⬅ חזרה לאינדקס

דירה בארה"ב

🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2018 22:26
שבוע טוב,

רכשנו דירה בפלורידה וכעת אנחנו רוצים להעביר את תשלומי השכירות בפעם הראשונה מארה"ב לישראל.

לאחר בדיקה מול חברת הניהול ישנה עמלת העברה בארה"ב של 45 דולר, ובארץ לאחר דין ודברים מול שני בנקים - איגוד גובים עמלה של 20 דולר והבינלאומי עמלה של 12 דולר.

בדקנו גם לגבי הפקדת שיק אך בשני הבנקים נאמר לנו שהם לא מבצעים הפקדת שיק רגילה אלא רק באישור מוחלט והעמלה זהה להעברה בנקאית.

מכירים או יודעים על אפשרות העברה יותר זולה מ57 דולר?

בנוסף - אשמח לדעת אם מישהו השקיע בנדלן בארה"ב ללא סוכן ישראלי שגובה אלפי דולרים על התיווך ומאיפה מתחילים.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 08:25
יש כמה פתרונות פופולריים כאן. הזולים יותר דורשים חשבון בנק או ברוקר בארה"ב. חפש את המילים המרת והעברת דולרים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 08:34
במזרחי ופועלים בוודאות אפשר שלא באישור מוחלט.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 08:47
בקצרה לפתוח חשבון השקעות בשוואב (דורש הפקדה ראשונית של 25000$)

או להגיע פיזית לארה"ב ולפתוח שם חשבון בנק מקומי.

*שימו לב שה-57$ זה לא הכול. יש בד"כ כל מיני עמלות שקר של בנקים מתווכים (תוספת של כ-15$ להעברה בנקאית)
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2018 15:22
תודה לכולם על התגובות.

קיוויתי להימנע מלפתוח חשבון בארה"ב או חשבון השקעות אך כנראה שאין מנוס, והוזלת העמלות לא תגיע מהבנקים פה. אבדוק את האופציות.

אין לנו חשבון בבנקים האלו, אז לצערי האופציה הזו לא כל כך רלוונטית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2018 12:06
יש חברות ישראליות כמו "טופ רייט", "קלירשיפט" ואולי גם אחרות. מומלץ לבדוק מה הדרישות שלהם וחשוב לקחת בחשבון לא רק את עמלת ההעברה, אלא (ואולי בעיקר, תלוי באיזה סכום מדובר) את הפרשי השער.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2018 14:36
חשבון ב-IB פותר את העניין הזה יחסית בזיל הזול, לא?

אדייק, חשבון ב-IB דרך אינטראקטיב ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2018 15:59
לא, כי אי אפשר לקבל כספים מצד ג'
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2018 23:01
חשבתי שזה נוגע רק להוצאת כספים מהחשבון אצל הברוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2018 04:49
היי, מזל טוב על הרכישה, לקוחות שלי שאין להם חשבון בנק בארה"ב, מקבלים את השכירות החודשית בשיק שנשלח בדואר, עלות הפקדת שיק זה הוא בסביבות $4 (מנסיון אישי בבנק דיסקונט ובנק הבינלאומי) , בקרוב תיפתח אופציה נוספת, העברה של השכירות החודשית באמצעות חברת COVERCY.COM , אנחנו נהיה הראשונים ושפני הנסיון של אופציה זו בארה"ב. באנגליה זה כבר קיים הלקוחות שלי נהנים מזה כשנה וזה פועל היטב.

כדי להשקיע ללא סוכן ישראלי, אתה צריך לפעול מול סוכן מקומי, חברות ניהול, עורכי דין, רואי חשבון, צריך ללמוד כיצד לאתר סוכן מקומי מתאים (גם שם יש חסרי נסיון או נוכלים), לנתח את שוקי הנדל"ן בארה"ב או בכל מקום אחר, במידה ואין לך את הידע או הנסיון לכך, שכר הלימוד יהיה גבוה משמעותית.

רק החל משנת 98 התאפשר לנו לפעול בחו"ל כמשקיעים פרטיים, אני התחלתי לפעול החל משנת 99, החל משלב מתקדם פעלתי באופן ישיר מול אנשי נדל"ן מקומיים, עשיתי טעויות (שילמתי עליהם שכר לימוד) במידה ואתה מרגיש בשל ובעל ידע לפעול באותו האופן (לא לכל אחד יש תכונות אופי או יכולת לעשות זאת, אחרת כולם היו עושים זאת), אתה תלמד הרבה !

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2018 10:46
מה לגבי שימוש ב-payoneer או פיי פל? עמלות שוחקות?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2018 19:09
היי @רוני, ראיתי עכשיו את התגובה וקודם כל תודה על המידע, אני רואה הרבה תגובות שלך בפורום כך שזה לא מובן מאליו.

וד"א אני בחורה :)

התמקחת בעניין הזה? כי בסוף החלטנו ללכת על שיק ולמרות שיחה עם מנהלת הסניף, היא אמרה שמבחינת העמלה (25 דולר) היא לא יכולה לעשות כלום וסה"כ אנחנו לקוחות טובים בחשבון הוט כך שחשבנו שנצליח להוריד את העמלה.

האמת שעבדנו איתם בהעברת הכסף לארה"ב וסה"כ היה בסדר אבל אני מניחה שהם יגבו יותר מ4 דולר בהעברה, אז למה בעצם לעבוד דרכם?

אני לא באה מעולם הנדל"ן ולכן אין לי כל כך כיוון מאיפה להתחיל בלחפש סוכן מקומי אמין. אני לא מפחדת מלקפוץ למים ובטוחה שיהיה לכך שכר לימוד אבל ממש אשמח אם תוכל להכווין אותי איך להתחיל בכלל לחפש סוכן, אם יש אתר או בלוג או כל מידע שיוכל לעזור.

שוב תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2018 05:10
היי, לא התמקחתי עם הבנק, זו העמלה שאני משלם.

לגבי חברת קוברסי, תצרי איתם קשר שוב, תבקשי לשוחח עם עידן נתנאל, תאמרי לא שרוני מאקזיט משפחתי הפנה אותך, ואת מעוניינת להעביר את השכירות החודשית דרכם לחשבון העו"ש בישראל, לאחרונה, אנחנו הראשונים שהם החלו לספק עבור הלקוחות שלנו שרות זה בארה"ב (לפני שנה הלקוחות שרכשו באנגליה החלו לקבל שכירויות דרכם).

מהרגע שמנהל הנכס יעביר את השכירות שלך לקוברסי, תוך 48 שעות הוא יופיע בחשבון העו"ש השיקלי שלך, תשלמי רק עלות המרה לשקל, אין כאן עלויות העברה.

לגבי סוכן נדל"ן, באתרי הנדל"ן בארה"ב, ניתן למצוא באזור שבו מעוניינים להשקיע, פרטי סוכנים עם המלצות, הבעיה היא שרובם לא מתמחים בנכסים להשקעה, את צריכה למצוא את אלה המתמחים בנכסים מניבים וניתן לסמוך עליהם. את זה אני לא יכול ללמד על רגל אחת, בסופו של יום לאחר כל הבדיקות צריך לשוחח איתם, לשאול את השאלות הנכונות, ולהשוות בין מספר מועמדים.

נ.ב לפני שאת מחפשת סוכן נדל"ן, כדאי שתלמדי באיזה אזורים להשקיע, כיצד לחשב תשואה משכירות (איכות הנכסים בארה"ב נמוכה מהנכסים בארץ, ולכן צריך לקחת זאת בחשבון בחישובים), מהי רמת הסיכון של ההשקעה.......

בקיצור מומלץ ללמוד, העלויות של הלימוד התאורתי, זולות יותר מעלויות הנובעות מהחלטות שגויות.

את בדרך הנכונה, ההתמקצעות וההתמדה בסופו של יום יובילו אותך אל היעד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2018 19:30
@רוני, היי האם תוכל להמליץ על כמה אתרים לחפור/ללמוד ברשת על קנייה השקעה בנדל"ן בחו"ל, תודה
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2018 20:02
לא רוני אבל BIGGERPOCKETS, בעיקר הפורומים שלהם, גם הפודקסטים אבל הם קצת מוטים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2018 21:34
WTF?

ACH בתוך ארה"ב עולה לשולח בין $0 ל$3, ולמקבל זה חינם. מישהו כאן מורח אתכם....
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2018 11:19
היי, בנוסף לאתר שאורי רשם, אתר נוסף הוא : globalpropertyguide.com
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2018 20:04
אני חושב שהכוונה הייתה לעמלת העברה לחו"ל (במקרה הזה מארה"ב לישראל) שנגבית בארה"ב, ולא להעברה פנימית בתוך ארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 00:08
תנסה את transferwise
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 00:13
ממה שראיתי הם לא זולים בהעברות בינ"ל.

אם הבנתי נכון הם דורשים שתעשה את ההמרה דרכם, ובשביל להמיר ש"ח הם לוקחים 3%...

מצד שני חשבון הborderless שלהם דוקא נחמד, והעמלות נראות סבירות יחסית להעברת כספים באותה מדינה (אאל"ט סביב 1.5$ להעברת ACH, שזה ממש לא נורא).

אפשר להעביר את הכספים לשם ואח"כ מtransferwise להעביר לIB
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 09:17
לא, הם לוקחים 0.65 אחוז מסכום ההעברה פלוס 2 דולר. והכי טוב, אין מרווח המרה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 09:58
מוזר. זכרתי עמלות גבוהות יותר, יכול להיות שהם הורידו לאחרונה?

בכל מקרה נראה מהאתר שהם לוקחים 0.65% על המרת דולרים לשקלים ו1% בכיוון ההפוך, שזה אכן סביר יחסית לרוב האלטרנטיבות אבל עדיין יקר בהרבה מIB
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 10:41
האמת שגיליתי אותם רק לפני משהו כמו חודשיים אז לא סגור מה היה קודם.

לib אכן אין מתחרים כל עוד זה בין חשבונות שלך אבל אם אתה נדרש להעביר כסף לחשבון של מישהו אחר אי אפשר להשתמש בהם ואז transferwise זו האלטרנטיבה הזולה ביותר שאני מכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2018 10:53
דיברתי על האופציה של להשתמש בtransferwise כחשבון בנק ולבצע את ההמרה בib.

כלומר להמיר בib ולהעביר בין ib לחשבון שלך ב transferwise דולרים ומשם להעביר (או לקבל) לצד שלישי.