⬅ חזרה לאינדקס

החלק האגחי בתיק

🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 03:05
היי, אז אני יודע שהשאלה הזאת נשאלת בפורום פה מדי פעם בוריאציות שונות, ובכל זאת לא ראיתי משהו עם מסקנות ברורות או לפחות הצגה מסודרת של כל האופציות. אז אני מעלה את זה שוב..

בחלק גדול מהתיקים המדוברים והאהובים בפורום (הארי בראון, 50:50 ועוד) יש חלק נכבד של אגח. החלק הזה כידוע מורכב להשקעה בהרבה מהמניות ובכל זאת יש כמה קרנות אגח ממשלתיות שבגדול נותנות מענה.

אלא מה? שעם הריבית הנמוכה שיש היום ולא צפויה להשתנות בקרוב, הצפי הוא שאגח ממשלתי לא יעשה כמעט כלום.

אז מה אתם עושים בחלק הסולידי של התיק? בואו ונניח שהחלק הזה אמור לשמור על ערך הכסף בסבירות גבוהה ולתת ריבית לא אפסית. אגח ממשלתי? קונצרני? פקדונות בנקאיים צמודי מדד? אשמח מאוד לשמוע את חברי הפורום.

ג''נ: מחזיק קרנות על אגח ממשלתי כללי, אגח אמריקאי 3-10 שנים ואגח של מדינות אחרות בדירוג אשראי aa ומעלה.

תודה!!
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 08:10
אג"ח ממשלתי קצר וצמוד. ומוותר על הריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 10:23
למה זה מדאיג אותך? האם אתה לא מודאג (הרבה) יותר מהתרחיש הסביר שהחלק המנייתי שלך יתן תשואה ריאלית שלילית למשך שנים ארוכות? דווקא צפי שהפלח הזה בוודאות טובה יחסית "לא יעשה כמעט כלום" כדבריך אמור להרגיע אותך.

זה באמת מה שקורה.

אין הנחה כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 10:32
מאיינים אותו.

גם אפשרויות טובות.

קח בחשבון שגם באפיקים האלה התשואה היא לא בדיוק מציאה גדולה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 11:09
מחזיק מדד אג"ח ממשלתי ישראלי כללי, עשה יותר מ7% בשנתיים ומשהו האחרונות (כולל קופונים) לפני מס. לא רע בשביל סיכון כמעט אפסי.

לא כמו מניות אבל תפקידו בעיני זה לאזן ולהגן על התנודתיות בתיק, לא לצבור ערך.

לא ממליץ או מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 11:12
מדברים פה על העתיד, לא העבר.

אם ככה מזומן יעשה את העבודה בצורה טובה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 11:14
אני אישית לא מחזיק אג"ח, מחזיק מזומן. לא רואה סיבה להחזיק אג"ח בריבית של היום. בנוסף יש לי נזילות מלאה על חלק מהתיק, שווה לי גם את האחוז ריבית (אם בכלל) באלטרנטיבות
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 11:15
בסדר, נותן דוגמא לזה שגם בריבית אפסית וסיכון נמוך, אפשר לעשות ריבית לא רעה.

גם בסכנת אינפלציה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 11:16
מדד אג"ח ממשלתי עשה בשלוש שנים האחרונות תשואה לא רעה בכלל ביחס לסיכון. לא עדיף על תשואה 0 של מזומן?
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 11:17
חלק מהאחזקה שלך הוא אג"ח שקלי ארוך.

תחשוב איך הוא יתנהג באינפלציה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 11:19
היה אפשר, אם היום גם אפשר אשמח אם תוכל להפנות אותי איפה.

מה הקשר?

אתה אמרת:

מזומן התנודתיות שלו היא 0, לא מכיר מכשיר שיוריד תנודתיות יותר מזה, למעט אולי אג"ח אמריקאי ארוך מאד.

אם מאינפלציה אתה מפחד אז יש לך בתנודתיות קצתת יותר גבוהה אג"ח צמוד מדד קצר או פק"מ צמוד מדד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 12:54
אם אתה חושב שזה ימשיך לעלות, ברור
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 14:54
יש גם אג"ח צמוד קצר.

בנייר אחד אני מקבל גם אג"ח צמוד קצר, תנודתיות נמוכה, סיכון נמוך ותשואה סבירה ביחס לפלח הגנתי זה של התיק שלי.

יכול להיות שזה יפסיק פתאום להתנהג ככה בהמשך, והתשואה תרד. כמו שאפשר להגיד על כל השקעה.

עוד לא שמעתי טענה טובה נגד, רק ספקולציות מה יכול להיות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 15:40
אני חילקתי את החלק הסולידי לבערך:

חצי פיקדון (קרמבולה, מזרחי טפחות, פיקדון ל3 שנים, 1.2% לשנה או מדד הטוב מביניהם, אפשר למשוך בכל שלב את שווי המדד עם אפשרות לירידה בערך הקרן)

חצי מדד ממשלתי קצר טווח 2-5 שנים כאשר חצי ממנו צמוד למדד וחצי ריבית קבועה. את האג"חים יותר קל להנזיל מהפיקדון ומאפשרים לאזן את התיק במקרה של צניחה במניות.

זה מה שאני עושה ומתאים לי, לא המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 16:25
פק"מ צמוד ונזיל זה אחלה פתרון שאני אישית משתמש בו.

יתרונות:

1) אין דמי ניהול.

2) ספציפית לסוג הפק"מ שבחרתי: אם אין אינפלציה - תקבל ריבית במקום (כלומר, קיבלת את היתרונות של אג"ח צמוד ואג"ח שקלי במכשיר אחר).

3) לא תנודתי פרט לשינוי אינפלציה.

חסרונות:

1) אם בתום הפק"מ פורצת אינפלציה, אף אחד לא מבטיח לי שבנק כלשהו יתן פק"מ צמוד חדש בתרחיש כזה, כי זה לא ישתלם לו ואז הפתרון היחיד יהיה אג"ח צמוד, שמחירו כנראה כבר יהיה מאוד גבוהה.

כלומר יש סיכוי להשאר עם הכסף חשוף לאינפלציה שמתחרשת בלי מענה הולם

2) אם מושכים לפני תום הפק"מ, מקבלים רק מדד, אפשרות להפסד נומינלי

אשמח לתובנות מכם לגביי חסרון 1, האם הוא באמת מסוכן מדיי וגורם לאבדן הכדאיות של פק"מ צמוד ונזיל?, האם לדעתכם יש דרך להתמודד עם החסרון הזה?.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 17:56
יציעו, בריבית נמוכה יותר (אולי שלילית, כתלות בריבית בשוק). גם האג"ח יהיה בתשואה דומה (אין סיבה שהמרווח שיש כיום בין הריבית על אג"ח צמוד לזו של פק"מ צמוד ישתנה באופן משמעותי).
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 18:11
הגיוני, אבל מה ש'מטריד' זה התקופה בה הכסף יהיה חשוף לאינפלציה: בין סוף הפק"מ עד למציאת פק"מ חדש.

האם יכול להיות מצב של היפר אינפלציה בו האינפלציה עולה בעשרות אחוזים בכמה ימים בודדים?.

הרי באחזקת קרן אג"ח צמוד אין את הבעיה הזו, כי אין מועד פרעון לקרן (אלא אם היא נסגרת בפתאומיות) ולכן הכסף שלך בתאוריה לא יהיה חשוף לאינפלציה אפילו יום בודד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 18:29
ביולי 85 הייתה 27% אינפלציה, וזה החודש האינפלציוני ביותר בתולדות מדינת ישראל.

אבל התמחור עצמו לא יחכה לאינפלציה, הוא מבוסס על ציפיות האינפלציה. לכן בהחלט ייתכן שבימים בודדים הציפיות הללו ישתנו בעשרות אחוזים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 18:34
במקרה כזה, גם קנית אג"ח צמוד בכסף שהשתחרר מהפק"מ תהיה בעייתית כי המחיר שלה כבר יהיה גבוה מאוד לא? (מה ש @חתול לילה אמר לא מזמן). כלומר יכול להיות מצב של הפסד ריאלי של עשרות אחוזים בתרחיש כזה שהפק"מ נגמר ועד שמחנים את הכסף במוצר אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 18:42
סיכוי נמוך אבל תיאורטית ייתכן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 10:51
תודה לכולם. כנראה שצריך לבחור פשוט מבין אגח/מזומן/פקדון ושזה לא כל כך משנה. אם כי פיקדון ב1.2% לשנה או מדד זה לא רע בכלל. השאלה אם עוד אפשר לקבל את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 11:37
אני מניח שהוא מדבר על קרמבולה של מזרחי, אלה לא המספרים היום. מתחיל ב0.7% לפני מיקוח.