⬅ חזרה לאינדקס

מתלבט בין הנדסת חשמל להנדסת בניין באוניברסיטת אריאל

🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2021 02:10
אני יודע שהרוב המוחלט יגיד לי ללכת על מה שאני יותר אוהב, אבל באמת שאין לי תשובה לזה.

סיימתי באריאל את המכינה ואני צריך לבחור אחד מהם, כי הם הכי מעניינים אותי.

מצד אחד הנדסה חשמל ואלקטרוניקה תחום שכנראה מבחינה כלכלית יותר כדאי ללכת עליו, ומצד שני הנדסת בניין חזקה יותר באריאל, ואני חושש שבגלל אריאל היא לא אחת האוניברסיטות המובילות, בעתיד בחשמל תהיה לי קצת בעיה, מה דעתכם ?

דרך אגב לא מת על תכנות
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 20:21
הכי מעניינים אותך מבחינה לימודית, כי מבחינת תעסוקה אלו עולמות שונים לחלוטין. בסוף השנים שתעביר בלימודים מתגמדים לעומת העשורים שלך בשוק עבודה. אז עזוב מעניין, מה אתה עושה (או רוצה לעשות) כשאתה קם בבוקר?

דווקא שמעתי שהיא האוניברסיטה מספר 1 במל"ג יו"ש.

זאת תהיה בעיה עם תלמד הנדסת חשמל, אבל זאת לא תהיה בעיה עם תלמד הנדסת בניין?
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2021 20:31
יהיה קצת יותר קשה למצוא עבודה ראשונה.

עם ממוצע סביר ו/או משרת סטודנט זה לא סיפור, אפילו ממקומות פחות "נחשבים".

LOL
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 22:23
לשאול כמה אנשים אקראיים מהאינטרנט זה תמיד הדרך הכי נכונה לקבל החלטה שמשפיעה על כל החיים שלך!

ועכשיו ברצינות.

מה אתה חושב לעשות בתור מהנדס בניין אם תחליט על זה?

מה אתה חושב לעשות בתור מהנדס חשמל אם תחליט על זה?

אתה צריך לחקור את זה.

לגבי מה שיחשבו על האוניברסיטה, זה לא צריך להדאיג אותך כי אלא אם אתה מתכנן לעבור אוניברסיטה, ככה או ככה התואר שלך יהיה מאריאל אז זה לא רלוונטי לדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 22:40
תלוי מה אוהב יותר

דבר עם אנשים במקצוע ותראה מה עושים בפועל ואיזה אופציות יש.

מכיר גם מהנדסי חשמל וגם בניין קרובים.

אגב מבחינת אוניברסיטה באריאל קל ללמוד, לכן אם אתה לא מבריק (מכיר כמה קרובי משפחה שלמדו שם וזה עזר להם לסיים ולעבוד כמו כל אחד) ללמוד שם זה אחלה.

הפורום קצת נוטה לפעמים לתהיה מתכנת בחברה פאנג וכו אז ותלמד רק בטכניון וכו'

תשרת ב8200. אז קח בקלות את התגובות פה

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 21:11
במסגרת עבודתי יש לי ממשק עם ענף הבניין - ושמעתי יותר מפעם אחת, שהחוג להנדסת בניין באריאל סובל משם גרוע, ושהבוגרים שלהם נחשבים למקבילה האקדמית להנדסאי בניין. אין לי מושג מה המוניטין של הנדסת חשמל שם. בגדול אריאל לא נחשבת לאוניברסיטה ברמה גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 17:14
ההיתרון של מהנדס חשמל על פני מהנדס בניין:

1) לעובד הממוצע - שכר גבוה בהרבה

2) אפשרות התפתחות רבים - גם לחומרה וגם לתוכנה

3) סביבה הייטקסטית

אם אתה לא אוהב תכנות כנראה שרוב המוחלט של המשרות בהנדסת חשמל לא יהיו רלוונטים לך, שזה בתכלס מה שהרוב עושים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 17:48
כמו מכללה טובה, למיטב הבנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2021 18:02
הדעה הרווחת שאני שומע היא שאריאל נחותה מהמכללות הטובות (בהנדסת חשמל). מועמדים שהגיעו עם ממוצעים בשמיים פשוט מאכזבים בראיון.

דעתי האישית זהה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 22:44
ממליץ לך לזקק מה אתה לא אוהב בתכנות, ולדבר עם בוגרי הנדסת חשמל להבין איך נראה היום-יום שלהם. אולי תגלה שאתה גם לא מת על חשמל