⬅ חזרה לאינדקס

מחיר מופחת

🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 12:04
שלום לכולם אז אני בן הזוכים המאושרים שזכו לאחרונה בהגרלה של מחיר מופחת.

קצת פרטים על הזכייה:

פרויקט בבאר יעקב ( בסיס צריפין לשעבר)

מיקום זכייה: 13 מתוך 120 דירות בפרויקט

מחיר למ"ר 13,500ש"ח

סטטוס היתר : טרם הוגשה בקשה :(

מכיוון שלא מבין בכל הנושא אשמח לשמוע דעתכם על הזכייה , האם יש כאן שיחוק רציני? האם לפתוח שמפניות בהקדם?

או להירגע ומיד? :)

אפרט שאני לא מתכוון בשום צורה לעבור לגור בבאר יעקב כך שאם העסקה תצא לפועל זה נטו למטרת השקעה/מינוף עתידי.

אציין שאני ואשתי כרגע גרים בשכירות ומקווים בקרוב להתחיל לבנות במגרש שצמוד להורים במושב ( בתהליכים בירוקרטיה ארוכים..)
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 12:12
וזה למה ההגרלות האלה הן פתרון הזוי להורדת המחירים.. כל בן 26+ נהפך למשקיע בעל כורחו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 12:25
"בני ה26" עושים הכל כדי לשרוד במדינה - ככה שאם זה נקרא להפוך למשקיע אז נהפוך למשקיעים ברשותך כמובן..

תודה.

אשמח לעוד תובנות..
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 12:48
צריכים יותר נתונים לגבי המצב שלכם.

כמה הון עצמי, כמה משכנתא יכולים לקבל.

אתה הרי רוצה ללכת על שתי עסקאות במקביל, גם בנייה עצמית וגם מחיר מופחת.

בנוגע לכדאיות העסקה,

תעשה עבודת חקר ותחליט האם משתלם לכם בשקלול הבנייה העצמית במושב, תשומות בנייה, לחכות x+4 שנים לגמר הבנייה.

האם אתם יכולים להכיל זאת? ייתכן שזו הזדמנות טובה. יש הרבה גורמים ומעט מדי מידע.

תתאמץ יותר ותשתף יותר מידע ופרטים,

עליכם ועל הפרוייקט בו זכיתם .
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 13:21
הבנייה במושב אם תצא לפועל (כל כך מסובך שאני לא משתף בפרטים - ירושה,הפרדת נחלה וכ'ו וכ'ו ) תעלה בסביבות 1.5M.

יכול להיות שגם אם מחר אקבל היתר לבנייה אמתין עם הבנייה גם שנים עד שיהיה לי מקורות מימון ( אולי מכירת הדירה בבאר יעקב לאחר התקופה המותרת ברווח מספק?)

לגבי הדירה במחיר למשתכן אני לא יודע לאמוד - מה שכן אני מכוון ל4 חדרים שזה 100 מטר + - במחיר של 13,500 ש"ח למ"ר כפי שרשמתי,שלזה יתווספו מדדים,ריביות ועוד

אנחנו זוג צעיר שמצפים לבייבי

בעלי הכנסה משותפת של 22K ש"ח

נכון להיום חיים בדירה קטנה בשכירות של 3500K וחושבים על לחזור להורים לשנתיים שלוש הקרובות בכדי לחסוך ולעמוד בתשלומים צפויים.

הפרויקט שזכינו הוא למעשה הפרויקט הכי מבוקש במחיר מופחת

כרגע המחיר הממוצע למ"ר בסביבת הפרויקט הוא בסביבות ה19K כך שההנחה לפני מדדים היא מאוד אטרקטיבית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 13:26
ברוך הבא לפורום!

אני מניח שהכוונה היא שאם המדינה רוצה "להטיב עם האזרח" אז כנראה שהיא יכולה לעשות זאת בדרך טובה יותר מאשר להפוך אותם למשקיעי נדלן באזורים רנדומליים.

לעניין התובנות, זכית במיקום טוב ועוד אין בקשה להיתר כך שלא נדרש ממך שום השקעה כרגע, תוסיף לזה שאתה כבר בתהליך בנייה במושב של ההורים אז תמשיך בדרכך ושא ברכה.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 14:01
+1
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 14:15
מצטער שאני לא עוזר אבל אני לא חושב שאנשים יעשו עבורך את שיעורי הבית בחינם.

דווקא אני נוטה לא להסכים עם האמירה הזו לפחות בטווח הבינוני.

הגרלות הן דרך לשכנע אנשים להמר בלי קשר לערך האמיתי הרי זכית בהגרלה.

חשוב להדגיש כי רוב ה"משקיעים" הם למעשה ספקולנטים וכולנו יודעים כמה קשה לתזמן את השוק וכהגדרה רוב הספקולנטים טועים בסופו של דבר וטעויות הן דבר כואב במיוחד אם מדובר על הרבה מאוד כסף ביחס להון העצמי שלך וקנית כדי למכור את זה עוד כמה שנים להבא בתור ויותר מזה האדם הממוצע לא יכול לקחת רווחים ולהמשיך לשחק במשחק עם כספי הבית.

טעויות כואבות הן דרך מצויינת לסלק ספקולנטים מהשוק בטווח הבינוני ועל הדרך לקחת מהם את רוב כספם כחלק ממשחק הפוקר הזה וכמובן המדינה מרוויחה יותר ממחיר הקרקעות בזמן הזה אז למה שיהיה אכפת לה , מבחינתה שהטירוף ימשך.

לצערי אין לי כדור בדולח ואני לא יודע כמה זמן זה ימשך , אני רק יודע שמתישהו המנגינה תשמע אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 15:02
אני חושב שזה עסקה מצוינת והלוואי עליי.

לפי מה שכתבת בשרשור כאן נראה שיש לך דרכים איך לעמוד בהחזרים החודשיים לכן לי מבחוץ זה נראה באמת זכייה. במיוחד שאם עוד כמה שנים תמכור אין מס כי זה דירה יחידה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 17:11
שיחוק רציני. מה השאלה שלך בעצם?

קשה לחשוב על סיטואציה בה לא תרצה לממש את הזכייה.

אני חושב שהנקודה הכי חשובה לגביך - אם אכן תבנו במושב, בשלב מסוים כסר לא תהיה זכאי במחיר למשתכן. אם זה קורה *אחרי* שחתמת על חוזה, אין בעיה. אבל אם זה קורה לפני (ולא מופרך שמתן ההיתר יתעכב, אנחנו מחכים כבר מעל שנתיים) תאבד את הזכאות. אם אתם מוכנים להמתין עם רכישת הקרקע/בנייה (צריך לוודא את תנאי הזכאות), לא חושב שיש דילמה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 18:19
ברגע שתקבל היתר בניה, תאבד את הזכאות לדירה בהנחה
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 18:51
לא נשמע ככה. נשמע שזרקת את הקוביות כי למה לא, וזכית ברולטה. למרות שאין לך בכלל צורך בה.

אם זה נקרא להפוך למשקיע? בוודאי, בעצם זכית באופציה להשקעה ש(כמעט)מחייבת אותך להשקיע.

אני האחרון שיצא נגד מי שרוצה להשקיע. ועדיין מלגות וכד' שיכולתי לקבל בקלות לא ניצלתי, אם ידעתי שזה בא על חשבון מי שזקוקים לזה יותר ממני. אבל זה רק אני.

וזה למה זו הגרלה מטומטמת.

לנושא, כל שנתיים יש פרוייקט חסר תוח\עלת כזה או אחר של המדינה, לפעמים מתקמבנים (אפילו הגרילו בתל אביב, ברור שמי שזכה קשה יום), לפעמים נתקעים לא באיזורי ביקוש
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 20:38
מזכיר לי את הפוסטים בפייסבוק של החבר׳ה שלא זכו בהגרלה ולא מפסיקים להתבכיין.

אני מרגיש טוב עם עצמי במיוחד שממוצע שכר הזוכים בפרויקטי רמת גן הוא 30k - מה אז תגיד?

טיפ לחיים בישראל: נותנים לך תיקח.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 21:17
אני אגיד שבישראל אנשים מומחים בלהגיד כמה הם בסדר, רק לפי כמה אחרים לא בסדר.

מה שאני מאמין בו לא זז לפי מה שאחרים עושים, להרבה דברים לא הגשתי.

בגדול, לא התכוונו לתת למי שלאבא יש מגרש והוא אוטוטו בונה, אלא למי שבאמת מתקשה להגיע לדירה ראשונה משלו.

במקרה שלך (כן, ושל רבים אחרים) זה באג במערכת, שאם מחר תאושר הבנייה, גם ה"נותנים לך" ילקח.

זאת הסיבה שמדיניות סמי-קומוניסטית תמיד כושלת, כי תמיד ימצא מי שמנצל את הבאגים במערכת כדי לעלות ("נותנים לך תיקח").
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 21:42
אממ לא

אבל אם בא לך לחשוב ככה אז בכייף

תודה על התובנות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 23:37
א.מזל טוב

ב. כל זמן שאין ההיתרי בניה, תשב בשקט תקח את הזמן!!, (אתה לא משלם שקל עד אז)

ג.ברגע שיש לך זכיות בקרקע עם היתרי בנייה אתה "מאבד" את המחיר המופחת, לכן תבדק מה הצפי לזכיות בניה ואיך אתה יכול לעקב את זה (אם אתה רוצה את המחיר המופחת)

ד. כמה הון עצמאי יש לך? איפה זה נמצא?

אתה נכנס כאן לעסקה גם בבאר יעקב וגם בית ליד הורים שזה מינומום 2,900,000 ש"ח!!

יש הבדל ענק האם כל חודש אתה חוסך כסף או במינוס, וכן האם יש לך ביד 1,000,000 ש"ח או רק 500,000 ש"ח

ה. בקשר לשאלה ד', יש לך אופציה לשלם מתי שיהיה את כל היתרים (שנה,שנתים, ועוד) את כל הסכום של הדירה?

בקיצור קח תזמן ויש לך, רוצה תספק כאן מידע,
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 23:43
אני בספק אם התכוונו למשהו חוץ מאשר לכותרות בעיתונים, כי לא קבעו שום קריטריון שקשור אפילו בעקיפין למה שכתבת (ואני מסכים איתך שאם כבר תוכניות קומוניסטיות, אז שיעזרו למי שמתקשה להגיע לדירה). כי אין התחשבות בהכנסות, נכסים שאינם דירה או כל קריטריון כלכלי אחר.

מה שכן דאגו לעשות זה להקטין עד כמה שאפשר את ה"סיכון" שחיילים מהסוג שעושה 3 שנים יהיו זכאים להטבה ביום השחרור, ואת זה עשו דרך הקריטריון המוזר של נישואים בגיל צעיר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 00:32
אני מדבר על התוכניות שמיועדות לחסרי דירה. צר לי, אני לא רואה מי שעומד לבנות על מגרש של ההורים ומשתתף לטובת דירה להשקעה, כמחוסר דיור. גם כשזה על הנייר.

כך גם הקריטריון של נישואים, הכל זועק פופוליזם של "לדאוג לילדים שלנו לדירה!", שקורץ כמובן למעמד הביניים ומעלה (ויקי כנפו פאסה), ולכן גם אין קריטריון כלכלי אחר.

אם זה למשפרי דיור, אהלן וסהלן, אתה מתחרה עם קפיטליסטים אחרים (בעלי דירות) על הטבות סוציאליות על פי מזל מהמדינה (מוזר ככל שיהיה).

אבל אם זה לחסרי דירה, אתה פוטנציאלית לוקח מאדם ששוכר בבאר יעקב ורוצה להשתקע בה, את האופציה. ואפילו לא כדי לגור. ברור לי שאם לא הוא, אז אחרים היו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 01:01
מסכים לכל מילה. ועדיין, כשהמדינה עצמה לא דורשת ממחוסרי הדיור לגור בדירה ואפילו לא אוסרת על השכרתה לאחרים, אז כולם מבינים שהכל בדיחה ואין מטרה אמיתית זולת יח"צ.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 01:17
אם המדינה היתה רוצה לעזור לאנשים "היותר זקוקים" היא יכלה לשים הגבלות שונות. מטרת המדינה באופן כלכלי זה להגדיל תמג ריאלי. כרגע אנחנו לא רואים הגירה מסיבית לחול אז גם לא ברור כל מטרת "המחיר למשתכן", אבל כנראה שזה מגדיל תמג ריאלי על ידי הלוואות ומינופים של אנשים יותר ממה שצריך וזה טוב לצמיחה של המשק (עד שיש חדלות פירעון ומיתון אם לא ידעו לתת קריטריונים בטוחים למינוף). לא נראה לי שקיימת תכנית של המדינה שנועדה לעזור ל-"אוכלוסיות החלשות והזקוקות" מסיבות אלטרואיסטיות. המדינה האידיאלית (כמובן שיש כל מיני שיקולים פוליטיים ושחיתות וכדומה, אז העולם לא אידיאלי) עוזרת בשביל להגדיל תמג ריאלי (כמו שחברה רוצה להגדיל רווחים).
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 01:27
כל אחד והאידיאל שלו.

טיפולים רפואיים, קצבאות ותנאים אחרים לקשישים, נכים וחולים כרוניים חשוכי מרפא, בדרך כלל לא מגדילים תמ"ג ("יותר זול" אם הם ימותו) ובכל זאת נוהגים במידה כזו או אחרת ברוב המדינות הלא אידיאליות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 01:30
אתה שוכח את המדיניות הסוציאלית. ודאי שיש למדינה מגוון תוכניות עזרה לאוכלוסיות החלשות. בכלל, אין נקודה בחיים שלא נהנית גם אתה ממדיניות סוציאלית. וגם סבלת.

בין אם זה בגלל קבוצות לחץ, לחץ מצד ח"כים בשמאל העמוק, אלטרואיזם אמיתי (כנראה שלא) או סתם שאריות מפאיניקיות, זה קיים.

עכשיו לך תברור בין התוכניות ותבין מה מגיע מסוציאליזם ומה מפופוליזם שנועד להגדלת תמג, נכון.

בהקשר זה, כל התוכניות הללו מפומפמות בגלל כל דיבורי הצדק חברתי על מחירי הדיור, ומזה שהן נועדו למחוסרי דירה, אני מבין שזה תפקידן, "לצנן את השוק", או שטות אחרת.

אם הכל בלוף וזה רק נועד להגדיל תמג, בסדר, אין לי איך לוודא את זה.

אני עדיין מרגיש שזה קצת כבשת הרש ללכת לקנות בהנחה דירה בסביוני ג'לג'וליה, כדי שיהיה לי שכירות, בעוד שעשיתי את זה על חשבון אדם שבאמת רוצה לגור שם, בעזרת המדינה

אפילו מי שמלכתחילה רוצה לקנות שם כדי להשכיר, גם סבבה מבחינתי, אבל לא שהארץ תתמלא בערי רפאים משל היינו סין, כולנו יודעים מה קורה במקומות כמו ירוחם ודימונה
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 01:40
זה לא ממש נכון שזה לא מגדיל את התמג. זה משאיר את הילדים שלהם באותה מדינה ואנשים מעדיפים לחיות במדינה שמבטיחה שתדאג להם כשיתבגרו ככה שהמדינה לא תאבד אנשים/הון בהגירה.

אבל במקרים מסוימים רואית את הבעיות. ניקח למשל את יפן. מדינה עם חוב עצום וריבית שלילית שמוציאה מלא כסף כדי לתמוך באוכלוסיה המבוגרת שלה. בסופו של יום המדינה תגיע להיפר-אינפלציה או פשיטת רגל אם לא תדע להחליט על מה לבזבז ואז כנראה גם כל מי שהיא תומכת בו עם רפואה מתקדמת וכדומה יאלץ למצוא פתרונות אחרים וזה בדרך כלל לא נגמר טוב. הפתרון של יפן זה ריבית שלילית ואיכשהוא להתחמק מהאינפלציה - אבל יום יבוא והיא כבר לא תוכל להחזיק ומה יקרה אז?

לכן, חובה על מדינה להתנהל בצורה אחראית ולהגדיל את התמג שלה. כל תכניות התמיכה/סוציאליזם למיניהם שלא יסייעו לצמיחה בסופו של דבר ויהפכו להוצאה משמעותית יביאו על המדינה חורבן. זה הסיפור שרואים שוב ושוב בכלכלות קומוניסטיות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 01:47
זה תלוי בפריזמה. סל בריאות, בריאות חינם זה נטל פסיכי על המדינה, זה לא מסייע לצמיחה.

בארה"ב למשל, אתה פשוט משלם על התרופות, גם אתה לא מת ויכול להמשיך לעבוד, גם ביצעת גידול לתמג בעזרת תשלום.

אין בסופו של דבר מדינת שומר הלילה ומעולם לא הייתה, כמו שקומוניזם טהור לא היה.

בבואי לבחון תכנית כמו "מחיר למשתכן"\"מחיר מטרה בזול"\"בעל הבית השתגע", אני לוקח בחשבון את המדיניות הסוציאלית של המדינה, ולא ישר מניח שמדובר בהגדלת תמג גרידא
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 01:47
מדינות שהמחירים של הדיור/מזון יוצאים משליטה יחוו בדרך כלל הגירה מאסיבית החוצה. המקרה של ההיפר אינפלציה בזימבבואה למשל יצר בריחה גדולה של אכולוסיה איכותית החוצה. אותו דבר קרה לאוקראינה אחרי נפילת ברית המועצות ואותו דבר יקרה גם למדינות אחרות שילכו באותו קו. לכן, הממשלה מנסה להשאיר אנשים בארץ עם "תקווה" לזכות באיזה הגרלה ובין השאר גם להרוויח מזה פוליטית (כי ישראל זו לא מדינה אידיאלית).

רב מוחלט של הדברים שהמדינה נותנת משרתים את התמג בדרכים שונות: חינוך מעלה את יכולת ההשתכרות והעבודה. רווחה מורידה פשע שמבריח אנשים ומשקיעים. רפואה עוזרת לאנשים לעבוד יותר שנים על ידי הגדלת תוחלת חיים (וכך הם יממנו את החוב על הוצאות רפואיות של המדינה) וכדומה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 01:51
בארה"ב הרבה אנשים מהאוכלוסיות היותר עניות לא יקבלו תרופות מסוימות או לא יקבלו טיפולים רפואיים כי אין להם כסף. זה יגרום בסוף לירידה של כושר ההשתכרות וירידה בתוחלת חיים כמו שאנחנו כבר רואים (עניים בארהב חיים 10 שנים פחות) ולכן זה יפגע במדינה שתקבל פחות מיסים. גם מדינות שנותנות טיפולים רפואיים מסובסדים לא נותנות כל טיפול בחינם ונזהרות עם התקציב, אבל שיקול מרכזי זה כמה הטיפול יועיל לכלכלה בסופו של יום (למשל, כנראה שהמדינה לא תממן טיפולים רפואיים קומסטיים ויותר תתמקד בטיפולים מצילי חיים). אם תיווצר חריגה בתקציב יהיו חייבים לקצץ את התקציב ולחשוב מחדש מה נחוץ (או לקחת עוד חוב).
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 01:58
מסכים איתך, אני רק לא חושב שזה מסיבות של להשאיר אותם בארץ, אלא לצנן לחצים (מצד הפגנות פוליטיות, מצד צעירים, מצד חרדים, מצד מעמד ביניים)

זה קצת נאיבי, אבל בעיקר מתעלם מההקשר ההיסטורי. אנחנו רואים את המורשת המפאיניקית של המדינה כל יום.

גם תוכניות כאלה הן איזשהי אבולוציה משונה על עמידר וכו', בטוויסט קפיטליסטי מסויים.

טעות בעיני לחשוב שכל מה שהמדינה עושה נועד לשרת אותה מבחינת צמיחה ותמג, יש המון שיקולים אחרים

כנראה. הופתעתי לגלות את תוחלת החיים הכמו-עולם-3 של ארה"ב.

עדיין, אתה מתעלם מההקשר ההיסטורי. המדינה הזו התחילה כמעט בקומוניזם, ואם כבר ארה"ב, היא התחילה בקפיטליזם על סטרואידים (בא לך לקנות לחם, בירה ועבד? רק תשלם)
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 08:20
"המדינה" היא ישות שמעבירה כסף בין אנשים ולא יוצרת עושר יש מאין.

בקצבאות הזקנה, למשל, עובר כסף מבעלי ההכנסות הגבוהות שתורמים הרבה לתמג לאלו שאינם כאלו וכן מרוויח מי שיאריך ימים (ופוגע בתמג). לכן התוצאה היא הפוכה ממה שכתבת - קצבת הזקנה הצפויה היא תמריץ לעשירים להגר כי הם יקבלו ממנה הרבה פחות ממה שנגבה מהם כדי לממן אותה. אין אף מדינה בעולם שהמדיניות הסוציאלית שלה מוכוונת ה_גדלת תמ"ג וטוב שכך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2022 09:00
אני רק אזכיר שבעבר כן היו קריטריונים נוספים כגון מספר ילדים, שנות נישואין והכנסה נמוכה וזה הוביל לזה שרוב הדירות ניתנו לאוכלוסיה החרדית (פי תשעה מהייצוג היחסי שלהם באוכלוסיה למיטב זכרוני).