⬅ חזרה לאינדקס

שמאות מוקדמת לקנית דירה

🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 09:20
התחלתי בתהליך לקנית דירה במחיר של Xמ' תוך כדי התהליך עשיתי קצת בדיקות על הדירה ומשהו הרגיש לי לא נכון במחיר.

בגלל שזה לא התחום שלי לא רציתי לפתוח את המחיר בלי טיעון אמיתי והצעתי להביא שמאי מקרקעין.

השמאי העריך את הדירה בX פחות 200 אלף.

המוכר מצדו אומר שזה לא מעניין אותו, ושמאים תמיד מתמחרים מתחת לערך האמיתי של השוק.

מדובר פה בשמאי מטעמי (שמאות מוקדמת) ולא מטעם הבנק. האם לדעתכם יש הצדקה בטיעון של המוכר?
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 09:57
השמאי מעריך שווי לפי עסקאות אחרונות של נכסים עם מאפיינים דומים. בתקופה של עלייה מהירה יכול להיות שהתמחור שלו עדיין לא כולל עסקאות חדשות שהיו במחיר גבוה יותר, אבל זה כן אמור לתת לך סדר גודל די טוב של שווי הנכס.

המוכר כמובן לא חייב להתיישר לשווי שגורם מטעמך קבע ומותר לו לדרוש איזה מחיר שירצה.

מה שכן - אם אתה מסתמך על משכנתא עם אחוז מימון גבוה, שמאות מוקדמת יכולה לעזור לך להבין בכמה הבנק יעריך את הנכס, שממנו ומחיר העסקה נגזר אחוז המימון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 10:08
כמו ש @האזרח הקטן אמר.

המוכר יכול לבקש מחיר X ולא מחויב למחיר השמאי שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 10:26
שמאים נוטים לשמרנות ולכן בהרבה מקרים יעריכו פחות ממה שאנשים בשוק יעריכו.

שים לב לנקודה הזאת:

גם המוכר בסופו של דבר רוצה למכור, אם היה לו קונה אחר ב2.5 מיליון הוא לא היה מבזבז את זמנו על להתנהל מולך, יכול לנסות ולראות אם הוא מוכן להתגמש, ולבחון את הנושא מחדש למול האלטרנטיבות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 10:39
בשביל מה הבאת שמאי

בשביל לשמוע מה המחיר הממוצע כרגע על הדירה שלך ואם המחיר כרגע יקר אז אתה לא קונה?

או בשביל המשכנתא?

לפי מה שכתבת נראה שהזמנת שמאי בשביל לשמוע מה המחיר ההוגן אז עכשיו שמעת אז תרד מהדירה כי זה לא הוגן המחיר (אם אתה סומך על שמאי יותר מעל עצמך) ואם אתה לא יורד מהדירה אז אתה מבזבז את הכסף והזמן שלך על להביא שמאי
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 11:30
תודה רבה על התגובות.

בקשר למשכנתא - נקודה למחשבה אבל אני לא מתכוון לקבל אחוז גבוה למשכנתא, ככה שהסיבה העיקרית להביא את השמאי זה שיראה אם המחיר הוגן.

נשמעה פה טענה ששמאים נוטים להעריך בשמרנות - בכל זאת מדובר על 200 אלף או 10 אחוז.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 11:32
בדוח שמאי הוא מציין את העסקאות שהוא משווה אליהן את ערך הדירה, נסה לבדוק בעצמך (תאריכים מחירים ודירות) ותרגיש יותר עד כמה השמאי שמרן.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 11:46
תחפש עסקאות משלושת החודשים האחרונים באתר של רשות המיסים באותה שכונה (אפשר לפי מספר גוש), עם אותו מספר חדרים / חניה / מרפסת וכו'.

תחשב מחיר למ"ר אצלם ואצלך, זה אמור להיות די דומה (אלא אם בדירה שאתה עומד לרכוש יש איזה הבדלים ייחודיים).

אם יש שוני, צריך להבין מה גורם לו. אם אין הסבר טוב, כנראה המחיר של הדירה שלך מעל מחיר השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 12:04
לפני כמה שנים, שמאי אחד הסביר לי על הפערים בהערכת השווי אם הוא מקבל את שכרו מהקונה או מהמוכר - דיבר על פער של כ-15%
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 12:50
עד כמה השמאי שמרן

ועד כמה המתווך שקרן
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2022 12:59
בבקשה לא לחטוף שרשור. יש דיון בנושא מתווכים.

תודה.