🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 22:20
זהירות! תגובה של מבוגר משעמם, אחד שהוא סאחי בלאטה.
באמת משעמם לך, ובמקום לשבת ולחפור ולקרוא על השקעות, אתה עסוק בלחשוב איך לאבד את הכסף שלך.
אני מתערב איתך שלא קראת יותר מ- 5 פוסטים של המשקיעה בלחץ.
שלא כל כך טרחת לבקר בבלוגים נוספים ואם כן רק ריפרפת עליהם ובטח שלא התעמקת מפוסט לפוסט ובצורה קוהרנטית.
שלא חשבת להרים ולקרוא ספר בעניין השקעות.
אפילו שאני לא מבין מה לך ולזה, אני כן מבין שמה לך ולזה.
אתה תצטרך להבין שחלק מהתגובות הלא כל כך נחמדות, ולא ממש מלטפות, ולא הכי נעימות פה ממשתמשי הפורום הן לא כדי להוציא לך את הרוח מהמפרשים, אלא בעיקר כדי שלא להיות דובוני אכפת לי שמחבקים את הר הגעש של עזוז הנעורים המגוייס והמתפרץ שלך מבלי סיבה טובה שהיא נראית לעין.
לא כדי להתנשא עליך בתור מבינים ובתור יודעים את מה שאתה לא מבין ומה שאתה לא יודע. לא כדי להזיק לך או כדי "לבאס" אותך.
אלא בעיקר כדי להעמיד אותך במקום הנכון.
בעצם, סוג של מנסים לעזור לך שלא להפסיד כסף בלהתעסק מראש במשהו שאתה מצהיר בלי שום בעיה שאתה לא מבין בו וששמעת מהדודה שהחבר שלה סיפר לך את מה שאתה לא יודע לבד.
אין לך בעיה להפסיד 5K או 10K וזה בסדר גמור.
אתה באותה מידה יכול גם להרוויח 5K או 10K וגם זה בסדר גמור.
גם 20K או 50K כרגע לא ישתקו אותך או יהפכו לך את העולם.
העניין פה הוא לא רווח והפסד. העניין פה הוא אסטרטגיה. תוכנית. למדנות. חקרנות. שקדנות. רצון לדעת. רצון להבין. רצון לחקור עוד.
בגלל שאתה נורא נורא נורא צעיר אתה בעיקר להוט לעשות ובעיקר משתוקק לטעות. או לקוות שתעשה ולא תטעה.
אם תשאל אותי, מצורת וסגנון הכתיבה שלך יש לך עוד דרך חשובה ורצינית לקחת את עצמך בידיים ולהחליט שאתה לוקח את זה ברצינות, ממקום של ללמוד באמת ולרשום ולכתוב במחברת ולקרוא עוד ועוד ועוד, במקום לבקש עצות מאנשים שאתה לא מכיר כדי שיעזרו לך לעשות עם הכסף שלך דברים שאתה לא מבין.
לכרגע, האמת היא ששום דבר שתעשה, אם תשקיע או שלא, במניות או שלא, בעו"ש בבנק או שלא, הוא לא יהיה נורא מדי.
אבל מה שכן יהיה נורא להמשך חייך הוא לקבע דפוסי התנהגות ועשייה מקולקלים שילוו אותך לעוד הרבה מאוד שנים, ומזה אני ממליץ לך להיזהר ולהתחיל לעבוד בכיוון הזה (של דפוסי התנהגות) כבר מגילך הצעיר נורא.
בהצלחה חבר.