🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2018 07:59
בשמחה. קודם כל, ההכנסה הפסיבית היא בעיקרה מהדירה שלי שאני משכירה (5,000 ש"ח בחודש) - אין על זה מס כי זה מתחת לתקרה. יש לי עוד כספים שמושקעים בקרנות אינדקס, אבל אני לא נוגעת בהם. יחד עם זאת, בחישוב מאד שמרני הם מניבים כ-1200 ש"ח בחודש. לכן רשמתי 6200.
ההכנסה החצי פסיבית שלי זה לא בהכרח משהו שקל לשיחזור או שמתאים לכל אחד. יש אתר בשם Skillshare שם אנשים משלמים על מנוי כדי לצפות בקורסים, ויש אנשים שמיוזמתם מעלים לשם קורסים. ב-2016 העליתי קורס שקשור ליצירה, ובאופן בלתי צפוי בעליל זכיתי שם במקום הראשון באיזהשהו challenge שלהם. זה גרם לזה שהם שיווקו את הקורס שלי לתלמידים, והחשיפה הזו והפופולריות של הקורס נתנו רוח גבית והכנסה כספית. פרסמתי עוד קורסים מאז - חלקם הצליחו יותר וחלקם פחות - ומדי פעם הם שיווקו את הקורסים שלי (מה שמשמעותית משפיע על ההכנסות). ההכנסה שלי משם נעה בין $150 ל-$1000 לחודש והחודש אף יותר בגלל שיווק שלהם. אז לא כל מי שמפרסם קורס מצליח, אבל לי זה במקרה קרה. זה מודל של תמלוגים (הכנסה פסיבית), ויחד עם זאת אני צריכה לפרסם קורס פעם בחצי שנה כדי שהם ימשיכו להחשיב אותי שם Top Teacher. לפיכך אמרתי "חצי פסיבית".
הכנסה אקטיבית: אני מתמללת לפעמים באתר TranscribeMe. לי זה מעניין ומאתגר, אבל לא קל, ובקושי מגרדים את השכר מינימום מלמטה. אני מנסה להשתפר ובתקווה השכר ישתפר גם כן. אני עושה את זה בעיקר בשביל הכיף ורק כשבא לי. לא בהכרח הייתי ממליצה על זה לאחרים בגלל השכר הנמוך מאד לשעת עבודה.
בתור מתכנתת מקצועית, אני עדיין מקווה שמתישהו אוכל להכניס כסף מתיכנות ולהנות מזה. רק לא נראה לי שאחזור לעולם של ה-corporate או למשרה מלאה. אידאלית זה יהיה משהו גמיש או פרויקטלי, שתהיה לי שליטה על הזמן שלי. אבל אני לא שם עדיין.
תודה ובהצלחה!