⬅ חזרה לאינדקס

מתקשה לקפוץ למים (יש הון נזיל)

🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 21:49
היי,

הון נזיל של 1 מ ש נניח שיושב בכספית,

מעוניין להכנס לשוק אבל במנות, האם הדרך של להכניס 3000-4000 כל חודש מהריבית של הכספית ולחזק במנות גדולות יותר בעת ירידה של המדדים, נניח כל 10% ריאלית? עד שיהיה תיק של 500-600K

את התעודות סל המתאימות אמצא, איפה החסרונות בשיטה הזו?

הסברים יתקבלו בברכה
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 22:27
החיסרון העיקרי הוא שתכנס מאוד מאוד מאוד לאט. נדמה לי שראיתי סרטון של בן פליקס שמראה שהשיטה של להכנס במנות לא עדיפה, או אפילו נחותה מכניסה במכה, אבל היתרון שלה הוא פסיכולוגי ולאנשים קל יותר לחיות איתה. בכל מקרה, זו נראת לי דרך מאוד איטית להכנס. לא מייעץ וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 22:38
גוגל: המשקיעה כניסה במיצוע
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 22:50
לא.

הקצב איטי מדי. השוק עולה בממוצע יותר משהוא יורד, אז בקצב הזה רוב הכסף שלך יהיה רוב חייך מחוץ לשוק.

תחת הנחה של תנאים קבועים - יקח לך 250 חודשים (כלומר 20 שנים) רק להגיע למצב של 50% מניות ו-50% כספית.

זה לא הגיוני בעליל - אפילו בהנחה שזו ההקצאה שאתה רוצה (שזו הקצאה לא כל כך הגיונית מלכתחילה - אלא אם אתה בן 55 או 65 וכו').

הכסף שתפסיד מכך שלא תהיה מושקע יהיה גדול יותר מכל הפסד שאולי יהיה לך בתרחיש הכי שחור שתוכל לדמיין מהכנסה בבת אחת של כל הכסף.

אתה נניח תכניס "בבת אחת" סכום גדול אחרי ירידה של 10%,

אבל את הכסף שהפסדת (בבחינת הפסד תשואה אלטרנטיבית) מכך שהשוק עלה בינתיים ב-30% עד הירידה הזו הרי לא ספרת, נכון?

זה בסדר להכניס במיצוע - אני עשיתי אקזיט מחברה כלשהי והכנסתי את ה-"בוחטה" של הכסף במנות של בערך 5% או 10% מהכסף כל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 22:55
פקטור ראשון - תשואה. עדיף להיכנס בבת אחת עד לסוף סיבולת הסיכון. במילא תגיע אליה ביום מן הימים, ועדיף יותר זמן בתוך התוכנית. תחפש DCA בשביל דאטא.

פקטור שני - פסיכולוגי / לגלות את סיבולת הסיכון. הייתי מציע להגדיר מדרגות בתוכנית. נניח שלב ראשון חשיפה של 10%, תראה איך זה מרגיש. אחכ 30%, אחכ... רוב הסיכוי שלא תחווה נפילה של 50% בין מדרגות אבל אפשר לקבל קצת יותר ביטחון לגבי המקום שנח לך מאשר כשיושבים על הגדר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 23:15
מצד אחד - אתה רוצה לסכן סכום גדול (אני מניחה שגדול עבורך); מצד שני - אתה רוצה בצעדים קטנטנים ומדדודים.

אני מנחשת שיותר מחיפוש הזדמנויות (ירידות) אתה רוצה לדעת מה סף סיבולת הסיכון שלך, כי אתה עובר ממסלול סולידי מאוד לקיצוניות השנייה.

הייתי מציעה לך להכניס סכום משמעותי, נניח רבע-שליש ולרוץ עם זה כמה חודשים קדימה, נניח עד תום 2024. זה קצת קצר בשביל מחיקת שווי של עשרות אחוזים על הנייר, אבל אפשרי . ומשם תראה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 21:41
קראתי, גם את הטור של המשקיעה בנושא.

הסכום הוא אכן גדול, והסיבה שאני לא ממהר היא שברשותי עוד 150K$ במניות נסדק חסומות ממקום העבודה שלי.אז אני כן בחסימה גדולה., ועכשו מבחינתי הגיעה העת להכנס במנות ובכל ירידה חזקה פשוט להכניס כמה מנות ביחד.

אני אשן טוב בלילה וזה לא מעט

לתובנות נוספות- אני פה

תודה לכל מי שסייע
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 21:55
אם בכלל זאת אתה מחליט להשאיר סכום בצד לצורך ירידות כדאי להגדיר מראש מה הן ירידות. בתיאוריה זה נשמע פשוט, במציאות כשיש ירידות יש חשש שהם לא נגמרו וכדאי עוד לחכות
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 22:04
+1

ובכלל, תזמון השוק ובטח בסכום גדול הוא מתכון די בטוח למפח נפש
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 22:18
ואחרי תזמון השוק שלך, העליות והירידות, כשכל הכסף בפנים וכל אחוז ירידה זה 10K שהלכו לפח, תישן טוב?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 15:42
לגמרי לא בא לתזמן אבל כן מגדיר לעצמי שכל X% ירידות אגדיל ב Y כסף

צריך פשוט לשבת על החישובים,

בכל מקרה אתחיל ותמיד ניתן לשנות

בתיאוריה מאד נח, בינתיים למדתי על עצמי שיודע להתמודד עם כסף גדול שיורד, ובכלל מעדיף שיירד כל עוד אני מכניס כסף,רק יותר הזדמנות ולכן ירידה של 10K שהלכו לפח לא באמת הלכו לפח.

לא כל הדעות זהות ואפשר לקבל או לקבל את הדעה השונה, אין באמת נכון או לא נכון

תודה חברים
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 15:51
עוד דעה: אפשר להיכנס במכה אבל לא חייבים 100% מניות
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2024 05:28
תמיד (לפחות בהתחלה) זה מפחיד להכניס סכומים גדולים במכה לשוק. הכנסתי סכום גבוה בתחילת 2012 לתוך השוק. סנופי היה מאוד גבוה, באיזור 1300 נדמה לי. אז עוד הייתי קורא מדי פעם קשקשת כלכלית והיה מפחיד מאוד, בדיוק נגמר משבר האשראי של יוון. גם חשבתי על המיצוע אבל כבר הייתי בשוק עם לא מעט כסף אז אמרתי: "יללה בלאגן!". הכנסתי 60% מניות ו40% אגח. כמה סנופי היום? תמיד יש סיכון, ויכול להיות שהייתי נכנס בתקופה הכי פחות מתאימה על אמת. אז הכל תלוי תכנון, כאשר הכנסתי את הכסף לחלק המנייתי ידעתי שאני לא אגע בו עוד הרבה מאוד זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2024 07:39
ואם הדעה שלי זה שהמשפט הזה לא נכון. יש נכון ולא נכון, לא תמיד אבל לפעמים יש דבר כזה אמת ומציאות אובייקטיבית, לא הכל זה דעות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2024 07:56
אז כרגע אתה אומר שיש לך - 1,550,000 שח. 550,000 נעול במניות ו-1 מליון בכספית.

הצעה לא מחייבת, לך על תיק 50/50.. תכניס 200,000 למדדים וכל חודש תכניס את הריבית המדוברת.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2024 16:33
שהתשואה שלך תהיה ממש אבל ממש לא אופטימאלית מבחינה סטטיסטית. google it.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2024 20:29
בסופו של דבר כשאתה משקיע בתעודות סל, אתה אומר "אני חושב שעסקים זה מקום טוב לשים בו את הוני ויעשו עבורי תשואה יפה לאורך תקופת זמן ארוכה, אבל אני לא יודע מספיק בשביל לבחור "את המנצחים" ואני לא יודע מספיק בשביל לבחור את "הזמן הנכון" ולכן אני משקיע חלק מהוני לאורך זמן ארוך בקניית אותם נכסים. לגיטימי לגמרי.

רוב הזמן השוק עולה, רוב הזמן אין משברים מהותיים...אבל רוב הזמן זה לא כל הזמן. אם היית משקיע את כל הונך ב2007, ב2000 בשיא הבועה, איך היית מרגיש/מתמודד?

זה לגיטימי לגמרי להשקיע לאורך זמן את הסכום, כאשר הסכום וכמות ההשקעה בכל תקופה תלויה בסיבולת הסיכון שלך ובנכסים האחרים שלך...(אם כל הונך על פני העולם הוא מיליון ש"ח ואין ולא יהיו הכנסות אחרות...אז כנראה שתרצה להאריך את תקופת ההשקעה...לעומת זאת אם אתה מעוניין להשקיע מיליון ש"ח ומרוויח 100 אש"ח בחודש וחושב שתרוויח כך לאורך תקופה ארוכה מאד...אז כנראה שכדאי להגדיל את סכום ההשקעה החודשי ולסיים מוקדם יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2024 21:28
נכון שהתשואה תפגע, אבל לפעמים יש שיקולים נוספים על רווח מקסימלי (כלומר, תוחלת מקסימלית).
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2024 02:35
לכן בונים תמהיל מתאים. ברגע שיש תמהיל אז אין מה לחכות. מבין לגמרי שזה קשה נפשית בהתחלה. עם הזמן זה כבר על אוטומט
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2024 07:58
לאחר שתציין הגיל שלך וגיל שאר בני משפחה .אנסה לעזור ..
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2024 09:50
לדעתי,

מנסיון טרי,

עדיף להשקיע סכום ראשוני סמלי יחסית מתוך החלטה עקרונית להשקיע את אחוז המניות הסופי הרצוי בפעימות תוך כשנה.

למה?

1. סיבולת סיכון בתאוריה וסיבולת סיכון למעשה....

אפילו ירידה של 2% יומיים אחרי שהכנסת נראית אחרת מירידה של 25% בנכסי הפנסיה/ קרן השתלמויות שהשקעת במדדים.

או אפילו במניות הrsu- אני ספגתי שם יותר בקלות.

יש משהו בנזילות ובשליטה הישירה שמרגיש אחרת.

אגב, גם במניות הrsu היה לי קשה יותר בהתחלה לספוג הפסדים,

והיום קל בהרבה.

כדי לתרגל על סכומים קטנים.

בטח ובטח אם סיבולת הסיכון שאתה מנוסה בה אפסית-

קרן כספית

כמובן אם נתעלם מהפסד תשואה אלטרנטיבית

2. פרקטיקה-

אני למדתי המון על שוק ההון לפני שהתחלתי,

ועדיין בקניה הראשונה שלי עושי השוק לא פעלו משום מה (יכול להיות שהם לא פעילים ביום ראשון?)

והמרווח היה מטורף(2% בערך)

וכייון שלא הצלחתי לקנות העלתי את המחיר וקניתי ביוקר.

יכול להיות שיש עוד דברים שהתפספסו לך בדרך.

עדיף לשלם שכר לימוד קטן יחסית...

לפי הרושם שקיבלתי,

רוב המשקיעים כאן עברו דרך ארוכה ושילמו שכרי לימוד,

אבל שכחו קצת איך זה להתחיל.

כדאי בהחלט ללמוד מהניסיון שלהם,

אבל יש דברים שצריך לנסות על עצמך לבד.

אה וכמובן שאין לראות בדברים המלצה וכו׳
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2024 11:09
אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.

No, You wont.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2024 11:08
@soldi התגובה שלי הושעתה ועלתה רק עכשיו בלי להקפיץ את השרשור.

בגלל שאני משתמשת חדשה

לדעתי יש בה זוית רלוונטית בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2024 02:54
זה נכון מאוד. מצד שני אולי אפשר ללמוד דבר או שניים מאותו ניסיון. סיבולת הסיכון מתפתחת עם הזמן, במיוחד אם מודל ההשקעות פשוט ומובן (שזאת גם אבולוציה, אני הייתי נוטה לסבך ולהסתבך בתחילת הדרך).

אבל כן, למזלי הרב יצא לי להכניס סכומים משמעותיים ובפעם הראשונה לפני יותר מעשור וחצי כמעט זה היה ממש קשה וישבתי וחפרתי ורעדו לי הידיים.

לעומת זאת עם השנים זה נהיה: "טוב, נכנס הכסף? סבבה, מגניב!", העברה לאינטראקטיב. נכנס הכסף לאינטראקטיב? נו שוין, המרה וקניה בלי לחשוב פעמיים (כמובן לפי התמהיל שנקבע קודם)
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 23:03
אז הנה——אנחנו כמעט 8 חודשים מאז פירסום ההודעה…….

לא תיקון ולא בטיח.

השוק בארה״ב לא רואה כלום, מלבד עליות ועליות ועליות ועליות .

מקווה בשבילך שכבר באפריל הכנסת את כל המיליון חחח