⬅ חזרה לאינדקס

מה אני צריך לחפש בצבא?

🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 19:50
היי,

רציתי לשאול אם יש כאן דעות על מה אני צריך לחפש בתפקיד בצבא? קבע קצר? להיות עם אנשים חכמים? להשיג ניסיון? למרות שאני אכנס לצבא בדרגת קמ"א, הכסף עדיין זניח ביחס לאזרחות, אז מהבחינה הזאת נשמע שאני פשוט צריך לכוון לכמות מינימלית של קבע.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 20:23
אני אישית לא מסוגל לעשות משהו חסר משמעות, עבורי זה השיקול הכי חשוב.

@sugarcube
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 20:26
מה אתה צריך לחפש מאוד תלוי במה אתה מחפש למצוא. זה נכון בכלל לחיים, לא רק לצבא.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 20:30
קח בחשבון שייתכן והוצאות המחיה גם נמוכות משמעותית בצבא ככה שזה לא רק כמה אתה מכניס זה כמה אתה מוציא. אצלי לדוגמא החיסכון הכי גדול הגיאה בתקופה שהיינו סטודנטים מסיבה זו בדיוק.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 20:43
אני חושב שצרכי הצבא קודמים לרצונות שלך, כלומר לתקנים הפתוחים ולכן אין לך כל כל גמישות בבחירה.

אם יש לך בחירה הייתי הולך על תפקיד מעניין שייתן לך ניסיון לתפקיד שאתה חושב שתרצה לעשות באזרחות. בדכ אלו תפקידי פיתוח/ml כלשהם, לדעתי האישית לכל תפקיד טכנולוגי יש משמעות מבחינה ערכית.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 20:45
קיבלת עשרייה כסטודנטית?

לא מובן לי איך בדיוק חסכת יותר בתקופה בה הרוב בקושי עובדים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 20:48
תואר ראשון 7-8, תואר שני 10-11, תואר שלישי 15-16. ניהול זמן נכון בין לימודים לעבודה, ושכר גבוהה יחסית ו או מלגות טובות. וחיינו משני משכורות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 21:03
זה המספרי חיסכון?

אם כן, לא רואה איך בראשון חסכת יותר מאשר אחריו כי כנראה הכפלת משכורת.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 21:07
זו המשכורת שלי, הייתה לנו עוד משכורת חלק מהשנים. אבל העליה במשכורת היא רק חלק מהסיפור.

רמת החיים עלתה עם השנים וגם ביזבזנו יותר. לדוגמא בדוקטורט טסנו יחד לכל הכנסים וגרנו בדירת ארבעה חדרים, ואפילו החזקנו רכב. בתואר ראשון לא טסנו כלל לחו"ל וחיינו בדירות שותפים בעלות מאוד מינימלית. לאחר הדוקטורט המשכורת מאוד עלתה, אבל יש מיסוי פרוגרסיבי, וכבר היינו עם שני ילדים בגנים פרטיים, גרנו בבית פרטי באיזור יקר מאשר בדוקטורט וירדנו למשכורת אחת. חסכנו משמעוית פחות מאשר בדוקטורט. למעשה חסכנו מעט מאוד עיקר הרווחים שלנו בתקופה זו היו רווחי הון. למרות שהייתה משכורת הייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 21:09
הבנתי, הסתכלתי על זה מנק' שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 21:30
ניסיון, הכשרה, קשרים, הגשמה עצמית, הנאה, התפתחות, פיקוד, עמידה במשימות תחת לחץ

כל אלה יועילו לך

בהרבה מקומות בצבא אתה מקבל הרבה דברים, תראה מה תוכל לקחת איתך להמשך
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 18:05
סיפוק ומשמעות. בלי זה אתה תזכור את התקופה הזאת לרעה.

בנוסף, אל תפסיק ללמוד - תמיד תחתור לשיפור
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2021 22:09
בסיס עם חדר אוכל מוצלח בהחלט יכול לשפר את כל החוויה
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2021 14:05
הרבה מהעצות הטובות שניתנו כאן הן עצות שבדיעבד - משמעות, סיפוק, קשרים, ניסיון, הנאה ...

לדעתי תחפש להצטיין. תתגבר על קשיים, ותעזור לאחרים. תשאל את עצמך מה הכי חשוב לארגון? ומה הכי יעזור לקבוצה שלי? השאר יגיע משם.

תזכור שיש מהנדסים מוצלחים שהשתחררו מגבעתי. ההצלחה שלהם בחיים לא נבעה מהשיבוץ לקרבי, אלא מהגישה שלהם.

לחפש אקטיבית קבע קצר כעתודאי זו בערך עצה הפוכה לכתוב מעלה - זה כאילו להגיד אעשה את המינימום עד שיעיפו אותי. בגישה כזו לא תצא עם אף מטרה...
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2021 16:56
הזכרת לי (רלוונטי גם לפות"ש):

"התואיל להגיד לי, בבקשה, באיזו דרך עלי ללכת מכאן?"

"זה תלוי במידה רבה לאן את רוצה להגיע", אמר החתול.

"לא איכפת לי כל-כך לאן – "אמרה אליס.

"אם כך, לא משנה באיזו דרך תלכי", אמר החתול.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 22:13
כאדם שהשתחרר ממש לא ממזמן, קשה לי מאוד להסכים עם התגובות.

הדבר העיקרי והחשוב ביותר בצבא הוא החברים.

עדיף להיות שקמיסט בקציעות עם חברים מדהימים מאשר לוחם בסיירת מטכ"ל (או במקרה של החבר'ה כאן, תוכניתן ב8200) עם חברים חרא.

סמוך עליי.

אל תשכח שאתה שואל אנשים מסוג מאוד ספציפי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 23:11
בגדול, אתה צריך לחפש תפקיד שלא *מתים בו.

בקטנה, להעביר את הזמן כמה שיותר מהר עם אנשים טובים מסביב ועדיף לא יומיות כי הזמן לא עובר.

בקיצור

טיס או 8200 או כל הדברים האלו שישרתו אותך אחרי זה. אחרת סתם תשרוף 3 שנים.

*מצד שני אם תהייה לוחם תקבל כרטיס בהצדעה דרכו ניתן לזכות בהנחות לא מגניבות בסטימצקי וכאבי גב.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2021 23:18
הכי חשוב לדעתי לנצל את הזמן לפתח חברויות, להכיר כמה שיותר אנשים (ולא רק עתודאים בגילך), ולהשקיע בלפתח את עצמך מבחינה חברתית