⬅ חזרה לאינדקס

מתודה לבחינת כדאיות השקעה בשווקי נדל״ן

🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 18:32
הייתי רוצה לנסות להבין איך אני ״מתזמן״ שוק נדל״ן מסוים, כדי להתמקד בו לצורך עליית ערך משמעותית. ברור לי שהנבואה ניתנה לשוטים, אבל יש לי הרושם שכל עניין מחזור מחירי הנדל״ן (18 שנים) הוא משהו שעובד ברמה עקרונית (לא בדקתי מאוד לעומק, רק רושם). אולי לא מדויק תמיד אבל בגדול יותר בטוח מלנסות לחזות את שוק ההון.

אם בעייתי להסתמך על התיאוריה הזו - האם יש דברים אחרים שכדאי להסתכל עליהם שנותנים יותר וודאות, כדי להתמקד במדינה מסוימת?

מבחינת רמות מחירים, שקיפות, חברות ניהול, שפה ותרבות - הייתי רוצה לבחון את בריטניה מול ארה״ב. שוב, ברמת המאקרו. ברגע שהגיוני לי ללמוד לעומק מדינה - אתחיל לבחון איזורים, שכונות, רחובות וכו׳.

האם הגיוני לעבוד בצורה הזו?

אני יודע שהפוסט מעט מבולבל, אבל גם אני :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 18:51
רושם מוטעה.

אין כזה דבר כמו שאין כזה דבר שוק הנדלן של אפריקה מול אסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 19:44
@רוני
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2021 21:17
אבל יש מאפיינים דומים לכל המיני שווקים בבריטניה נניח. מטבע, שקיפות, יחס למשקיעים וכו׳. מרגיש לי סביר להתחיל מהרזולוציה הזו. יש רזולוציה אחרת שממנה כדאי להתחיל?
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2021 11:52
היי

כאשר מדובר בהשקעות זה לא מדע מדויק, יש משתנים שונים העלולים לשבש מחזוריות של שווקי הנדל"ן, בטווח הקרוב

קשה לראות את שווקי הנדל"ן המרכזיים מתממשים, אך בכל זאת ניתן לברור השקעות בעלות פוטנציאל לעליית ערך ושכירויות.

לנסות להשוות בין אנגליה לארה"ב זה כוללני מידי, בכל מדינה יש שווקים שונים, סוגי נכסים שונים, קהל יעד שונה של שוכרים, ואיכות שונה של בניה,

בארה"ב יש שוני בין מדינה למדינה בחוקים המגדירים את מערכת היחסים בין שוכר למשכיר, בארה"ב נשלם מס על ההכנסה משכירות,

לעומת פטור ממס עד גובה מסויים באנגליה......

יש הרבה מידע להתמודד איתו, כדי להקל עליך אני מציע שתקבע יעד להשקעה, ולאחר מכן תבחן השקעות המשרתות ומקדמות אותך אל היעד,

תוך מתן דגש לרמת הסיכון של ההשקעה.

בהצלחה, אני בטוח שתהנה :)