⬅ חזרה לאינדקס

בנייה ישנה או חדשה?

🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 15:51
הנה שאלה על התלבטות בין ישן לחדש, לא בטוח שהיא פופולרית: האם כדאי לקנות דירה בבניין ישן יחסית (עם מעלית, בלי ממ״ד אבל עם מקלט מדוגם ועומד בתקן רעידות אדמה כמובן)? הבניין מתוחזק ממש טוב ובמיקום מעולה ומאוד ייחודי (אין שם בניינים חדשים). תמיד יש את הקונפליקט בין דירות חדשות לישנות, אצל החדשות היתרונות ברורים אך גם אם ננטרל את המחיר הגבוה יותר, יש חסרונות משמעותיים של מרחב מצומצם בתוך הדירה ובד״כ מרפסות קטנות יחסית (גם בפנטהאוז). הדירות היו הרבה יותר גדולות פעם... (אותו הכלל נכון גם לבתים פרטיים: מגרשים גדולים 500 מ״ר וצפונה בדרך כלל עם בתים בני 30+, החדשים הם שליש או רבע דונם בקושי).

היות והקנייה היא למגורים ולטווח ארוך -- מהם הסיכונים בקניית דירה בבניין שהוא כבר בן +30 כשמסתכלים על טווח החזקה של 10-20 שנה? האם הסיכונים הם כאלה שכדאי להתפשר על דירה חדשה במחיר של חווית מגורים יותר צפופה ופחות נעימה ביומיום? האם הסיכונים האלה רלבנטיים גם לבית פרטי ישן או ששם הסיפור פשוט יותר? הכל כמובן בהינתן שיש את התקציב לשיפוץ הנדרש בנכס
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 18:02
אם התחזוקה נאותה בבניין הוותיק, לא צריכה להיות בעיה לדעתי.

אני גרה בבית שהתחיל בגודל 40 מ"ר לפני כמאה שנה והוסיפו לו הרחבות במהלך השנים.

הבת שלי גרה בדירה קטנה בקיבוץ שנבנתה לפני יותר מחמישים שנה.

כשאתה מחפש דירה ותיקה, תתחיל בבדיקה מי גר שם (שוכרים או בעלי הדירות) וכמה אכפת להם מהחצר, הכניסה וחדר המדרגות.

וכמובן שזה אקולוגי יותר לגור בדירה קיימת מאשר לבנות עוד בניין חדש, אבל מניחה שזה לא חשוב לרוב האנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 18:39
קצת חורג מנושא השרשור אבל לא תמיד זה נכון. נניח לצורך העניין שהבניין החדש מבודד הרבה יותר מהבניין הקודם. עם הזמן החיסכון בחשמל יגבר על השפעה השלילית של הליך הבנייה. אם נניח שהבניין החדש גם גבוה יותר ומייצר חשמל מאנרגיה סולרית ייקח פחות זמן בשביל להגיע לנקודה הזו.

בחזרה לשאלה אני גר בבניין בן 60 +- המקלט מתפורר והבידוד על הפנים אבל חוץ מזה אני מחבב את הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 21:02
בניין ישן זה גם סטנדרטים שכבר היום לא מתאימים

בידוד חום\קור פחות טוב, בידוד רעש פחות טוב

אופציה לנזילות ורטיבות מצינורות ישנים שרצים בין הדירות

חשמל - אין תלת פאזי (תנסה להדליק כמה מכשירי חשמל ביחד..לא נעים)

בונוס (בדירות ממש ישנות) - קירות שלא מחזיקים מדף (תתקע מסמר והקיר מתפורר כמו חול)
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 21:49
מסכים. נראה שבבתים פרטיים זה קל יותר, ברכוש משותף יותר קשה לאתר ולטפל בתקלות ככל הנראה...
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 21:53
אכן. דווקא תלת פאזי דוגמה למשהו שאין בעיה להוסיף (מעולם לא גרתי בדירה בה זה לא היה אפשרי).

אתה יכול להצביע על שנים מסויימות שמהן הבידודים השתפרו משמעותית? תקנים חדשים?

אגב לגבי נזילות זה אמנם אנקדוטלי אבל אני מכיר כמה וכמה מקרים של דירות חדשות מקבלן עם בעיות רטיבות חמורות. בדירות העתיקות בהן גרתי (בנות 30-40) היו ממש מעט רטיבויות, בתקופה של יותר מעשור
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 22:07
אפשר להוסיף, אבל תכין עוד 10K בערך..זה לא זול

לגבי בידוד, אני יודע שגרתי בדירה שנבנתה באיזור שנות ה 80, והבידוד היה נורא - קירות רותחים בקיץ ורעש של חדר המדרגות והשכנים בתוך הבית.

לגבי נזילות, זה נכון שגם בדירה חדשה זה יכול להיות אבל זה מקרים שהקבלן יכול לטפל ויש גם אחריות.

אני מדבר על מקרים שיש פיצוץ באחת הקומות וצריך לפתוח עכשיו קירות לאורך הבניין וכשזה ישן הסיכוי עולה. מה גם שהיום עושים פלסטיק ובעבר היה ברזל שמקבל קורוזיה ונסתם מאבנית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 23:45
נכון, בגלל זה הצעתי להסתכל על המרחב המשותף כדי להבין את רמת האכפתיות.

אפשר גם לנסות לדבר עם ועד הבית ולהבין אם יש בעיות תשתית וצנרת ומתי החליפו, אם בכלל.

לגבי הדירה עצמה, נדמה לי שאפשר להזמין מהנדס שיבדוק את מצב התשתיות והצנרת בתוכה עוד לפני הקניה.