⬅ חזרה לאינדקס

דירה אחת ללא משכנתא או 2 עם?

🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 23:41
שלום,

יש ברשותי 2 מ' ואני רוצה להשקיע בנדל"ן ולעזור ל 2 הילדים שלי עם דירות לעתיד.

יש לי התלבטות:

1. לרכוש דירה אחת בתקציב של 2.5מ', עם 500,000 משכנתא על מנת שעדיין אנצל מינוף (יחסית נמוך).

2. לקנות 2 דירות בשווי של כ 1.5-1.7 מ' כל אחת, עם 1,200,000. ככה יהיו שני נכסים ממונפים.

ההתלבטויות שלי הן לגבי החזר הריבית. מצד אחד זה כסף שממנף לי וכך אני יכול לרכוש נכס יקר יותר ובעל החזר חודשי גבוה יותר.

מצד שני על 1,000,0000 ש"ח משכנתא אצטרך בחישוב גס לשלם 2,000,000 לבנק..
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 23:45
הילדים שלך צריכים לגור בדירה עכשיו או שזה השקעה עבורם לעוד 20 שנה? במידה וזה לטווח הרחוק הייתי שוקל להשקיע במניות ולתת להם בבוא העת שיצטרכו...

לא ייעוץ לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 23:48
גילאי 21 + 19.

אני רוצה שבגיל ה-20 המאוחרים יותר (26 +-) שיהיה לכל אחד מהם דירה (או לשניהם דירה אחת יחדיו) ללא התחייבויות כך שמתלבט איך נכון לפעול.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 23:52
שירוויחו כמה שירוויחו, אתה צריך למקסם את הרווח שלך וזה לא סותר.

מה ההכנסה נטו שלך? בשביל משכנתאות של מיליון מאתיים צריך לפחות 20 אלף נטו בהנחה ואין לך עוד הלוואות.

למה דירה ללא התחייבות זה היעד? לדעתי להחזיק דירה בלי מימון בגיל צעיר זה בזבוז גדול.

אני מצביע לאפשרות 2, עם הסתייגות על מיקום הדירה, כלומר אפשרות 2 עדיפה כל עוד תכננת להשקיע במרכז בשתי האפשרויות. אם באפשרות 1 תכננת להשקיע במרכז ואפשרות 2 בפריפריה אז אני כבר לא בהכרח מעדיף את 2.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 23:59
למה דווקא הגיל הזה? לדעתי זה גיל מוקדם מידי להתמסדות ולדעת איפה אתה רוצה לגור? דווקא בגיל 26 נראה לי יותר טוב וגם אפשרי להיות גמיש מאשר להתקבע למגורים בדירה בבעלות. היום אנשים מתמסדים אחרי גיל 30...

מה תעשה עם הדירות בינתים? תתנהל מול שוכרים? גם זה שיקול...

לא ברור אם השיקול שלך הוא השקעתי או התוכנית היא שהם יגורו בדירות החל מגיל 26?

אם השיקול הוא מהפן של ההשקעה, אז בשוק המניות לדעתי תעשה יותר כסף...
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 00:06
לא רוצה לענות בשמו של פותש, אבל היתרון הגדול של המהלך שהוא שוקל זה גידור.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 00:09
כן, ככה משתמע שהוא רוצה לגדר את מחירי הדירות עבור ילדיו.

אבל יש עוד דרכים חוץ מהדרך שהעלה - השקעה בשוק המניות תיתן לו את הגידור הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 00:13
תודה על התשובות. אנסה לשקף יותר את הכיוון שלי.

אני רוצה שהדירות ישמשו את הילדים שלי כדירה להשקעה ושהשכירות תהיה שלכם. לאו דווקא למגורים.

מבחינת הפנסיה שלי, ומבחינת אפשרויות למשכנתא, אני לא מודאג.

ההתלבטות היא עניין במינוף אל מול תשלום ריבית גבוה לבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 00:44
בשוק ההון כשיש חשש שמחיר המניות ירדו, אז מחיר המניות ישר יורדים בהתאם לסיכון, וממילא המחיר הזול מפצה על הסיכון של ירידה בשווקים, לעומת זה בדירות אין שום פיצוי, מי שקונה בתקופה של חוסר וודאות בשווקים, ועוד בתקופה שהרבה מומחי נדל"ן למיניהם שעד היום טענו שהדירות רק יעלו יעלו, פתאום מתחילים לקבל רגלים קרות... אז עכשיו לקנות? למה אתה צריך עכשיו להכניס את עצמך לעסקה מפוקפקת כזאת... הרי כולם רואים שכרגע יש ההאטה דרמטית במכירות וממילא בעליית מחירי הדירות, וכרגע בנק ישראל לכאורה ייאלץ שוב לעלות את הריבית בצורה משמעותית... אז למה לקנות עכשיו??? מה חסר לך בחיים???
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 01:11
אני לא מתכוון לזלזל, אך אלו משפטים שאומרים כבר 10 שנים.

קורונה.. מעמ 0.. מחאת דיור.. וכל מה שקרה.

בפועל ממשיך לעלות.

אני יודע שהמחירים הם גבוהים יחסית. אך חושב שלמרכז יש ביקוש יחסית ״קשיח״. וכל נכס שנמצא בטווח החצי שעה מתל אביב יניב תשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 01:35
עד לפני פחות משנה שהיית אומר לאדם ממוצע שחלק מהמתווכים יתחילו להאמין שיכול להיות ירידת מחיר, הוא אפילו לא היה צוחק.... היום זה כבר מציאות.

אני לא יודע כמה אתה מתעניין בשוק הנדל"ן אבל כל ה"מומחי נדל"ן" למיניהם כבר מדברים ביתר צניעות... יש כרגע עליית ריבית דרמטית, שאפילו שלאנשים שפחות מבינים בכלכלה, זה נראה להם חסר משמעות, בסך הכול עוד כמה שקלים בחודש... אבל מגמות בשוק מתהפכות שהשוליים מתרחבות... והשוליים חד משמעית כרגע מתרחבות.

הטענה שלי ביסודה היא שאין סיבה לקנות דירה במצב של אי וודאות, במיוחד בתנאי שוק שקשה להאמין שיהיה קפיצה של מחיר הנדל"ן (כולל השכירות) ביותר ממחיר הריבית שתשלם...

ויחד עם כל זה, אם יש לך ידע מבוסס ספציפי על אזור מסוים או דירה מסוימת שלדעתך יהיה תשואה טובה, אז תעשה מה שאתה מבין בו, אני רק מדבר על עצם ההשקעה בנדל"ן ממוצע בתקופה כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 02:24
החשבת במספרים 8% מס רכישה (לפחות על אחת הדירות, או על שתיהן אם אתה כבר בעל דירה)? מיסוי על שכר הדירה? מס שבח במכירה במידה ותרצה למכור את דירת המגורים שלך בעודך מחזיק דירה נוספת?

התעסקות עם שוכרים ותחזוקת הנכסים? גם מצד ילדייך כאשר הנכס יועבר לידיהם.

בנוסף, בפן המשפחתי אם אחד יקבל לידיו נכס ששווה יותר מהנכס השני זה עשוי בהמשך ליצור מתחים בין משפחתיים. לא אומר שהרעיון של רכישת נכסים לילדים אינו רעיון טוב, אבל חשוב שתוודא שאתה חושב על כל הסיטואציות ולא מייצר בעיות משפחתיות.

לעניין המינוף, אנו כיום בתקופה של ריבית יקרה לעומת 15 השנים החולפות, וכלל לא ברור אם נחזור לריבית אפס. יחד עם מחירי הדיור שכעת בשיא, לדעתי זה הימור לא קטן לקחת כיום מינוף גבוה.

לא ממליץ לא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 10:18
על פי המידע שהצגת היית בוחרת באופציה הראשונה (דירה אחת, מינוף נמוך). זה מתאים לעלויות מימון הולכות וגדלות וכן להצמדה לשוק הדיור. בנוסף, זה יצמצם חיכוכים כי מדובר בנכס אחד ואין השוואות מי קיבל יותר. בהצלחה רבה ואהבתי את הדאגה לדור הצעיר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 12:00
במידה ואתה רוכש שתי דירות להשקעה על שמם, הייתי שוקל לחלק את הדירות לשלישים.

שליש מכל דירה לכל ילד, והשליש האחרון אצלך.

זה יכול למנוע מהם להחשב בעלי דירה במקרה ויחליטו לקנות דירה למגורים בעתיד, ויחסוך במס רכישה ושבח על דירת המגורים האמורה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2022 07:59
שאלת בעיקר מבחינת המימון. אנחנו לא יודעים להגיד אם הריבית שתשלם תהיה יותר/פחות מעליית הערך. אפשר רק לנחש.

תעשה מה שאתה רואה לנכון ככה שתגיע בכמה שפחות סיכוי למצב רע.

- אם אתה לוקח משכנתא של מעל מיליון ועוד 6-7 שנים אתה רוצה לתת לילדים את הדירות, אתה מתכנן שלא תהיה משכנתא עד אז? אתה הולך להמשיך לשלם משכנתא על דירות שהשכר דירה שלהם בכלל הולך לילדים? או שעד שהמשכנתא לא נפרעת אתה תשתמש בשכ"ד כדי לשלם את המשכנתא? אתה הולך עוד 6-7 שנים לזרוק על כל ילד דירה שיש עליה משכנתא עוד?

יש פה מלא שאלות רלוונטיות (לי), פשוט לא ברור לי אם זה חלק ממה שאתה שואל או שאתה בראש שלך רק בעניין של "קשה לי לשלם הרבה כסף לבנק".

תנסה להבין אותי את הנקודה שאתה רוצה להגיע אליה ואז תנסה לבנות אחורה את האסטרטגיה לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 13:31
אם זה עבור הילדים ויש אפשרות להכיל בלתמים -

קונה שתי דירות עם משכנתא, משכיר כדי לכסות את החזר המשכנתא ואם נשאר עודף משאיר בקופה לילדים (שתשמש לבלמתים).

כשהילדים ירצו לעבור לדירה הם יוכלו לשלם את החזרי המשכנתא בלבד. זה גידור מעולה.