⬅ חזרה לאינדקס

התלבטויות לגבי השקעה בנדל"ן

🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2018 23:08
זכינו במחיר למשתכן, דירת 4 חדרים, בשכונה עם המון כאלה. שילמנו 45 אחוז ועל השאר ניקח משכנתא.

ההתלבטות - מצד אחד רוצים להיות בעלי דירה, וכך לגדר את הסיכון שהשכירות שלנו תעלה, לקבל הכנסה קבועה ולרצות את ההורים (שתרמו 15% ממחיר הדירה כדי שתהיה לנו דירה, ולא כדי ש"נשחק בבורסה").

מצד שני, המשכורת שלנו לא גבוהה בינתיים, ולא ידוע לנו כמה נוכל לקבל על השכירות , כך שההחזרים, לפחות בהתחלה, צריכים להיות נמוכים -> פריסה ארוכה והרבה ריבית.

מה שהייתי רוצה לעשות, זה למכור את הדירה (נוכל חוקית תוך כשנתיים מהקבלה), ולהשתמש בכסף שיתפנה (אולי 600 אלף, אם נחזיר את המשכנתא ויהיה לנו רווח של 200 אלף?), כדי לקנות דירה זולה יותר, ולהשקיע את שכר הדירה בבורסה במקום לשלם איתו משכנתא. זאת נראית לכם תוכנית מופרכת לגמרי? האם אני בונה יותר מדי על הרווח האפשרי? האם בשלב השני אני בונה על קיומן של דירות זולות מדי? (אולי נוכל לקחת משכנתא יותר זולה, כדי להשלים את ההפרש לדירה הזולה יותר?). מה דעתכם? מוזמנים להעלות נקודות בעייתיות נוספות..
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 05:37
כלומר 7 שנים מהזכיה?

4 חדרים או מחיר למשתכן?

איך חישבת את הרווח? מהמחיר הדירה?

שאלה נוספת איפה בארץ ממוקמת הדירה
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 05:48
7 שנים מהזכיה, זה עוד פחות משלוש שנים.

הרבה מחיר למשתכן בשכונה.

כן, הדירה אמורה לעלות 200 אלף פחות ממחיר השוק.

הדירה בחיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 06:41
שלום,

אני מנסה להבין את את השיקולים שלכם או כל מי שקונה במחיר למשתכן למטרות השקעה.

1. האם אתם מניחים שבשכונה כזאת תקבלו מחיר מחירון במכירה כאשר כל עם ישראל יודע איזו הנחה קיבלתם ?

2. האם אתם מניחים שבשכונה כזאת שנתיים מיום הכניסה אתם תהיו היחידים שינסו למכור ? או שתהיה הצפה של דירות והמחירים בהתאם ?

3. האם אתם מניחים שאתם היחידים שינסו להשכיר דירה או שיהיה רבים כמוכם בשכונה בעקבות כך שרבים קונים את הדירה מהשיקולים שלכם ולא באמת מעונינים לגור בדירה כזו.

4. מה לפי דעתכם יהיה המצב הסוציו אקונומי של השכונה אם הכוונה של רבים היא להשכיר את הדירות ? ראו מה קרה במגדלי חוף הכרמל.

5. מכייון שאתם לוקחים את רוב הכסף כחוב, מה ההנחה שלכם לגובה הריבית עוד 3 שנים מהיום ?

מעניין אותי לדעת מה גורם לאנשים לקחת הלוואות ומשכנתא של 55 אחוז מהדירה בתנאי חוסר הודאות והסיכונים שעולים .
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 11:03
ועוד משהו: כדאי לי להשתמש בכספי הפיצויים מהעבודה כדי להקטין/להחזיר חלק מהמשכנתא?
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 12:08
אני לא בטוח בזה כי תשומת הבנייה עלתה מאז וההנחה כנראה נמחקה בחלקה כבר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 15:57
באופן כללי כדי לא להשתמש בכספי הפיצויים. (זה פוגע מאוד בפנסיה).

תנסה לבדוק כמה שילמת על המשכנתא לעומת המחיר של הדירה היום... (או דירה דומה באזור)

תזכור שהרבה יכלו למכור בבת אחד אז יכול להיות שהמחירים ירדו.

נכון לעכשיו?

מתי האיכלוס של הדירה? היא כבר עומדת להשכרה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 16:17
זה נראה לי מופרך לבנות תוכניות לעוד 6 שנים מהיום (אולי יותר) כשאין לך מושג מה יהיה עד אז.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 16:17
חשוב מאוד, המון מפספסים את הקטע הזה
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 16:34
עדיין לא לקחנו משכנתא, נצטרך כ600 אלף, אחרי ששילמנו כבר 450. דירות דומות, ישנות יותר, נמכרות כיום בסביבות 1.3 מליון, לכן הערכתי שהרווח צריך להיות לפחות 200 אלף. אבל כמובן שאי אפשר לדעת כמה המחירים יכולים לרדת..

האכלוס אמור להיות עוד כשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 16:39
זה עוד שנתיים וחצי אולי, לא שש. עדיין הרבה זמן וקשה לדעת דברים מראש. בכ"ז היה נחמד אם היה לי תכנון כלשהו, שאדע לאן לשאוף, ואיך לתכנן את המשכנתא כך שאבזבז עליה כמה שפחות. אם המצב ישתנה מאוד, נצטרך כמובן לתכנן מחדש.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 17:21
4 שנות בנייה+היתר + 18 חודשים נוספים אם אתה רוצה למכור בפטור ממס.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 17:30
הבניה כבר לקראת הסוף, האכלוס אמור להיות עוד כשנה. עוד 18 חודשים אחרי זה (כדי להגיע ל7 שנים מהחתימה , שיהיה מותר למכור לפי מחיר למשתכן), יוצא סה"כ עוד כשנתיים וחצי. את המשכנתא נצטרך לקחת כבר בינואר הקרוב.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 17:34
אם ככה:

רעיון רע. לא תרוויח מזה.

לדעתי כן.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 18:13
באסה.. אז לדעתך עשינו טעות שבכלל נרשמנו לזה?

ועכשיו שאנחנו כבר בפנים, אתה חושב שכדאי לנו למכור ולסגור את המשכנתא בהקדם האפשרי, כי לא נוכל להרוויח מהשכירות יותר ממה שנוכל להרוויח באפיקי השקעה אחרים?

ד"א, זאת היתה התוכנית המקורית שלנו. רק אח"כ התחלנו לקוות איכשהו בכ"ז גם להיות בעלי בית, וגם להשקיע בבורסה..
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 18:20
לחילופין, בחירות, כחלון מפחד מאורלי = חוק משכנתא עם 0.01% הון עצמי ואז ערך הבתים עולה ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 18:23
ואס יפול עד שיוכל למכור את הבית...
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 18:25
השאלה אילו לא רלוונטית.

השאלה היא מה הריבית על המשכנתא מול הריבית שתרווחו.

ב. האם אתם יכולים לעמוד בהחזרים גם בחודשים בלי שוכרים
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 18:25
אלא אם בפוקס נספיק למכור לפני שיתפוצץ, ואז אח"כ נוכל לקנות שתיים
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 18:27
כבר עדיף "להשקיע" בלוטו
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 18:30
את זה לא אמרתי, זה כבר תלוי בעסקה הספציפית שלך שאין לי פרטים לגביה.

אם יש לך את ההון העצמי הזה אז כלכלית עדיף לך לסגור את המשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 18:47
מקווים שנוכל. כרגע שני הילדים בגנים פרטיים, ועד האכלוס של הדירה כנראה שנשלם רק את הריבית. עד האכלוס האשה אמורה לגמור ללמוד ולהתחיל לעבוד והילדים יגדלו, כך שעקרונית אמורים להסתדר

יהיה לי, אם אמכור את הדירה (ואם ערך הדירה לא ירד ביותר מחמישים אחוז או משהו כזה)

.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 08:43
רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך. האמת שהתחלנו עם העניין לפני שחשבנו על השקעה בבורסה כמשהו שסביר לעשות עם רוב הכסף שיש. גם ההורים רצו לתת לנו כסף רק לצורך קניית דירה. זה כסף שלא היינו מקבלים אחרת. ההנחה שלנו היתה שמחירי הדירות, גם אם ירדו, לא ירדו יותר מגובה ההנחה שנקבל, כך שבמקרה הגרוע "לא הפסדנו כלום" (לא לקחנו בחשבון עלות אלטרנטיבית). מדובר בשכונה שקרובה לרכבת, לכביש לת"א ולאיזורי תעסוקה בחיפה. רצינו לקנות דירת 3 חדרים, שקרובה יותר ליכולותינו , אבל השתכנענו לקנות דירת 4 חדרים, שאמורה להיות בעלת סיכויים טובים יותר להמכר בבוא הזמן.

אם נצליח למכור את הדירה בעוד 3 שנים, גובה הריבית פחות ישנה לנו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 10:20
שאלת שאלות יפות לכן בא לי לענות.

1. לא יודע מה זה מחיר מחירון, אבל אני לוקח לתשומת ליבי שהמפרט הבסיסי והמיתוג יפגעו בערך הדירה. כל דירה ופרויקט לגופם אבל בדרך כלל אני מעריך בסביבות ה10% שמרני.

עריכה: למיתוג של הפרויקט יש משמעות. "בכמה קיבלתי" את הדירה נראה לי פחות רלוונטי במיוחד אם זה אזור ביקוש. לא שמעתי על קונים של דירה בתל אביב ב4 מיליון מתלוננים שזה לא הוגן כי המוכר קנה ב1.5.

2. ממש לא, בגלל זה צריך לשמור על גמישות.

3. אני מעוניין רק בפרויקטים במרכז לכן אני מאמין שהדירה לא תהיה ריקה, אבל אני כן מעריך 15-20% פחות מהשוק.

4.שוב במרכז גם אחרי ההנחה המחירים לא כל כך נגישים "לעמך". אני שומע על המון ביטולים כי אנשים חיים בסרט וחושבו שעם 300 אלף הון עצמי הם יבואו ויקנו דירה בגליל ים ואז מגלים שזה בלתי אפשרי. אז אני פחות מודאג.

5. לא רלוונטי לגביי, אני מכוון לפחות מ45% משכנתא.

למרות מה שעניתי. אני מסכים שהרוב המוחלט של הזכאים והרוכשים כנראה לא מבינים למה הם נכנסים. במיוחד אלה שבאים עם הון עצמי נמוך וקונים בפריפריה להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 12:45
@יעקב , @רוני , אמרתם שאתם חושבים שחיפה תתפתח. האם זה אומר שאתם חושבים שהביקוש ידביק את ההיצע במידה כזאת שיהיה שווה "לדגור" על הדירה, למרות מחירי השכירות הנמוכים הצפויים (לפחות בהתחלה)? לי היה נראה שכדאי למכור בהקדם האפשרי, לפני שעוד דירות ישתחררו, ולפני שהריבית העולה תייקר מאוד את החזרי המשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 15:30
היי

קשה לנחש מתי זה יקרה, בינתיים אתה צריך להתמודד עם ההווה.

רק בקבלת הדירה, ולאחר תשלום כל עלויות הרכישה, תדע האם באמת הייתה לך הנחה וכמה, תוכל להשוות לעסקאות בשוק באותה העת.

כדאי שתדאגו לקופת חירום לקראת קבלת הדירה, יתכן כאן תזרים חודשי שלילי, עקב נכס ריק עד למציאת שוכר, או עקב עודף נכסים להשכרה באזור יביאו לירידה במחירי השכירויות.

לכן, לפני שאתה מתמקד ברעיון למכירת הנכס, אתה צריך להיערך להשלים את הרכישה, ולשרוד את התקופה עד להחלטה על מכירת הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2018 08:39
יש לך הנחה מוזרה שאנשים שירכושו את הדירות בפרויקט לא חושבים כמוך ולא באו לעשות סיבוב אז יהיה לך אפשרות למכור את הדירה בסבבה. זה לא יקרה. תניח שלפחות חצי הם אנשים כמוך שבאו לעשות סיבוב. ההקדם האפשרי שלכם יגיע באותו הזמן ואז מה יקרה למחירים?
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2018 09:14
זה לא מספיק דירות כדי להשפיע על השוק.

כשקבלן בונה כמה בניינים, המחירים בכל האזור יורדים? ממש לא
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2018 11:00
כשכולם מוכרים/משכירים באותו זמן באותו רחוב/שכונה/אזור — בהחלט יש השפעה מאוד גדולה למטה. אפשר כבר לראות את זה באזורי מחיר למשתכן
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2018 14:35
בפירוש לא נכון.

כמה דירות מחיר למשתכן בנויות יש? אולי כמה מאות בכל הארץ, אין לזה שום השפעה.

מה שרואים במקומות כמו עפולה או קרית גת זה שבנו המון בלי ביקוש.

זה שומה מאוד מזה שכמה דירות שיוצאות לשוק באותו זמן במקום מבוקש יורידו את המחיר . אתה יודע כמה בונים בתל אביב ?

בנו שכונה חדשה שלמה בחיפה (נאות פרס), אלפי דירות שיצאו לשוק באותו זמן. מה קרה לשוק? בשכונה הזו המחירים עלו פי 2 מכשהתחילו למכור.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2018 15:31
השכונה הספציפית במחיר למשתכן? חכה ותראה מה יהיה כשכל ה"משקיעים" יוכלו למכור
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 17:54
עברו שנתיים מאז שפתחתי את השרשור, הראשון שלי בפורום. לא זכרתי שעד כדי כך לא היה לי מושג מהחיים שלי.

רציתי לעדכן שבינתיים הולך טוב (טפו טפו, רק שלא אנחס לעצמי).

היינו בין הראשונים בפרויקט שהשכירו, והצלחנו לתפוס דיירים טובים; משפחה עם משכורות טובות, לשכירות של כמה שנים, בשכר דירה גבוה בהרבה ממה שחשבנו שנוכל לקבל (יותר מכפול מהחזר המשכנתא החודשי).

לקחנו משכנתא לשלושים שנה עם ריבית לא גבוהה, ועם החזרים נמוכים יחסית, כדי שנוכל לעמוד בהחזר לפני שייכנסו השוכרים. בסוף לקחנו משכנתא קטנה יותר ממה שתכננו בהתחלה, כי קיבלנו הלוואה מהמשפחה על חלק מהסכום.

עכשיו אנחנו חוסכים כסף כדי לסגור מהר את החלק של הריבית המשתנה (ותודה ל @Fitch , שעזר לי לתכנן. תודה גם לכל שאר המייעצים. עזרתם לי מאוד).

בסה"כ בינתיים הכל נראה טוב, הדירה שקנינו "משלמת על עצמה" ועל כמעט חצי מהדירה שאנחנו שוכרים, והטרחה, אחרי שנגמר הבלגן הראשוני, קטנה יחסית.

אנחנו כבר לא רוצים למכור את הדירה ברגע שרק נוכל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 19:24
נשמע מעולה.

אם אתה רוצה להחזיר את המשכנתא, אני מקווה שאתה יודע שאפשר יחסית בקלות להודיע לבנק על פרעון מוקדם כל כמה חודשים ולהכניס לשם סכום כסף שהוא 10% מיתרת ההלוואה (או מיתרת המשכנתא הכוללת. אפילו הפקידה בבנק לא היתה סגורה אבל אמרה שיקחו ממך כסף אם תציע...).

אז אתה לא צריך לחסוך את הכל כדי להתחיל ולסגור את ההלוואה בריבית משתנה. ברגע שאתה משלם, ברירת המחדל שלהם היא קיצור שנים אלא אם תבקש הורדת החזר. הפקידה אמרה לי שברירת המחדל היא כיסוי ההלוואה עם הריבית הגבוהה יותר, אבל ניתן לתת הוראות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 19:48
לא, האמת שלא ידעתי. תודה רבה!

אם זה 10% מהמסלול, נוכל להחזיר כבר, אבל אם 10% מכל ההלוואה, נצטרך לחסוך עוד כמה חודשים.

לפני כמה זמן שאלתי קצת בבנק, ואמרו לי שצריך להחזיר לפחות 50 אלף, כי פחות מזה לא שווה, מרוב עמלות או משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 20:53
עד כמה שאני יודעת, אתה צריך לעשות "הודעה מוקדמת" ואז העלות היא 60 שח של עמלה תפעולית ואולי עלויות קנס יציאה בגלל הפסד ריבית לבנק - הקנס על פרעון מוקדם. הקנס של הפרעון המוקדם משתנה לפי ריביות משכנתא וכו', יש נוסחה לחישוב. תוכל גם לראות לפי הסכום לסילוק. הודעה מוקדמת היא כמה לחיצות באתר הבנק בדרך כלל.

הפקידות לא אוהבות לעזור בפרעונות מוקדמים משום מה. בטח לא משתלם להן. גם לי נתנו כמה פעמים עצות לא טובות. אולי כדאי לך לבדוק שוב. אני בפועלים ולפני שאתה יכול לעשות הודעה מוקדמת אתה מקבל חלון עם המון הסברים, תוכל להוריד ולקרוא בנחת.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 21:34
@Lali , תודה רבה! אסתכל ואברר שוב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2020 10:01
בשמחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2020 19:27
@דאניל , יש לך לקחים מכל מה שעשית?

דברים שהיית עושה אחרת?

מקורות חינמיים טובים למידע על משכנתאות/ריביות/מסלולים למי שרק מתחיל?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2020 22:05
מעדכנת בשבילך ולמקרה שעוד מישהו מתעניין וקורא, אז השבוע שוב עשיתי פרעון מוקדם של רכיב מהמהשכנתא. לא הצלחתי לעשות את זה דרך האתר, מה שהיה מעצבן כי בדף הזה אתר הפועלים אומר לי בערך פעם בשבוע שאפשר להמשיך וכל שאר הניסיונות עולה הודעת שגיאה "כרגע השירות איננו זמין, עמכם הסליחה". אז התקשרתי למוקד שלהם, ובתוך 3 דקות כל הענין סודר ובאדיבות יתרה. מכיוון שנתתי הודעה מוקדמת באתר, הקנס היה רק הקנס שמוצהר באתר בפרטי הרכיב הספציפי של ההלוואה שלך. לאחר העיבוד הלילי כבר ראיתי את היתרה החדשה והתשלום בחודש הבא עודכן לערך חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2020 05:51
לפני שלקחנו את המשכנתא ניסינו להקטין ולדחות אותה כמה שיותר.

התשלום לקבלן היה בפעימות, כל חצי שנה. לא התחלנו בכלל לברר על משכנתאות (ז"א, התחלנו, אבל אמרו לנו שאין מה להתחיל יותר מחצי שנה לפני המועד שצריך את המשכנתא, אז עצרנו את הבירור בינתיים), מסלולים וכו' לפני שנגמר לנו ההון העצמי (חוץ מקצת שהשארנו לטובת אבזור הדירה), כך שכשכבר התחלנו לברר, ושמענו על האפשרות למסלול פיתוי, האפשרות לא היתה רלוונטית עבורנו לטווח המיידי.

היום היינו מתחילים את הבירור לפני סוף ההון העצמי, ומחשבים מה עדיף - החזרה מיידית של מסלול הפיתוי, או דחיית המשכנתא בחצי שנה.

אתר משכנתאמן עוזר מאוד עם עצות ועם מחשבון משכנתא משוכלל, המאפשר להכניס כל מיני מסלולים שונים וולראות איך הם משפיעים.

מיהרנו עם השיפוצים של הדירה. קבענו עם מספר בעלי מקצוע שונים באותו יום, ולא מרחנו את הזמן. בדיעבד עזר לנו שהיינו בין הדירות הראשונות שהיו מוכנות ויצאו להשכרה. ממש ניהלנו מרוץ לחתימה על חוזה.

בעקבות עצות שקיבלנו מחברי הפורום, השקענו באבזור הדירה, בעיקר מבחינת מקומות אחסון. התוספות השונות כללו גם מעט מכשירי חשמל, לאור בקשות ששמענו ממתעניינים בדירה (פרסמנו את הדירה לפני שהיתה מוכנה).

בסופו של דבר, הדירה היתה מושקעת יותר מרוב הדירות המוצעות להשכרה באזור, מה שאפשר לנו לסנן ולבחור את הדיירים (זה מאוד חשוב, לא התפשרנו בבחירה), לחתום מהר יותר, ולבקש שכר דירה קצת גבוה יותר.

בדקנו מודעות באזור, ותמחרנו בהתאם. ביקשנו מחיר קצת יותר גבוה ממה שהתכוונו, כדי שנוכל לרדת ממנו ולהתפשר עם שוכרים מתמקחים. זה עבד מצויין, וקיבלנו בדיוק את המחיר שכיוונו אליו (שמראש היה גבוה בהרבה ממה שחשבנו שיהיה אפשרי כשחתמנו על המשכנתא).

בעלי דירות שחתמו אחרינו סיפרו שנאלצו להתפשר על שכר דירה נמוך יותר, בייחוד אחרי שכמה מהם היו לחוצים והורידו מאוד את המחיר. זה גרר את כל השאר למטה.

לא היה לי נסיון קודם עם בעלי מקצוע, אז הופתעתי בכל פעם שהם איחרו או עיגלו פינות.

צריך לדעת את זה בחשבון, ולנסות לצמצם את הבעיות האפשריות ע"י סיכום מראש בכתב של כל דבר.

השארתי מספיק כסף בצד לבלת"מים, והטעויות שנעשו לא היו גדולות, ככה שבסוף ההוצאות על האבזור לא גלשו מעבר למה שתכננתי מראש ולא נגרם לנו נזק רציני.

גם היום אנחנו משאירים כמה אלפי שקלים בצד למקרה שיתקלקל משהו רציני.

בהצלחה!

עריכה: זה נשמע לי קצת אופטימי מדי.

כל הזמן היינו נורא פסימיים, כך שבכל שלב הופתענו לטובה.

חשוב מאוד להיות פסימיים, כי כל טעות לכיוון ההפוך יכולה להיות ממש מסוכנת.

לוחות זמנים, מחירי שיפוצים ושכר דירה - חשבו את הכל על הצד הפסימי. שאלו את עצמכם מה יכול להשתבש, והניחו שזה אכן יקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2020 07:57
היי, בתור מישהו שזכה בפרוייקט שעתיד להיבנות בחיפה(מבואות דרומיים), אשמח לשמוע קצת פרטים, על השוני במחיר בשכירות בינך לבין אחרים, האם היה נראה שהיו דירות ריקות? מה סוג השיפוצים שעשית ובאיזה מחיר?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2020 08:55
לא נשארו דירות ריקות. פרטים ספציפיים אכתוב לך באופן פרטי, כדי לא לחשוף את זהותי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2021 09:23
מה בסוף עשיתם?
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2021 11:45
יש לנו כסף פנוי, והיינו שמחים להחזיר איתו חלק מהמשכנתא כדי להפחית את ההחזרים החודשיים.

בגלל עניינים אישיים, בשלוש עד חמש השנים הקרובות אנחנו לא צפויים לחסוך כמעט. חשבנו להשאיר קופת חירום של כחמישה חודשים של "עצמות יבשות", ובשאר הכסף להחזיר את חלק מהמשכנתא.

ההתלבטות קשורה בעליית הריבית הצפויה:

יש לנו מסלול 3% ריבית קבועה לא צמודה, ומסלול כפול ממנו בסכום, של 1.75% ריבית משתנה צמודה.

אני מתפתה להחזיר את מסלול הריבית הקבועה, אבל בחמש או עשר השנים הבאות הריבית והמדד עלולים לעלות, וקשה לי כרגע לדעת אם במקרה של עליה גדולה בריבית נוכל לסגור במהירות את המסלולים הצמודים.

כדי ללכת על בטוח, אנחנו יכולים להחזיר חצי מהמסלול של הריבית המשתנה (יש לנו מספיק רק לחצי ממנו), אבל זה ישפיע הרבה פחות על ההחזרים החודשיים בטווח המיידי.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2021 11:59
תחזיר את הצמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2021 13:28
מתלבט להחזיר את הקלצ? להיפך!
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2021 15:25
היי

אין לכם כרגע פתרון מושלם, לכן לדעתי אולי כדאי לעבור לגור בדירה, להימנע מאפשרות של תזרים חודשי שלילי,

ולאחר שהדברים יתבהרו תקבלו החלטה, בלי לחץ, כאשר פועלים בלחץ מפסידים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2021 14:50
הדירה מושכרת במחיר גבוה מהשכירות שאנחנו משלמים, כך שמהבחינה הזאת אנחנו בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2022 19:05
איזה כיף הפורום הזה. כל פעם שמתחשק לי לעשות משהו פזיז, התייעצות קצרה מחזירה אותי למוטב. תודה רבה לכל המייעצים!
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 13:26
זה פשוט- מחירים שרק עולים ועולים ועולים. הנדלן רותח חביבי. דיור זוהי זכות בסיסית וכשהשכירות שלך לא בשליטה וגם היא רק עולה אתה מנסה להשיג את השליטה בך.

באופן כללי השאלות שלך טובות אך הסיבה שאנשים עדיין עושים זאת ברורה
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 21:27
צודק 100%

תודה ל @המשקיעה