⬅ חזרה לאינדקס

האם ניתן לסמוך על יועצים פיננסיים לתכנון פיננסי או שחייבים לעשות את הכל לבד?

🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2019 01:12
קצת רקע..

אנחנו זוג בשנות ה30 המוקדמות ללא ילדים.

לאחרונה קיבלנו סכום כסף גדול מירושה.

בנוסף לזה יש לי ולאשתי חיסכון של כמה מאות אלפי שקלים שפשוט שוכבים בעובר ושב שאנחנו לא עושים איתם כלום מבחינת השקעה. בעיקר בגלל שלא מרגישים שמבינים בזה מספיק.

מעבר לכך, אין לנו "חזון פיננסי" כלשהו.

אנחנו פשוט חוסכים סכום סכף קבוע ויש לנו קרנות פנסיה,מנהלים,השתלמות (עם תנאים טובים מאוד.. לפחות בזה השקענו).

השאלה היא כזו.. יש המון "יועצים פיננסים" בשוק. יצא לנו להיפגש עם כמה ותמיד הרגיש לנו שרוצים למכור משהו ובעיקר לקדם את האינטרסים העצמאיים שלהם.. שאשים את הכסף בחברה X שבמקרה הם עובדים איתה, שאשקיע באיזה פרוייקט נדלן בארה"ב שבמקרה שותפים בו, מה שגרם לי להרגיש חוסר אמונה מוחלט בעצתם.

האם יש באמת יועצים פיננסים שאפשר לסמוך עליהם, או שאין מה לעשות, ועלי לעשות את העבודה הקשה וללמוד את הכל לבד ולא לסמוך על אף אחד? הייתי רוצה לקבל עצה ממישהו נתול אינטרסים איך כדאי לי להתנהל עם החסכונות וירושה. לא חושב שיש לי את כל התמונה או הידע לבצע את ההשקעות בעצמי.

בעקרון אם עד עכשיו עוד איכשהו הרגשתי סבבה עם לא להשקיע, אחרי קבלת הירושה אני מרגיש שאני חייב לקחת את עצמי ביידיים ולהתחיל לעשות משהו עם הכסף. אולי לקנות דירה? אולי להשקיע בS&P500? נדלן בארהב? יש המון אופציות

כל עולם ההשקעות נשמע מאוד overwhelming, קראתי המון חומר, בכל מקום ממליצים משהו אחר. לא ברור איך מפרידים בין עצות טובות ללא טובות. כולם מרגישים אינטרסנטיים..

אשמח לשמוע דעתכם בנושא
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2019 02:04
זה נשמע שלא ממש נפגשתם עם "יועצים פיננסים", אלא יותר עם "משווקים פיננסיים".

אם אתה שואל כאן, אתה מוזמן לקרוא את הבלוג, בעיקר הפוסטים תחת הקטגוריה "להשקיע".

אם אתה לא רוצה להבין יותר מדי בתחום, אתה יכול לשקול תיק מורכב משני רכיבים - S&P ומדד אג"ח ממשלתי, כשמאזנים מידי פעם (רבעון \ שנה - תלוי כל כמה זמן אתה מוכן להשקיע כרבע שעה).

את היחס בין החלקים אפשר לקבוע לפי הגיל (החלק של האג"ח), או לפי הכלל של: "מניות פי שניים ממה שאני מוכן שהתיק שלי ירד בשלב כלשהו".

כמובן שכאן בפורום לא תמצא המלצות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2019 05:57
קודם כל, אני מצטער לשמוע. מאחל לכם רק טוב.

מצוין.

בפועל, גם למשווקים שדיברת איתם, אין.

ממליץ מאוד לקרוא את 30 הפרקים בבלוג התמונה הגדולה. יתן לך בסיס טוב לגבי כל מה שקשור בבניית תיק השקעות, הנכסים השונים.וכו.

לאחר מכן, תשב עם אשתך, תגדירו את המטרות שלכם, מתי תרצו את הכסף (אם בכלל) ומה סיבולת הסיכון שלכם.

אח"כ תוכלו להרכיב תיק המתאים לכם.

עד השלבים האלה, אני לא הייתי משקיע בשום נכס.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2019 06:58
היי

כל איש מקצוע שתפנה אליו, מעוניין להרוויח וזה לגיטימי, זו הפרנסה שלו,

כאן צריך לעשות תאום צפיות.

תתמקד באנשי מקצוע עם ניסיון מוכח, כאלו שיכולים להפנות אותך לממליצים,

אנשי מקצוע שיבנו לך אסטרטגיית השקעות ארוכת טווח שאתה תרגיש בנוח להתחבר אליה,

לאחר שהסבירו לך את הסיכונים.

בכל מקרה מומלץ ללמוד את אופציות ההשקעה, כדי להבין את מהות ההשקעה שמציעים לך.

אני עוסק בתחום הנדל"ן, ואני יכול לומר לך בוודאות, שחלק גדול מהאכזבות של משקיעים מתחילים בנישה זו,

זה החוסר הבנה של ההשקעה, לכל השקעה יש מאפיינים, ופעמים רבות משקיעים מקבלים החלטה על השקעה,

שאינה מתאימה להם.

בהצלחה !
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2019 07:37
רק חובה על הלקוח לוודא שמקורות הפרנסה שלו לא מהוות ניגוד אינטרסים ביחס ללקוח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2019 08:15
אם אתה אומר את זה

הייתי אולי פחות נחרץ עם זה
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2019 08:50
לפני שאתה מחפש יועץ או מחליט שאי אפשר לסמוך על אף אחד, כדאי להבין למה פונים בכלל ליועץ, מי נחשב ליועץ טוב ומה נחשב לייעוץ טוב. תפקיד היועץ הוא לא לקבל החלטה עבורך אלא לעזור לך לקבל החלטה. מה שאתה רוצה הוא להשתמש בכישורים, ניסיון ומומחיות של היועץ – שלך אין – כדי לקבל נקודות מבט נוספות שלא היו לך, לשקף ולחדד התלבטויות, לקבל תסריטים אפשריים לתוצאות אפשריות להחלטות שונות שאתה שוקל לקבל. ככל שתבין יותר לעומק את הנושא לגביו אתה מתלבט, תהיה יותר ממוקד ומפוקס, כך תקבל ערך רב יותר מייעוץ. וזה גם נכון בכיוון השני. כשאתה בא ללא רקע והבנה בנושא לגביו אתה מבקש ייעוץ, ככל שתהיה יותר מפוזר בשאלות, גם היועץ הכי מוכשר, חכם ואובייקטיבי בעולם לא יוכל לעזור לך לקבל החלטה טובה ונכונה עבורך.

אז התשובה היא להשקיע זמן ומאמץ כדי להבין לבד כמה שיותר, ואז לפנות ליועצים כדי שישלימו לך את התמונה ויעזרו לך בהתלבטויות. ברגע שתהיה מוכן, תוכל גם להבדיל בקלות בין יועץ טוב ליועץ בינוני או אופורטוניסט.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2019 09:10
+1