⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות בנוגע לרכישת דירה במחיר למשתכן

🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2019 16:32
היי

אני יודע שהיו כמה פוסטים בנושא (הרצתי חיפוש וקראתי)

יש לי שאלה יותר קונקרטית ואשמח לעזרה

זכינו לפני שנתיים בהגרלה במודיעין במקום 32/39 מדובר בבנינים נמוכים של 7 דירות בבניין:

פנטהואז יוצא לשוק החופשי

דירות גן - יוצאות לשוק החופשי

נשארו דירות 3 או 5-6 חדרים

מבחינת הון עצמי כ- 0.8 מיליון ש"ח

השתכרות למשק הבית - כ- 28 נטו

השאלה - להערכתנו (ואולי אנחנו טועים) יילקחו הדירות הגדולות (אנשים רוצים למקסם את ההנחה) ונשאר עם דירות 3 חדרים.

אנחנו לא יכולים לגור בדירת 3 חדרים לכן אם נקנה זה יהיה להשקעה.

חשבון גס שעשיתי (מדד תשומות, תוספת שכירות 3 שנים עד למסירה ומחירי שוק נכון להיום) שווי ההטבה לדירת 3 חדרים הוא כ- 330K ש"ח (בתקווה להשכיר ואז למכור)

האם לדעתכם שווה? עובר לי גם בראש כמובן מצב השוק בעוד 5 שנים, היצע הדירות שישתחררו וכו'

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2019 16:48
למה לשחק בWHAT IF?

חכו תראה מה נשאר ואז תחליטו.

מנסיוני דווקא דירות ה3 חדרים נחטפות ראשונות באזורים יקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2019 17:12
במידה ותחליט על דירה למגורים זה סביר, כדירה להשקעה יש כאן הרבה ספקולציה בעיקר כשאתה רוצה לממש רווח בטווח קצר.

בכל מקרה תברר אצל המתווכים מה הביקוש להשכרה לדירות 3 חדרים באזור.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2019 19:44
הפוך גוטה הפוך.

חבר זכה בהגרלה דומה במודיעין (3.5 או 5 חדרים) גם במקום קרוב לסוף ולא נשארו דירות קטנות.

לרוב האנשים במחיר למשתכן אין הון עצמי ולא יאשרו להם משכנתא גדולה עבור דירה גדולה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2019 10:33
ספציפית במודיעין הייתי בודק טוב טוב רמות ביקוש לדירות 3 חדרים.

כמו כן הייתי עושה מחדש את חישוב שווי ההטבה. במקרה האידיאלי מדובר ב 3 שנים , ביותר ריאלי 4-5 (תלוי באיזה שלב הפרוייקט) רק השכירות לתקופה של 4 שנים זה מינימום 160 אלף. תשומות בניה הייתי מהמר על 40-50 אלף, לזה יש להוסיף את הריביות אותם תשלם על המשכנתא ולהוריד מההנחה שתקבל עקב התוכנית... לצערי אנני רואה פער של 300 אלף שח למחירי השוק... אגב המהדרין יכניסו לחישוב זה את הריביות אותם אתה מקבל על ה 800 k שיש לך.