⬅ חזרה לאינדקס

הורים רוצים לקנות דירה

🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2022 22:49
ההורים מציעים לקנות דירה במחיר למשתכן, לצורך השכרה ומכירה בעתיד ככל הנראה, ויכולים להקיע בכך 400 אלף ש"ח. הם גם במצב כלכלי טוב ברוך ה' וגם יש להם חצי דירה בגבעתיים והרבה חסכונות ופנסיה תקציבית. הפנתי אותם למאמר באתר אודות קנית דירה במחיר למתשכן והסכנות הצפויות. יש לציין כי אני ואשתי לא במצב כלכלי מזהיר ואנחנו רק בתחילת הדרך.

האם עדיף להשקיע את הכסף במקום אחר בינתיים, עד שנהיה במצב שאנחנו מסוגלים לקנות דירה ולעמוד בסכנות הצפויות. או שמא אפ' במצב הנוכחי יהיה נכון לקנות דירה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2022 23:04
נשמע שהתשובה היא לא
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2022 23:08
לא לגמרי ברור מההודעה מה בדיוק ההורים מציעים - שתקנו דירה עבורכם, עבורם, מכסף שלכם, מכסף שלהם?

בכל אופן אם מצבכם הכלכלי כרגע לא מאפשר להיכנס להתחייבויות גדולות, עדיף כנראה לא להיכנס להרפתקאות שיכולות למוטט אתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2022 08:20
רוצים לקנות לנו מכסף שלהם. שאלתי היא האם יש אופן אחר שעדיף להשקיע בו את הכסף בינתיים, שבעתיד נוכל גם לקנות דירה? מדובר על 400 אלף שח.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2022 09:19
טסלה

לא ממליץ
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2022 09:40
תאיר את עייני בבקשה, איזה סכנות צפויות ?

ובבקשה תתיחס לסכנות לאור המקרה הספיציפי שלך
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2022 10:09
במידה ולא נמצא שוכרים לא תהיה לנו אפשרות לממן את המשכנתא. וגם לא נוכל למכור במשך 7 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2022 10:27
לדעתי אתה צריך לדעת את המשמעות הכלכלית אם תעשה את הצעד הזה ואז השיקולים שלך ישתנו בהתאם

אם תראה שבעסקה שאתה עושה רוב הסיכויים שתרוויח חצי מיליון (ואולי אפילו יותר) תוך 7 שנים בסיכון יחסית נמוך

תחשוב על הסכום הזה וכמה זמן לוקח לכם להרוויח סכום כזה והאם זה שווה את הסיכון

אם אתה תיפול כלכלית שום דבר לא שווה את זה אבל בעיניי הרבה פעמים אנשים חושבים שהם יפלו בעיקר בגלל שהם לא מבינים את המשמעות של העסקה

הרי אם אני יספר לך על עסקה שאם אתה נותן לי 5 אלף כל חודש בשנתיים הקרובות אני מחזיר לך את כל הסכום פלוס מיליון שח היית נכנס לעסקה?

בקיצור לדעתי אתה חייב לחשוב על המשמעות של העסקה במיוחד שבשוק ההון בדרך כלל אם יש לך מטרה בשנים הקרובות להשתמש בכסף אתה תשקיע במקומות אם תשואה יחסית נמוכה ואסור לשכוח שעל הרווח משלמים בשוק ההון מס לעומת השקעה בדירה ראשונה שאין בכלל מס
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2022 11:06
היי

נותנים לך מתנה תיקח, אבל תקנה במיקום שיאפשר לך רמת מינוף סבירה ותזרים חיובי משכירות, כדי שזה

לא יכביד עליכם ברמה החודשית כשאתם בתחילת הדרך.