⬅ חזרה לאינדקס

שטיפת אוטו

🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 01:58
אני מרגיש שזה בזבוז כל חודש לשים 40 שקל כדי שהאוטו יהיה מבריק, ומה לעשות זה מתלכלך מהר חזרה.

בינתיים מה שאני עושה זה מקפיד להוריד לבד לשלשת של יונים כי זה משאיר סימן אם לא מנקים, ומנסה לשטוף לבד את האוטו כשהוא כבר ממש מאובק.

אבל אני די גרוע בזה מסתבר, האוטו לא נראה טוב אחרי שאני שוטף לבד. יש למישהו טיפים איך לבצע את זה מהר ויעיל ?

ולא, אני לא מתכוון להשאיר אותו מלוכלך וכל הגישה של ה"אוטו צריך לשרת אותי ולא אני אותו" פחות מדבר אליי. זה עושה לי רע לראות אוטו מוזנח וגם משאיר רושם פחות טוב כשצריך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 07:06
מתאם לחץ לצינור המים?
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 08:46
ישנן תחנות דלק שאם תרכוש 20-25 ליטר דלק תקבל שטיפה חיצונית ב 10 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 09:14
+1, ואפילו בחינם בחלק מהתחנות
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 09:20
פעם אני זוכר שהיה, ברור שאני ממלא ב25 ליטר ויותר כי אני ממלא כשאני מגיע לרבע. אחפש כאלו במרכז
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 09:33
חשוב לציין שאחרי שטיפה בתחנות דלק, אף אחד לא מייבש לך את הרכב.

כלומר מומלץ שתחזיק כמה סמרטוטים בבגאז' כדי שאחרי המכונה תוכל לעמוד בצד, בצל, ולנגב את האוטו.

אחרת אחרי חמש דקות האוטו כבר יהיה מלא אבק וחול שנדבקו אליו בנסיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 09:47
רבל זה עדיין יהיה יותר טוב מלפני השטיפה.

הרי גם אחרי שטיפה פיקס (עם ניגוב והכל) אחרי יומיים הוא שוב יהיה עם אבק.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 09:52
@sogi

זה יהיה יותר טוב מלפני השטיפה, אבל שים לב שהוא ציין שהוא מבואס מזה שהאוטו לא נקי כמו שצריך.

לפני כ-10 שנים מכרנו רכב במשפחה והכל היה נורא מהר ובלחץ, אז אבא רצה לשטוף את האוטו לפני המכירה כדי לתת לקונה אוטו נקי.

בגלל הלחץ, הוא הגיע לחניה של הבית ישר מהמכונה של השטיפה, כלומר אף אחד לא ניגב את האוטו.

כל האוטו היה חול עם סימנים של מים. כלומר החול נדבק למים והשאיר סימן.

אז יש לי תמונה בראש לאיך האוטו נראה - זה לא היה נראה כאילו עבר שטיפה. סתם מבאס.

זה שאחרי שטיפה פיקס האוטו יהיה שוב מאובק - זה נכון. אבל פה אני מתכוון לזה שממש איך שאתה יוצא מהמכונה - האוטו כבר מתלכלך. אתה אפילו לא תספיק לצאת מהאוטו, והוא כבר יהיה מלוכלך. וחבל, אם אפשר למנוע את זה בעבודה של לכל היותר 5 דקות. הכיף שזה משאיר בלב שווה את זה :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 10:03
@sogi @CompBoy

במכון שטיפה הם באמת מנגבים את האוטו כמה דקות וזה מעולה. שטפתי פעם את האוטו לבד עם דלי והאוטו נראה יותר גרוע ממה שהיה לפני..

נראה לי שאני באמת אשאיר סמרטוט באוטו לפינישים. ממה מרוויחים בתחנת שטיפה כזאת שכולם שוטפים בחינם אני לא יודע, מניח שהמחיר לליטר דלק לא מהזולים בתחנות כאלה כדי לקזז
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 10:06
לדעתי זה פשוט גורם לאנשים לרצות לתדלק אצלם, לעומת מתחרים שאין להם מכונה.

אצלנו זה דווקא ההיפך - יש תחנה עם דלק יותר זול (בכמה אגורות בודדות) עם מכונת שטיפה, לעומת תחנה עם דלק יותר יקר (שוב, בכמה אגורות בודדות) אבל בלי מכונת שטיפה.

שתי התחנות האלו במרחק של 200 מטר אחת מהשניה. אז גם אם התחנה עם המכונה הייתה טיפונת יותר יקרה, היו מעדיפים ללכת אליה.

וספציפית על זו שאני מדבר - אף אחד לא מנגב לך, גם לא בתשלום.

בתחנות בהם יש תחנות שטיפה, עם עובדים, הם ינגבו לך את האוטו בשני מקרים:

1. אתה תשלם להם טיפ (ואז פספסנו פה את עניין הסולידיות, למרות ש 10-15 שח זה עדיף לעומת מה ששילמת לפני כן).

2. אתה תקנה "חבילה" של שטיפה, שלא קשורה בכלל לתדלוק. בדרך כלל זה שטיפה חיצונית + פנימית + ניגוב ב XYZ שח.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 10:09
ראשית זה מביא להם קהל שלא היה מתדלק אצלם. שנית, מכונת השטיפה כבר קיימת, העלות שלהם להפעלה בודדת נמוכה יחסית.

שלישית, הרבה אנשים בוחרים לקחת תוספת בתשלום של ייבוש / ניקוי פנימי או לרכוש מפיצי ריח / מחזיקי טלפון נייד וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 11:50
אם יש לך גישה לברז מים וחשמל אז שטיפה בלחץ בהחלט מזרזת את העניינים. יש גם מברשות שמתלבשות על הצינור. אם זאת, אפשר להגיע בקצת יותר זמן ומאמץ לתוצאות טובות גם עם דלי וסמרטוט.

יש שיטה עם שתי דליים, אחד לטבול בו את הסמרטוט לפני ואחד לנקות את הלכלוך מהסמרטוט אחרי שניקית איתו. ככה אתה לא ממשיך לנקות את האוטו עם סמרטוט מלוכלך שיכולים אף להיות עליו חלקיקי חול ולכלוך שישרטו את הצבע.

ניגוב בג'ילדה עושה את ההבדל ונותן את הברק בסוף. המהדרין יכולים לתת עוד ניגוב נוסף במיקרופיבר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2022 12:26
1) שוטפים עם מים את הרכב מבחוץ, מורידים לכלוך קשה

2) מסבנים את כולו ידנית (אני משתמש בספוג כפפה מעלי אקספרס)

3) שוטפים את הסבון

4) מנגבים

צינור בהחלט מקל על החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 22:33
אז היום פעם ראשונה שטפתי את האוטו בחינם לאחר שמילאתי 30 ליטר דלק.

פתרון מצוין, אמנם צריך לעבור מייד אחרי עם סמרטוט כדי לייבש, וגם מה שאהבתי של זה שהיה שואב אבק בעלות של 5 שקלים לניקוי פנימי. סך הכל חסכתי 70 שקל והאוטו נקי בפנים ובחוץ, הכי סולידי שלי ב5 שקלים
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 15:29
ילו ביהוד
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 15:42
אין לי בעיה שהאוטו שלך מוזנח, הרושם שלך מעולה בעיניי.

הריני מתיר לך לא לשטוף אותו לעולמי עד.

[רציני לגמרי]

אוהב אותך כמו שאתה. וגם את הרכב.

נ.ב.

תן לי צ'אנס,

שלח לי את הכסף של השטיפה, נקנה לך ספרים או נלך יחד לסינמטק ;-)
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 16:00
1. לרוב, שטיפה אוטומטית מהסוג שמקבלים במתנה לאחר תדלוק משאירה שריטות על הרכב.

2. נכון גם כן לשיטת ה2 דליים, חלקים קטנים של לכלוך שנשארים על הסמרטוט ושורטים.

לקחת בחשבון שהפתרונות הסולידיים יכולים ליצור נזק לטווח הארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2022 09:59
איזה הבדל יש בין מכונת שטיפה בחינם לבין אלה שלא? ממה שאני יודע, בכלל, שטיפה במכונות גורמת לשריטות בטווח הארוך. האלטרנטיבה היא שטיפה ידנית.

אני משתדל לא לרחוץ את האוטו יותר מפעם בחודש כדי למזער את הסיכוי לשריטות, בסוף המטרה שלי היא שהאוטו יהיה נקי ולא להיות יותר מדי רכושני כלפי האוטו, מה גם שאני תמיד קונה אוטו יד 2 ככה שברור לי שהוא לא ייראה כאילו יצא מהיצרן לא משנה כמה שטיפות אעשה