרייד אין בכלל, אפשר גם לקבל הצעה בבנק (להתמקח) ומחברות מימון צד ג' כמו מימון ישיר (גם להתמקח).