⬅ חזור לעמוד הקודם
ש

שלמה68

פעיל במערכת החל מ- 21/7/21
39
סך הכל הודעות
12
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: מס יסף
🕒 26/05/2026 09:48
שלום, אני ואשתי צריכים להגיש דוח למס הכנסה לשנת 2025. אני שכיר ואשתי הייתה שכירה במקום אחר לגמרי ולכן חישוב המס שלנו הוא בנפרד. אבל יש לנו כמה חשבונות של ניירות ערך משותפים והייתה בהם קצת פעילות של מכירות בשנה שעבר. אם מסתכלים על השכר בלבד אני "נוגע" מלמטה בתקרת ההכנסה של מס יסף. לגבי אשתי - הי...
באשכול: מדד בסיס לניירות ערך שנרכשים ב-15 בחודש
🕒 14/05/2026 07:36
אני לא חושב ככה, לדעתי ב-15 בחודש המדד הידוע הוא המדד הקודם. כלומר ב-15/4 המדד הידוע הוא המדד בגין פברואר....
🕒 14/05/2026 06:07
אין לי שום טענה. השרשור נפתח בשאלה מה נחשב למדד הבסיס בעת קניית נייר ערך ב-15 בחודש - יום העסקה (15 בחודש) או יום הסליקה (16 בחודש). הניסוי הראה שלפחות בבנק לאומי, מדד הבסיס נקבע ליום הסליקה. במחשבה נוספת זה גם הגיוני - זה היום שבו הכסף נלקח מחשבון העו"ש ולכן זה היום שבו בוצעה ההשקעה. המכירה לפני פר...
🕒 13/05/2026 22:05
אז זהו שלא... עשיתי "ניסוי שטח": שלחתי פקודה ב-15/4/26 לקניית כמות קטנה של קרן כספית. הסליקה הייתה ב-16/4/26. עשיתי את זה בחשבון שיש לי בבנק לאומי, כי מניסיון הם נותנים מצוין את כל הפרטים בקשר לחישוב וניכוי המס. כזכור, מדד מרץ שפורסם ב-15/4/26 בערב עלה יחסית הרבה - 0.4%. מכרתי שלשום (11/5/26) את...
באשכול: העברה בנקאית לבית השקעות
🕒 19/04/2026 18:15
כמו כן נא לא לשכוח שאם מוכרים נייר ערך ביום שני, הכסף נכנס לעו"ש רק ביום שלישי כי הסליקה מתבצעת יום עסקים אחד אחרי יום העסקה. אז אם אתה מעביר את הכסף שאין לך לחברת ההשקעות ביום ראשון (כמו שכתבו לפני, בהנחה שיש לך מסגרת בעו"ש שמאפשרת את זה), אתה תהיה במינוס יומיים....
🕒 15/04/2026 08:52
היי, כאשר קונים נייר ערך בבורסה ב-15 בחודש הרכישה נסלקת למחרת, ב-16 בחודש. מה ייחשב למדד הבסיס לצורך חישוב העלות המתואמת לצרכי מס בעתיד: המדד הידוע בעת העסקה (15 בחודש) או המדד החדש שידוע בעת הסליקה (16 בחודש)?...
באשכול: מחפש קרן כספית על הליש"ט
🕒 10/04/2026 10:19
ברור...
🕒 10/04/2026 10:08
המחשבה שלי שונה. ה"מדיניות" היא שהכסף שלי ב-IB (ני"ע ומזומן) מחולק באחוזים בין כמה מטבעות שונים. בכל מטבע אני סוחר בני"ע שנקובים באותו מטבע. כמובן שאני לא עושה התאמה יומית או שבועית בין המטבעות אבל היחס ביניהם נשאר בכל זאת די קבוע לאורך הזמן, עם שינויים מינוריים. לכן הסכום בליש"ט הוא נתון ואני לא רו...
🕒 10/04/2026 09:55
החשבון שיש לי ב-interactive brokers מהווה חלק (קטן) מתיק ההשקעות שלי שמתנהל רובו בשקלים. מטבע הדברים, ב-interactive brokers הכסף מוחזק במט"ח, במטבעות שונים, ביניהם גם ליש"ט. התפנה לי סכום מסוים, לא גדול, בליש"ט שכרגע אין לו ייעוד מוגדר, אני לא רוצה להמיר אותו למטבע אחר אז במקום ש"ישכב" סתם כמזומן ...
🕒 09/04/2026 11:27
טוב, אז למען מי שיגיע לשרשור הזה בעתיד אני רוצה לתעד שמצאתי במהלך השבוע הזה שלוש קרנות סל (ETFs) שמתאימות במידה מסוימת למה שחיפשתי, לכל אחת מהשלוש יש חסרונות שאציין. אדגיש שלא מדובר בהמלצה משום סוג שהוא, לא לטוב ולא לרע, רק תוצאות של חיפוש קרנות שאני חושב שמתאימות כנראה למה שחיפשתי בהודעה המקורית ש...
🕒 03/04/2026 12:49
שלום, אני מחפש מכשיר פיננסי שהוא כמו קרן כספית ישראלית, כלומר נותן ריבית והמחיר עולה באיטיות לאורך הזמן באפס סיכון (כן, אני יודע שתמיד יש סיכון מנפיק אבל נתעלם מזה כרגע...) אבל שהוא על הלירה שטרלינג (GBP) ושאפשר לקנות אותו באינטראקטיב ברוקרס (לא הישראלי). מצאתי את הקרן הנאמנות הזו: Vanguard Sterl...
באשכול: העברה של תיק ני"ע מבנק לברוקר בנסיבות סבוכות
🕒 01/01/2026 12:32
הנקודה הזו ברורה מאליה, הכל נעשה בתיאום מראש והסכמה מלאה של אחי כמובן....
🕒 01/01/2026 12:18
אני מעדיף לא לתת יותר פרטים קונרקרטיים ממה שכבר כתבתי. לאורך הזמן ניסיתי להתמקח על דמי הניהול ו-75% הנחה מהתעריפון זה המקסימום שהצלחתי. היום ביקשתי הנחה על עמלות קנייה ומכירה, ממתין לתשובה מהבנק....
🕒 01/01/2026 12:16
כן, את זה אני יודע וכבר יש בתיק לא מעט קרנות כספיות שאני קניתי במרוצת הזמן (טיפלתי בחשבון גם זמן מה לפני מותו של אבי). אבל נוכח הרכב התיק חשבתי במסגרת הרענון שלו דווקא להגדיל מעט את פרופיל הסיכון ואת פוטנציאל הרווח שם (עם דגש על מעט)....
🕒 01/01/2026 12:01
תודה על התשובה המהירה. השיקול של מיסוי שולי כאן. אבי היה משקיע שמרן וסולידי מאוד - ביצעתי ניתוח מס לתיק, בחלק ניכר מהקרנות יש אמנם רווחים אבל הם נומינליים בלבד וההשקעה לא הכתה את האינפלציה, כך שהמס במכירה יהיה אפס. על החלק שבכל זאת יהיה מיסוי אני מניח שמדובר בשיעור מס של 10% בלבד שמגיע לאימי מפאת ...