⬅ חזרה לאינדקס

משקיע פעם ראשונה, ועצמאית.

🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 16:00
אני מתכנן להכנס עם 10 או 20 אלף לתיק השקעות אישי לדעתי של אי.בי.אי, להשקיע 5,000 במניית תפרון, מותג בגדים ישראלי צעיר יחסית, ו3,000 במניית תפן, שעוסקת בגידול ומכירת קנאביס.

ועל עצמי בן 20 וסך הכל הון 21 אלף שקל בבנק, הייתי שמח שתביעו את דעתכם על התכנית שלי ( על הבחירה בibi, המניות ואם אתם רוצים להגיד משהו אחר אשמח לקרוא.)
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 16:03
במילה אחת: התוכנית שלך גרועה. ב2 מילים: גרועה מאד.

דעתי היא שתקרא קצת בבלוג לפני.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 16:14
הייתי אומר "קצת הרבה".
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 16:21
אין לי דעה.. לא מכיר את המניות האילו אבל אם אתה מאמין בהן שיהיה בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 17:04
התגובות האלה לא מועילות ומלמדות במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 17:15
זה נכון, בשביל זה יש לך את הבלוג המאד ברור והמפורט של המשקיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 17:28
ברוך הבא

הגישה בפורום היא לא להשקיע במניות ספציפיות אלא להשקיע במדדים. למשל מדד s@p הוא המדד שמשקלל את 500 החברות בעלות שווי השוק הגבוה בארצות הברית. הגישה של הפורום טוענת שלעולם אין לדעת מה יהיה עם המניה הספציפית הזו ובטח לטווח הארוך ולעומת זאת השוק עצמו בראייה הסטורית של 100 שנים + מייצר תשואה של 6%(? לא זוכר מספר מדוייק) . זאת אומרת שאם אתה משקיע במניית ביגוד ישראלי יכולים לקרוא הרבה דברים למשל החברה עצמה לא תצליח או שוק הבגדים חלש מאוד או מדינת ישראל נופלת למשבר .

וכשאתה משקיע בקרן שכל תפקידה הוא לחקות את המדד אתה למעשה משקיע ב500 חברות במאות תחומים שונים . ואם אתה עושה זה יותר גלובאלית אז הסיכון שלך להפסיד לטווח הארוך הוא מזערי.

יש עוד הרבה מה להרחיב מוזמן לקרוא בפורום על השקעה פסיבית/קרנות מחקות וכדו'

צריך לציין שיש הרבה אנשים שכן חושבים שהם יכולים להכות את השוק ולשים כספם על כמה מניות ספציפיות . ממליץ לך לקרוא וללמוד לפני שאתה נכנס להשקעות.

בכל מקרה אם אתה בוחר בדרכך שים לב לפיזור סוגי המניות בכל מיני תחומים וכמובן מבחינה גיאוגרפית. בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 17:35
ברוך הבא לפורום @Zivbusiness32 !

מה הסיבה שבחרת את המניות האלו?

קודם כל כדאי שתגיד מה המטרות שלך ומה אתה מנסה להשיג.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 19:06
אתחיל מהסוף: מה שאורי כתב לך זה נכון. אני מצטרף להמלצה שלו לקרוא עוד בנושא לפני שאתה קופץ למים.

כמה שאלות שאני תוהה אם שאלת את עצמך (אם כן, שתף אותנו בתשובות, זה יעזור לדיון):

1. למה המניות האלה?

2. מה אתה מצפה שיקרה לתיק הזה?

3. מה טווח ההשקעה שלך? אתה צעיר, אתה יכול להגיד שלא תצטרך את הכסף בכלל בשנים הקרובות?

4. איך היית מגדיר את סיבולת הסיכון שלך? איך תרגיש אם בעוד חודש התיק שלך ייחתך בחצי? האם זה יגרום לך לשנות תכנית השקעה? איך?

לגבי IBI, אני לקוח שלהם, הם נראים לי סבירים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 21:21
מבסוט עליך הבנתי למה הסלידה מהתכנית שלי

זה הסיפור אני לא אעשה כאילו אני מבין גדול, דודה שלי התחילה לדבר איתי על הבורסה, היא עבדה בבנק תקופה ויש לה מישהו שהיא מכירה שמבין במניות וכל פעם ממליץ לה על מניה אחרת, ואני חייל עם כסף שיושב בצד, משעמם לי ואני רוצה לעשות כסף ואין לי מספיק זמן בשביל לעבוד, ואת הכסף אני רוצה שיהיה לי אם ארצה לשלם על קורסים טיולים וכו', ולא להחליט שאני שם בהשקעה עד גיל 27 בשביל בית, לכן ההשקעה במניות פחות סולידיות, אך מצד שני אני מתכנן לשים רק מחצית מהכסף שלי, ואם להיות כנה על תפרון הבחור שדודה שלי מכירה הציע להשקיע בתפרון אבל על שוק הקנאביס אני אישית שלא מבין כל כך להוט להשקיע כי אפילו שאני לא מבין, אני כן מבין שכנראה תהיה לגליזציה בקרוב, וכבר עברה הצעת החוק לייצוא קנאביס ואני חושב שזה שוק שיצמח.

אין ספק שהפסד של מחצית מהתיק (5,000) יהיה כואב אבל כמו שאמרתי, אני לא חי מזה.

והציפיות שלי הן שהתיק לא יהיה יציב וסולידי אלא להשקיע במניות מסוכנות ופחות יציבות ( אלה הן שתי המניות שאני מתכנן להשקיע בהן)

תודה על התגובות, חלקן עוררו אצלי מחשבה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 21:31
הייתי מדייק יותר ״הגישה המצויה/הרווחת בפורום״

אפילו יותר מדויק לייחס את הגישה למייסדת ״המשקיעה״.

זה דקדוקי עניות שלי, שקשה לי לשמוע/לקרוא מישהו שמדבר בשם רבים...

מצד שני שאפו על ההשקעה בסיכום עיקרי השיטה! קבל ח״ח
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 21:47
זה יכול לעבוד. זה יכול להתרסק. זה יכול לא לזוז. מה שאתה רוצה לעשות נקרא "ספקולציה", שזה בעצם הימור. אם אתה בסדר עם לסכן כסף בתקווה שאולי מאיזושהי סיבה הוא ירוויח משהו, זה לא בלתי סביר (במובן של אתה לא תהיה הראשון שעושה את זה).

זה ריסקי אבל מדובר גם ככה בסכומים נמוכים, אז מקסימום תראה בזה שכר לימוד
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 22:18
אני מציע לך להשקיע כ 80 ש"ח ברכישת הספר חוק מס' 1 ולקרוא אותו.

זה יתן לך כמה תובנות.

לגבי הגישה של השקעה במדדים - זה לעצלנים ולא נותן לך מרווח ביטחון שאכן ההשקעה תשא פרי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 22:20
זהירות! תגובה של מבוגר משעמם, אחד שהוא סאחי בלאטה.

באמת משעמם לך, ובמקום לשבת ולחפור ולקרוא על השקעות, אתה עסוק בלחשוב איך לאבד את הכסף שלך.

אני מתערב איתך שלא קראת יותר מ- 5 פוסטים של המשקיעה בלחץ.

שלא כל כך טרחת לבקר בבלוגים נוספים ואם כן רק ריפרפת עליהם ובטח שלא התעמקת מפוסט לפוסט ובצורה קוהרנטית.

שלא חשבת להרים ולקרוא ספר בעניין השקעות.

אפילו שאני לא מבין מה לך ולזה, אני כן מבין שמה לך ולזה.

אתה תצטרך להבין שחלק מהתגובות הלא כל כך נחמדות, ולא ממש מלטפות, ולא הכי נעימות פה ממשתמשי הפורום הן לא כדי להוציא לך את הרוח מהמפרשים, אלא בעיקר כדי שלא להיות דובוני אכפת לי שמחבקים את הר הגעש של עזוז הנעורים המגוייס והמתפרץ שלך מבלי סיבה טובה שהיא נראית לעין.

לא כדי להתנשא עליך בתור מבינים ובתור יודעים את מה שאתה לא מבין ומה שאתה לא יודע. לא כדי להזיק לך או כדי "לבאס" אותך.

אלא בעיקר כדי להעמיד אותך במקום הנכון.

בעצם, סוג של מנסים לעזור לך שלא להפסיד כסף בלהתעסק מראש במשהו שאתה מצהיר בלי שום בעיה שאתה לא מבין בו וששמעת מהדודה שהחבר שלה סיפר לך את מה שאתה לא יודע לבד.

אין לך בעיה להפסיד 5K או 10K וזה בסדר גמור.

אתה באותה מידה יכול גם להרוויח 5K או 10K וגם זה בסדר גמור.

גם 20K או 50K כרגע לא ישתקו אותך או יהפכו לך את העולם.

העניין פה הוא לא רווח והפסד. העניין פה הוא אסטרטגיה. תוכנית. למדנות. חקרנות. שקדנות. רצון לדעת. רצון להבין. רצון לחקור עוד.

בגלל שאתה נורא נורא נורא צעיר אתה בעיקר להוט לעשות ובעיקר משתוקק לטעות. או לקוות שתעשה ולא תטעה.

אם תשאל אותי, מצורת וסגנון הכתיבה שלך יש לך עוד דרך חשובה ורצינית לקחת את עצמך בידיים ולהחליט שאתה לוקח את זה ברצינות, ממקום של ללמוד באמת ולרשום ולכתוב במחברת ולקרוא עוד ועוד ועוד, במקום לבקש עצות מאנשים שאתה לא מכיר כדי שיעזרו לך לעשות עם הכסף שלך דברים שאתה לא מבין.

לכרגע, האמת היא ששום דבר שתעשה, אם תשקיע או שלא, במניות או שלא, בעו"ש בבנק או שלא, הוא לא יהיה נורא מדי.

אבל מה שכן יהיה נורא להמשך חייך הוא לקבע דפוסי התנהגות ועשייה מקולקלים שילוו אותך לעוד הרבה מאוד שנים, ומזה אני ממליץ לך להיזהר ולהתחיל לעבוד בכיוון הזה (של דפוסי התנהגות) כבר מגילך הצעיר נורא.

בהצלחה חבר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 22:35
תמיד ציורי כל כך...
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 23:06
תודה על הדיוק . האמת שכל הזמן חיכיתי להגיש שאני אישית לא מסכים עם הגישה ולכן ההכללה
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 23:07
תודה

תראה מה חודש של לימוד עושה לבן אדם

(למרות שעדיין לא למדתי לצטט 2 קטעים באותה הודעה)
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 00:13
האמת שבקטע החינוכי אני לא מסכים איתך לגבי דפוסי התנהגות מגיל צעיר נורא כי כן צריך לטעות, וכמו שאמרת אם זה לא "יהרוג אותי" זה שווה את הטעייה, אבל חוץ מזה הבנתי אותך לגמרי ותודה על ההודעה !
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 08:33
בזמן כתבית ההודעה:

1. שים את הסמן במקום שתרצה להכניס את הציטוט.

2. עלה להודעה שתרצה לצטט.

3.סמן נקודתית את חלק ההודעה שתרצה לצטט.

4. יקפוץ לך חלון קטן עם המילים ״צטט הודעה״.

5. לחץ עליו.

לא ממליץ ולא מייעץ! :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 08:47
לא צריך לטעות; אתה בוחר לטעות, אם מספר אנשים מנוסים אומרים משהו ואתה מתעקש לנסות משהו אחר, זה או שאתה גאון ואנשים כאן לא מבינים כלום, או שאתה הולך ישר לתהום למרות שקיבלת אזהרה (במקרה השלך התהום לא יהרוג אותך)
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 09:04
הכוונה שלכם היא אמיתית אבל אתם צריכים להבין שכל אדם צריך לעבור תהליך של התבגרות גם בשוק ההון והשקעות .

דמיין לך אבא שאומר לבן שלו עזוב אותך גיל ההתבגרות עזוב אותך לעשן ולשתות בוא תלמד מקצוע כבר מגיל צעיר . הרי ברור שזה יותר נכון מקצועית ויותר יעזור לילד כלכלית .אבל הילד צריך לעשות את הטעויות שלו (ומוטב בגיל צעיר) ולבנות לעצמו את הדרך הנכונה שלו מה שלנו נשאר זה רק להאמין בו .
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 09:30
אז לגישתך אין שום דבר שהאבא יכול ללמד את הילד מהנסיון שלו?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 10:31
אתם קצת (הרבה) מגזימים.

בסופו של דבר מדובר בעסק שהוא נכנס שותף אליו. עסקים שעובדים ומנסים לייצר תשואה.

זה עדיין לא לוטו או כל דבר שמתקשר להימורים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 11:35
וודאי שיש אבל מוטב שזה לא יהיה באגרסיביות ולא באופן תמידי.

האבא צריך לפתח בילד את הכישורים שלו (של הילד!!) להביא לו מברגה וג'קסון ולהגיד לו - בוא תבנה משהו ומדי פעם כמובן להחזיק לו את היד ולהסביר לו למה הבורג לא נכנס.

תאר לך כמה משעמם לילד כשהאבא לא מפסיק לספר על איך הוא בנה פעם פרגולה ואיך עדיף לילד לבנות ושהוא מחזיק לא טוב את המברגה ושהוא חייב להשתפר בזה כי אז הכסא שיבנה יתפרק.

זה מזכיר לי את הצבא כשמפקדים לא מפסיקים לחפור על הצוות שהיה להם ועל המפקד שהיה להם ועל איך זה היה אצלם.

בהתחלה זה נחמד אחרי זה זה קצת מתיש ולבסוף זה כבר לא מעניין אותך.

כמובן אנחנו לא אבא שלו ובורסה היא לא שיעור בחינוך ילדים ולכן קח את זה בערבון מוגבל.

אבל עדיין קשה לי לראות כשמכבים בן אדם על רעיון שלו .
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 12:29
נו... הגיעה ההזדמנות:

נא שתף אותנו בגישתך, אני סקרן..
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 12:36
אתה מחמיא לי מדי, אני רק מתחיל

בינתיים בשלב הלמידה (אולי ההתבגרות)
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 12:40
אז גם אתה ביישן? ;)
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 15:45
איך אפשר לא להסכים בשלב הלמידה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 22:26
אני לומד מכמה מקומות שונים .

אם לא הייתה לי ביקורת תוך כדי לימוד כבר הייתי עושה קורס ב'מגמות' ומשקיע על הכסף שלי בחברות סטארטאפ
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2019 06:31
איך אפשר להסכים בשלב הלמידה עם כל מה שאומרים לך בלי לבדוק שלא מסבנים אותך?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2019 06:49
סתם חוסר הסכמה על המינוח.

נראה לי שבשלב למידת השיטה,כל שיטה,לכל היותר אפשר להיות אגנוסטי ורק אחר כך כשאתה שולט בעניינים אפשר לדבר על חוסר הסכמה
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2019 10:35
אתה טוען שצריך קודם כל להסכים עם מה שאומרים לך בלי לבדוק שזה נכון בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2019 11:17
לא.

רק שכל עוד אתה לא שולט בעניין אתה יכול לכל היותר להיות אגנוסטי

אבל עקרונית כולנו מסכימים שביקורתיות זה חשוב