⬅ חזרה לאינדקס

כיצד לגלח את ההוצאות הגדולות ביותר

🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 16:22
לפי עקרון פרטו (Pareto Principle), הידוע גם בשם כלל 80/20 - 80% מהתוצאות נובעות מ-20% מהמאמצים. זה אומר שבמקרים רבים, חלק קטן מהפעולות משפיע באופן משמעותי על התוצאה הכוללת.

לדוגמה:

20% מהלקוחות מביאים 80% מההכנסות.

20% מהחומר מביא ל-80% מההבנה.

וכ'ו.

לכן כשחשבתי כיצד להוזיל עלויות ולהגיע לעצמאות כלכלית בגיל מוקדם, חשבתי בעיקר כיצד לגלח את ההוצאות המהותיות ביותר, ולא מסביבן.

היתרון שלי על אחרים:

מוטיבציה גדולה: עצמאות כלכלית וחופש חשובים לי מאד, גם על חשבון דברים אחרים.

ראיה ממוקדת: כשאני רואה מטרה אינני מביט ימינה ושמאלה, ונמשך לפתע למטרות אחרות כמו נשים וגברים אחרים.

התבוננות. אני משתדל לא לראות את החיים בפריזמה החברתית הקיימת (שכן כך אגיע רק לתוצאות ששאר החברה מגיעה אליהן וזה לא מספק אותי). יש לי יכולת להביט על דברים כפי שהם באופן יחסי.

יצירתיות. לאחר שאני מתבונן על דבר כפי שהוא אני יודע להפוך אותו בראשי ולהגיע למסקנה יצירתית מחוץ לקופסא שתשרת את מטרותי.

מהן ההוצאות הגדולות ביותר?

דיור, רכב, ואוכל (תקנו אותי אם אני טועה).

על הדברים האלו לבדם הולך רובו המוחלט של הכסף במשק הבית הממוצע.

כיצד פטרתי את עצמי כמעט לחלוטין מהוצאות אלו?

דיור- קניתי דירה בחצי מליון שקל ברמלה ואני גר בה היום. כיוון שאין לי משכנתא עליה, אני לא משלם על דיור.

רכב - אני לא מחזיק רכב. אינני משלם על רכבים, ביטוחים, חידוש רשיונות, דלק, חניות, קנסות, אגרות, חניונים או כל דבר אחר שהמציאו לבעלי רכבים. רכב היא המצאה בזבזנית ולמרות שאני מבין את תחושת העצמאות בהחזקת רכב, אני לא יכול שלא לחשוב שבחישוב הסופי זאת המצאה שצריך לעבוד הרבה מאד כדי לכסות אותה. הרבה מאד מאד.

מה אני כן עושה? בקומבינה קטנה, אני מצליח לסדר לעצמי מדי שנה כרטיס סטודן שנתי ואני נע בחופשיות ברכבות ובאוטובוסים. 1600 שח לשנה.

אני שלם עם ההחלטה שלי לעשות את הקומבינה הזאת כי הכבישים בארץ פקוקים ונוראיים ועד שהמדינה תתאפס על עצמה אני צריך לדאוג לעצמי.

לא ארחיב על הקומבינה בפורום זה.

כמו כן, אני גר ברמלה, עיר מרכזית, ליד תחנת רכבת והתחנה המרכזית, מה שעוזר לי להגיע מהבית בקלות ממקום למקום ובמהרה.

אוכל - כיוון שאני גר ליד השוק ברמלה, הוצאות האוכל שלי ממש קטנות באופן יחסי. אני אוכל הרבה בחוץ, ועדיין, אני מעריך שאני משלם פחות מרוב האנשים. אמא שלי גם מכינה לי אוכל לקחת הרבה פעמים.

אז גם במוצרי היסוד והאוכל יש לי מחירים זולים משמעותית עקב המיקום בו אני גר.

כך יוצא למעשה, שכמעט אין לי הוצאות. בשעה וחצי בשבוע, בה אני מרוויח 500 שח, אני מכסה את כל הוצאות היום יום שלי, ונשאר עם עודף, והרבה זמן פנוי.

אני לא נוגע בחסכונות שלי ובדירה אני פשוט גר. אני חי מה2000 שקל האלה בחודש כמו מלכה..

מה אני עושה בזמן הפנוי? מגשים חלומות אמנותיים בעיקר, הולך להרבה מסיבות ופסטיבלים, רוקד סלסה, ומתפתח.

והיכולת שלי לעשות את כל אלו היא שאין לי הוצאות כמו ילדים, דירה ורכב, ואני יכול להשקיע מה שאני מרוויח באוכל חוויות וטיולים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 18:59
אני לא אוהב את הרטוריקה הזו - ללהג במשך 440 מילה עד שהקורא מתעייף, ואז ולדחוף את הנקודה המרכזית והחשובה ביותר לסוף הפוסט בתקווה שאף אחד לא יקרא עד לשם. אם ילדים זו ההוצאה הכי גדולה של משק בית אז למה היא לא נדונה בהרחבה לפני שאתה מדבר על דיור, רכב ואוכל?

בתור רווק לא בעיה לחסוך, אם אתה בוחר להיות אל-הורי אתה יכול להגיע לעצמאות כלכלית תוך שנים מעטות ואפילו לגור באמצע כיכר דיזינגוף. אין צורך להרחיק עד רמלה. בד"כ קיומם של ילדים הם הסיבה שאנשים קונים רכב. רוב חבריי קנו את הרכב הראשון שלהם רק אחרי שהבן הבכור שלהם נכנס לגן.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 21:00
יש גם בריאות וביטוחים. אחרי כל זה יש הוצאות על מותרות (בילויים חופשות התמכרויות ריהוט אומנות וכו') שיש כאלה שזאת הוצאה גדולה מאוד אצלם.

נראה לי שבסגנון החיים שלך יכלת גם לפרנס משפחה של 2 ילדים ב10 אלף לחודש. במקום להוציא כסף וזמן על סלסה היית משלם אותו לגן ומטייל עם הילד אחר הצהריים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 21:01
שאלת פרספקטיבה - אתה לא מעוניין בילדים בלי קשר לעלות; אתה לא מעוניין בילדים כי זה יצמצם את יכולת העצמאות הכלכלית שלך; או שפשוט היית שמח לילדים אבל זה לא התאפשר?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 21:14
מסכימה עם @שלומו .

התמזל מזלך והתחביבים שלך זולים, יש אנשים שהיו מעדיפים לשבת יום שלם במשרד מאשר להקשיב לשעה של מוזיקת סלסה :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 21:17
הפכת את האוכל מהכרח (היה ברשימת ההוצאות הגדולות שקיצצת) לחוויה. השינוי הוא בעיקר בראש.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 21:24
לא בכל תנאי הם יהיו ההוצאה הגדולה ביותר.

לי יש ילדים כבר 35 שנים. התקופה היחידה אצלנו, שבה הם היוו הוצאה כבדה יחסית, היתה בחט"ב ותיכון. וגם זה כי בחרנו בבי"ס חצי פרטי.

המשקיעה כתבה על זה בערך בפוסט הפותח של הבלוג לפני 12 שנה. חוץ מהבחירה שלה להשקיע את הכסף העודף בשוק ההון, מה מיוחד במה שכתבת כאן?

הבת שלי, רווקה ובלי ילדים, חוסכת 50% מהמשכורת נטו הדי נמוכה שלה, כולל שכירת דירה ורכב בבעלותה.

ההבדל היחיד הוא שקנית דירה בלי משכנתא. נדמה לי שנעזרת בהורים, לא כך? אז מה העניין?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 21:24
קראתי. אהבתי. חלק גם לא אהבתי.

בא לי להגיב אבל נמנע כי התגובות שלי לא תמיד הכי "נחמדות" ממה שקופץ לי לראש והאסוציאציות בראש שלי מתזזות לפה ולשם.

מה המטרה של הפוסט הזה מלבד להציג את עצמך?

מה הטעם בחיים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 21:43
פוסט מאד מעניין,מעלה שאלות מרתקות על היחס בין הפרט לחברה שאלות שאני עצמי מאד מתחבט בהם. נראה שבחרת בקוטב מסוים של תשובות על השאלות האלה ואני אישית מפרגן לך מאד על האומץ לבעוט בהכל . באופן כללי נראה שאתה חושב שאתה צריך לדאוג לעצמך עד שהעולם יתאפס על עצמו ואני לא יכול להגיד שאני לא מזדהה עם החשיבה הזו

עלה הצלח ותהנה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 21:58
למה שיעשה את זה אם טוב לו כמו שהוא עכשיו?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2025 22:17
כתבתי את זה כתגובה לכך שאמרו שזה לא חכמה להצליח לחסוך כשאין ילדים. רק ציינתי שבמצב שלו שהוא מרוויח יותר מ200 ש"ח נטו לשעה ויודע לחסוך בהוצאות גידול ילדים לא יהיה אתגר כלכלי קשה.

אפשר כמובן לדון בשאלה הקיומית האם להביא ילדים לעולם. זאת לא הייתה כוונתי. ברור שבעולם המודרני יותר נוח לחיות בלי ילדים במשך רוב החיים. יש הרבה פילוסופיות שנוחות לא נמצאת בהן במקום מרכזי בסדרי עדיפויות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 09:48
יותר ויותר הפורום מתחיל להראות לי כמו r/circlejerk

או לפחות חצי ממנו, שרק מנסה להראות כמה המצב שלו טוב או כמה הוא מבין בפיננסים, החצי השני שואל שאלות שהתגובה אליהן היא "כבר ענינו לך תחפש".

כנראה אני סתם קורא פה יותר מידי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 10:33
או שאתה קורא רק את השרשורים מהסוג הזה, ואולי אתה קורא רק מה שעולה ב"מה חדש".

היות ואתה צעיר וחדש כאן יחסית, אתן לך טיפים שעוזרים לי בפורום:

1. לטייב את יכולת החיפוש שלך, גם בבלוג וגם בפורום.

2. לחפש תשובות קיימות על השאלות שלך, לפני שאתה פותח שרשור חדש. הכי טוב? דרך גוגל עם המילה "המשקיעה" בהתחלה ואז הנושא.

3. לזכור שבפורום הזה תמיד אפשר לשאול שאלה נוספת בשרשור קיים, גם אם הוא התחיל את חייו לפני עשור וכבר מזמן לא כתבו בו. זה יעלה ב"מה חדש".

4. ללמוד לדלג על שרשורים שלפי הכותרת והפוסט הפותח אפשר להבין את מידת העניין/שעמום שתהיה לך בהם.

5. לתת לעצמך הפסקות יזומות מהפורום, הוא ממכר בשלב הראשון ואז משעמם לקרוא שוב ושוב שאלות בנאליות שנשאלו כבר אלף פעם.

6. לא מעט מאושיות הפורום נעלמו/נאלמו במשך שנים ואז חזרו או לא. יש דינמיקה מעניינת של יחסים עם הפורום :)

לגבי @סול הפות"ש - הוא מהכותבים המעניינים בפורום. כמעט כל שרשור שהוא פותח, הופך להיות דיון מעניין.

יש בפורום אנשים שפיננסים/פנסיה/ביטוח הוא מקצועם, לא תמיד הם מתקשרים את זה אבל אפשר לזהות דרך התגובות שלהם.

אנשים אחרים, כמוני למשל, מתעניינים בחלקים מהנושאים המועלים בלי טייטל המקצוענות. אם יש דבר שלמדתי לגביו בחיים - אפשר לפתח הבנה ותובנה לגבי הרבה נושאים בלי להיות בעל מקצוע בתחום. אני לא שפית, אבל מבינה בבישול בריא וזול קצת יותר מהממוצע (לא של הטבחים, של הכלל). שף יודע להיכנס לרזולוציות של טעמים ומירקמים שאני לא יודעת וגם לא מתעניינת. כך גם בהשקעות/פנסיה/ביטוח, יש תובנות כלליות אבל הרזולוציות לסעיפי חוק, נוסחאות וכיוצ"ב שמורות לבעלי המקצוע.

ככל שאתה קורא יותר, משוחח יותר, מתנסה יותר, מכיר יותר את עצמך - כך מפלס התובנות עולה. לשם כך נדרש זמן ויכולת למידה והתבוננות. כשאתה צעיר או חסר עניין בלמידה והתבוננות, יש מצב שתגדיר בשחור-לבן (בדוגמא שלך - חצי שחצנים, חצי אהבלים) במקום לראות ניואנסים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 11:01
החלטת להסתפק במועט ואתה בינתיים מצליח. שאלה: האם לדעתך צורת החיים הנוכחית שלך רובסטית מספיק כדי להחזיק עשרות שנים? הרי העדפות משתנות, רצונות משתנים ולא תמיד הכל בשליטתנו. למשל, אני מניח שצבירת הפנסיה שלך לא משמעותית, נכון?

משהו קטן ברשותך:

בתקופה מתוחה כמו שלנו, כשיש עשרות אלפי משרתי מילואים שעצרו את החיים שלהם לטובת הכלל, וכשרבים מהמשתמשים בפורום משלמים מאות אלפי שקלים מס כל שנה תוך כדי התנדבות אזרחית לסיוע לאחרים - הייתי מציע לך לשקול שלא לרמות את המדינה. לא בשבילי, אלא בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 11:45
אני מאד אוהב את התגובות שלך בפורום. בבקשה תגיב!

אני לעיתים מהרהר ורוצה לראות כיצד המחשבות שלי מהדהדות לאחרים. לא כל שאלה נגמרת בסימן שאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 11:51
צבירת הפנסיה שלי אכן לא גדולה, אני משקיע בעצמי בשוק ההון ומשחרר תלות בקופת הפנסיה במדינה. אבל אני מפריש מה שאני חייב.

אני לא מרמה את המדינה, אני משלם פחות למשהו שבעיני אמור להיות בחינם (תחבורה ציבורית) ופעיל בסופי שבוע, באמצעות הנחה שמשום מה באופן לא הוגן ניתנת רק לסטודנטים. הנחות אחרות מגיעות למגזרים אחרים במדינה שהם לא אני. המדינה מפלה אותי, אבל אני חכם ויודע לקמבן את עצמי חזרה היכן שאני יכול מבלי לחשוב פעמיים ושלם עם זה לחלוטין.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 11:56
הרבה כתבו פה על ילדים

אז רק לשם הדיון:

1. לא התכוונתי להסתיר את העובדה שאין לי ילדים, אבל זה מוזר שצריך להזכיר משהו כזה כאילו זה מצב מסוים. ביפן לא היו מסתכלים על מישהו שאין לו ילדים כיוצא מן הכלל, ואילו כאן כן. להביא ילדים זאת בחירה מסוימת, זה לא אומר שמי שאין לו הוא חריג. חוסר הבחירה בילדים היא ברירת המחדל עד שמשנים אותה.

2.מתמטית, אפשר לומר שלפחות לגברים הארכת הזמן עד שהם מביאים ילדים היא כלכלית.

3. בלי קשר לילדים, גילחתי את ההוצאות הגדולות שלי בחיים ביחס לרווקים, ואני שייך לעשירון העליון. לכתוב "זה לא חכמה בלי ילדים" זה לא רלוונטי, כי אני לא מנסה להתחכם. אני חי.

4. אני כן רוצה ילדים, ומודע לכך שכשאביא אותם סדרי העדיפויות בחיים שלי ישתנו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 12:24
מחילה, אבל אתה עובר על החוק. זאת החלטה שלך לגמרי וזה בסדר אם אתה יודע להצדיק אותה כלפי עצמך ולהיות שלם איתה.

אבל אתה כן מרמה את המדינה וזאת עדיין עבירה על החוק.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 13:46
תרגום: יש לי רציונליזציה למה זה בסדר לגנוב.

בשרשור אחר לאחד יש הסבר למה זה בסדר להעלים מס, לאחד יש הסבר למה זה בסדר לא להתגייס בכלל, לשלישי יש טיעון מצוין למה בגלל הממשלה הרעה הוא לא במילואים, והרביעי יסביר לך בפירוט שזה לא שוחד - זה רק מקצר תהליכים.

אנה אנחנו באים.

(בנימה אישית: יש תחושה משונה שאותם אנשים שבמילואים כמה מאות ימים, אלו אותם אנשים שמשלמים מס, ואלו אותם אנשים שלא ״מתקמבנים״ בלשונו המכובסת של פות״ש. בסוף נקרוס)
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 14:15
חברים, בבקשה לא לזהם את השרשור.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 15:06
נשמע שעשית אבחון מדויק על ההוצאות הגדולות ביותר שלך והבנת איך להתנהל כלכלית עבור המקרה שלך - שזה הכי חשוב. נשמע שאתה שמח עם זה, ואני גם שמח בשבילך!
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 16:14
החיים הם מאזניים עדינים של רווח והפסד.

אדם רעב באמצע היום עומד בפני כמה אפשרויות, וכל אחת מהן נושאת עמה יתרון לצד מחיר שיש לשלם:

יקנה אוכל בכספו – ירוויח שובע, אך יפסיד מבחינה כלכלית.

יבקש נדבה ברחוב – ירוויח ארוחה, אך יאבד מכבודו.

יגנוב – ירוויח הן כסף והן אוכל, אך עלול למצוא עצמו בכלא.

יישאר רעב – ישמור על כספו, אך ישלם את מחיר הרעב.

וכך הם החיים – מאזן מתמיד של רווח מול הפסד. השאלה האמיתית היא מה ראוי להקריב עבור מה.

ובמקרה שלך? ההפסד שלך גדול מן הרווח. אתה אמנם חוסך כסף, אך משליך הצידה נוחות, ביטחון ועתיד. כי מה שווה "עצמאות כלכלית" אם היא תלויה בקומבינות, באין-מוביליות ובחיים על הקצה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 20:47
דווקא נשמע שהוא שלם עם הבחירות שלו.

מה שמתאים לי לא בהכרח יתאים לך ולהיפך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2025 21:57
גנב מפסיד יותר מכבוד, הוא מפסיד יושרה.

כל הטיעון שלך היה שיש מקח וממכר בין דברים שונים כאשר כל אחד נותן משהו שפחות חשוב לו תמורת משהו שחשוב לו יותר (אני חושב שזה קיים במובן מסוים כמו שנאמר בפיוט ונתנה תוקף "בנפשו יביא לחמו", אבל פרנסה זה לא משחק סכום אפס יש גם צמיחה ריאלית וטכנולוגית). אז למה אתה מבקר אותו הוא כביכול מוכר את ההנאות והביטחון שהיו לו מהכנסה וחיסכון גדולים תמורת מנוחה ושעשועים לא יקרים. זאת העסקה שטובה לו כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2025 00:02
מחילה, אך אתה כותב בפורום ישראלי ולא בפורום יפני. לא הבנתי על מה ולמה הפליאה.

באופן אישי הבנתי בשלב די מוקדם שאין ילדים מפסקה זו:

אך הפליאה (וכמו כן הנדנוד על סדר הכתיבה) מיותרים.

נהנתי לקרוא, למרות אי הסכמה עם התוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2025 18:51
נראה לי שיש דרכים חוקיות לעשות את זה.

אני חושב שנרשמים לאיזשהו מינימום של קורסים ומבחינה חוקית זה מספיק כדי להיחשב סטודנט.

זו אולי קומבינה, אבל זו לא עבירה על החוק (אם זה אכן נכון).

קצת כמו תכנון מס וכדומה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2025 20:12
אחלה, זאת לא "קומבינה קטנה" - זה חוקי לגמרי. להבנתי, זה לא מה שהפות"ש עושה, אחרת לא היה משתמש במילה קומבינה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2025 20:51
כל מי שעקב אחרי המשקיעה ראה את ההתפתחות וראיית העולם שלה, גם האישית וגם הכלכלית.

בהתחלה היא היתה מינימליסטית באופן שנראה לי קיצוני עד לרמת הויתור הטוטאלי על הנוחות לטובת חיסכון כספי (טמפונים רב פעמיים, להכין סבון ותמרוקים לבד, מקלחת במים קרים), כולל סוג של המנעות מכל בילוי שכולל הוצאה כספית, בית קפה, מסעדה, בירה עם חברים בפאב, חתונות (אולי הגיעה ללא מתנה?).

ברגע שאתה הופך את המינימליזם מתוך בחירה לדבר שמגדיר אותך ביום יום זה הופך לסוג של סגפנות, אם אתה מוצא את עצמך חושב פעמיים על כל הוצאה ומהלך כחלק מאורח חיים חסכני, זה הופך לסוג של דת, ואולי התמכרות.

המשקיעה, על פי זכרוני, התחילה להזמין אוכל מוכן בזמן הקורונה, הצורך בסגפנות נראה לי שהתמתן, הילד שהביאה העביר אותה למצב תודעתי חדש, כבר לא אל-הורית, תיק ההשקעות הסולידי מבוסס מדדים, הוחלף בליקוט ידני של מניות דיבידנדים.

אנשים משתנים, תמשיך לעדכן אותנו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2025 22:42
בהחלט מעניין לקרוא ופותח מחשבות

אכן אתה כבר הרבה זמן חי "מחוץ לקופסא"

אם זוכר נכון גר פעם בחינם ביחידת דיור תמורת שיעורי נגינה שהעברת...

אני כן יאתגר אותך במחשבה אם הדבר הזה שאתה מתאר הוא זמני או בר קימא

הרעיון של פרישה מוקדמת שהיא שההכנסות הפאסיביות שלך (או 4 אחוז מתיק ההשקעות שלך) יכסו את ההוצאות השוטפות שלך בפרישה המוקדמת

כלומר לא את ההוצאות בנקודת הזמן הנוכחית

קרי האם אתה חושב שבהמשך החיים תוכל עדין לשמור על אותם הוצאות מחיה או תצטרך לעבור למקום מגורים יותר נגיש / בטוח

תצרך רכב להתניידות בן אם בגלל ילדים או סתם צריך או צורך אחר

כנל אוכל וכו

זה כמו להסתכל על חייל קרבי בסדיר/ קבע / מילואים ולהגיד ואוו ההוצאות שלו הם 0 והוא חוסך 100 אחוז מהשכר שלו

זה לא ממש יעיד על היכולות שלו לפרוש מוקדם או לשמר את הדבר הזה לאחר השירות הצבאי
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2025 15:31
אני לא מוציא הרבה על אוכל וטיולים,

ככה אני יכול להשקיע בילדים...
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2025 17:02
ילדים ורכב זו אכן בחירה משמעותית שלך, שויתור עליהם מאפשר לך חיים בעלות מאוד מאוד נמוכה.

לגבי דירה - אתה קנית דירה ולכן עלות הדיור שלך היא העלות האלטרנטיבית של הכסף שהושקע בדירה (או דמי השכירות שהיית יכול לקבל על הדירה לו היית משכיר אותה). כך שהוצאות דיור יש, פשוט הוצאת אותם בבת אחת.

כמובן שאין עם זה שום בעיה (לדעתי לפחות, אני בעד קניית דירה יחידה). רק רציתי להסב את תשומת ליבך לכך שיש לך הוצאות דיור רק הן אולי נסתרות מעינייך.

מה שכן עשית זה גידרת את הוצאות הדיור שלך באמצעות הדירה שרכשת, והצמדת את הסכום הזה למחירי הנדל״ן באזור שבו קנית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2025 09:20
זה מה שאני עושה.