⬅ חזרה לאינדקס

מחיר כמו ישיבה במסעדה בהזמנת פיקאפ- פרצה פסיכולוגית?

🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2022 16:13
הדעה הרווחת היא שמסעדה מוכרת חוויה ולא רק אוכל וזה מגולם במחיר המנה,

אז איך מצדיקים שמנה שמזמינים לקחת ובאים לאסוף עולה אותו דבר כמו לשבת ולבזבז למסעדה אווירה?

למה משלמים אותו מחיר?

בתור לקוח, אני מקבל פחות

לא נכנסתי, לא לכלכתי כלים. לא מלצרים. קיבלתי מנה בקרטון.

למה לשלם אותו דבר? אם חלק מהחוויה של המנה זה הפרזנטציה כמו במסעדות סושי מפונפנות למה רול בקרטון עולה אותו דבר כמו לשבת ולקבל הכל יפה לשולחן?

זה נראה שאין לגיטימציה אמיתית וזו "פרצה" פסיכולוגית אצל הרבה אנשים שמוכנים לשלם מחירים של "לשבת" בלי ללכלך צלחת אחת.

דעתכם
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2022 16:33
העלות השולית של אדם שיושב במסעדה לעומת מי שלוקח הביתה, היא לא גבוהה.

בנוסף, אני משער שהסכום הממוצע להזמנת טייק אווי נמוך מאשר בישיבה במסעדה (שתיה, שירות, אולי קינוח) והמסעדה לא רוצה לעודד את החסכון הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2022 16:34
למה אותה חולצה במידה XS עולה אותו דבר כמו חולצה במידה XXL?

יש בה הרבה פחות חומר. בתור לקוח שקונה XS אני מקבל הרבה פחות כותנה מלקוח שקנה XXL ואני משלם אותו דבר.

עסקים רשאים לתמחר את המוצרים שלהם כמו שנראה להם לנכון. ואתה בתור לקוח תחליט אם זה משתלם לך או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2022 16:35
אם זה יגרום לך להרגיש טוב אז חסכת את הטיפ ואתה משלם בפועל 8-15% פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2022 17:26
אם מתמחרים עלויות השטח (ארנונה שכירות) אני לא משוכנע.

יש עסקים שכן נוהגים לתמחר ישיבה במקום - ארומה למשל
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2022 17:32
אתה צודק שיש עלות גבוהה למקום (כולל עיצוב) ולכן כתבתי על העלות השולית. כלומר, מה ההפרש בעלויות בין הלקוח הבא אם יישב במסעדה או יקח בטייק אווי. מסעדות מהסוג בהן קיים הפרש בתימחור (כפי שהפנית בצדק), יהיו אלו בהן אכן יש נפח פעילות גדול של טייק אווי. כנראה עד כדי ויתור על חלק מההוצאות הקבועות על המקום לאלו שיושבים במסעדה ועידוד לא לשבת במקום.