⬅ חזרה לאינדקס

יש דבר כזה עורך דין לרכישת דירה שלא לוקח 0.5% ?

🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 11:15
אני קונה נכס שעולה כסף רב (עבורי)

האם אתם יכולים להמליץ על עורך דין שלוקח עמלה קבועה של X אלפי שקלים ולא משנה לו מה שווי הנכס.

בסה"כ מדובר בדירה בבניין חדש יחסית (לא מקבלן) , לא מדובר בעיסקה מאוד מורכבת
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 11:54
אני יודע בודאות שיש כאלה עורכי דין, ואפילו הגונים. אין באמת הגיון שהם יקבלו אחוז מהעסקה ולא מחיר קבוע (כמו התשלום לעורך הדין של הקבלן ברכישת דירה חדשה שהוגבל לפי החוק לפני כמה שנים).

לא רוצה לתת כאן שמות ספציפיים. הייתי פונה אולי דרך מכרים או מוצא באתר מדרג.

כמובן מברר איתם מראש שהם לוקחים מחיר FIXED ולא אחוזים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 12:05
מה שווי הנכס?

0.5% כולל מעמ או לפני מע"מ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 13:28
תחפש באיזורים חרדים יש הרבה שלוקחים פחות
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 20:32
כן יש, אפילו הרבה, אלו שעבדתי איתם עד כה לא היו מספיק טובים לדעתי אז לא יכול לתת המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2025 15:44
חלק ככה חלק ככה

אבל נראה שהצלחתי למצוא 0.33 (ועוד מעמ) דרך חברים.

וזה אחרי שדיברתי עם לא מעט עורכי דין
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2025 16:37
אני שילמתי 9000 כולל מעמ על דירה בשווי 2.7 מ
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2025 20:24
אני שילמתי 0.33% על דירה של 2.57 מיליון ₪.

כבר רשמתי באריכות בדיון אחר בנושא שאין קשר בין מחיר הנכס לעומס וקושי עבודת העו"ד...ובכל זאת השתגר אחוז מ....

מעוות לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2026 14:56
כן
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2026 18:38
כן, יש גם כאלה של FIX 5000 שקל.

בתור קונה, הייתי משלם גם יותר מ0.5% אם צריך. המקצועיות ממש חשובה וצריך להכנס לעובי הקורה ולעשות בדיקות ולשמור על האינטרסים שלי.

בתור מוכר, זה קצת פחות משנה, לדעתי, ואז אפשר לחפש את הזול.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2026 19:13
אני שילמתי 0.3% כמוכר. כולל מע"מ.

כמו שרמזו לך בית השורות זה בעיקר במגזר החרדי...

ועוד התמודד מול צד שני (קונה) תושב חו"ל - מעט יותר סחבת...
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2026 08:15
לא מסכים, ראיתי כבר כמה מוכרים שמכרו בעסקאות התחדשות עירונית לדוגמה בשלב שהיטלי ההשבחה חלים עליהם. זה כבר שלב די מתקדם בעסקה ויוצר הרבה בעיות.

עו"ד מנוסה היה מונע דבר כזה מלכתחילה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 16:57
כיוונתי לעסקה רגילה של דירה רגילה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 21:08
דרך אגב. האם משרד שנותן שירותי עו"ד+ יעוץ משכנתא זה אמור להיות זרז למשוך לקוחות (קונים) ?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 21:27
לעו"ד יש אחריות גדולה על כתפיו, לכן התמורה/ערך ללקוח שוות ערך יחסית לגובה העסקה.

פשוט מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2026 21:43
לא בהכרח...

בעיסקה רגילה הכל די פשוט וטכני ואין משנה למאמץ עבודתו ואחריותו אם הנכס נמכר ב2.1 או 2.9.

בנוסף -

תיתכן עיסקת נכס מסובך ב2 מיליון לעומת נכס פשוט ונקי ב3 מיליון ובכל זאת לפי נוסחת חישוב שכרו המעוותת יקבל שלא בצדק פחות על העיסקה המסובכת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 14:18
אחדד: זה לא על המאמץ

זה על האחריות!!!

ואין להאריך בעניין מי שלא מבין זאת לא יקבל הסבר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 14:45
גם זה ניתן לשקלל בהרבה צורות (לא רק מחיר הנכס הוא משליך על גודל האחריות) וכן ניתן להבחין בין האחריות כלפי המוכר /הקונה.

בסופו של דבר זה שוק חופשי, גם תיווך לוקחים בד"כ לפי אחוזים.

גם דמי ניהול של חשבן השקעות לוקחים לפי אחוזים (לא הגיוני אבל אם חברה תפתח מסלול עמלה קבועה לבעלי תיק גדול זה יחייב את כולם לעשות כך וכל החברות הגדולות יפסידו)

לכל עיוות שוק ניתן למצוא הסברים וצידוקים בדיעבד.

אני מציע לעשות סימולטור שהלקוח יכניס את כל הנתונים הידועים והמערכת תשקלל את הקושי עבודה וסיכון ואז תשלח לעו"ד תת הצעת מחיר...
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 16:42
מצטער שלא הבנתי אך לפי ההיגיון שלי - אם נאמץ לרגע את האחריות אותה הדגשת - לנכס מסובך יותר יש מקום לאחריות רבה יותר מאשר נכס פשוט. כלןמר: ללא קשר למחיר.

יודגש כי עו"ד שמכין חוזה אחראי רק על החוזה ולא מעבר.

אם אחד הצדדים מפר את החוזה זה לא כלול בשכר הטירחה של העו"ד.

במקרה הטוב יסכים לשלוח לצד המפר מכתב לפני נקיטת הליכים וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 23:50
ממש לא, יכול להיות שעורכי דין שמקטינים ראש, נותנים קובץ PDF אחרי שיחה קצרה/משא ומתן והולכים.

בראיה שלי אני מחפש עו"ד שגם בודק שהרישום בטאבו תקין, שמי שאני קונה ממנו הוא באמת הבעלים ,שלא תהיה לי בעיה לרשום את הנכס על שמי ואם סיטואציה בעייתית על הרישום אז שיסביר לי את הסיכונים (ואם אפשר לפתור), שיסביר לי איך להתנהל מול הרשויות, הקונים ועו"ד שלהם.

אם אני קונה מגרושים/יורשים/הוצאה לפועל/כונס נכסים/הערת הזהרה/בעלים לא ישראלי או לא יודע מה, איך אני מוודא שבסוף התהליך הבית הזה באמת שלי ואף אחד לא יכול לטעון שהוא נמכר במרמה.

שזה אולי אומר שהוא צריך לשלוף/לדרוש טאבו, צווי ירושה, פסיקות של בית משפט, מסמכים של מדינה זרה בחתימת אפוסטיל. . . ולאמת אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 06:13
את כל הנ"ל כמעט עורך דין מתחיל בודק ונחשף לכך בדרך אם ירצה או לא.

אם הגיע מועד תשלום / פינוי ואחד הצדדים מפר את החוזה זה כבר עניין ושירות משפטי אחר ונפרד. למשל.

אתה לא מצפה שעורך דין שהכין לי חוזה ב10000₪ יכנס למערכה משפטית מול מוכר שהסתיר פגם או קטנה שלא עמד במועד התשלום השני...וכן הלאה.

אני מציע בכלל למי שרוצה לקנות נכס ספציפי ועוד לפני טלפון לעו"ד -

להשקיע 16 ₪ ולהוציא נסח טאבו.לראות איך הדירה רשומה ועל שם מי בדיוק ועוד.

באותה נשימה ובחינם להיכנס לאתר הרשות המקונית ולראות מב מופיע על הנכס. אולי בהליך משפטי של עבירת בנייה ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 08:54
ואכן בדר״כ עו״ד מתחשבים בשני הפרמטרים. אם זו עיסקה מסובכת ויש בה יותר עבודה ויותר סיכוי להיכשל הם מתמחרים את זה. *בנוסף* אם זו עיסקה פשוטה אבל השווי שלה גבוה ואם יקרה משהו בלתי סביר ותפשל (למשל בדקת תעודת זהות לצד שני אבל לא שמת לב לאיזו אי התאמה בין התמונה למראה האדם מולך והתברר בסוף שהיא מזויפת - מעשה שהיה והעו״ד חויב לפצות את הלקוח שלו) אתה תפסיד הרבה כסף (לפעמים מעבר להשתתפות העצמית ועליית הפרמיה בצורה ניכרת) ולכן מתמחר גם את הסיכון הגבוה על אף ההסתברות הנמוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 09:16
אני שילמתי 0.25% פלוס מע"מ . העורך דין גם עבד קשה בגלל שהצד השני לא סידר את הניירת שהיה חייב.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 11:01
רק מחזק דעתי וניסיוני שאין קשר בין מורכבות העיסקה וערך הנכס לשכר ואחריות עו"ד.

אני שילמתי מחיר מינימלי לעו"ד והצד השני אמריקאי התיש אותו עם סחבת והוא לא הרגיש לרגע שקיבל שכר נמוך לעבודתו. במקביל היתה לו למשל עיסקה פשוטה של שגר ושלח. "מתקזז".

כמו איש מכירות בחנות חשמל. עמלה זהה בין אם מכר מקרר בדקה או בשעה לקונה נודניק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 11:03
יש מקרים שעו"ד לא יודע מראש שהצד השני יהיה בעייתי - לא זמין, גורר רגליים בהעברת מסמכים וכו'.

החיים....

קצת פרופורציות...הוא לא סוחב 17 סלעים במקום 2...

אז עוד קצת טלפונים וקריאת מסמך נוסף....ובמקרה קיצור שולח את המזכירה לטאבו...