⬅ חזרה לאינדקס

דרך פעולה לעתיד

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 14:49
היי לכולם, הרבה זמן מסתובב בקהילה וכיף לקרוא את כולם.

אשתי ואני זוג צעיר, כרגע ללא ילדים אבל מתכננים בקרוב. יש לנו דירה בבעלתנו בשווי 3.9 מיליון ללא משכנתא והשקעות בשוק ההון בסדר גודל של 250K (מחקי מדד).

מכאן האפשרויות יחסיות פתוחות ומגוונות.. ההכנסה החודשית שלנו ביחד (בערך 42 ברוטו) מספיקה לנו לצרכים שלנו לכן מחפשים בעיקר להגדיל את ההון כדי לשמור על רמת החיים (במיוחד כשיהיו ילדים) ולאפשר לעצמנו יכולת לא להיות תלויים לחלוטין בעבודה (הייטק, לדוגמא לקחת שנה חופש מתישהו).

כמובן שאני לא מחפש ייעוץ ויש כאן עוד הרבה פרמטרים כנראה אבל אשמח לנקודת המבט שלכם

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 15:07
אם תצטמצמו קצת היום ותתכננו טוב קדימה תוכלו לקחת הרבה יותר משנת חופש אחת

הדבר שהכי בולט לעין זה זוג צעיר שמתגורר בדירה ששווה 4 מיליון, לא בזבוז?

במילים אחרות, יש לכם הון של 4.15 מיליון ש"ח כל מה שצריך זה לרתום את הסכום הזה בכדי שיעבוד בשבילכם ולא ישאר בקירות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 15:23
אם היה לי סכום כזה הייתי מתכנן פרישה מוקדמת.

או לפחות הייתי יודע שאני כבר חי בלי דאגות כלכליות.

לפי כלל 300 אתם יכולים לנזל 14K בחודש עד סוף חייכם (לא בלי סיכון קטן) בלי לעבוד עוד יום אחד

אני מניח שיש מסים בדרך וכו' וכו' אבל גם ב10K לחודש שזה שמרני אפשר לחיות טוב אם לא צריך לעבוד.

כמו כן מה ש @יהודה שוורץ כתב.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 20:27
אם תשיג הלוואות זולות, אתה יכול לקחת מינוף על הדירה ולהשקיע בשוק ההון.

אני יודע שמשכנתא לכל מטרה גבוהה יותר ממשכנתא לרכשית דירה, אם הייתי יודע את זה כשקניתי את הדירה הייתי לוקח מקסימום משכנתא במינימום ריבית ומכניס הכל לשוק ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 20:51
:>

מתרכזת בעיקר...
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 23:52
לא סתם @בת העמק מתרכזת בעיקר מכיוון שאי אפשר להתחיל לחשוב על תכנית משום סדר שהוא בלי להבין מה החיסכון החודשי.

ברוטו לא חשוב, אני מניח שהנטו סביב 25-28K וזוג צעיר יכול להוציא רבע, חצי וגם את כל ההכנסה הזו בחודש (כשאין סגר :[ )
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2021 04:24
היי

ההון שלכם קבור בקירות הבית, הוא אומנם חוסך לכם עלויות דיור חודשיות אך לא מעבר לזה,

בעוד 15 או 20 שנים שווי הנכס יוכפל נומינלית, אך זה עדיין לא ישנה כלום עבורכם.

במידה ואתם מעוניינים ויכולים לעמוד בזה ברמה החודשית, ניתן לקחת מימון כנגד הדירה לצורך השקעות.