⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא מיטבית לדירה להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2021 21:05
מעולם לא שקלתי השקעה בנדל״ן אך נפלה לחיקי הזדמנות לקנות דירת 3 חדרים במסגרת ״מחיר למשתכן״ באיזור ראשל״צ לצורך השקעה במחיר של 1,250,000 (₪500,000 מתחת למחיר השוק) ואני מתלבט לגבי הדרך הטובה ביותר לממן את הרכישה והאם הרכישה בכלל משתלמת. אני משער שלקיחת משכנתא לפרק זמן ארוך מאוד של 20-30 שנים ובמימון גבוה תאפשר לי למקסם את היכולת שלי להמשיך לצבור את מרבית ההכנסות שלי בשוק ההון. לגבי הרכב טוב של משכנתא אין לי מושג איפה בכלל להתחיל. מה אתם הייתם עושים במקומי?

קצת על הסטטוס שלי:

* בן 41 עם עבודה יציבה מאוד לעתיד הנראה לעין

* אופציות בשווי נוכחי של כ-$1,500,000 שימכרו לקראת סוף 2022.

* משכורת נטו ממוצעת של ₪20,000, מתוכם נחסכים כל חודש ₪10,000 - ₪11,000 בממוצע.

* תיק השקעות בניהול אישי בשווי של כ-₪850,000 שהרכבו: 75% ניירות ערך של מוצרים עוקבי מדדים עולמיים, והשאר בתחומים ספקולטיביים, בעיקר ARK למיניהם.

* קה״ש - ₪300,000

* פנסייה - ₪750,000
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2021 14:32
בערך 30% מתחת למחיר שוק + דירה חדשה בעיר חזקה, אי אפשר לטעות פה.

גם אני באותו הראש.

בגלל הריבית הנמוכה כדי לך לקחת פריים 2/3 שתוכל לסגור במידה והריבית תשתולל בעתיד בלי קנסות. ו1/3 בריבית קבועה לא צמודה שתשאר עד הסוף בכל מקרה.

אני לא מומחה למשכנתאות אז חפש עוד דעות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2021 16:49
ממליץ לך לחשוב האם אתה מעוניין להשקיע קצת זמן וללמוד את הנושא, לא סופר מורכב אבל ידרוש ממך השקעה כדי שתוכל להיות בטוח מה אתה עושה. או לשלם ליועץ עדיף בהמלצה של מישהו שאתה סומך עליו, שתוכל להיות בטוח שקיבלת הלוואה טובה, ושיעזור לך עם הבירקורטיה הנדרשת.

אני מסכים עם הגישה, היא כמובן לא מתאימה לכל אחד, ויש אנשים שהמחשבה על להיות חייבים הרבה כסף מפחידה אותם, אבל לדעתי זה הצעד הנכון כלכלית.

המשוואה שמראה את ההיגיון סביב זה היא פשוטה:

תשואת שכירות נטו + עליית ערך > ריבית שתשלם על ההלוואה

ממליץ לך גם לשקול לקחת הלוואה כנגד קרן ההשתלמות, אלו הלוואות זולות מאוד, סביב הפריים מינוס חצי בד"כ, ותוכל גם לקחת אותה בגרייס (תשלום של ריבית בלבד) וככה להישאר במינוף גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 14:47
אחלה הזדמנות!

קח בחשבון שבמחיר למשתכן אפשר להתחיל אפילו עם הון עצמי של 10% בלבד!

מינוף בנדל"ן נחשב לדבר בטוח, כך שרווח של 500k על 125K זה תשואה דמיונית להון עצמי בסיכונים נמוכים למדי,

לגבי הרכב המשכנתא,

השאלה העיקרית היא לכמה זמן אתה מעונין להחזיק את הדירה,

אם התוכנית שלך היא לעשות אקזיט קצר- אז יכול להיות ששווה לך לקחת שני שליש פריים כמו שכתבו כאן,

אם התוכנית שלך היא לגור בדירה/להחזיק את ההשקעה לטווח ארוך- לך על כמה שיותר קבוע ואפילו שתי שליש קל"צ.

הפריים ודאי יעלה השאלה רק מתי וכמה, וכל עליה של 1% בריבית = עלייה של 10% בהחזר.

תעשה מכרז ריביות רציני להגיע לריבית מינימום.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2022 01:12
מישהו מבין את ההגיון של המדינה לחלק דירות בזול רק למחוסרי דיור אבל ללא הבחנה בשאר מנכסים
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2022 04:36
אמת, לדעתי תתמקד במימון שיאפשר תזרים חודשי חיובי משכירות, גם אם הריבית תעלה, סביר להניח שהשכירות תעלה ותגדר אותך,

בינתיים תוכל להמשיך לחסוך ולהשקיע.