⬅ חזרה לאינדקס

לגבי קרנות מחקות אינדקסים עולמיים VT

🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 17:50
שלום אני חיפשתי רבות את התשובה לשאלות שיש לי בנושא ולא מצאתי, גם בפורום כאן ואני מתנצל אם אני חוזר על שאלות שנשאלו.

לאחרונה קניתי מספר מנייות של VT בIB ויש לי שאלות בנוגע לVT

1. למה כשאני קונה קרן מחקה של אינדקס עולמי VT הוא לא נסחר 24/7? הרי הוא עוקב וכביכול מחזיק במניות שנסחרות במספר שווקים ולא רק בניו יורק.

2. גם אם ניתן לקנות אותו רק בזמן שהשוק בניו יורק פתוח למה הוא לא משתנה לפי הפלח שלו שקשור למניות שמחוץ לארהב בזמן אחר שמתאים לשווקים המתאימים? האם VXUS דומה בצורה הזאת שהוא משתנה רק בזמן שהשוק מניות בארהב פתוח למרות שבאותו זמן יש שווקים אחרים שהוא קשור אליהם שבכלל לא פתוחים באותו הזמן? איך בכלל עובד כל האינדקס העולמי הזה?

3. שאלה לא קשורה לגבי IB, אני עוד רחוק מאוד מלהגיע למצב שאני מוכר ומושך כספים מהחשבון שלי אבל ביום הזה מה אני אמור לעשות? איפה אני רואה בחשבון שלי את הדף המפורט של ההחזקות שלי ומה אני כביכול צריך להביא לרואה חשבון או יותר טוב, לעשות לבדי? האם אני אוכל להוסיף שם דיווחים של הפסדות הון שעשיתי גם אם הם לא היו בIB?

4. שאלה עוד יותר לא קשורה האם עבורכם פקדון לטווח של שנה שנה וחצי עד 5 שנים הוא פקדון של קרן חירום? האם אתם מחשיבים פקדונות כאלה כמו של בנק ירושלים לקרנות חירום שכאלה? כמה אחוזים מהתיק שלכם אתם שמים בקרנות שכאלו, האם 10 אחוזים זה מספיק לאחר כל העיניין של שלושה חודשי מחייה שניתן להסתדר מראש בעו"ש
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 18:35
VT עוקבת אחרי מניות שנסחרות בכל העולם, אך VT עצמה נסחרת בארה"ב. לכן, שעות המסחר בה הן שעות המסחר בארה"ב.

כי אם היא נסחרת בארה"ב אז המחיר שלה מתעדכן רק בשעות המסחר בארה"ב.

כן, כי גם VXUS נסחרת בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 20:23
אני מחזיק VEA ו-VWO ורואה שערכם משתנה גם כשהשוק בניו יורק לא פתוח.

אבל לקנות ולמכור, אכן תוכל רק בשעות שהבורסה שהם נסחרים בה פתוחה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 22:44
למה?

(סליחה על החטפ"ש)
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2020 00:45
כדי להטות יתר לVWO
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2020 15:50
זה ברור, הכוונה לעומת חלופה. ראיתי שדמי הניהול מעט יותר זולים ב VEA לעומת VT, למרות ש VTI+VXUS כנראה יוביל - זה הכל הבדלי פינאטס. יש שיקול נוסף לבחירה ב VEA כמשלים ל VWO?
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2020 16:18
זו לא הפעם הראשונה שאת חוטף שרשור.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2020 18:11
אתה בעצם רואה שהמדדים שהם יושבים עליהם משתנים? כלומר ^VEA ולא הETF עצמו?

אוסיף על התשובה שכבר ניתנה:

מה שחשוב להבין לגבי ETF שזה נסחר בדיוק כמו מניה (ולכן גם הערך שלו נקבע רק בשעות המסחר, אפילו אם האחזקות שלו משתנות בערכן כשאין מסחר) כלומר **תיאורטית** אם יהיה ביקוש במחיר הרבה יותר גבוה מהמחיר שמשקף את שווי האחזקות שלו, המחיר שלו יעלה בהתאם בלי תלות באחזקות, אבל זה אף פעם לא באמת יקרה בדיוק ככה.

הסיבה לכך היא שיש לכל ETF מספר שחקנים (עושי שוק) שמסוגלים להמיר יחידות שלו למניות שהוא מייצג ובחזרה, ככה שתמיד ישתלם להם לקנות מניות שמייצגות את האחזקות, להמיר אותן ליחידות ולמכור לך יחידות וכן להיפך, אם תרצה למכור בזול מאוד אז הם יעשו את המהלך ההפוך.

אז בעצם הערך של ה ETF תמיד יהיה צמוד לאחזקות שלו אבל ניתן יהיה לראות את זה רק בשעות המסחר.

וכמובן, מהסיבה הזו קניה ומכירה של הETF משפיעות בסוף (במידה רבה כיום) על המחיר של המניות שהן מייצגות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2020 19:52
אני רואה את הערך של הETF, לא את המדד של FTSE. אבל הגיוני שהמדד ישתנה בגלל מסחר במדינות הרלוונטיות וכן בגלל מסחר בחוזים שהם 24 שעות ביממה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2020 20:02
למה לא? אפשר אם ממש רוצים למכור בPRE ובAFTER.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2020 20:50
שזה עוד שעות שהבורסה פתוחה, רק פחות...

יש שעות שהיא סגורה באמת ואז אכן אי אפשר לסחור.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2020 21:08
תודה לכל המסבירים, חיפשתי את האינדקס

FTSE Global All Cap Index

בyahoo וגם בtradingview בשביל להשוות אותו לVT (יש בשניהם אפשרות לעשות compare) והיחיד שראיתי שם זה את FTSE 100

אני לא יודע אם זה זה או לא, זה נראה עם שינוי מסויים. אם מישהו מוצא דרך להשוות בין הגרפים אשמח לקישור
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2020 20:06
בחיפוש אחר הVT המדוברת

אני מוצאת שתי אפשרויות:

1. VT (VANGUARD TOT WORLD STK ETF)

2. VT INDEX (CBOE s&p 500 Three Month Variance)

מהחיפוש בגוגל הבנתי שההבדל ביניהן הוא שהראשונה היא פיזית והשנייה סינטטית

לא מוצאת את השנייה בחיפוש באתר של וואנגרד, ולא מוצאת בפורום מידע לגבי זה

מה אני מפספסת?
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2020 20:49
זו הקרן המחקה העולמית והזולה.

התוצאה השניה לא קשורה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2020 23:06
תודה