⬅ חזרה לאינדקס

העו"ד ממליץ על שמאי

🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 10:01
קונה דירה יד שנייה (בית ליתר דיוק). בכל בית בשכונה יש חריגות בנייה אבל דווקא הבית הזה כולו בהיתר.

העו"ד שלי היה עכשיו בנכס וטוען שזה לא במאה אחוז תואם להיתר והוא מציע להביא שמאי.

לדעתי זה מיותר כי מבחינת המטראז' הכל מאושר, אז בסדר הם קיבלו אישור למדרגות בחוץ(!) ועשו מדרגות בפנים, ואולי הם הוסיפו גגון עץ של חצי מטר מעל מדרגות הכניסה או משהו כזה.. אבל ממש לא משהו רציני. הם באמת קיבלו היתרים כמו שצריך.

השאלה שלי היא איך אני יודעת אם העו"ד סתם מגזים ואולי גם מקבל אחוזים מהשמאי?
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 10:07
אם את לא מהתחום אני ממליץ בחום על שמאי, זה שווה את הכמה אלפי שקלים האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 10:24
@תפוזינה לדעתי עוד אנשי מקצוע שיבדקו את הנכס זה תמיד משתלם. העלות זניחה ביחס לעסקה, והסכום בדרך כלל מאוד משמעותי. אנשי המקצוע מורידים ממך חלק מהסיכון העיקרי בנדל"ן שזה שאת קונה מבנה ספציפי למדי עם הבעיות הספציפיות של המבנה הזה. את לא חייבת להביא את אותו שמאי שהעו"ד מציע, אבל לא כדאי להתעלם מנורת אזהרה לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 11:28
היי

התשובה מאוד פשוטה, אם את סומכת על העו"ד את צריך לקבל את עצתו, במידה ולא,

תחפשי עורך דין אחר, הרי העלות של השמאי זניחה לעומת חוסר מקצועיות ואמינות מצד עורך הדין בצד המשפטי של העסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 12:41
סוג של כסת"ח, העו"ד לא אחראי בשום אופן לחריגות בנייה (נדיר בכלל שעו"ד מבקר בנכס, גם זה מעל ומעבר מצידו).

אבל ברגע שהוא היה וראה חריגות הוא חייב ליידע אותך ולהמליץ על שמאי (למרות שאני לא בטוח שזה האיש מקצוע הנכון, שמאי עבודתו היא להעריך שווי) שיבדוק חריגות זה בסיסי.

את לא חייבת לקבל את המלצתו אבל ככה התחת שלו מכוסה.

אם את בטוחה לגבי החריגות ושהם מינוריות אפשר לוותר לדעתי אבל לכי תדעי איזה עוד הפתעות הוא יכול למצוא.

אז תביאי שמאי או איש מקצוע אחר מטעמך שאינו קשור לעו"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 14:18
תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 17:49
להבנתי חלק משמעותי מהתשלום על נדלן מותנה בפעולות שהעו"ד של המוכר צריך לבצע. נניח ה-20% האחרונים נשארים אצל העו"ד שלך עד שהוא מקבל מהעו"ד של המוכר העברה בטאבו (או ברמי), אישורים מהועדה לתכנון ובניה, מועצה מקומית, חברת חשמל, וכו. זה כולל גם את חוקיות הבניה, אחרת הכסף לא מגיע את המוכר.

הכי פשוט זה לבקש מראש אישורים מהועדה לתכנון ובניה ומהמועצה המקומית. אם הם מאשרים את המצב הקים, נראה לי שאין בעיה.

אני לא איש מקצוע. רק משתמש בהגיון.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 18:39
ההגיון שלך לא נכון, לא ככה מתנהלת עסקת נדל"ן והועדה לתכנון לבנייה אינה קשור לסיפור כלל וכלל וגם לא המועצה המקומית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2021 16:02
שמאי לא יעזור פה, וברוב המקרים גם לא עורך דין.

מי שידע הכי טוב זה אדריכל המתמחה בבנייה באיזור.

אם את חושד שיש חריגה כלשהי וזה נפוץ באיזור, אל תהסס להשתמש באיש מקצוע הנכון.