⬅ חזור לעמוד הקודם
S
Since_2013
פעיל במערכת החל מ- 15/8/21
הודעות אחרונות מתוך המסד
באשכול: טיפים ותובנות - הגשת דו"ח שנתי 1301 למס הכנסה (כולל רווח הון בחו"ל)
🕒 10/06/2022 16:53
היה לי כבר שם משתמש וסיסמה לאזור האישי כי בשנה שעברה הגשתי בקשה להחזר מס (לא דוח שנתי). אני לא זוכר את הפרוצדורה בקבלת שם משתמש אבל היא לא מורכבת.
השנה כשרציתי להגיש דו"ח מלא בשל הכנסות בחו"ל, ראיתי שאין לי גישה לכך ושאני לא מצליח לפתוח כזו. שלחתי הודעה במערכת לפניות הציבור (מפ"ל). לקח מספר שבועות,...
באשכול: טיפים ותובנות - הגשת דו"ח שנתי 1301 למס הכנסה (כולל רווח הון בחו"ל)
🕒 10/06/2022 14:44
לפני מספר ימים קמתי לבוקר שהפך למאושר אחרי שראיתי בעו"ש:
מס הכנסה: 4,031 ש"ח. הבנתי שהצלחתי, ולא יכולתי שלא להרגיש תחושת נצחון קטנה על הבירוקרטיה הישראלית.
הגשת הדו"ח נעשתה לגמרי לבד, והיה עליי לרכז נתונים רבים:
1. שלושה מקומות עבודה שהיו לי מהם תלושי שכר ב 2021.
2. מילואים.
3. דמי אבטלה.
4. ר...
באשכול: שאלה לדיון בנושא תיק דיבידנדים Vs תיק מחקה מדדים
🕒 03/10/2021 21:31
אני טוען שכולנו נשענים על העבר. כל משקיעי המדדים נשענים על שתי תצפיות עבר מרכזיות:
1. שוק המניות הניב, הסטורית, תשואה ריאלית ממוצעת שנתית של x%.
2. התשואה של x% הושגה תוך תנודיות גבוהה שכללה מפולות ומשברים רציניים בעיתויים לא צפויים.
דוגמאות לאמירות כתוצאה מ (1) :
- "אני מעדיף לשכור דירה ולא לקנ...
באשכול: שאלה לדיון בנושא תיק דיבידנדים Vs תיק מחקה מדדים
🕒 03/10/2021 20:51
שלום,
שמעתי טענה פופולרית נגד השקעה במניות דיבידנד, אשר בתמצית אומרת: בחירת מניות היא בחירת מניות על כל המשתמע מכך, וביצועי עבר (כולל דיבידנד) לא מעידים על ביצועי עתיד.
כלומר השיטה הזאת מעבירה את המשקיע לצד האקטיבי של עולם המשקיעים, ובעולם הזה יומרני לחשוב כי תכה את השוק.
אני מניח שתשובה של משקיע...
באשכול: ניהול דמי הניהול בטווח הארוך
🕒 15/09/2021 15:28
לכן הצגתי (או לפחות עשיתי בעצמי) איזשהי סקיצה של חישוב. אני שומע הרבה אמירות כאלה אבל הן לא מגובות בחישובים מספריים.
גם כסף שאתה משקיע בתיק השקעות רגיל זה כסף ששילמת עליו מס הכנסה לא? וכאשר תפדה רווחים תשלם עליהם מס רווח הון.
שוב, כדי לבסס טענה כזאת צריך לעשות חישובים ולא ללכת עם אינטואיציה.
אני מדב...
🕒 15/09/2021 15:04
יש לציין שהחישוב שעשיתי הוא כללי מאוד, וכמו שציינתי לא כולל יתרון בגמל להשקעה כמו מעבר מסלולים ללא אירועי מס, או חיסרון כמו "הוצאות ניהול השקעות" שמתווספות בערמומיות לדמי הניהול. כמו כן התבססתי על דמי ניהול של 0.37% בגמל להשקעה שזה מה שאני משלם היום. נקודת האיזון הכספית בין שני התרחישים יצאה בערך ב ...
🕒 15/09/2021 14:49
לגבי גמל להשקעה- מקריאה באתר "כל זכות" ראיתי שמשיכה רגילה של כספים מתבצעת קודם כל מהרווחים ורק אז מההפקדות- כלומר האופציה הכי גרועה מבחינת מיסוי. מישהו חווה על בשרו את הגזל הזה ויכול לאמת? זה הופך את המוצר לפחות אטרקטיבי אם לא מכוונים לאופציה של משיכה כקצבה מגיל 60.
לעומת זאת אם מתמקדים באפשרות של ...