⬅ חזרה לאינדקס

האם קיים קושי להשכיר לפנסיונר מבוגר מאוד?

🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 20:43
אני משכיר קבוע עם סטודנטים וצעירים (בגלל האזור בארץ) וקרה שיש לי שוכר פוטנציאלי שעבר את גיל ה-80. הילדים שלו יהיו הערבים לחוזה השכירות שלו והוא מקבל קצבת זיקנה.

אין לי נסיון עם הדמוגרפיה הזו ועולות לי כמה תהיות לגבי הדמוגרפיה אליה השוכר משתייך על סמך הכרות אישית עם אנשים בגילו.

יש כמה נקודות שמעלות אצלי דאגה.

התקשורת מולו ככל הנראה תהיה דרך הילדים שלו מה שיסתכם בטלפון שבור ובקושי לתאם דברים.

לא ברורה לי הליך פינוי של אדם בגילו במקרה של בעיות תשלום.

אני מעריך שהיכולת שלו לתחזק את הדירה תהיה פחותה מאדם צעיר.

קיימת תמיד האפשרות שחלילה יקרה לו משהו ואז לא ברור לי אם תהיה לי בכלל עילה לגבות ערבויות או שאני פשוט אתקע עם דירה באמצע חוזה בלי דייר.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 21:44
יש יתרון גדול לשוכר בגיל הזה אם הדירה מושכרת לטווח ארוך.

לגבי תחזוקה סביר שיתחזק לא פחות טוב מסטודנט.

לגבי פינוי באמצע החוזה אכן כדאי להבטיח את עצמך (למשל גביית חודש אחרון מראש).

ובכלל, לקשישים מספיק קשה והם מופלים מספיק גם בלי שלא ישכירו להן דירות (לא אתה כמובן)
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 21:58
מה בדיוק היתרון? הכוונה לזה שהוא לא יקום ויעזוב אחרי שנה?

חשבתי אולי פשוט להשכיר את הדירה לאחד הילדים שלו (על החוזה יהיה שם הפנסיונר ושם אחד הילדים שלו + פלוס ערב על החוזה בדמות הילד השני שלו) בדיוק כמו שמשכירים לזוג שהשם של שניהם בחוזה. כך שאת כל התקשורת, כולל הכספית (צ'קים על שם אחד הילדים) אבצע רק מול הילד שיכנס איתו לתוך החוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 22:21
כן. אם הדירה סבירה מבחינתו הוא יכול גם להשאר בה 120 שנים, מה שהרבה פחות סביר אצל סטודנט.

זה גם רעיון, אבל קח בחשבון שה"ילד" הופך לשוכר לכל דבר ועניין ותחשוב אם אתה מוכן שהוא יהיה הדייר שלך בכל מקרה נסיבות שיכולות לצוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 22:23
עלול להיות בעיתי מבחינתו. יש סעיפים שמגדירים דברים אחרת לקשישים שחיים לבד, מבחינת זכויות ועזרה. גם אולי יש השלכות על ההנחה בארנונה אם הבן לכאורה גר איתו.

חוץ מזה הבן לא באמת גם בדירה.

לא הבנתי מה הבעיה עם ערבות של הילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 22:27
רק לי יש בעיה עם השפה הזאת?

כי לי יש בעיה עם הסוציולוגיה שאתה משתייך אליה...
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 22:35
במקרה פטירה של השוכר, מסובך מבחינה משפטית להמשיך לחייב את היורשים בהמשך תשלום דמי השכירות. זאת כנראה אפילו אם הם לא מפנים את תכולת הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 22:37
אני רואה פה רק יתרונות, מבחינתי יש כתובת צעירה, עם תלוש שכר שכל התקשורת היא מולו. מה החורים שאינ לא רואה?

אני מעדיף שכל ההתנהלות שלי תהיה מול אדם צעיר ושכל האחריות של התקשורת תהיה מצד אותו אדם צעיר. במקרה של בעיות רפואיות או חלילה מוות יהיה לי הרבה יותר נוח להתנהל מול אחד הילדים שמחוייב לדירה באופן חוזי ולא רק כערב

אני מסתכל על הנכס שלי כעל עסק שאני רוצה לראות רץ בצורה חלקה ויעילה (כמו שהוא רץ עד עכשיו). אני לא באה לפתור בעיות חברתיות ומנתח את הסיטואציה באופן לוגי בלבד.

מה באמת קורה במקרה כזה, האם החוזה מתבטל מידית?

זה מצב שאפשר לפטור על ידי השכרה ישירות (הוספה של שמו על החוזה) לאחד הילדים?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 22:40
הם כאן בכובע של ערבים, לא של יורשים.

חוץ מזה לא מדובר על חוזה אחיד. אפשר להוסיף סעיפים שמתיחסים לחששות ספציפיים, ולהחתים אותם על הסעיפים האילו ספציפית כערבים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 22:44
לא רק לך, אבל השאלה שלו משקפת מציאות קיימת.

עצוב, אבל פעם "זקנים" היתה מילה שמתארת את חכמי הקהילה בעם שלנו והיום זו לא בדיוק מילה עם קונוטציות חיוביות. יותר מכך, הקשישים לא נוכחים במרחב הציבורי ובדרך כלל מי שאין לו קשיש במשפחה לא פוגש קשישים חוץ מאשר בבית המרקחת.

עוד לא הגענו למצב של מדינות מערביות בהן קשישים פשוט מתים בבית כי אף אחד לא יודע ולא אכפת לו שהם שם, אבל נראה לי שאין ספק שמצב ומעמד הקשישים הדרדר אצלנו בעשורים האחרונים.

אגב, אחת הסיבות היא הטכנולוגיה - הקשיש הפך מהאדם שיודע הכי הרבה (גם אם חלה ירידה מסויימת ביכולת הקוגנטיבית) לזה שיודע הכי מעט בנושאים רבים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 22:47
אין עם זה שום בעיה. רק קח בחשבון שזכותו לעבור לגור בדירה עם המשפחה, המאהבת או מי שבא לו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 22:47
יש לך דוגמא לסעיפים?

הבעיה שלי היא שאני לא רואה את עצמי מתחיל לרוץ אחרי ערבים שאבא שלהם בדיוק נפתר. בשונה ממצב שבו אני מחייב סטודנט שהחליט לצאת באמצע החוזה למצוא לעצמו מחליף או להמשיך לשלם על דירה שאינו גר בה.

כל עוד הוא ממשיך לשלם את השכירות כל חודש (ואח שלו ערב לו) אז אני לא ממש רואה בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 22:52
אין שום הבדל. אם אי אפשר לצאת באמצע החוזה, בשני המקרים אתה רודף אחרי בן אדם חי וקיים.

ואם כבר מגיעים למרדף כי מדובר באנשים שלא משלמים חובות, במקרה של פטירה קל יותר, כי אתה יכול לקבל כסף מהעזבון לפני היורשים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 23:14
כן, אבל לא תוכל לתבוע אף אחד לפני שיוצא צו ירושה \ ימונה מנהל עיזבון. יכול לקחת שנים מצד היורשים. אתה אמנם יכול ליזום את ההליך, אבל הוא עשוי להיות יקר ביחס לסכום שאתה רוצה לתבוע.

על כמה זמן אתה חושש? כמה זמן לוקח למצוא שוכר חדש באיזור של הדירה?

הייתי ממליץ להוסיף סעיף יציאה מוקדמת - "במקרה והשוכר לא זקוק עוד לדירה למגורים משלו (עקב מעבר לבית אבות, לבית ילדיו או פטירה ח"ו), מוסכם כי הוא יכול להפסיק את החוזה באמצע השנה, תוך תשלום דמי יציאה מוסכמים של ____ ש"ח. "

דמי היציאה המוסכמים צריכים להיות שווים לשכירות לזמן שאתה מעריך שהדירה תהיה ריקה במקרה פתאומי כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 23:24
זה אזור של סטודנטים אז אם זה קורה במהלך שנת הלימודים אז אפשר להיתקע 1-3 חודשים. אבל הרעיון של הדמי יציאה מעניין. אפשר לקחת מזומן או צ'ק על הסכום הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2018 23:31
הנה הצעה:

דרוש תשלום של 12 חודשים מראש תמורת הנחה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 07:57
למי אין קשיש במשפחה?

אבא שלי ז"ל עבד כמנהל חשבונות עד גיל 80 ואחר-כך כתב שירה עד מותו (מעל 90). רוב הזקנים שאני מכירה הם אנשים צלולים וחכמים שזקוקים לעזרה

עם פרוצדורות. למעשה, רוב האנשים בכל הגילים, זקוקים לעזרה עם פרוצדורות (רשויות המס, קצבאות, מחלות, בנקים, השקעות, ענייני חוק) והזקנים קצת יותר.

אפילו פותח השרשור זקוק לעזרה ולכן מתייעץ איך נכון לעשות את הפרוצדורה עם "הדמוגרפיה הזאת" :>
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 08:49
היי

הרעיון שלך לגיטימי, תסביר את זה בפשטות לשוכר ולבנים, אני מאמין שיקבלו את הדרישה.

תדרוש צ'ק אישי של אחד מהבנים, מאחר ובמקרה של פטירה לא תוכל לממש צ'ק של השוכר.

בשום אופן לא לוותר על השוכר בגלל הגיל, פשוט תתן מענה בהסכם ההתקשרות לחששות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 09:18
אני מכיר כמה שלא פגשו את הדור הסבים סבתות שלהם.

למעשה חמי טוען שחלק גדול מהבעיות במדינה הוא כי אנחנו "מדינה יתומה" - איבדנו דור באירופה וכתוצאה מכך - נשים לא יודעות איך להתנהג עם החמות שלהן, לדוגמה - לא ראו את אמא מתמודדת עם החמות שלה וכו'.

אני לא הכרתי סב אחד ואת השני "איבדתי" בכיתה ב'.

אז כן... נשארו סבתות להכיר וכו'

מה גם ש"זקן" שאתם מדברים עליו בדורות הקודמים - היה אדם בן 50~60 בתקופה שהתפתחה הרבה יותר לאט.

היום בן 50~60 הוא רק "מבוגר" ויש לו זמן להגיע ל-גבורות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 09:26
זה נכון, אבל בינתיים היורשים לא יכולים לגעת בכלום.

בניגוד לפושטי רגל שעובדים בלהחביא נכסים, אני מניח שבמקרה של ירושות קל יותר להגיע לנכסים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 09:26
יש לי שכנה בת 75+ ששוכרת דירה בבניין. הבנות שלה גרות קרוב ועוזרות בהרבה דברים.

הדירה שלה תמיד נקיה ובכל משהו קטן שצריך תיקון אחד החתנים מגיע לסדר/לתקן.

הלוואי על כל אחד שוכר כמוה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 09:46
אתה צודק לגמרי. ובארץ עוד המצב טוב כי המשפחתיות יחסית חזקה.

במדינות בהן בני המשפחה מתראים פעם בשנה וממילא אין קשרים קהילתיים חזקים, מצב הקשישים גרוע ממש יחסית למה שהיה עד לפני כמה עשורים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 09:48
אתה צודק לגמרי. ובארץ עוד המצב טוב כי המשפחתיות יחסית חזקה.

במדינות בהן בני המשפחה מתראים פעם בשנה וממילא אין קשרים קהילתיים חזקים, מצב הקשישים גרוע ממש יחסית למה שהיה עד לפני כמה עשורים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 09:58
אחד מהיתרונות להשכיר לפנסיונר הוא חוזה ארוך טווח או לכמה שנים.

אין להם עניין בהעתקת מקום מגורים כי הם כבר לא מחליפים מקומות עבודה.

הם מעדיפים להשאר במקום אחד וגם דירה שכורה היא מעיין 'בית' ומתייחסים אליה בהתאם.

העניין הוא הקשר בין המשכיר לבני משפחת השוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 11:37
הם גם מתאבדים, ומתים ממנות יתר של אוקסי כמו זבובים. הצעירים דווקא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 11:47
לא עדיף להפוך את אחד הבנים לשכור? ולקחת את כל הצ'קים של השכירות ישירות ממנו (בנוסף לצ'ק בלי תאריך על סך 2-3 חודשי שכירות)?

מאיזו בחינה, כי סך הכל תקשורת בין משכיר לשוכר תמיד חשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 11:51
ידוע לי על קשישה בת מאה, שמשלמת כל שנה מראש על שנה שלמה, ועושה זאת כבר עשר שנים (גם שכר הדירה נשאר קבוע). הדירה מתוחזקת פרפקט.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 12:38
זה בגלל שהם לא גילו את הסוד הישראלי שכשיש לך המון ילדים אתה כל כך עסוק שאין לך זמן להיות בדכאון
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 12:42
כמו שאמר פרעה:"תכבד העבודה על האנשים ואל ישעו בדברי שקר"

היה פסיכולוג דגול
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 14:51
לדעתי כדאי לבדוק סוגיה זו עם עו"ד, יתכן שזה בעייתי, אתה חותם חוזה עם הבן, אבל האבא גר בדירה, והוא לא מחויב לך בחוזה, החוזה לא יגן עליך במידה ויש בעיה עם האבא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 15:03
אני באמת מתחיל לחשוב על חתימה מול האבא (וחתימה של שני הבנים כערבים) כאשר את הצ'קים אקח מאחד הילדים עם ערבות של 2-3 חודשים במזומן למקרה שהם יחליטו לסיים את החוזה מעכשיו לעכשיו.

הבעיה המרכזית שלי היתה עם סיטואציה בה הם מסיימים חוזה בפתאומיות או שהדייר חלילה מת והערבות של 2-3 במזומן די פותרת את הבעיה הזו.

בצד החיובי מדובר על השכרה לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2018 05:58
אני שמח שמצאת פתרון,

מניסיוני, שוכרים לטווח ארוך מתייחסים לדירה כאל בית שלהם, ולכן עלויות התחזוקה לבעל הנכס נמוכים יותר.

בהצלחה !
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2018 10:21
מי אמר שהשוכר וילדיו יסכימו?

חמי מצא בעל דירה שמסוגל לתקשר איתו ולא היה מעלה בדעתו להתפשר על פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2018 11:09
הכוונה שהוא מצא פתרון שייתן לו מענה במקרה והשוכר יצא באמצע החוזה, מאחר ומדובר בדירה שקשה להשכיר למעט לפני תחילת הלימודים האקדמאים.

אף אחד לא אומר שהשוכר וילדיו יסכימו, אני מניח שתהיה כאן הידברות ויגיעו לעמק השווה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2018 13:35
יש לי עדכון קל. הילדים הסכימו לדרישות שלי (מוכנים לשים 3 חודשי שכירות כערבות), במקרה של סיום חוזה פתאומי או שימצאו דייר אחר שיתאים לי או שהערבות תישאר אצלי.

כמו כן למדתי שהשוכר בסוף שנות ה-80 שלו ולא בן 80. הוא בן 89.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2018 08:37
נהדר, בסוף ההיגיון התקבל, כך זה כאשר שני הצדדים באים בכוונה חיובית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2023 14:23
@cmokemtl

בסוף חתמת איתם? איך הלך?
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2023 14:17
בסוף זה נפל ברגע האחרון הם התחילו לסגת מהסכמות וסגרתי עם דייר אחר.