⬅ חזרה לאינדקס

קבלת החלטות בתחילת הדרך

🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2019 19:33
שלום לכולם,

אני בטוח שהדיון כאן יכול להועיל להרבה מאוד צעירים שנמצאים במצב דומה, ומחפשים את דרכם בשנים הראשונות שלאחר השחרור.

קצת רקע מקדים, אז אני בן 23, עובד כרגע בתחום המכירות ומהשחרור הספקתי לעשות פסיכומטרי לחסוך מעט כסף ולעשות טיול קצר באוסטרליה.

אז המחשבה על "מה אעשה כשאהיה גדול" התחילה להעסיק אותי עוד בתקופת הצבא לפני השחרור - קריאה באינטרנט, התייעצויות עם אנשים בתחומים מסוימים, כן לעשות תואר/ לא לעשות (הרי כבר עשיתי פסיכומטרי עם ציון מאוד גבוה) , האם במקום תואר להתמקצע בתחום ספציפי ולאחר מכן לנסות ולהיות עצמאי בתחום?

כלכך הרבה מחשבות וכיוונים והאמת? לא ממש עוזרים לי להגיע לקבלת החלטה צלולה של "מה המטרות שלי ומה אני רוצה לעשות" ואפילו כבר מתחיל להרגיש שהעניין משאיר אותי במקום במיוחד שאין לי זיקה לתחום מסוים.

אשמח לשמוע דעות והמלצות בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2019 21:37
קרא את הספר So good they can't ignore you

הרעיון המרכזי בספר זה שהמרדף אחרי "התחום שאליו אתחבר" הוא טעות. מה שגורם לנו להצלחה ואושר בחיים זה ההתמקצעות.

קח תחום שמעניין אותך ושיש לו ביקוש בשוק ותתחיל להתמקצע בו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2019 22:19
הייתי בסיטואציה שלך בדיוק לפני כמה שנים. לקחתי קורסים באינטרנט בתחומים שונים, קראתי ספרים, דיברתי עם אנשים, הלכתי לכנסים - הכול כדי להבין מה יותר מושך אותי, מה המטרה שלי ולאן עליי לפנות.

המסקנה המשמעותית ביותר שהגעתי אליה היא שאני לא אמצא לעצמי masterplan. יעדים, העדפות והנסיבות משתנים ככל שהזמן עובר. מה שנראה לי נכון עבורי היום אולי לא יהיה ככה בעוד שלוש שנים. הפנמתי שאני לא יכול לתכנן בדיוק מראש מסלול חיים אלא צריך להתחיל ולהיות מספיק גמיש בדרך.

בשבילי זה אמר ללכת ללמוד תואר בתחום שאני תופס אותו כמספיק רחב כדי שאוכל להתמקצע בנישות ספציפיות שיעניינו אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2019 07:28
@Micky12 , ברוך הבא לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2019 08:18
זה בהחלט מבלבל ומקשה על קבלת החלטה, אנסה לעזור לך להתמקד מעט.

במקום להתמקד באיזה כיוון לפנות,

מוטב שתציב לעצמך יעד, לאן אתה רוצה להגיע, לאחר שיהיה לך יעד, השלב הבא יהיה

להחליט מה יוביל אותך ליעד, כך יהיה לך קל יותר להחליט באיזה דרך לבחור.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2019 12:38
אם היית יכול לעשות כל דבר, מה היית עושה?

זה יתן לך כיוון
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2019 17:03
אפשר לשאול במה ??
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2019 19:58
הלכתי בסוף על מדעי המחשב

בדרך חקרתי על פסיכולוגיה, ביו-אינפורמטיקה, מדעי המדינה, תכנון עירוני ואולי עוד כמה נושאים
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2019 19:31
"לך אחרי הלב שלך". סתאםםם.

ברצינות, בעולם של היום אף אחד לא יודע מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול ואפילו בני 30 ו40 לא תמיד סגורים על עצמם. מה שיפה היום שאנשים מחליפים משרות וגם משנים כיוונים במהלך הקריירה. מי אמר שצריך לעשות תואר 3,4 ו5 שנים? בהמון תחומים יספיק קורס ממוקד של כמה חודשים וניסיון תעסוקתי.

לא יודע אם עזרתי לך או לא, אבל הנקודה שלי היא שזה לא חתונה קטולית וההחלטה שתיקח עכשיו לא תחרוץ את שארית חייך. אני במקומך הייתי מתרכז במה הייתי רוצה לעשות ב3-4 שנים הקרובות ומשם לחשב מסלול מחדש.

בהצלחה.