⬅ חזרה לאינדקס

תיק ההשקעות שלי

🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2022 21:06
שלום, אני יניב ואני בן 18.

יש לי 20 אלף שקלים שאני רוצה להשקיע אותם בשוק ההון.

קראתי המון בבלוג של הסולידת והרכבתי לעצמי תיק השקעות משלי ואני שמח לקבל חוות דעת.

הרעיון של התיק הוא פשוט ליצור פיזור גלובאלי רחב כל מדינה לפי החלק היחסי שלה בשוק ההון ובמקום להכניס מדינות עם שווי שוק ממש קטן הכנסתי את מדינת ישראל במקום.

חשוב לציין שאני לא אצטרך את הכסף מהתיק הזה לעוד הרבה זמן.

התיק עצמו:

פיזור סיכונים.

80% מניות

20% אגח

(אחוזים זה מתוך אותו סוג ההשקעה והסוגריים זה מתוך כל התיק)

ארה"ב גדולות:

כ55%(44%) מהפלח המנייתי נשים במדד ה S&P 500

ארהב קטנות:

כ5% (4%)מהפלח המנייתי נשים במדד russell 2000

אירופה:

כ17% (13.6%)מהפלח המנייתי נשים ב europe stoxx 600

שווקים מתפתחים:

כ11% (8.8%)מהכסף נשים במדד הmsci emerging markets

יפן:

כ6% (4.8%)מהפלח המנייתי נשים במדד הnikkei 225

ישראל:

כ6% (4.8%)מהפלח המנייתי נשים במדד תל אביב 125

אגרות חוב:

50% (10%) מאגרות החוב יכלו לאג"ח ממשלתי צמוד

ו50% (10%)ילכו לאג"ח ממשלתי ריבית קבוע

אשמח לשמוע מה היא דעתכם על התיק שאני מתכנן
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2022 21:15
גוגל: המשקיעה מייק
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2022 21:26
גרוע, בסכום הזה העמלות יהרגו אותך. תקשיב לחתול לילה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2022 21:33
- אתה לא צריך אג"ח בגיל שלך, אלא אם כן יש לך הוצאה צפויה בשנים הקרובות.

- עם סכום כזה קטן עדיף בשלב זה נייר אחד על מדד מנייתי רחב, שתצבור עוד כספים תפזר למדדים נוספים.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2022 21:33
בנוסף לכל האמור לעיל, מתי אתה מתכוון לאזן? למה בחרת אג"ח ולמה את הניירות האלה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2022 21:43
כל המוסיף גורע

פחות זה יותר

KISS

ואידך זיל גמור
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2022 06:34
האם צפויות לך הפקדות בשנים הקרובות?

אם זה הולך להישאר בתקופה הקרובה בסכום הזה יש סיכוי טוב שבבנק יותר זול מאשר בית השקעות

כמובן מצטרף למה שהעירו על הרכב התיק
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2022 08:12
לא ממש הבנתי למה לא נייר עולמי (VT, AWCI) הפיזור שלך מקביל לפיזור שם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2022 09:03
מאחל לך 70 שנים טובות. ואז מעבר למאטריקס?

אם אתה מוותר על ה'ובמקום ... ישראל', זה מוריד 98% מהמורכבות שלו?

כמה זה הרבה זמן? אם תפרוש בגיל 45, תתחיל לקחת מהתיק עוד פחות מ30 שנה. נקודת האמצע שלך היא בערך עוד 60 שנה?

או שאתה מתכנן משהו הרבה יותר קרוב?

אני לא באמת הבנתי שיש עתיד רחוק עד לפחות גיל 25

תלוי בטווח השקעה שלך, זה אולי הרבה ואולי מעט.

מה התכנית לעדכון החלוקה בעתיד?

מחקתי את הפרטים ואז התעייפתי אז עצרתי כאן.

כל כמה זמן אתה מתכנן לעדכן את ה13.6,8.8 וכאלה? כמה מחקר זה דרש עד עכשיו, כמה זה ידרוש על פני חיי התיק, ומה זה משיג לך?

עד כמה מדויק אתה יכול לנהל את זה (ואת העדכון). איזה סטייה מהמדד שאתה מתכנן יווצר מניהול הקרנות? איך תמדוד אחורה האם אתה עומד בעקיבה אחרי המדד המלאכותי שלך?

אם אתה תנהל את התיק גם בגיל 60,70,80 - כמה קל זה יהיה?

שמעתי מאנשים שמוציאים הרבה מאמץ על ניהול טווח ארוך של הכסף שלהם. עדיין לא שמעתי מאנשים שעשו את זה לטווח ארוך שאמרו שזה משתלם. לרוב זה ניהול ישיר - מניות דיבידנדים ודברים כאלה. זה מספק צורך אחר מאשר תשואה בטווח ארוך. אנשים שדואגים ממאקרו (מדינות, מחזורים בכלכלה) בתיק ארוך טווח זה רק כאב ראש.

ניהול התיק שלך - ניהול ההפקדה - זה דמי הניהול שאתה משלם לעצמך. אני מרוויח אותם בשלושים שניות מאמץ בחודש. אם כיף לך לשחק באקסל חמש דקות כל פעם, תהנה.

היה ממש בא לי לקשקש על מה כבר הסיכוי לאינפלציה נמוכה אבל נראה לי ששיגענו את החלק המנייתי מספיק. זה נראה בסדר. על איזה מחמ אתה חושב (אג"ח קצר? בינוני?)

אני מציע לקנות נייר אחד ב100% מהתיק ולעקוב באקסל אחרי המדד המלאכותי שלך. תסתכל שוב עוד שנתיים ותחליט. מה כבר יקרה בשנתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2022 17:36
הבנתי את הרעיון שלך. אז פשוט עדיף להשקיע בקרן עולמית שמכסה בערך את מה שאמרתי?

אני חושב על קרן מחכה אג"ח עם מח"מ של 2-5 שנים כמו ההמלצה של המשקיעה. אני חושב שזה יכול להעלות את הרווחים שהתיק יעשה מאשר רק מניות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2022 17:53
מניסיון אישי, קרן כזו מחבלת קשות בתשואה של התיק.

הסיבה העיקרית שאני רואה לאחזקת אג"ח היא אם כבר הגעת לסכומים משמעותיים שאתה לא רוצה לסכן במניות (ומוכן להתפשר על תשואה נמוכה יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2022 23:44
קרן עולמית אחת - לי זה נשמע דומה בתשואה במקרה הטוב, וטוב יותר במקרה הסביר. לא רואה סיבה לבחור משהו מורכב יותר.

למה? כלומר איך?

כמו ש @חתול לילה אמר, אג"ח כזה הוא להורדת תנודתיות. לא כתבת שום דבר על טווח ההשקעה שלך ולמה הוא כזה.

לחבל קשות בתשואת התיק זה מה שזקנים כמוני עושים כדי לא לפחד שקריסה שנה הבאה תדחה להם את הפנסיה בשנים רבות.

אנשים צעירים שרואים הרבה שנים של עבודה לפניהם מקווים לקריסה בבורסה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2022 09:50
גונב קצת את השרשור - זה לא המצב שאנחנו נמצאים בו? אתה לא מנצל את השנה הנוכחית כדי כדי להקדים לך את הפנסיה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2022 11:57
חוזר על מה שאמרו לפני, עם קצת מספרים:

20,000 * 0.8 * 0.06 = 960

אין הרבה טעם לחלק תיק לחלקים קטנים כאלה. בחלק מהקרנות זה יותר ממחיר יחידה. גם אם לא העמלות יוצאות גבוהות ביחס לרווח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2022 12:38
לא הבנתי - האם אנחנו במצב של לקנות אג"ח כדי לדאוג פחות מנפילה? נראה לי שאתה מתכוון הפוך:

לקנות עוד מניות כי הן ירדו? כן, אני אישית מרגיש יותר לחץ לחסוך ולקנות עוד מניות. לגבי מכירת אג"ח כדי לקנות מניות "כי הן ירדו", זה בסדר גמור כשזה במסגרת איזון התיק (איכשהו איזון תיק זה סוג של תזמון שוק שקיבל אור ירוק של Bogleheads ), אבל זה לא ייתן תשואה טווח ארוך יותר גבוהה מלקנות את המניות מראש במקום את האג"ח. בתוחלת.

כשאתה מתחיל לעבור מהמודל התיאורטי להתנהגות אינדיבידואלית וסיכונים קשורים (סיכון התנהגותי, סיכון הוצאה בלתי צפויה), התמונה נראית אחרת והסיבות לדברים (ותופעות לוואי כמו יתרון של איזון תיק) מקבלות הסברים שלא קשורים למודל של השקעה לחמישים שנה.

אני קניתי אג"ח כשהתחלתי לנהל את התיק, כי אני מבוגר, ובאמת העברתי חלק ממנו למניות אחרי הנפילה שלהן. חבל רק שלא קניתי את האג"ח הנכון *headpalm*

אמ;לק בתיאוריה עדיף לקנות ולהחזיק 100% מניות לחמישים שנה או יותר. בפועל אנחנו לא יודעים מה יקרה ואיך נתנהג, אז יש מקום לאגח גם בקרב חלק מהחוסכים 'לטווח ארוך'. היתרון של איזון התיק הוא תופעת לוואי, לא סיבה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2022 13:00
כן, לזה התכוונתי, ולא הבנתי למה רשמת לפני כן שאתה מחבל בתשואת התיק בגלל פחד מקריסה בשנה הבאה.

האם אתה חושב שהפרישה שלך הוקדמה / לא-השתנתה / התארכה ?
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2022 13:36
הביטוי 'מחבל בתשואה' בא מתגובה של @חתול לילה

קניית אג"ח, כאשר יש לך הרבה שנים לפרישה, דוחה אותה ולא מקדימה אותה. כאשר הפרישה מתקרבת, קניית אג"ח יכולה לתת ביטחון גבוה יותר במועד הפרישה, אבל עדיין לא מקדימה אותה בתוחלת.

גם אם יש לך תכנית פרישה בה אתה 40% אג"ח או משהו כזה, בתיאוריה אתה רוצה להיות 100% מניות עד היום המדויק ואז להחליף. אבל אף אחד לא רוצה לעשות את זה במציאות.

קניית אג"ח, לפני במהלך ואחרי הפרישה נעשה מפחד מירידה בטווח הקצר. אנחנו עושים את זה כי התוצאה בתוחלת היא טובה יותר, במקרים מסויימים, אם יש צורך בהוצאות D:

כן, אני חושב שהפרישה שלי רחוקה בתוחלת בכמה שנים בגלל האג"ח שאני מחזיק, ואני שמח עם זה כי היא גם קרובה יותר במקרה הגרוע מאותן סיבות. אם הפרישה של פות"ש רחוקה מאוד, החישוב שלו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2022 14:03
מסכים כמעט עם הכל, רק פה צריך לשים לב ש"טווח קצר" זה גם 20 שנה.

נניח שפרשתי עם סכום של 2M שמספיק לי עד המוות.

יום לאחר מכן שוק המניות קרס ב- 50% ולקח לו 20 שנה להתאושש (דוגמאות: השוק היפני, הבריטי, נאסדק ב- 2000, 1929)

זה שם אותי במצב שהוא מאוד בעייתי, הכסף נגמר לי מוקדם מדי.

במקרה הזה עדיף להיות פחות חמדן לגבי התשואה ולשים חלק באג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2022 15:22
מסכים. אני לכאורה מתייחס לכל דבר מתחת ל50 שנה כטווח קצר. במקרה של בן 18 זה די נכון (אמצע ההוצאות שלו רחוק יותר מ50 שנה, כנראה).

אג"ח גם מועיל פסיכולוגית במקרים כמו שתיארת, אפילו אם התיאוריות יגידו לך שהכל בסדר ואפשר להמשיך למכור. יותר מועיל אפילו זה מזומן (כלומר אג"ח שלושה חודשים). גם בתיק ארוך טווח, אם אין הכנסות ויש הוצאות, ייתכן ויש מקום למזומן/אג"ח בכל מקרה.