⬅ חזרה לאינדקס

טיפולים פסיכולוגיים והגישה המשקיעה

🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2015 18:07
אני רוצה לפתוח דיון בנושא של טיפולים פסיכולוגיים.

כידוע זה דבר לא זול בכלל (יכול להגיע ל-200 עד 300 ש"ח בשעה).

השאלות שלי:

1) האם אתם חושבים שזה עוזר ?

2) איך זה מסתדר עם גישת המשקיעה, למזער את התשלום על שירותים חיצוניים. אחרי הכל גם לפתור בעיות אפשר באופן עצמאי או בעזרת חברים וקרובי משפחה.

3) זה מתחבר לשאלה 2. אני רואה את מקצוע הפסיכולוג, דומה מאוד למקצוע של יועץ השקעות. הוא כאילו מומחה, אבל בעצם זה לא מומחיות אמיתית כמו מהנדס וכד'.

האם לדעתכם יש לפסיכולוג מומחיות אמיתית ששווה לשלם עליה ?
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2015 18:37
1 - לא

2 - לא יודע, תשאל אותה

3 - ברגע שהאקסית שלי צייצה ואמרה ״צריך לדבר על זה״, צלצלתי לעו״ד שלי. פסיכולוג זה מקצוע סינטטי שאני דוחה בשתי ידיים - האקסית שלי פסיכולוגית ולכן אני ״ממש אובייקטיבי״ :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2015 19:02
היי,

כמה דברים:

שווה קודם כל לבדוק סיבסוד בקופת חולים.

המקסימום שיש בקופ"ח מכבי זה 30 פגישות ולדעתי צריך יותר מזה.

אבל כל אחד והפלונטרים שלו...

מה שמאוד חשוב לדעתי וקריטי זה החיבור הטוב עם הפסיכולוג.

בהיעדר החיבור הזה הטיפול לא יממש את כל הפוטנציאל שלו.

אני לא מסתכלת על הכל דרך הגישה המשקיעה כי אני לא חושבת שאפשר להכפיף הכל תחת הגישה הזו.

לפני שנתיים באוגוסט רציתי לראות את הרופא שלי והתקשרתי לתיאום תורים של הדסה עין כרם.

היא נתנה לי תור ל....יולי שנה לאחר מכן.

כן כן פאקינג 11 חודשים להמתין לרופא!!!

שאלתי בתמימות מה היה קורה אם הייתי רוצה לבוא באופן פרטי. היא אמרה לי רק רגע ואז ציינה שיש לו תור ל...עוד 3 שבועות!

התפוצצתי מכעס כמו זיקוקי דינור ביום העצמאות, והתקשרתי לאבא שלי שהסביר לי שאני לא תמיד צריכה להיות דון קישוט ושהוא ייתן לי את הכסף ושאלך לראות כבר את הרופא (סכום פעוט של 1,200 ש"ח).

אז אני לא תמיד סולידית, לא מאמינה בלראות את החיים בשחור ולבן, מאמינה בבאמצע לפעמים.

מבחינת האם טיפול פסיכולוגי שווה?

זו שאלה אינדיבידואלית.

השאלה מה אתה רוצה לפתור ומה כואב לך.

אני כן אגיד בהקשר שלי שפעם סבלתי מחוסר יציבות תעסוקתי והיום אני הרבה יותר טובה בזה.

לפני הטיפול גם נעדרתי ביטחון עצמי ובין היתר זה השפיע ישירות על איך אני מתראיינת ואיזה שכר אני דורשת.

כשהולכים לטיפול פסיכולוגי יש לזה אפקט פריפריאלי כלומר לא רק הנושא שלשמו הגעת מטופל אלא על הדרך מבלי שתשים לב יש שיפור אדיר בעוד תחומים.

בשבוע שעבר נפגשתי עם חברה שהיא באותו מקצוע שלי.

לה יש נסיון של 8 שנים ולי יש נסיון של 3 שנים.

שתינו ללא נסיון ניהולי.

המשכורת שלה נמוכה בכמה אלפי שקלים מהמשכורת שלי.

אין לי שום ספק שזה בזכות הביטחון שטיפחתי באמצעות הטיפול הפסיכולוגי, היכולת להרגיש ולהגיד אני שווה, אני ראויה, מגיע לי.

גם היכולת להיות ממוקדת, להחזיק מעמד בעבודה שלא טוב לי בה, לעבור ראיונות בצורה טובה, לפתוח את עצמי לנושא של חיסכון וחיים צנועים יותר- הכל בא לי מהשינויים שעבדתי בזכות הטיפול.

כך שלדעתי בסופו של יום טיפול פסיכולוגי זו השקעה הרבה יותר מאשר הוצאה.

ובעיניי זה הדבר הכי נכון וחכם שעשיתי למען עצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2015 19:11
1. כן, לבן אדם המתאים. יש לי כמה חברות שהלכו לפסיכולוגים במשך תקופות ונשבעות שזה עזר להן. אני לא רואה את עצמי מתחברת לזה בכלל.

2. אם אני לא תוהה יש באקסולידית סעיף של הוצאות לפסיכולוג. יש כאלה שאין להם תמיכה מהסביבה, או לא נעים להם להשען על משפחה וזה פתרון יקר אבל נחוץ לפעמים.

3. זה מאוד תלוי בפסיכולוג, לא כולם פרוייד...(וזה נכון לגבי כל מקצוע). אני פגשתי פעם מישהי שפשוט ידעה לקרוא אנשים, תוך כמה דקות, היא ידעה מה הדברים שמפריעים לי ונתנה לי עצות (בלי שביקשתי), זה היה מדהים ומפחיד, היא אגב למדה פסיכולוגיה אבל עבדה בתחום אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2015 19:47
1) נראה לי שזה כמו לשאול אם רפואה עוזרת לא? אני ממש מבין קטן בתחום, אבל עד כמה שידוע לי זה תחום מבוסס אקדמית עם תוצאות מוכחות במחקרים מבוקרים.

2. למזער תשלום על שירותים חיצוניים שאתה יכול לעשות בעצמך. לא כל כך מבין מאיפה הקביעה שאפשר לפתור בעיות גם עם חברים/משפחה. כאילו אני לא חושב שהמשפחה שלי או חברים שלי מיומנים לייעץ או לתת תמיכה בנושאים פסיכולוגיים, אלא אם כן עברו הכשרה כלשהי כמובן.

3. כנ"ל, לא מבין מאיפה נובעת הקביעה הזו...
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2015 19:58
לפסיכולוג אין מומחיות אמיתית כי צורת העבודה אינה נכונה לרוב.

בפסיכולוגיה אין טרמינולוגיה מוגדרת הרי אם תשאלו מישהו בפסיכולוגיה מה זה אהבה לא נצא משם עם הגדרה קצרה וקולעת.

אין דרך מדידה מוסכמת ולשאול אנשים כמה הם מרגישים מאושרים זה לא אמין כי מה ההבדל בין מאושר 7 ל-8.

אין דרך לשלוט על תנאי הניסוי ככה שיהיו מספיק קרובים למציאות הרבה פעמים כי ניסויים כמו ניסוי הכלא של סטנפורד אסורים.

ורגע מה המשתנים בכלל? איך חוזרים על ניסוי? ויותר מזה איך אני בודק את הדיוק והאמינות של התוצאות.

כמו שבכלכלה למומחים אין מושג גם כאן המקרה דומה.

אנחנו מסובכים מידי ולכן הסקה על אנשים בודדים זאת ספקולציה במקרה הטוב.

כמובן יש יוצאים מהכלל אך הם נכנסים יותר תחת מדעי המוח.

לכן כנראה אין הבדל מהותי בין ללכת לחבר או יותר נכון למישהו שיש לו ניסיון עם אנשים מאשר ללכת לפסיכולוג.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2015 20:21
1) אני משוכנע שזה יכול לעזור. מלבד מחקרים, גם מניסיון אישי של חברים שלי שהיו \ הולכים לכאלה, ואני מאמין שזה טוב גם לאדם בריא לגמרי.

2) צריך למצוא את האיזון המושלם בין הדברים. יש דברים שאנשים לא יכולים להתפשר עליהם: כמו שלדורין יש חוג וכלב, לבחור אחר יש מכונית, ולאחר יש אהבה חזקה ביותר לצילום, שעשויי להיות תחביב מאוד יקר גם לאדם חסכן. כל אלו לא הופכים את האדם ללא "סולידי" (חסכן) כל עוד הוא עדיין חוסך חלק גדול ממשכורתו.

3) וזאת אולי הנקודה הכי חשובה.

כמו שיש אנשים שפשוט לא יכולים לנהל לעצמם את ההשקעות (ברור שכולם "יכולים", אבל לאלו הקושי גדול מכוח הרצון, יתכן בגלל יכולת או מנטליות), יש כאלו שלא יכולים לנהל את עצמם חוקית, יש כאלו שלא יכולים לתקן לעצמם בעיות בבית...יש אנשים שלא בנויים לשמש כפסיכולוגים של עצמם.

באופן אישי אני דואג לעצמי לצורך הזה ולכן אני מרגיש מבולבל מאוד מאנשים שלא מסוגלים לעשות את זה (לשכור אדם שיעזור לי להכיר את עצמי - לי אישית מרגיש מגוחך הרבה יותר מלשכור אדם שינהל לי השקעות או אפילו שינקה לי את הבית), וחושב שהאפקטיביות העדיפה של זה אמורה להפוך את זה לאטרקטיבי לכל אדם (פסיכולוג צמוד בכל מקום, בכל סיטואציה שיודע להסתכל לי בתוך הראש. נשמע טוב?).

והעובדה נשארת שיש אנשים שלא יכולים לעשות את זה בשביל עצמם. אז החסכן שיכול - מוטב לו גם בלי קשר לכסף שיעשה זאת בעצמו, ומי שלא - שילך לפסיכולוג.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2015 20:21
כשחולים - הולכים לרופא, כשצריך עזרה נפשית מקצועית - הולכים לפסיכולוג. אגב לא מכירה מחירים של 200-300, יותר בכיוון של 500. יכולה להעיד שהייתי בטיפול קצר של כמה פגישות לפני מספר שנים וזה עזר לי מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2015 22:32
לדעתי, תלוי למי ולמה.

בתור ילדה נשלחתי לטיפול פסיכולוגי ולתחושתי, המחיר ששילמתי על ההתנהלות סביב הטיפול היה רב יותר מן התועלת שבטיפול עצמו. לעומת זאת בתקופת הצבא וכמה שנים לאחר מכן הייתי בשתי תקופות טיפול שתרמו לי מאוד.

נדמה לי שמבוגרים לא מאושרים יכולים להתרם מאוד מטיפול טוב ואחראי. אבל צריך סבלנות ומוכנות לעבוד. לא מאמינה בקסמים.

לצערי, אני רואה כל מיני טיפולים שלעניות דעתי אינם אחראיים, כלומר לא שומרים מספיק על המטופל: למשל, טיפול של אותו מטפל בכמה בני משפחה, או חברים, טיפול שפעם הוא פרטני ופעם זוגי או משפחתי וכדומה.

בנוסף, אני רואה סביבי מקרים רבים של הורים ששולחים את הילדים לטיפולים רגשיים כאלה ואחרים, ונדמה לי שהילד הוא פשוט ה-״פציינט המזוהה״....
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 00:00
@sogi

אני רוצה לפתוח דיון בנושא של טיפולים פסיכולוגיים.

1) האם אתם חושבים שזה עוזר ?

שאלה כללית מדי. מה המטרות של הטיפול? באיזה סוג של טיפול אתה מעוניין?

אגב, אני אישית לא כל כך אוהבת מילה "טיפול". נשמע לי פסיבי למדי. אני יותר אוהבת לקרוא לזה "אימון" או "תהליך", גם אם לא מדובר באיש מקצוע שמגדיר את עצמו כמאמן. לדעתי זו עבודה משותפת לכל דבר, ואיש המקצוע הוא רק איש מקצוע שיש לו כלים מקצועיים ונסיון, ותפקידו לכוון ולעזור לך להגיע למטרה שאתה מגדיר לעצמך. אני פניתי פעמיים לפסיכולוגים, בהפרש של כ-10 שנים. בשני הפעמים היו לי מטרות מאד ברורות, ולדעתי זה עזר להתמקד ולעשות תיאום ציפיות עם עצמי ועם אנשי המקצוע שפניתי אליהם. גם בפעם הראשונה, וגם בפעם השנייה זה עלה לי לא זול יחסית למצב הכלכלי באותה תקופה, אבל העבודה נמשכה מספר חודשים בודדים ואני מאד מרוצה מהתוצאות. אחלה כלי להעצמה וצמיחה אישית, שוב, בתנאי שאתה מגדיר לעצמך את המטרות, מוצא את האדם הנכון גם ברמה המקצועית וגם ברמה ה-"כימיה" האישית, ומגדיר פחות או יותר את מסגרת הזמן לתהליך. דוגמה אחרת: אני מכירה מקרוב מישהו שהיה במצטבר לפחות 6 או 7 שנים בטיפול פסיכולוגי מסוגים שונים, ולהרגשתו לא התקדם יותר מדי, כי הוא לא באמת יודע מה הוא רוצה. הוא יודע מה הוא לא רוצה (כלומר, לא רוצה להיות עם הבעיות שיש לו כרגע), אבל אין לו מושג מה הוא כן רוצה מהחיים שלו. לדעתי, זה מתכון לתהליך כושל.

2) איך זה מסתדר עם גישת המשקיעה, למזער את התשלום על שירותים חיצוניים. אחרי הכל גם לפתור בעיות אפשר באופן עצמאי או בעזרת חברים וקרובי משפחה.

הגישה המשקיעה היא לא המטרה, אלא הדרך. אם אתה מרגיש, שתהליך עם פסיכולוג יכול לשפר משמעותית את איכות החיים שלך - אז תנסה את זה. בכל אופן, אחרי 2-3 פגישות אתה אמור להבין, האם זה מתאים לך בכלל.

3) זה מתחבר לשאלה 2. אני רואה את מקצוע הפסיכולוג, דומה מאוד למקצוע של יועץ השקעות. הוא כאילו מומחה, אבל בעצם זה לא מומחיות אמיתית כמו מהנדס וכד'. האם לדעתכם יש לפסיכולוג מומחיות אמיתית ששווה לשלם עליה ?

תלוי באיש המקצוע. כל אחד מהם מאמץ לעצמו "ארגז כלים" ייחודי משלו. בוודאי שיש חפרים, ויש שם גם אנשים שבעצם סובלים מבעיות נפשיות בדרגה כזו או אחרת. אבל יש הרבה מומחים מעולים בתחומם, ואני אסכם את זה בצורה הכי קצרה ותמציתית:

לדעתי, עבודה עם איש מקצוע בתחום הפסיכולוגיה בהחלת יכול להצליח, אם:

א) המסגרת הזו בכלל מתאימה לך באופן עקרוני

ב) אתה מוצא איש מקצוע עם השכלה רלוונטית, נסיון ויש לך כימיה טובה איתו

ג) אתה יודע בדיוק מה המטרה של תהליך, ואתה מוביל אותו
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 18:58
@sogi לגבי "הגישה המשקיעה", למה זה צריך להסתדר איתה? המשנה של המשקיעה זה לא תורה מסיני, אתה יודע.

אם אתה לא "המשקיעה" עצמה אני לא רואה סיבה לנהוג ב"גישתה" בכל דבר וענין.

זה אמנם הפורום שלה אבל הרשה לי להניח שרבים פה לא שותפים לדעות שלה בתחומים לא מעטים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 19:12
קטונתי מלהחליט אם יש דבר כזה פיסוכלוג מומחה. בכל אופן, לרוב האנשים שאני מכיר לא תזיק מנה הגונה של 'שיקוף' או 'משוב' נטול פניות, ולפעמים פסיכולוג זו דרך טובה לקבל את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 19:37
גם אני קטונתי, אבל אני חושב שאיזה חתול או כלבלב נחמד יוכל להקשיב לבעיות, יקשקש בזנבו או יגיד פרררר ובא לציון גואל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 20:03
נראה לי שאתה בהדחקה...
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 20:21
ממש לא, אני פשוט לא מתחבר לפסיכולים...
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 20:45
@Sinister , אולי אם תארגן קבוצת טיפול לחברי הפורום נשיג ככה הנחה.

תזכורת : להנהלת הפורום אין בעיה עם עצם ההתארגנות אך היא אינה רוצה להיות מזוהה עם אסכולה פסיכולוגית כזו או אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 22:05
וואו, זה נושא מעניין. לא טופלתי בעצמי אבל מהיכרות עם כאלה שכן טופלו ודברים שלמדתי מטובים ממני יש לי כמה תובנות מעניינות.

1) קודם כל מקצוע הפסיכולוגיה זה ברובו בולשיט. רוב האנשים שלומדים את זה הולכים לזה כי אין בזה מתמטיקה והם רוצים "להיות עם תואר" - כמו בשאר מקצועות מדעי הדשא. וככה גם נראית האיכות של רוב הפסיכולוגים, ממש לא חסרים סיפורים שם בחוץ על אנשים שאומרים שזה בכלל לא עזר להם ופסיכולוגים שפשוט היו גרועים.

2) אני כן מכיר בזה שזה לא רק יכול לעזור - אלא ממש עוזר לחיים של אנשים. בייחוד אם מדובר בפסיכולוג מוכשר (ואין שם בחוץ יותר מדי כאלה! עם כל ההצפה של המקצוע) שבאמת מבין את מקצוע הפסיכולוגיה וכיצד בנויה ועובדת נפש האדם. הכרתי אחד שנה שעברה וכל מילה שיצאה מהפה שלו היתה מבחינתי כמו זהב, אם הוא היה נותן גם שירותים פסיכולוגיים (זו רק ההשכלה הפורמלית שלו) לגמרי הייתי הולך אליו.

3) לא יודע מי הקריץ פה 200 או 300 שקל, אולי לפני עשור. כיום זה נע יותר סביב ה-500.

4) גם בנאדם שפונה אל פסיכולוג צריך להיות מוכן ולהפנים מה הולך להיות לו בפגישה. מי שראה את "הסופרנוס" וכל הסצנות שטוני היה אצל הפסיכיאטרית - איך שהוא התחיל להתעצבן שם ולקחת דברים ללב כל הזמן זה ממש לא הגישה להגיע לטיפול. צריך להיות מוכן באמת להגיע ממקום שאתה מוכן באומץ להתבונן פנימה אל תוך עצמך ולקבל את המציאות שמה שתראה שם בפנים כנראה לא יהיה נחמד כל כך (אבל היי - אצל מי מאיתנו הכל בסדר ב-100%?!) וגם לבוא ממקום שאתה פתוח להקשיב כמובן ולא לבוא אטום בגישה שאתה כבר יודע הכל על עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 22:52
בקיצור אנחנו צריכים פסיכולוג שיספר לנו קצת... @אשר ?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 23:13
@AlexNOSAM מי שרוצה תואר "בלי מתמטיקה" לא יבחר בפסיכולוגיה. יחסית למקצועות לא מדעיים, יש בו הרבה סטטיסטיקה, והמסלול עצמו הוא אחד ממסלולי ההכשרה הארוכים והמפרכים שיש. בניגוד לרפואה, שום כמעט כל סטודנט נהיה רופא, אצל פסיכולוגים רק מיעוט קטן מבין תלמידי שנה א' יקבלו הסמכה. לכן גם לא הבנתי מה שכתבת על "הצפת המקצוע". מהכרותי, לפחות בפסיכלוגיה קלינית (שהיא נושא הדיון) יש מחסור גדול בתקנים להתמחות וממש אין הצפה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 23:28
מצטרפת לדבריו של @גרהם ...

יש סינון מאד רציני לפי כל מיני קריטריונים אחרי שנה א' בלימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה. זה דבר ראשון.

דבר נוסף: כדי להיות מוסמך לעסוק בפסיכוטרפיה (כנראה, הסוג הנפוץ ביותר של טיפול פסיכולוגי), חייבים תואר שני. וזה בכלל לא קל לסיים תואר שני במדעי התנהגות, כי גם שם יש סינון מאד רציני.

טיפול פסיכולוגי טוב ויעיל זה לא שיחות נפש.

זאת עבודה שדורשת הרבה מאמצים גם מצדו של המטפל, וגם מצדו של הלקוח.

בשביל שיחות נפש באמת לא כדאי לשלם מאות שקלים לשעה :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 23:28
קלעת בול למה שהתכוונתי בשאלה 3. פסיכולוג זה המיקור חוץ הכי גדול שאפשר לעשות.

ואם המחיר הוא 500 ש"ח לשעה כמו שציינתם, אז זה בכלל לא נשמע טוב במונחים סולידיים.

כמובן שיש אפשרות לקבל טיפול בזול דרך קופת חולים כמו שציינתם, אבל סביר ששם המקצועיות פחות טובה...
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 23:30
נושא מאוד מעניין

אני חושבת שאם פסיכולוג הוא טוב או באים אליו למטרה מוגדרת טיפול יכול מאוד לעזור וגם להיגמר אחרי X פגישות ולא להימשך שנים שזה לדעתי ההגדרה לטיפול רע, או למחלת נפש (כי חולי נפש חיים כל הזמן להיות במסגרת טיפולית אפילו ברמת הפגישה פעם ב-3 חודשים כן הכל בסדר ).

חברה מאוד טובה שלי פסיכולוגית ופעם היה לנו דיון על ה"מקצוע" שלה , לדעתה פסיכולוג שומע את הבן אדם מדבר ומצליח להבין מהדברים שלו מה מפריע לאותו אדם ואז לאמת אותו עם זה , לדברי חברתי שם נעשות פריצות הדרך שאדם מתעמת עם הבעיה שלו ופותר אותה או יותר נכון נותן לה הגדרה ולומד איך להשתפר.

מבחינת מקצועית אני באמת חושבת שזה תלוי בפיסכולוג ובעיקר בניסיון שלו, יש כאלה שטובים ואחרי כמה משפטים ידעו לעמת את האדם עם הבעיה שלו ולחתור לתוצאות ויש כאלה שיחפרו ויחפרו בלי להכריח את המטופל להגיע לתוצאות.

מבחינת גישה סולידית, בונים תקציב. אז אם יש צורך בטיפול פסיכולוגי (יקר) אפשר לוותר על דברים אחרים (כל אחד ומטרותיו ותקציבו)

מבחינת ההשוואה ליועץ השקעות זה ממש לא נכון וזה בדיוק כמו ללכת לרופא. הלא אם יש לאדם כאב ראש הוא לא לומד את החומר באיטנרט מחליט על אבחנה מטפל בעצמו ואז מת (כי ב90% מהמקרים אנשים לא יודעים מה יש להם או לא יודעים לאפיין את זה נכונה וכל תוצאת בגוגל בסוף מראה מוות באבחנה המבדלת)
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2015 23:30
אני רוצה להתייחס מבחינה עקרונית לפסיכולוגיה.

למיטב הבנתי (וידיעתי) הפסיכולוגיה עוזרת לנו לברר מה גרם לנו להגיע למצב הקיים כיום.

האם זה כי אבא שלי נתן לי יותר מדי גבולות? הזוגיות של ההורים לא משהו? חוויתי כישלון בגיל 6? וכו' וכו'.

הבעיה הבסיסית היא שזה לא עוזר. היות שאין לנו מכונת זמן, אין לנו שום אפשרות לשנות את מה שהיה בעבר, ולכן אם ה"אני" של היום הוא תוצאה של המאורעות שעברו עליו עד היום, נדפקתי. אכלתי אותה, אין מה לעשות חוץ מלהשלים עם המצב.

נראה לי שהיום הרבה הבינו את חוסר הטעם שבפסיכולוגיה הזו, ושיטות הטיפול ממוקדות הרבה יותר בעתיד, במה אתה רוצה מעצמך, באיך אתה יכול להתגבר על הבעיה שלך. במקום לחפור בסיבות שהביאו אותי עד הלום, ללמוד איך אני יכול, ע"י מעשים ומחשבות שאני בוחר לעשות, לחיות טוב יותר, בלי קשר למה שחוויתי בעבר, משום שהאדם אינו סיבתי. הוא לא תוצר של נסיבות חייו אלא בוחר בכל רגע את חייו.

תכל'ס, גם כדי לצאת מבעיה ולהתחיל לפעול ולחשוב נכון, בד"כ צריך מישהו שיעזור. בחז"ל כתוב "אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים" אדם לא יכול להוציא את עצמו מבית הסוהר, הוא צריך מישהו מבחוץ שיעזור לו להבין מה הבעיה שלו ומה לעשות איתה. לכן לדעתי יש בהחלט מקום ללכת לייעוץ (גילוי נאות- סיימתי לימודי ייעוץ פרטני לפני שנתיים, עוסקת בזה מעט) או לאימון אישי, שעוזר לך להבין מה איתך, אם לבד זה לא מתקדם לשום מקום.

ובעניין הסולידיות- צריך לחיות טוב את החיים. "לחיות טוב" זה לא לבזבז כל שקל שלי על תענוגות מתכלים, אבל בהחלט להשקיע בדברים שעושים לי טוב באמת, שמשפרים את איכות החיים שלי מבחינה רוחנית ונפשית. טיפול מהסוג שהזכרתי לא אמור להימשך שנים וגם לא עולה כ"כ יקר.

לשאלת המומחיות- כמי שלמדה כמה וכמה שנים ייעוץ ע"י צפייה בייעוצים, אז בהחלט יש מומחיות למי שלמד. בלי לזלזל חלילה בכוחות הפנימיים שבאדם, למישהו שראה, שלמד והעמיק בנושאים האלה, יש הרבה מה לתת לך.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 00:24
אם לשם אתה מכוון אעלה טיעון נגד קטן לעצמי;

טענת שפסיכולוג הוא לא מומחה אמיתי כמו מהנדס. אני חולק עלייך, ומאמין שלכל בעל מקצוע מומחיות אמיתית - אך ערכה יחסי. למה? אלייך. לבן אדם שהוא גאון הנדסי אולי יהיה פחות צורך במהנדסים ממוקצעים מאשר בפסיכולוג - משום שאינו מסוגל להבין את הרגשות של עצמו.

דבר נוסף הוא שלבן אדם רגיל מן השורה, גם אם הוא מנהל מונולוגיים עצמיים יומיים, יהיה מועיל לשוחח עם פסיכולוג - שהמקצוע שלו הוא להתעניין במחקרים הכי חדשים לגביי התנהגות אנושית ושיטות טיפול שונות.

דעתי האישית היא שבמידה והאדם יכול ורוצה להשקיע את משאבי הזמן והלימוד בשביל לצמצם את פערי הידע, ולאחר \ לקראת ניהול עצמי הוא רואה שהכל בסדר, הוא יכול להמשיך בדרכו בשקט. ואם בכל זאת חסר לו עומק מסויים שהוא פשוט לא יכול להגיע אליו - אני מאמין שהוא יכול להכין את עצמו לפגישה מקצועית עם בעל המקצוע וממש להגיש לו את כל העבודה המסורבלת, ולהיוועץ בו רק בנושאים הספציפיים \ לקבל אימות שעבודתו שלו הייתה טובה ונכונה. ומה שאמרתי עכשיו לא נוגע רק לפסיכולוג, אלא לכל נושא (השקעות, מישהו?).

כמובן שכל זה נוגע רק לאלו שמסוגלים.

אני בעצמי הלכתי ליועצת תעסוקתית לפגישה קצרה ויחידה. זה לא אותי שרציתי שהיא תכיר לי ותסביר לי לגביו, אלא שתוודא שההבנה שלי של המצב בשוק העבודה תואמת את המציאות ושהתהליכים שלי (אבחון עצמי והתאמה למקצוע) היו נכונים מהבחינה המקצועית. אני מומחה לעצמי, אבל לא מומחה לשוק העבודה (מצבו האקטואלי, התאמת סוגי אנשים לסוגי מקצועות וכו') - וזו מומחיות שהחלטתי לרכוש לשעה מבעל מקצוע שמתעסק בזה, על אף שרק ל"חותמת".

כתמיכה בדעה שלי, ראיתי מה קורה כאשר אנשים זורקים את האחריות מכתפיהם ל"בעלי המקצוע", שמקצועיים ככל שיהיו, אין להם את האינטרס והמוטיבציה להתאים את המוצר כמו כפפה - וזו האחריות שלנו. לאמא שלי זה הציל כמה פעמים את החיים מול רופאים, מומחים "אמיתיים".
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 00:36
זה לא מה שכוחות השוק אומרים - קרי כושר ההשתכרות שלהם. מעטים אלה שיש להם קליניקה משלהם שבה הם גובים 500 על סשן. הרוב עובדים בשכר לא גבוה במיוחד איפה שמוכנים לקחת אותם.

אני לא מכיר את הענף יותר מדי מקרוב, אבל אני יודע שכל מקצועות מדעי הדשא ראוי להתייחס לבוגרים שלהם בחשדנות עקב ההצפה שלהם באנשים שרק רוצים להגיד שהם BA אפילו שאין להם שום קשר למקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 00:39
ניטשה היה רוצה להחליף איתך כמה מילים על האמירה המאוד לא נכונה הזאת אם הוא עדיין היה בין החיים. כל אדם הוא ב-99.99% תוצר של נסיבות חייו.

הבחירה זה רק אשליה של הנרטיב שאנחנו משלים בו את עצמנו יום יום. דרך אגב זה גם הוכח מדעית שאנשים פועלים כמו רובוטים - אין באמת שום בחירה כמעט על מה שמתרחש איתנו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 00:56
אם זה עוזר זה שווה את הכסף. שקט נפשי ושמחה חשובים יותר מכסף.

היום יש שיטות עם תוצאות מהירות יחסית כמו "המסע" . אפשר לקרוא את הספר לטפל בחבר ולקבל טיפול ממנו לפי ההוראות בספר בחינם למי שמתחבר לסגנון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 01:14
איך אתה מסביר את הנוכחות שלך ושל כל האנשים פה בפורום אם אין לך בחירה ואתה תוצר של נסיבות חייך? הרי האנשים שנמצאים פה ברובם הגדול הם אנשים שבחרו לשנות הרגלים, לשנות את מה שחונכו לעשות ע"י החברה, ולחיות אחרת. מה זה אם לא בחירה?

ואם אנחנו רובוטים- מדוע מעניין אותך איפה אתה ביחס לחברים אחרים בגילך (נושא שפתחת פה פעם)? מה יש לך לעשות בנידון? ובכלל, מדוע לרובוט משנה מה עושים שאר הרובוטים? הוא מתוכנת לעשות X...
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 02:11
לא נורא..ניטשה הוא לא השורה בתחתונה בשום דיון, אפילו לא דיון פילוסופי. .
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 04:37
שנסיבות חיינו (בתוספת הקוד הגנטי שלנו) הם אלה שגרמו לנו להתחבר לרעיונות הסולידיים ולדבר על זה בפורום
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 09:13
חשבת על האפשרות שאלו לא אנשים שרק רצו תואר ראשון אלא כאלה שהלכו ללמוד את מה שבאמת עניין אותם גם אם כושר ההשתכרות אינו גבוה? אני דווקא מעריכה את הבחירה הזו. חוץ מזה יש תחושה של בוז כלפי מי שלומד מקצועות שאינם ריאליים בין השורות שכתבת וחבל... מתגובות קודמות אני מבינה שאתה עוד צעיר, ורק אומר לך - שלא יתרומם לבבך על אחרים, אם מישהו בחר במסלול שאתה פחות מתחבר אליו זו לא סיבה להתנשא. מה גם שלעניין הפסיכולוגיה כל מה שכתבת פשוט לא נכון - זה אחד ממסלולי ההכשרה הארוכים והמפרכים, בשביל להיות פסיכולוג קליני צריך לעשות תואר שני + הכשרה מעשית, בשביל בכלל להגיע לתואר שני צריך ממוצע של בערך 90 מתואר ראשון... ממש לא מובן מאליו!. ולדעתי מי שבוחר בדרך הזו לרוב בוחר בה כי הוא באמת רוצה לעסוק במקצוע ולא כדברייך "אנשים שרק רוצים להגיד שהם BA"

*** נכתב ע"י בעלת שלושה תארים סופר ריאליים***
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 09:35
זה לא נכון בעליל.

במקרה הפסיכולוגיה מעניינת אותי, וקראתי כמה ספרים בנושא (ספרים לקהל הרחב, לא מקצועיים). זה ממש לא בולשיט. אתה מבלבל חוסר מקצועיות של חלק מהעוסקים במלאכה וה"תורה" שמאחורי התחום.

פסיכולוגיה היא לא מדע מדויק, אבל היא בהחלט יכולה לעזור (ועוזרת). תלוי בבן אדם ותלוי במטפל. זה בדיוק כמו זוגיות. כמו שאתה לא נפתח לכל בחורה שאתה פוגש, אלא רק לאחת (בתקווה) שממש יש לך חיבור חזק איתה, כך גם לא תמיד המטופלים מצליחים להפתח כלפי הפסיכולוגים. אגב, יש גם לא מעט מטופלים שמסרבים לפעול לפי ההנחיות של הפסיכולוגים שלהם (כי זה לא נשמע להם הגיוני), כך שהאשמה בכשלון של הטיפול היא בחלקה הגדול שלהם. זה לא כמו רופא רגיל, שנותן לך כדור והכדור עושה את העבודה. בטיפול פסיכולוגי מה שמרפא את המטופל זו העבודה שהוא עושה על עצמו עם עצמו, הפסיכולוג הוא רק מנחה.

אחת הסיבות לכך שבכלל יש צורך בפסיכולוגים היא חוסר מודעותם של רוב האנשים לגבי עצמם. מה מניע אותם, למה הם מרגישים בצורה שהם מרגישים לגבי דברים מסוימים, ועוד הרבה עניינים אחרים. זה עולם מאוד מורכב, ואנשים שלא מבינים בו כלום חושבים שזה בולשיט, בדיוק כמו אנשים שמעולם לא חקרו את עולם ההשקעות, חושבים שהשקעות זה לטריידרים כבדים.

כשרונו של אותו פסיכולוג היא היכולת "לגרד את השכבות" של האישיות של אדם שיושב מולו, ולהגיע לסיבות למצבו, שהוא עצמו לא מודע אליהן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 10:07
@AlexNOSAM אם יש לך דעה שאתה לא רוצה לשנות לגבי "מקצועות מדעי הדשא" אז אין טעם לדיון. אם בכל זאת מעניין אותך הנושא, אני מציע לך לקרוא מעט על הכשרתו של פסיכולוג קליני. בתור התחלה, זה מישהו שלא "רוצה להגיד שיש לו BA" מהטעם הפשוט שהוא לומד הרבה יותר שנים מאשר לימודי תואר ראשון. אורך מסלול ההכשרה קרוב לזה של רפואה והסינון גדול הרבה יותר.

ולגבי שכר, אני חושב שאחרי מסלול ההכשרה רוב הפסיכולוגים הקליניים מרוויחים מצויין. נראה לי שאתה מתבלבל בין בעל תואר בפסיכולוגיה לבין פסיכולוג קליני, שזה בערך כמו ההבדל בין בוגר חוג לטיסנאות לטייס קרב.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 11:16
טוב, שכנעתם אותי ואני זורם אתכם. מכיוון שהדיון נהיה כבד עלי אז מעט הומור

** עריכה**

ניתן לצפות בסרט המלא (חוקי לחלוטין)

[לא בא לי לשים כאן סרטים באורך מלא. החוקיות של זה בעיני בספק ועצם הדבקתם כאן לא תורמת לסיכוי ההישרדות של האתר הזה בטווח הארוך אז בבקשה הימנע מכך --דורין]
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 12:22
קטונתי, מי אני לעומת רוברט...
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 12:59
פגשתי זוג אחים.

למשפחה שההורים נפלו למצוקה כלכלית.

אחד מנסה לעזור להורים לצאת מהברוך.

אחד רק דואג לבזבז את כל כספו ולהשאר במינוס כדי שההורים לא יוכלו לקחת את הכסף שלו.

האם זה כי אחד הוא הבכור והשני הוא הקטן?

כי אחד נולד ברמת גן והשני בראשון?

כי לאחד קוראים גושוע ולשני יהודה?

פגשתי משפחה עם 8 ילדים. במסגרת ניסוי להוריד את התקציב, הקצו לכל ילד 2 חבילות קורנפלקס בחודש (לפני כן הם היו גומרים 24 חבילות בחודש)...

היו ילדים שגמרו את החבילות שלהם בתחילת החודש, היו שמשכו על כל החודש, היו כאלו ש"סחרו" בקופסאות שלהם תמורת טובות הנאה...

איפה קובעים באיזה שלב נקבע ה"דפוס"?
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 13:42
מכיר סיטואציה דומה במעגל הדי קרוב שלי בווריאציה מעט שונה.

הלב נצבט לפעמים. תאמין לי, יש מקרים גרועים יותר....

ולכן המוטו שלי וכדי לא להקלע למצב של "אל תעזבני לעת זיקנה" הוא "אם אני לי, מי לי"

הילדים אף פעם לא יעריכו מה ההורים עשו עבורם עד שלא יגיעו לאותו מצב (זו כמובן לא הככללה גורפת אבל היא בהחלט מייצגת חלק לא קטן של הדור הצעיר היום)
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 18:08
הרבה ענו, אז אני אגיד בקצרה מניסיוני.

טיפול פסיכולוגי- תלוי מה המטרה. יש הרבה תחומים שבהם יעזרו יותר מהר טיפולים אחרים- אימון אישי, טיפול בתת מודע ובאנרגיות. דברים שבעבר לקחו שנים של טיפול אפשר לפתור היום בפגישה או כמה פגישות בודדות. חשוב להגיע למטפלים עם המלצות (ולא לשרלטנים...).

במצב נפשי קשה (כל אחד לפי הגדרתו), הייתי פונה לטיפול (לפחות ראשוני) בלי להסס.

היום הטיפולים הנפשיים נכנסו לקופות החולים. יתכן שזה משפיע על העלויות.

תחשוב מה מתאים לך, ולא מה מתאים לדורין או למי מחברי הפורום (כולל אותי). אף אחד לא יחיה את חייך במקומך.

בהצלחה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 19:30
איך המשפט הזה:

מסתדר עם המשפט הזה:

?
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2015 19:41
יש שיטות טיפול שבגדול שייכות לסוג "טיפול התנהגותי-קוגניטיבי" שמתאימות מאוד לפילוסופיית החיים המשקיעה. מטפלים כאלה יכולים להיות פסיכולוגים קליניים, אבל בגלל שהכשרת הקליניים בארץ היא גילדה מאובנת מימי הביניים, אין הרבה קליניים שמאמצים את הגישה הזו - למרות שזו הגישה שנחקרה הכי הרבה והוכחה כמועילה ביותר. נדמה לי שרק אחד מתוך 100 (!) בוחר לעשות את בחינת ההסמכה בפסיכולוגיה בגישה הזו. כל השאר נחשבים "דינאמיים" ומשם שומעים את הסיפורים על 5 שנות טיפול וכל זה.

אז אפשר למצוא פסיכולוגים, פסיכיאטרים, ע. סוציאליים, ומטפלים אחרים שעוסקים בטיפול התנהגותי קוגניטיבי באופן פרטי או במרפאות ציבוריות.

אני ממליץ לא להסתפק בשתיים וחצי מילים שלי על הנושא ולקרוא עוד באינטרנט. באנגלית זה נקרא CBT.

cognitive and behavioral therapy

לדעתי נכון לקרוא לזה גישת טיפול ולא שיטת טיפול, כי יש הרבה שיטות בתוך הגישה הזו. מה שמייחד אותה ומתאים, לכן, לפילוסופיה המשקיעה זה:

1. המטפל הוא סוג של מורה או מדריך שמלמד מיומנות או שינוי דפוסים

2. זה ממוקד מטרה, ולכן מוגבל בזמן ואפשר לעקוב אחרי ההתקדמות בכלים אוביקטיביים יחסית.

3. זה בנוי על שיתוף פעולה עם המטופל - שעליו להתאמן ולעשות שיעורי בית על מנת לשנות את מה שהוא רוצה לשנות.

מקרים "קלאסיים" יהיו טיפול ממוקד בחרדת מבחנים, או פחד קהל, או נטייה לדכאון, או דחיינות, שבהרבה מקרים אפשר לראות תוצאות תוך 10 מפגשים. אם להיות בוטה, ב 3000 ש"ח אפשר לקבל תמורה מאוד טובה על ההשקעה, אפילו במונחים כספיים גרידא.

גילוי נאות: אני עוסק בזה.

גלוי נאות 2: כמו בכל דבר ברפואה, פסיכולוגיה, ובחיים אין 100% הצלחה.

לסיום - הקשר בין המטפל למטופל הוא כניראה הדבר החשוב ביותר להצלחת הטיפול. אם יש חיבור בהשקפת העולם ובערכים, זה כמובן בסיס מעולה ליצירת קשר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2015 23:30
זה היופי - זאת גם כן אשליה שאנחנו "בחרנו" להיות בפורום הזה. אנחנו כולנו כאן כי יש לנו רמה מסויימת של סטיה מהנורמה בענייני התנהלות פיננסית שבהינתן התנאים לחשיפה למידע הנכון - תגרום לאותו אדם להצטרף לפורום הזה. כאלה הם למעשה כל החיים שלנו. אנשים פועלים ב-99% על טייס אוטומטי.

למרות שאני לא אוהב שמפנים לי שאלות אישיות אני אתייחס הפעם - שבריר האחוז ההוא שאדם יכול לשנות זה על ידי השפעה מאנשים אחרים בסביבה שלו. לכן אני שאלתי ושואל את מה שאני שואל כאן כי מדובר במרקם חברתי מיוחד של אנשים שגם אם אין להם תשובות לכל הקושיות שלי (ולא קיבלתי תשובה מספקת לאותו נושא ספציפי שאליו התכוונת) עדיין הפקתי מהם הרבה תועלת כמו שאני מקווה שגם סיפקתי פה להרבה אנשים.

הסביבה שאנחנו בוחרים היא בעצם הדבר היחיד שאנחנו באמת יכולים לשנות כדי לקחת כיוון בחיים. על זה נאמר "משנה מקום, משנה מזל". הטייס האוטומטי הוא אותו טייס אוטומטי שיהיה לנו כל החיים. אבל אפשר לבחור דרך איפה לנווט אותו..

אני יודע שהקונספט הזה קצת מפחיד אולי בהתחלה, אבל אם הבנת מה אני מנסה להסביר - ואני מקווה שהייתי ברור כי קשה לי להסביר דברים מופשטים כאלה - אז את תראי יותר שזה נכון.

את לא באמת בחרת את מי שהתחתנת איתו - אלה היו הגנים שלך ונסיבות החיים שלך באותה תקופה שגרמו לך לחשוב מה שחשבת.

את לא בחרת בעיסוק שלך - זאת היתה פונקציה של הכישורים שלך ורמת החשיפה שלך לאפשרויות העומדות בפנייך. בחירה רציונלית לחלוטין.

אנשים הם רציונליים - גם איפה שנדמה לנו שלא. אפילו אנשים ש"מונעים מרגש" בסופו של דבר מונעים מרציונל - הרציונל שלהם הוא פשוט שעדיף לתחזק את האגו מאשר את האמת האובייקטיבית.

עלית עלי, שיש לי תחושת בוז כלפי רוב האנשים שלומדים "מדעי" רוח. איזה פשע... ממש רלוונטי לדיון.

תחשבי עלי מה שאת רוצה אבל אל תנסי לצייר תמונה מעוותת. תואר שני במדעי הדשא זה ממש לא הישג גדול היום, בסך הכל צריך להיות נוכח בכיתות ולהקשיב אולי 20% מהזמן. ואני יודע את זה ממקור ראשון, אל תנסי לקשור את זה שאני צעיר לעניין שכביכול "לא ראיתי עדיין כלום". ולהשיג 90 במקצועות האלה...?

PUH LEEZE... את בטוחה שאת חיה באותו יקום איתי?

הפרופיל הממוצע של סטודנט למדעי הרוח - בימינו, עם כל הרדיפה אחרי התואר הראשון - זה פשוט אדם שהיה עצלן מדי מכדי ללמוד מקצוע אמיתי. ואני ממש לא מתנשא, פשוט מתאר את המציאות מנדוקת מבט רציונלית.

לא באתי לשנות למישהו או לעצמי את הדעה בעניין. סתם נטפלתם לתגובה הראשונה שלי כי היא לא מצאה חן בעיניכם, זו היתה תגובה שאמורה היתה להוביל ל-DEAD END. לא ציפיתי שאנשים יתחילו להטיף לי פה מוסר - לא שזה ממש מזיז לי כמו שאתה רואה...

יכול להיות שאני מתבלבל אבל שכר של 8,000 שקל אחרי כל שנות ההכשרה האלה זה ממש לא נשמע כמו מקצוע שאנשים לוקחים ברצינות. או שזה פשוט הפסיכולוגים שלי יצא להיתקל בהם.

אתה שואל אותי...? יש כאן אלפי פרמטרים. דרך אגב, רק שתדע הסדר שלך בילודה מאוד משפיע על המבנה הנפשי שלך לשארית חייך. כל ילד שנוסף למשפחה משנה לתמיד את הדינמיקה גם של כל השאר. לרוב הבכורים נוטים להיות יותר אחראים ורציונליים אבל זה לא תמיד ככה. גם שאלה היא אם האב בתמונה כי ילדים שגדלים בלי דמות אב יש להם סיכוי גבוה פי 38 לנשור מהלימודים ולהגיע לסמים וזנות.

ניטשה פשוט טען שכל אדם הוא במידה של קרוב מאוד ל-100% תוצר של הסביבה שלו. זה יכול להיות בגלל הילדה שהתנכלה לו כשהוא היה קטן, או הפרעת האישיות של אמא שלו שגרמה לה להיות דיכאונית וקרה. אבל כל אחד ומה שבנה אותו. השאר זה טייס אוטומטי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2015 23:45
@AlexNOSAM מה שאתה מתאר כאן - כולנו קורבן של הנסיבות.

אין לנו מה לעשות בנידון - ככה חונכנו, זה הסדר בו נולדנו, זה הפרסומות ששמענו בילדותינו...

אז אפשר לחזור להיות קורבנות כמו יתר האוכלוסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2015 23:51
גם המאבק להיאבק בנסיבות - זה חלק מעניין הטייס האוטומטי שאנחנו חיים עליו :)

פשוט אצל חלקנו התפתחה צורת חשיבה לוחמנית יותר שרוצה להתמודד עם המציאות וחלקנו פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2015 00:29
סליחה על הבוטות, אבל התגובות שלך הולכות ומתרחקות מהמציאות. אחרי שטענת שפסיכולוג הוא אדם עם תואר ראשון, עכשיו הפכת את הפסיכולוגיה לאחד ממדעי הרוח. פשוט אין קשר בין התפיסה שלך לגבי פסיכולוגיה לבין המציאות. אגב, באיזה מוסד מספיק להקשיב ב-20% מהזמן בשיעורים בפסיכולוגיה קלינית תואר שני?
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2015 11:59
אש !!!! ז"א אני יכולה להפסיק לחשוב על ההתנהלות שלי ופשוט לשבת על המרפסת ולשתות קפה כל ימי ועדין להגיע בדיוק לאותה נקודה הן מבחינת השיגים אישים והן מבחינת מקצועיים וכמובן פיננסים. גדול ! אני פרשתי. שלום לימודים (מה הטעם ללמוד אם גם ככה נסיבות חיי מכתיבות את הציון במבחן ואת הידע שאזכור בסוף) להתראות עבודה (גם ככה נסיבות חיי יכיתבו את כמות המזומנים שלי) אני פרשתי. שותה קפה על המרפסת :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2015 17:25
כמו שאלכס מסביר לך, נסיבות החיים והקוד הגנטי (שבמקרה הזה משותף להרבה מאוד אנשים) יכתיב לך ללמוד ולעבוד ולא לשבת על המרפסת ולשתות קפה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2015 18:45
מאוד ציני, אבל לא בדיוק שגוי. הנק' היא (ולמען האמת לא היה לי כוח לקרוא את כל הדיון וסביב מה נסובה ספציפית קונטרה זו) שלא באמת משנה כמה תתאמצי, או תשתפרי, או 'תעבדי על עצמך', את לא באמת יכולה לברוח ממי שאת, ולא לשנות את מי שאת. זה לא משנה אם את במרפסת או במשרד מפונפן עם סיבוסים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2015 20:30
בדיוק
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2015 21:28
אתם נכנסים לעומק דיון פילוסופי לגביי "האם ישנה בחירה חופשית?", דיון שתשובתו בעייתית אפילו בבמה התיאולוגית, כשבבמה המדעית לא הוכרע (על אף קולות נחרצים מכאן ומכאן, אנחנו עדיין לא מבינים את התודעה ומוח האדם לעומק). האם הרצון שלי מגיע כתוצר של נסיבות קודמות וכימיקלים במוח, אילולא קרו לא היה שם?

האמת היא שזה לא משנה - לא לנו ולא לדיון.

גם אם יש בי משהו עמוק יותר שמתעלה על כל נסיבות חיי (כשנסיבות חיי כוללות את המחשבות שצצו במקרה במוחי או חינוך לוחמני נגד הגורל ובעד שינויים) וגם אם אין בכלל, העובדה נותרת שכרגע בהווה יש לתודעה שלי יכולת לבקרה עצמית ולכן לשינויי מאוד מודע של מי שגדלתי להיות מנסיבות הסביבה. זה לא משנה אם אותה תודעה ובקרה נובעת מהנסיבות הפנימיות שלי או מנשמה, זה פשוט כך. כך גם פסיכולוג הוא חלק מ"נסיבות".

לכן גם אם אלכס צודק וגם אם לא, כל הנקודה הזו לא קשורה לנושא המקורי. כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה ללא קשר לטענה הזו שהוצגה.

ואגב, גם אם פסיכולוגיה שקולה למדעי הדשא בעיניי חלק, היא כלי מאוד יעיל לחלקים לא מבוטלים באוכלוסיה לביצוע אותה בקרה או שינויים מהותיים בחייהם לטעם "נסיבותיהם הפנימיות" במקום הותרה של חייהם בידי נסיבותיהם החיצוניות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2015 21:59
חבר'ה, בלי לזלזל הרבה מלל בלי להתקדם. אתם מזכירים לי את האנשים שאומרים "אני לא מאמין באבולוציה". פסיכולוגיה זה תחום אקדמי מבוסס עם יעילות מוכחת, בדיוק כמו רפואה, שגם היא לא מדע מדויק ולא קרובה לזה אפילו. נקודה, סוף פסוק. תודה. להתראות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2015 01:03
סוגי הערה חשובה

1. זה יכול לעזור, צריך לבחור מטפל ושיטה שמתחברים אליה, יש כל מיני שיטות קוגניטיבי/EMDR ועוד...

2. ראיתי ב"אקסולידית" שהיא רשמה גם דוגמא של הוצאות לפסיכולוג, אם צריך עזרה נפשית אז צריך עזרה נפשית, לא תמיד ספר בנושא/אתה/קרובי משפחה/חברים יכולים לעזור... אם היית צריך תרופות מיוחדות עקב מחלה לא היית שואל האם זה סולידי או לא....היית פשוט קונה את זה כי זה חובה מבחינתך, וכמו שרשמו כאן, כל אחד בוחר כמה סולידי הוא רוצה להיות ( יש סולידיים שאני מכירה שמחזיקים רכב, ויש כאלה שגם טסים לחו"ל) אם יש לך ביטוח בריאות פרטי מגיע לך מספר טיפולים בעלות מסובסדת מאוד

3. כן. יש אנשים שהיו "חזקים" כל החיים שלהם ומעולם לא הצטרכו פסיכולוג ופתאום קרה משהו והם מצאו את עצמם צריכים תקופה מסוימת עזרה חיצונית, כולנו עוברים דברים בחיים ולפעמים צריכים תמיכה.

מקווה שעזרתי....
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2015 14:51
בעיניי שטויות (מנסיון רב)
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2015 14:58
+1
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2021 13:27
איך יודעים לבחור פסיכולוג מתאים? האם העובדה שפסיכולוג לוקח "רק" 250 ש"ח למפגש ולא 400-500 מעידה על איכותו? כמה מפגשים לדעתכם כדאי לתת צ'אנס לפני שפוסלים?
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2021 13:58
אם התכוונת איך בוחרים מראש, אז כמו רופא או עורך דין. המלצות של מכרים, לוודאי אם יש עליו חומר ברשת, לשאול אותו שאלות מקדימות כמו מה הרקע שלו, באיזה שיטה הוא מטפל וכל שאלה רלוונטית אחרת בעיניך.

אם התכוונת איך יודעים במהלך הטיפול שהוא יעיל, זו הרגשה שלך, אבל גם על זה אפשר לשוחח בפגישה.

כמו כל בעל מקצוע אחר.

והערה כללית, תנסה לחשוב מראש עם מי יהיה לך קל לדבר - גבר או אישה, צעיר/ה או מבוגר/ת. בעיני זה חשוב ויכול לעזור לסנן מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2021 14:32
לא, זה מעיד על הניסיון שלו וההשכלה (למשל פסיכולוג מול עוס).

אני חושב שתוך 3-4 מפגשים אתה צריך לדעת אם הוא מתאים לך או לא. האם נוצר אמון בסיסי? האם השיחה זורמת או שיש רגעי שתיקה ארוכים? ובכללי, האם אתה מרגיש טוב יותר אחרי הפגישה?

וכמו שגרהם אמר, תחשוב מול מי קל לך יותר להיפתח. זה לגמרי לגיטימי לסנן אנשים במקצוע הזה לפי מין, גיל או חילוני/דתי.

אם אתה סטודנט תבדוק טיפול מוזל דרך האונ'. שמעתי דברים טובים על המרכז של הטכניון ובשאר האונ' השירותים הפסיכולוגיים פתוחים בפני הקהל הרחב (נכון לגבי חיפה, בר אילן ןתל אביב) אבל במחיר מלא.

אם אתה הולך לפרטי אז אתה יכול לבדוק בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות) שהוא פסיכולוג מורשה.

500 שקל נראה לי מאוד יקר. קליניקות פרטיות בצפון תל אביב עולות 400 לפגישה

ולשאלה המקורית - לא חשוב אם זה סולידי או לא. בטיפולים רפואיים יותר חשובה היעילות מאשר המחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2021 16:12
אני אתחיל מגילוי נאות- אני מהתחום.

מהניסיון שלי הייתי ממליץ לנסות לכמה פגישות. לוקח זמן לפסיכולוג להבין משהו על מי שהוא פוגש אותו, ולך להבין אם הוא או היא מתאימים לך. כדאי מאוד להשתמש בהמלצות של אנשים, וגם אחרי שפוגשים מישהו/י שמישהו/י המליץ לך עליו, מה שקובע זה מה שאתה מרגיש. כי הוא/היא צריכים להתאים לך. ואתה לא בהכרח אמור להרגיש יותר טוב מיד אחרי הפגישה הראשונה. ומי שמתאים לך, הוא לאו דווקא מי שהוא הכי נחמד. למרות שלהיות קודם כל בנאדם, זה בהחלט חלק משמעותי בלהיות מטפל.

המחיר הוא לא העניין. גם פה פועלים כוחות השוק, בגדול. מי שיכול לגבות יותר, גובה יותר. מי שלא יכול, גובה פחות.

שוב, זה לא אומר שמי שגובה פחות הוא פחות טוב. יש מטפלים שלוקחים מחירים שערורייתיים והם יכולים להיות לא טובים בהגדרה, או טובים אך לא מתאימים לך. יש מטפלים שלוקחים מחירים נמוכים יותר, וזה לא אומר שהם לא מטפלים טובים. מחיר נמוך מאוד כן אומר שכנראה אין לו מספיק מטופלים כדי לגבות יותר. יש כן לא מעט מחקרים שמראים שדווקא מטפלים לא מנוסים ובתחילת הדרך שעושים טיפולים מאוד מוצלחים- אבל זה סיפור אחר.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2021 20:52
מתקנת, צריך למצוא פסיכולוג או פסיכולוגית שהם ספציפית טובים. ואז זה שווה, אבל זה למצוא מחט בערמת שחט. אבל יש
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 11:17
גם אם זה נכון , ואנחנו באמת פועלים כמו רובוטים (ב99 אחוז), השאלה אם להחזיק באשלייה הזאת , שאנחנו שולטים בחיינו יש השפעה חיובית.

נעשו מחקרים, וכן יש השפעה חיובית מאוד.

לדעתי, לפעמים ל1 אחוז יכולה להיות השפעה לא פרופורציונלית. כמו למשל שתחליט ללכת לפסיכולוג מצויין(החלטה קטנה) ואולי לכך יכולה להיות השפעה גדולה על שארית חייך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 14:39
לשם שינוי מישהו ציטט סוף סוף תגובה שלי בדיון ישן שאני עדיין עומד מאחוריה. :)

אני עדיין מחזיק בדעות הסטואיות/ניהיליסטיות האלה. אני חושב שאנשים הם אוטומטים דטרמיניסטיים של נסיבות חייהם וגנים - כאמור, לגנים יש השפעה בלתי-מבוטלת על אינטליגנציה, מבנה גוף ואישיות.

ברור לי שיש אנשים שלא מסוגלים לסבול את זה והם יכנסו לדיכאון אם יביטו אל תוך התהום הזאת. אני בוחר פשוט להביט פנימה אל התהום, ולהמשיך את החיים למרות זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 15:28
אני מציעה לערוך שיעורי בית ולראיין את המטפל לפני.

תנסה למקד מה חשוב לך, ותחשוב על הדרך בה אתה רוצה להעלות את השאלות שלך. אישית, הייתי מייחסת הרבה תשומת לב לשיחת הטלפון הראשונה. אם הוא נשמע מאוד קצר רוח, יהיר, מנפנף אותך? מן הסתם הוא... מהפחות. ובאמת סליחה על זה. אבל כמו שכתבו לפני יש מלא... פחות.

נסה להקשיב לניואנסים: האם אתה מרגיש שאתה חשוב לו? שמעניינת אותו הרווחה שלך?

כמה שאלות שבעייני אפשר להתחיל מהן:

- מה הגישה הטיפולית

- מקום הלימודים וההתמחות

- מה משך הטיפול, בממוצע

(יאדה, יאדה. תגידו לי עד מחר שאין ממוצע וכל אחד הוא אינדיבידואל. למעשה יש מטפלים שהשיטה שלהם היא לסחוב מטופלים שנים על גבי שנים, ויש אחרים שאחרי אינטייק ראשוני של שתיים-שלוש פגישות מתכננים עם המטופל תכנית טיפולית מסודרת, קובעים מטרות, ובודקים אחד לחודש - חודשיים איפה עומדים ביחס למטרות שהוצבו).

מאוד חשוב לשים לב האם הוא תופס את עצמו כמנהל שלך או שעוזר לך להוביל תהליך עם עצמך. זה נשמע דיוקים בטרמינוליגה אבל בעיניי קריטי, וזה אולי ההבדל בין מטפל גרוע לאחד שלא גורם נזק.

מטפל אמור לעזור לך להעמיק את הבטחון בעצמך, ולא לערער אותו.

אם אתה מרגיש שהוא יורד עליך, משפיל, מלגלג או מקטין תרשה לעצמך להעלות את זה מולו ואם לא תקבל תגובה הולמת - לברוח.

ובבקשה, אל תנשכו אותי

סיפורים כאלו קרו וקורים במציאות

צריך למצוא מטפל טוב... וזה קשה.

בהצלחה!!!
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 15:45
בפרט אם ב=99% מהזמן אנחנו חסרי שליטה, כי אז המשמעות של אחוז אחד היא הכפלה של השליטה שלנו
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 15:46
החלטתי לתת לזה צ'אנס

מניסיוני זה כן עוזר לדבר עם מישהו, אבל אני מאמין שההתקדמות האמיתית של אדם בחיים תלויה בו עצמו

תוהה לעצמי אם זה יהיה שווה את העלות, אבל פתוח לנסיונות
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 15:53
זה לא סותר טיפול.

"המורה מגיע כשהתלמיד מוכן" ומשפטים דומים מתייחסים בדיוק לאמת הזו. הכל תלוי בך. המטפל עוזר לך לממש את הפוטנציאל שלך - מה שלא קיים אצלך המטפל לא יוכל להוציא, אם אתה לא באמת מוכן לעבודה ולשינוי, אף מטפל לא יעזור.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 17:40
אני גם חושב פחות או יותר כמוך - שהמון לא תלוי בנו. ולא חייבים להיכנס לדיכאון מזה. יש בזה גם משהו משחרר . זה גם מתאים לדרך הבודהיסטית שהיא דרך לא רעה לאושר.

אבל מצד שני מה שאני רואה אצל יזמים - הם מחזיקים באמונה ההפוכה - שהרבה תלוי בשליטתם וזה כנראה כן עוזר להם בהגשמת מטרותיהים.

אז לא יודע , בסוף אני מסתכל על אמונות כעל כלי - פחות חשוב מה נכון ולא נכון - אלא מה האמונה נותנת לך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 20:05
זה לא סותר. עם כל הכבוד לזה שהם מחזיקים בדעות האלה, אני עדיין מאמין שאלה נסיבותיהם שהובילו אותם להצליח - וההצלחה פשוט תגברה להם את מה שהם חשבו.

שמעתי פעם אנלוגיה טובה לזה מאישיות סטואית עכשווית ידועה. אם יש לך זרע של פרח ואתה הצמחת אותו עד לפריחה, אתה לא יכול לומר על הפרח: ״איזה פיתוח אישי נהדר עשית, פרח! בטח החזקת בסט דעות, רוטינה ועבדת קשה לאורך כל הזמן.״

זה self evident כמה שהאמירה הזו מגוחכת. הפרח צמח, פשוט כי הוא היה זרע של פרח. לזרע היה מזל שהוא התגלגל אליך (תקרא לזה ״גורל״?), אבל פה זה נגמר. הזרע התפתח, אבל אי אפשר לתת לו קרדיט על ״פיתוח אישי״, כמו שאנשים עושים לעצמם כל הזמן היום.

אם אתה זרע של פרח, תגדל להיות פרח. אם אתה עשב שלא שווה שום דבר, אתה תהיה עשב מלידה עד מוות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 21:38
אתה באמת חי ככה ? זורם עם מה שיש ?

או שכחלק מחייך יש מטרות שאתה שואף אליהם ועושה מאמצים ובחירות כדי להגשימם ?ורק פשוט לא מזדהה עם התוצאות ולא לוקח שום קרדיט(לפחות בפנים)?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 14:17
יש לי מטרות שאני שואף אליהן. אפילו מאוד שאפתניות ורחבות-היקף. אני רק חושב שאלה משימות-חיים שחדרו לי לראש דרך נסיבות חיי, לא שאני ברום גאונותי (ואני לא...) חשבתי עליהם בעצמי.

והמאמצים שאני משקיע כל יום כדי להגיע אליהן, אני מאמין שגם הם לא מגיעים מתוך הרצון והבחירות שלי. פשוט יש לי ״מערכת הפעלה״ בראש, שלא מאפשרת לי ללכת לישון עד שאני יודע שהשקעתי לפחות X שעות כדי לקדם את ענייני.

לא, אני לא חושב שבאמת יש לי זכות. אני אפילו זוכר שהיה פה פעם דיון בפורום - מבלי להיכנס לפרטים - שמישהו שם מיהר לתקן אותי ולומר שאנחנו לא באמת יכולים לקחת קרדיט על דברים כמו יכולות קוגניטיביות ומשמעת עצמית. בגלל שלדברים האלה יש מקור גנטי וסביבתי (אבל בעיקר גנטי). ולמען האמת, אני חושב שהוא צודק ב-100%.

טוב קודם כל, אני מקווה שפירשתי את השאלות שלך כהלכה ואני עונה עליהן במדויק.

אני לא יודע לאן כל זה מוביל ורוב הזמן אני גם לא מנסה להתעמק בזה. להיות סטואי זה לא אומר להיות בדיכאון כל הזמן מהמציאות. הגבר הסטואי כל הזמן שואף להסתכל למציאות בעיניים בלי להתחמק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 15:39
אז אני חיי בצורה די דומה. עושה מה שאני יכול , ומנסה לא לקחת יותר מדי קרדיט - כי באמת כל כך הרבה תלוי בגורמים חיצוניים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 15:46
מכיוון שהייתי שלוש פעמים בתקופות של טיפול, פעמיים בנושאים שלי ופעם אחת בנושאים של הדרכה הורית, ועוד פעם אחת עם מטפלת ממש גרועה, אני יכולה לומר שאיכות הטיפול היא שווה לאיכות האדם שעומד מולך.

פסיכולוג טוב לא נותן לך רק לדבר, וזה לא דומה בכלל לשיחה עם חברים. פסיכולוג טוב יודע לעמת אותך עם נקודות שאתה מעדיף לא להתיחס אליהם, ומלמד אותך איך להרחיב את יכולת ההתמודדות שלך - לפתח גלריה של תגובות אפשריות למצבים, לצאת מאזור הנוחות שלך, לאתגר את הדוגמות (dogma) שאיתן אתה חי. התובנות שמגיעות אליך בשיחות האלה ממשיכות להדהד גם שנים אחרי הטיפול. המטרה בטיפול איננה לתמוך בך, בהכרח, אלא לאפשר לך לראות סיטואציות בחיים שלך באור אחר, לאפשר לך לחקור אפשרויות תגובה אחרות מצדך, אם בפועל ואם במחשבה, ולהרגיש שאתה מקבל יותר שליטה במה שקורה לך ולא חוזר על אותן השגיאות שוב ושוב.

פסיכולוג גרוע נותן לך לדבר, ובאמת הערך המוסף מהשיחות איתו אינו עולה על שיחה עם חברים. לעתים יותר גרוע. הייתי אצל פסיכולוגית שפשוט חשבתי שהיא אידיוטית. התגובות שלה היו אידיוטיות, ובגדול חשבתי שהיא מנסה להתאים אותי לאיזה טקסט לימודי שהיא קראה באחד השיעורים שלה.

בפרט אני רוצה לספר על הפסיכולוגית שאליה הלכנו, הילדה המתבגרת ואני, לפני כמה שנים. הילדה לא ממש שיתפה פעולה שם, והיה נראה שהיא לא רוצה לספר למטפלת שום דבר. להפתעתי, המטפלת ידעה להבין מזה בדיוק מה קורה, ופתחה לי צוהר לעולם שלה. בעקבות ההדרכה שלה, ידעתי איך לגשת לנקודות נפיצות ביחסים שלנו, ולהתחמק מלעלות על מוקשים שהיו גורמים לפיצוץ. גם הילדה קיבלה הצצה לעולם שלי, וגם היא למדה לא לעבור קוים מסוימים. חייבת לומר שבהתחלה חשבתי שהמטפלת הזו גם אידיוטית, ושהילדה תמרח אותה, ושהגעתי מראש עם חוסר חשק עצום לעשות שינוי, מתוך עייפות. בכל פעם ששוחחתי עם המטפלת, ומשפט שלה הספיק כדי לעשות פריצת דרך עם הילדה, הבטחון שלי בה הלך וגדל. אחרי שהטיפול בילדה הפסיק, הלכתי עוד כמה פעמים להתיעץ איתה מתוך הערכה לראיה שלה את הדברים ולעצות שלה. לא רק זה, גם היום כשאני מדברת עם חברות שהילדים שלהם הגיעו לגיל הרלבנטי, ונותנת את העצות הללו הלאה, אני מגלה כמה הן בעלות ערך (לפי מה שהחברים שלי אומרים לי).
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2021 17:01
כמה נקודות:

1. מאז 2015 (הרפורמה בבריאות הנפש) כולם זכאים למספר טיפולים בלתי מוגבל עם סבסוד של קופת החולים. מדובר ב144 ש"ח לסשן נכון להיום. כמובן, יש גם פסיכולוגים/ות פרטיים/ות שלא עובדים עם קופות החולים וגובים מחירים בהתאם.

2. יצא לי ללכת בשתי תקופות שונות בחיי לשתי פסיכולוגיות שונות.

פעם אחת - בתיכון, דרך קופת החולים (להלן: "פסיכולוגית 1"),

4 שנים לאחר מכן, בצבא (להלן "פסיכולוגית 2") עד השחרור, וחזרתי ישר לאחר מכן לטיפול אצל פסיכולוגית 1. עשיתי זאת משתי סיבות:

- פסיכולוגית 2 הייתה נוראית. השיחות היו משעעמות ולא חידשו לי דבר. לא הגרשתי שאני עושה התקדמות בשום אספקט, לא מגיע לתובנות חדשות. היה לי קשה לדבר איתה. זה היה פשוט מיותר.

- עם פסיכולוגית 1 הייתה לי כימיה הרבה הרבה יותר טובה והיינו מצליחים להגיע לתובנות פשוט מדהימות, שאף שיחת נפש עם חבר טוב שמכיר אותי שנים הייתה מצליחה להפיק. היא עזרה לי מאוד.

באופן מפתיע אולי, הפסיכולוגית מהצבא היא לא קב"נית או משהו, אלא אחת פרטית לגמרי שאיכשהו עובדת עם הצבא, והייתה מקבלת איזה חייל-שניים בנוסף לפציינטים הרגילים שלה. לא עובדת עם קופות חולים (דהיינו, גובה כנראה סכום נכבד מלקוחות שאינם חיילים). היא הייתה מבוגרת יחסית ועם הרבה שנות ניסיון (לדבריה, ואני לא מפקפק בכך). למרות כל הטייטלים והניסיון שלה, הטיפול כאמור היה מתחת לכל ביקורת, או לכל הפחות מאוד לא התאים לי.

לסיכום:

- מהניסיון שלי, אין מתאם בין כמה כסף משלמים לבין איכות הטיפולים. פסיכולוגית "יקרה" הייתה ממש גרועה עבורי, ולהפך.

- בשבילי, אני לא מכיר תחליף לטיפול מוצלח. לא שיחות עם חברים, בת זוג... זאת חיה אחרת.

- הזלזול כאן בשרשור בפסיכולוגים תמוה בעיני. פסיכולוגיים קליניים זה אחרי תואר שני והתמחות, והסינון שם רציני. אם אתם נתקלים באחד שלא מתאים לכם - דפדפו הלאה...

- מניסיוני,מאמנים או מטפלים שעובדים בגישת CBT וכדומה מתאימים יותר לאנשים שקשה להם בפרקטיקה (לא מזלזל, אבל לי זה מאוד מאוד לא מתאים, כי בפרגמטיות לא חסרים לי כלים).

לעומת זאת, פסיכולוגים / פסיכואנליטיקאיים / מטפלים בגישה פסיכודינמית מתאימים למי שרוצה להבין תהליכים נפשיים (הרבה יותר מדבר אלי) - וזה בעצם הטיפול: שפיכת אור על כל מיני תהליכים נפשיים שקורים במודע / לא במודע, ודפוסי התנהגות.

ההבדל ביחס לCBT או אימון הוא תהומי. זה לא אותו דבר, ולא מתאים לכל אחד, תלוי מאוד בקייס.

אם מישהו שקורא את הפוסט הזה מתלבט עקב ריבוי הדעות כאן, אני אשמח להרחיב בפרטי (או אפילו לתת המלצה בשם על פסיכולוגית 1 ודיס-המלצה לגבי פסיכולוגית 2).