⬅ חזרה לאינדקס

רכישת דירה(ות) בחול, איך ניתן לקבל מימון לאחר רכישת דירה ראשונה

🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 03:13
שלום לכולם,

בעת רכישת דירה להשקעה בחול במזומן (לדוגמא באנגליה),

איך ניתן לקבל מימון עבור הדירה השניה ואילך, והאם תהליך המימון נעשה מול בנק ישראלי/ זר?

מכיוון שאני מניח והמימון נעשה מול גורם זר, מה קורה אם ביום בהיר אחד אותו הגורם/ מדינה מחליטים ש"לא בא להם להמשיך ולעבוד מול משקיעים זרים"?

האם ניתן לגלגל את המימון לארצות אחרות על בסיס הנכס במיקום המקורי (לדוגמא לרכוש דירה בארה"ב על בסיס הנכס באנגליה וכו')?

האם יש יתרון/ חיסרון לבעלי דרכון ישראלי/ זר (לא דרכון מארץ יעד ההשקעה)?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2021 12:23
עד שמומחים ממני כמו @רוני יענו עם נסיונם העשיר אנסה גם אני קצת לעזור

1.

מניח שאתה מתכוון למשכנתא. צריך להבין שזה תלוי מדינה והיחס שלה למשקיעים זרים וזה בהחלט משתנה ממדינה למדינה.

באנגליה למשל אפשר לקבל משכנתא על דירה שניה בתנאים מסוימים כגון שווי הדירה הראשונה והשנייה והותק שלך בתור בעלים של דירה.

כאן אין ברירה אלא להשתמש בסוכן משכנתאות מקומי שיברר לך את כל הפרטים כי זה פשוט מסובך מדי ולהבנתי התנאים משתנים מהר מאוד.

משכנתא תלקח מבנק מקומי באותה מדינה כי רק הם יכולים למשכן את הנכס ולממש אותו במקרה של חדלות פרעון - בנק ישראלי לא יתן הלוואה לקניית נכס בחו"ל אבל הלוואה לכל מטרה/משכון נכס בישראל גם יכולים לשמש אותך לקניית נכס בחו"ל.

2.

לא הבנתי את השאלה, אם כבר קיבלת משכנתא מבנק מקומי בחו"ל אז לא יכולים לבקש ממך להחזיר את הכסף ולאלץ אותך למכור בכוח ישירות.

כשמדינות רוצות להוציא מהשוק משקיעים זרים הן מטילות מסים בצורות שונות.

3.

לא מכיר אבל קל להניח שהתשובה היא לא בדיוק מאותם סיבות שכתבתי ב(1)

4.

דרכון ישאלי זה תמיד חיסרון :'(
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2021 14:09
היי

ניתן לקבל מימון באנגליה כנגד נכס קיים החל משווי של 100K פאונד, ובהחלט ניתן להשקיע את המימון היכן שרוצים.

אין משמעות לדרכון אלא למקום בו מתגוררים, דרכון זר ומגורים בישראל לא מקנה יתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2021 22:50
תקן אותי אם אני טועה, אני חושב שאפשר לקחת כ70-75% מ*סך הנכסים* שם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 03:02
תודה רוני,

רק כדי לוודא - אני יכול לקחת מימון כנגד נכס קיים על ידי בנק באנגליה, וניתן להשקיע את הכסף מחוץ לגבולות המדינה.

האם צריך להוכיח הכנסה מעבר לשכירות המתקבלת על הנכס המשועבד, כלומר כמו בכל תהליך משכנתא?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 05:09
התשובה היא כן, ניתן לקבל מימון מבנק זר באנגליה כנגד נכס קיים בשווי של 100K פאונד ומעלה,

צריך להוכיח הכנסה ברוטו שנתית של 25K פאונד כולל הכנסות משכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 05:11
זה תלוי בבנק המלווה, בין 70% ל 80% משכנתא בלון משווי הנכס מעל לשווי של 100K.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 06:28
המון תודה!