⬅ חזרה לאינדקס

גידור סיכון עליית דמי שכירות

🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2018 16:43
אשמח לשמוע את דעות חברי הפורום בנוגע לאפשרויות / כלים שיש למשקיע בני"ע (שלא מעוניין לקנות דירה) לגדר את עצמו מפני עליה של מחירי השכירות בארץ.

מכיוון שדמי שכירות מהווים באופן יחסי חלק משמעותי מאוד מההוצאות שלי, ושאני חושב שיש להם קורלציה חלקית בלבד עם שוק המניות (אם כי לא עשיתי את הבדיקה המדוייקת), אני מרגיש שכדאי לתת להם משקל-יתר בתיק ההשקעות.

לכאורה, האופציה האופטימלית היא קרן ריט שמשקיעה במבנים למגורים בארץ. היחידה שאני מכיר שעושה את זה היא "מגוריט" ומקריאת חומר בנושא נראה שהיא לא השקעה מוצלחת במיוחד.

אפשרויות אחרות שעלו:

קרנות ריט אחרות בארץ: להבנתי משקיעות בעיקר במבנים לעסקים, ולא ברור עד כמה יש קורלציה לשכירות של מגורים. כמו כן, באופן כללי לגבי קרנות ריט יש קצת בעיה עם מיסוי (רוב התיק שלי בחשבון ממוסה ואני נמצא במדרגת מס גבוהה).

קרנות ריט בחו"ל או ETFים רלבנטיים - לא יודע עד כמה יש קורלציה בין מחירי השכירות בארץ ובעולם.

למישהו יש תובנות או רעיונות בנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2018 17:04
אג"ח צמוד?

לא ממליץ
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2018 19:08
מממ, מה עם חוזה שכירות לטווח ארוך? אני בטוח שיש הרב בעלי בתים שישמחו לסגור חוזה כזה תמורת מחיר קבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2018 07:08
לגידור יש מחיר, והוא לרוב לא מוצדק.

אם הגעת למצב שאתה יכול לפרוש אם גידור, אבל לא יכול לפרוש בלעדיו, יתכן שהגידור משתלם, אבל אז עדיף לגדר מפני עליית "מדד המחירים לצרכן שוקי" שכולל את הדיור.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2018 13:02
לא הוכיח את עצמו בשנים האחרונות כגידור מוצלח.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2018 13:06
מקבל

אם כך, מקדם את ההצעה של @mudale222
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2019 23:14
מרחיב את השאלה, גם לשוכר וגם למי שמתכוון לקנות דירה, איך ניתן להשקיע בנכס צמוד מדד מחירי דיור\שכירות, רצוי גם שיהיה ספציפי לשכונות מסוימות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2019 23:17
אי אפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2019 04:45
היי

במידה ואתה לא מעוניין לקנות דירת מגורים, ישנה האופציה של דירה להשקעה בישראל בעיתוי המתאים,

אופציה פחות טובה,

לקנות דירה להשקעה במיקום מרכזי בחו"ל, היכן שיש חפיפה מסוימת עם מגמת שוק הנדל"ן בישראל, לדוגמה: ברלין, טורונטו ואנקובר, סידני מלבורן....