⬅ חזרה לאינדקס

עולם הנדל"ן

🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 14:37
היי לכולם,

לאחרונה התחלתי לגלות עניין ברכישת קרקעות,נדל"ן ומה שמסביבו,התייעצתי עם קרוב משפחה והוא סיפר שרכש 19 דירות באוקראינה לא שאלתי באיזה איזור אבל אני מניחה שבקייב-אודסה ושאחרי כמה שנים חזר לארץ עם רווח יפה וקנה 2 דירות בדרום עם משכנתא לאחת מהדירות במשך 5 שנים את השנייה שילם בבת אחת.

אני בת 23 ואני בהתלבטות במה לעסוק,ממה להתחיל וששמעתי את הדברים שהוא סיפר התחלתי להתעניין בנדל"ן ורכישת קרקעות בעיקר בחו"ל

השאלה שלי איך אפשר להתחיל מסכומים נמוכים,במה אפשר להתחיל להשקיע בלי הרבה סיכונים או סיכונים "בטוחים",האם ללמוד קודם לעומק את עולם הנדל"ן או שלהתחיל ישר להכנס לעניינים

אשמח לשמוע טיפים זה ממש יעזור לי

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 14:45
מה נראה לך עדיף?

1. לא להאמין לכל "מספרי הסיפורים"

2. לקרוא פוסטים מבלוג המשקיעה
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 14:48
רק נכנסת לעולם ההשקעות?

מומלץ קודם לצרוך תוכן מעשיר וחינמי הקשור להשקעות בכללי.

יש נדלן בארץ, בחו"ל, ויש את שוק ההון.

מומלץ להתחיל לקרוא את הבלוג ולהקשיב לפודקסטים (חפשי את המילה נדלן בספוטיפיי).

זה לוקח זמן כמו כל תהליך למידה
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 15:01
האופציה השלישית

אקח לתשומת ליבי,תודה
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 15:19
כמה מחשבות שלי:

* באוקראינה אתה מתחרה באוקראינים, כלומר אתה מתחרה בבן אדם שמוכן לעבוד כנראה פי 5 ממך, עבור אותו סכום כסף. יוצא מכך , שתצטרך להיות סופר מוצלח כדי להרוויח שם במידה שתספק אותך בסטנדרט ישראלי. וכמובן , הסיכוי הסטטיסטי שהם יהיו חכמים ממך , גבוה יותר (בגלל הזדמנויות נמוכות יותר באוקראינה[כל עוד אתה מאמין שכל גזע ועם חכם במידה זהה{כלומר אינך גזען}]). אני מקביל את זה ללכת להייטקיסט שעושה רילוקיישן למדינות מעודדות הגירה דוגמת אירלנד או הולנד, בה אתה כישראלי מתחרה על המקום עם סינים והודים.

* היתרון היחסי שלך על פני האוקראינים הוא ההון העצמי. וזה לא נראה שזה המקרה.

* תמיד יש יתרון מובנה למקומיים, בשפה, בקשרים,בתרבות ובהבנה של אזורי הפיתוח.

* אם אותו קרוב משפחה לבסוף המיר את כל השקעותיו שם בהשקעות נדלן בישראל , למה לא לדלג על השלב הזה ולהתחיל ישירות בישראל ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 15:30
רק אומרת שהעם היהודי זה העם הנבחר))

אני מקביל את זה ללכת להייטקיסט שעושה רילוקיישן למדינות מעודדות הגירה דוגמת אירלנד או הולנד, בה אתה כישראלי מתחרה על המקום עם סינים והודים.

הוא נולד באוקראינה ועשה עלייה לארץ
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 15:32
איך אתה מגיע מההנחה שלך ש"מישהו מוכן לעבוד קשה יותר בשביל אותו כסף" למסקנה ש"תצטרך להיות סופר מוצלח כדי להרוויח בצורה שתספק אותך"?

וגם למסקנה הזו?

ומה הקשר בין גזענות לבין רמת החוכמה הממוצעת בעם כלשהו?

אבל זה בדיוק הפוך מהדוגמה של ללכת למדינה שנחשבת פחות מתקדמת. התחרות שלך שם תהיה עם פחות משקיעים ממדינות שונות.

תבדוק את השכר הממוצע באוקראינה. ממה שזכור לי שכר מינימום בישראל יכול להביא לך רמת חיים גבוהה בקייב.

נכון.

כי אם התשואה שם גבוהה משמעותית מאשר בישראל ביחס לאותו הון עצמי, אז אם תתחיל בישראל יהיה לך הרבה יותר קשה לצבור הון עצמי לדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 15:44
גם אני חושב שהעם היהודי זה העם הנבחר , ולכן בוחר לרכז את השקעותיי במדינת היהודים.

וזה שבן אדם נולד במדינה מסויימת , לא אומר שהוא מכיר את אותו איזור או מכיר את השינויים שהמדינה עברה מאז ביצע את העלייה.

בתור מישהו שגר באיזור שנולד וגדל בו , המציאות משתנה בקצב מאוד מהיר.

א. שתי הנחות שונות לחלוטין שנובעות מאותו מקור, המקור שאוקראיני רואה הצלחה סבירה כמשכורת 1k euro , וישראלי רואה ככנראה לא פחות מ5k.

ב. אם לכאורה יש 10% בעלי אייקיו בעשירון העליון בשתי המדינות, בישראל כנראה יהיה יזם הייטק/עו״ד מוצלח, או אולי יהגר (כמו רבים מטובינו) לארה״ב.

באוקראינה, הסטטיסטיקה של מיעוט האפשרויות (לא יכול ללכת ללמוד באוניברסיטה כי בא ממשפחה ענייה, חוסר בהון וכד׳) - אומרת שאם מישהו מצליח , כנראה שבמדינת אפשרויות בלתי מוגבלות - היה מצליח אפילו יותר. אפשר לראות את זה בצורה מאוד יפה וקלה בפערי ההון שהצטבר בין העליות השונות לארה״ב/ישראל (העלייה הסובייטית והפרסית בולטת מאוד בפעריה בין ארה״ב לישראל. למרות ששתיהם היגרו עם הון דומה,בשנים דומות.

ג. גזען יכול לחשוב שהגזע שלו חכם יותר מאחרים, ולכן יכול ללכת למדינות כושלות במחשבה של ׳הם טיפשים מכדי לעשות כסף בעצמם׳. בדומה למחשבות על העמים הסלאבים/אפריקה באירופה הקלאסית. לטעמי האישית, מחשבה זו היא מוטעית. כי חכמה יש בכל עם (כאמור, חכמה בגויים -תאמין.)

ד. אל תסתכל על המדינה, תסתכל עם מי אתה מתחרה. סצנת ההייטק במקומות הנ״ל מכילה מספר נמוך של מקומיים.

ה. ועדיין , מדובר בבחורה בת 23, עם הון נמוך יחסי (תקני אותי אם אני טועה)

ו. אותי לימדו שעם התשואה מגיע הסיכון. לא מנסה למצוא כשלי שוק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 16:08
עצה קבועה: אל תשקיעי במה שאת לא מבינה.

עצה קבועה 2: אם אין לך יתרון יחסי של מידע, כסף, או כל יתרון יחסי אחר אל תחשבי שאת יודעת יותר מכל אחד אחר, את לא יודעת מי בצד השני ומה היתרונות שלו.

עצה קבועה 3: קודם קובעים מטרה, אחר כך הקצאת נכסים.

את בת 23, ההשקעה הכי טובה בשבילך היא ככל הנראה השכלה, אבל בלי שום רקע על המטרות שלך, ההון שלך והיכולות שלך, אין שום דרך לתת לך טיפים מועילים באמת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 16:34
היי דניאל

עולם השקעות הנדל"ן נרחב ויש אסטרטגיות השקעה רבות,

לא ניתן להשקיע בסכומים נמוכים בלי הרבה סיכונים,

השקעה של סכומים קטנים בקרקעות, סביר להניח חקלאיות תוך ציפייה שישמשו למגורים בעתיד גם זו לא השקעה בסיכון נמוך......

אני ממליץ לך לפעול בשלושה כיוונים, בכיוון הראשון להמשיך להתעניין וללמוד את התחום להבין יותר,

הכיוון השני הוא להגדיל את ההון העומד לרשותך כדי שתוכלי לבצע השקעות בנכסים פחות מסוכנים,

ובכיוון השלישי לבנות מנגנון חיסכון גדול ככל האפשר כדי שיתאפשר לך להשקיע בעזרת מימון בטווחי זמן סבירים,

בהצלחה !