⬅ חזרה לאינדקס

האם יש sweet spot להוצאות לטובת עסק

🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 11:28
שלום

אני עושה את צעדיי הראשונים כשכיר שעובד גם כעצמאי. עד היום עסקתי כשכיר בלבד.

רציתי לשאול האם יש דרך לחשב, או לכוון, מה תהיה ה-"sweet spot" להוצאות מוכרות במסגרת עבודתי כעצמאי.

במילים אחרות- אני נמצא "במתח" שבין לבצע הוצאות שיהיו לטובת העבודה שלי (ישפרו את תנאי העבודה שלי , אם כי לא יגדילו השכר - לפחות לא בשלב זה) , לבין פשוט "להפסיד" את הכסף כמס. בין האפשרויות כמובן אני מעדיף לבצע רכש שישפר את עבודתי, אולם הייתי מעדיף שחלק ניכר מהכנסה "צדדית" זו יילך לחסכון- ולא רק ל"צריכה" .

לדוגמה

סך הכנסותיי מציב אותי במדרגת מס של 35%.

אם בכל חודש אני מכניס כעצמאי 10K לדוגמה, האם יש לי דרך לכוון מהי ההוצאה האופטימלית עבורי בכל חודש?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2022 15:26
מה שאתה מחפש זה הפרשות לפנסיה וקרן השתלמות על ההכנסות כעצמאי.

לגבי שאר השאלה, היא לא ברורה.

נניח ויש לך הוצאה חשובה והכרחית לעסק, למה שלא תוציא אותה רק כי עברת איזה סף דמיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2022 17:06
ה- sweet spot הוא להוציא כסף על דברים שאתה באמת צריך. ולא להוציא כסף על דברים שאתה לא צריך.

לצורך הדוגמה והפשטות, עדיף לשלם מס של 350 ש"ח ולהישאר עם 650 ש"ח ביד, מאשר להוציא 1,000 ש"ח על זוג נעלי עבודה שקטנות עליך, רק כדי להכיר בזה כהוצאה מוכרת, ולא לשלם מס של 350 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2022 17:13
תזכור תמיד את משפט המפתח:"שכיר חי מהכנסות - עצמאי חי מהוצאות"

תדאג לייצר יותר הכנסות והשאר כבר לא רלוונטי
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2022 18:26
עכשיו הבנתי למה פות"ש התכוון :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2022 18:30
יש אפילו שכירים שיש להם התלבטויות כאלו עם התן ביס :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 07:51
תודה על חינוך לצריכה נבונה. עכשיו, בוא נניח שאני אדם אינטליגנטי לפחות כמוך- כלומר אחד כזה שמבין לא להוציא 1000 ש"ח על מוצר שאין לי שימוש בו.

לדעתי השאלה מאוד ברורה, אבל אחדד אותה: מדובר במצב בו אני לא מוכרח להוציא מיידית, אבל יכול לשדרג את "איכות חיי" בעבודתי וכפועל יוצא אולי גם את צורת העבודה (כמו שמישהו רוכש מחשב נייד חדש יותר) . להוצאות כאלו אין באמת סוף- כי כל דבר אפשר לשדרג ולכל שדרוג יש טווח עצום - ולכן אני מחפש את נקודת שיווי המשקל כעצמאי בהיבט המס.

צרות של עשירים :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 09:34
נקודת שיווי המשקל כפי ש @YPV ציין הוא אפס.

החזר המס שתקבל בגין ההוצאה תמיד תהיה קטנה מההוצאה בפועל, לכן השיקול היחיד הוא האם זה מגדיל לך הכנסות ביותר מההוצאה כפול 1 פחות המס השולי שלך כולל ביטוח לאומי (וזה לא משנה אם אתה יותר יעיל כי נוח לך, נגיד עם כסא מפנק, או שאתה יותר יעיל כי השקעת באוטומציה).

לצורך הדוגמא נניח שמשהו עולה 1000 שקל, ואתה במדרגת מס של 35% למס הכנסה ו17% לביטוח לאומי, אז אם המוצר הזה מגדיל ב480 שקל את ההכנסות בשנה הזו או במצטבר בשנים הבאות, אז זה שווה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 11:58
זה לא עניין של אינטלגנציה ולא הייתה כוונה להעליב.

זה כן עניין של אינטואיציה מטעה, וזה עולה מעצם שאלת השאלה. וכן, זה נפוץ אצל הרבה מאוד עצמאים בתחילת דרכם.

אף אחד לא אוהב לשלם מיסים והרעיון שאפשר להפחית את המס הוא מאוד מפתה. אבל הדרך של "לאזן" את המס דרך רכישות לא הכרחיות, היא דרך שגויה - למרות כאמור האינטואיציה הראשונית.

בעייני הכלל הוא, אם אני מתכנן לקנות משהו בגלל שזו הוצאה מוכרת - אז זו הוצאה שגויה. להבדיל ממקרה שבו אני צריך לקנות משהו, וגם יש לי דרך להכיר בזה כהוצאה מוכרת (במלואה או בחלקה).
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 21:12
הבהרה- איני איש מקצוע וזה לא ייעוץ או קביעה כלשהיא

עסקים שיש להם מעט רווח הם קול קורא לפקיד שומה, שחושד (לפעמים בצדק) בזיופים וניפוח הוצאות. יש כלל אצבע (לכל סוג עסק) לאחוזי הרווחיות המקובלים. כלומר, נניח שאתה מרוויח 20K כשכיר, ועוד 10K כעצמאי, קשה מאוד או לא סביר להשאיר את העצמאי כמעט עם אפס רווח. מס הכנסה לא מתעניין בעבודה שלך כשכיר, אלא בעיקר קופצת לו התרעה על עסק שמתנהל 'על ריק'. זה יכול להוביל למצב של שומה לפי מיטב השפיטה (או השחיטה, תלוי את מי אתה שואל) או ביקורת קפדנית. מצד שני, לכל רואה חשבון יש את הזווית שלו בנושא. זאת אחת הסיבות שרשות המיסים באה ומחפשת בעסק שני מנגנונים נפוצים להעלמת מס כאלה - חשבוניות פיקטיביות (יותר נפוץ בענפי בנייה, חקלאות מזון וכו') והעסקת קרוב משפחה באופן פיקטיבי.

במקרה כזה שאתה מתאר, בשביל לא לשלם את מרבית המס, הייתי מעסיק עובד שיבנה פרוייקטים או מוצרים לטווח הארוך יותר ויגדיל את הרווחים בעתיד.

עולם קצת אפור, בלי איש מקצוע לא זזים יותר מדי.