⬅ חזרה לאינדקס

פידבק על מבנה תיק

🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 18:20
שלום רב,

רציתי לקבל פידבק אני מנסה להרכיב תיק.

זה תיק די סולידי אני מניח, אין לי פנטזיות לגבי התעשרות מהירה, אני רק הייתי רוצה להפעיל את הכסף כי הוא רק שוכב בבנק.

כרגע מה שאני חושב לעשות זה:

50% אגח מדינה ישראל

30% מניות - תעודת סל אירית לא מחלקת של S&P500

20% - אג"ח ממשלתי ארה"ב לטווח בינוני CBU7

הסיבה לקניה באירלנד היא מס עיזבון אמריקאי וחוסר רצון לעבוד עם כלים ישראליים שגובים דמי ניהול שעולים כל הזמן ועלולים לאלץ אותי לעבור ארוע מס כשארצה להחליף תעודה.

הסיבה לאג"ח חו"ל היא לא פיזור סיכונים אלה קשורה לטענה שנשמעת לי מאוד הגיונית והיא שבמצב שבו המניות נופלות הרבה אנשים יברחו לאג"ח.

דברים בעיתיים:

1) עלות ניהול/ איזון גבוהה:

איזון יקר כי כל פעם אאלץ להמיר מט"ח לשקלים

מס שאני לא מצליח להבין (משלמים 15% בין אירלנד לארה"ב אבל אז בישראל יקחו עוד 25% על מה שנשאר מהרווח?)

דמי ניהול גבוהים יותר באירופה מאשר ארה"ב

2) סחירות נמוכה יותר באירופה מאשר בארה"ב, מה שיקשה על התאוריה שעליה מבוסס התיק (בריחה של משקיעים לאג"ח) מלהתממש, כלומר מצב שבו התאוריה מתממשת אבל האג"ח שלי לא יראה את זה כי הוא באירלנד ולא בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 18:36
כן בערך. 15% ינוכו לארה"ב מהדיבידנדים.

25% ישולמו רק כשתמכור, על ה(85%)דיבידנד שנצבר וגם על רווחי הון (עליית שער של המניות המוחזקות).

לא. הסחירות של הקרן לא קשורה לסחירות של הניירות המוחזקים. אם הרבה אנשים ימכרו מניות ויקנו אג"ח, מחיר המניות שמחזיקה הקרן ירד, ומחיר האג"ח יעלה, גם אם אף אחד לא יסחור בקרן. הסחירות משפיעה רק על מרווח bid/ask (כך שאם תרצה למכור את הקרן, אולי תקבל קצת פחות מכמה שהיא שווה באמת, ולהיפך). די זניח בהחזקה לטווח ארוך ו/או ביחס למשברים שאתה מתכוון אליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 18:48
תחשוב אם אתה רוצה להחזיק אגח בסביבת ריבית עולה.

אם אתה מחפש תשואה ב20% האלה, לא הייתי מהמר על אגח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 20:33
אם אתה בונה על אנטי-קורלציה, אז אתה צריך אגח ארוך.

אבל לפני שאתה עושה זאת, חשוב לחקור ולהבין את הסיכון (והסיכוי) העצום שיש באחזקת אגח ארוך.

לא מחזיק. לא ממליץ.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 20:47
בן כמה אתה?

מתי תרצה את הכסף?

רמז ככל שהכסף נועד לטווח ארוך יותר אתה רוצה אחוז מניות גבוה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2018 01:06
ישראליות?