⬅ חזרה לאינדקס

דירה מקבלן להשקעה בחדרה

🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 12:07
שלום לכל חברי הפורום,

צריך את עצותיכם רוויות הניסיון.

אני ואשתי מחפשים לקנות דירה להשקעה באזור חדרה והסביבה, נתקלנו בפרויקט של בניין מגורים בן 21 קומות הכולל מסחר.

הפרויקט נמצא על רחוב הנשיא במרכז העיר.

דירת 3 חדרים הוצעה לנו במחיר של סביב 1.40 מיליון בקומות הגבוהות (15,16)

כמה שאלות:

1. האם מבחינתנו זה משנה אם הפרויקט הוא פינוי בינוי? מבחינת חומר הדיירים (במידה וזה פינוי בינוי מניח שכל הדיירים הם בשכבות גיל גבוהות).

2. לדעתכם יש צפי לעלייה באזור זה? ובמיוחד שפרויקט זה אמור להיות קצת יוצא דופן כיוון שהוא על קרן הרחוב וגם אם ייבנו סביבו בניינים הם לא יהיו גבוהים כמוהו.

3.ראינו פרויקט נוסף על רחוב הנשיא, שקט יותר, בניין בן 7 קומות שמצטרף לעוד 3 בניינים שכבר מאוכלסים, נמצא בסמוך לשכונת אפרים, ממוצע מחירים דומה. אם עושים השוואה, איזה מהפרוייקטים בעל פוטנציאל גבוה יותר?

מאוד ירוק בתחום ואשמח שתאירו את עיני.

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 14:26
אני לא רואה סיבות מיוחדות שהאזור יתפתח בהרבה ומבחינת תשואה פירותית אתה תקבל בסביבות 3% אפילו פחות.

ראיתי דירות שמנסים להשכיר בפרויקט אחר לידו במרכז העיר, 4 חדרים ב3700 בניין חדש שעומדים רקים כבר בסביבות החודשיים.

כמה תקבל אם הדירה מוכנה היום, 3400 בלחץ? זו שכירות מאוד יקרה לדירה 3 חדרים במרכז חדרה
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 20:55
אין לי מושג לגבי חדרה ( @Shlomi Z ?). לדעתי בבניינים גבוהים מעשר קומות, יש צורך במעליות נוספות וכל מיני מתקנים מיוחדים שמייקרים את דמי הניהול, כך שאם תבחרו במגדל גבוה, השוכרים שלכם עלולים להצטרך לשלם יותר לוועד, ואולי ירצו לשלם פחות על השכירות בגלל זה. גם יש יותר שכנים להסתכסך איתם.

אבל עדיף להתייעץ עם מישהו שמבין בזה...
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 21:12
איזה פרויקט? כיכר התשעה ?

אף אחד פה לא נביא. אם אתה כבר שם עין על חדרה, הייתי ממליץ לך גם לעשות סיבוב בבית אליעזר הישנה.

שכונת אפרים נחשבת "חלשה" יחסית. אינני יודע על איזה פרויקט דיברת מקודם כך שאין לי איך להשוות.

נראה לי גם ג'ודית מהאיזור (מישהו זוכר מה השם משתמש ?)

זהירות-הטייה קוגניטיבית.

חבר רכש דירה ק"מ משמה בבית אליעזר החדשה, לא הצליח למכור אותה כבר מעל שנה, טוען שהשוק רווי בחדרה.

עריכה: אורי פאקינג ג. תיקן אותי ובצדק. הוא מבקש מחיר גבוה מדי.

מנגד השותף שלי רכש כבר 4-5 דירות (תרנ"א-חוצה את הנשיא) ומשכיר לאוכלוסיות חלשות אבל מפסוט מאד ומכר את כולן מהר מאד.

אם אתה צריך שאני אסע בשבילך לצלם משהו או תרצה להיוועץ עם אנשים שגרים באיזור, בשמחה.

כמו @רוני + @אורי ג. יעידו, יש מלא משתנים וזה לא רק תלוי מיקום.

*קח אותי בעירבון מוגבל. לא שוחה בחומר הנדלני כמו שאר הנינג'ות פה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 21:53
אין כזה דבר לא מצליח למכור, יש דבר כזה מבקש מחיר גבוה מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 11:31
היי

קשה לענות לחלק מהשאלות מבלי ללמוד לעומק את ההשקעה, בגדול עדיף בניינים נמוכים, תשלומי הועד נמוכים יותר,

בנוסף, תנסה לאפיין את קהל היעד הפוטנציאלי של השוכרים כדי להבין עם מי אתה אמור להתעסק.

לגבי פוטנציאל עליית ערך לטווח הארוך הוא בהחלט קיים, קשה לענות לגבי הטווח הקצר, זה תלוי בגורמים שונים.

בהצלחה !
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2021 12:43
בנוסף לדברים החכמים שנאמרו פה, אם המטרה היא לא מגורים אלא להשכיר את הדירה הייתי נמנע מהקומות הגבוהות.

אתה משלם לא מעט ברכישה בהשוואה לדירה בקומה נמוכה (ואולי גם מס רכישה בנוסף) ולא תקבל תוספת הכנסה בשכירות כי לשוכרים זה לרוב לא קריטי במגדלים. היתרון היחיד, וגם זה תלוי באזור ובקהל השוכרים, זה שיהיה לך את אפקט ה"ואו". כלומר אם תפורסם דירה זהה בקומה נמוכה במחיר זהה יכול להיות שיעדיפו את הדירה שלך (אבל זה גם אומר שבהכרח התשואה שלך נמוכה יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2021 12:49
אם איני טועה מדובר ברח' הנשיא בחדרה... ככל שאתה יותר גבוה, כך עדיף לכולם :)

עריכה: זה נשמע מזלזל בתושבי חדרה (הח"מ גדל לא רחוק משם), לא לשם כיוונתי כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 11:35
תודה רבה חברים על העצות, יש פה הרבה נקודות למחשבה.

מה דעתכם על שכונת דניה בכלל ואזור רחוב נחל פרט?
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2021 13:42
שים לב שאמור להיפתח שדה תעופה (במקום השדה שיש או היה בהרצליה) למטוסים קטנים. אני לא יודע איפה בדיוק הוא ימוקם אבל תבדוק לפני שלא תשקיע בטעות ותקבל דירה חשופה למפגעי הרעש