⬅ חזרה לאינדקס

האם מקבלים לפטופ בהייטק?

🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 13:24
אני מתכנת שמשתחרר מקבע עוד שנה ויש לי לפטופ שמתפקד בסדר, אבל כבר מיושן (בן 7).

הייתי מעוניין להחליף אותו בלפטופ דנדש, אבל חשבתי לעצמי שזה יהיה מיותר אם אקבל לפטופ מהמעסיק העתידי .

האם מקובל להעניק לפטופ לעובדים חדשים?

אם כן, האם העובד יכול להשתמש בנייד כמחשבו הפרטי ולהתקין את התוכנות שלו?
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 13:26
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 13:31
אני לא יודע אם כל חברה נותנת לפטופ לעובדים. זה כנראה תלוי בהגדרת תפקיד.

בכול מקרה רצוי לעשות הפרדה בין החברה ולחיים פרטיים.

אני הייתי רוכש לעצמי לפטופ ללא קשר לחברה - הפרדת רשויות.

כן, זה מאוד מפתה לחסוך 2-3 K ולהשתמש במחשב חברה לצרכים אישיים אבל לדעתי לא כדאי ולא נכון מהרבה סיבות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 13:40
תלוי חברה, אבל בהרבה מהן כן מחלקים מחשב נישא, או שניתן לבקש.

לא! זה רכוש החברה. ולכן לא רצוי:

ברוב החברות לא יתנו לך להתקין מה שאת רוצה מסיבות אבטחת מידע. גם לא תוכלי להתקין תוכנות חינמיות לשימוש פרטי, כי זה שימוש מסחרי והחברה לא רוצה להסתבך ולכן כל תוכנה צריך לרכוש. אפילו אם זה כמה דולרים בודדים, צריך להוציא בקשה ולהשיג אישור.

פרטיות, צפייה בתוכן פירטי או פורנו יכול להכניס אותך ואת העבודה למקום לא נעים.

כל מה שעשית על המחשב הזה שייך לחברה. כלומר אם כתבת אפליקציה קטנה ואת רוצה לשחרר לחנות האפליקציות או להעלות לפרויקט תוכנה פתוח, את לא יכולה, משפטית היא לא שלך. צריך לעשות הפרדה ברורה בין הפרויקטים שלך לעבודה. גם בשעות וגם בציוד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 13:59
כל חברת הייטק שחצי מכבדת את עצמה תתן לך מחשב נייד, בד״כ אחד טוב כי זה ציוד עבודה.

הרבה מאד אם לא רוב המפתחים שאני מכיר משתמשים במחשב עבודה לצרכים אישיים. זה נח. אני אישית לא אבל מנסיוני הייתי היוצא מן הכלל.

מבחינת להתקין דברים אסורים (טורטים וכד) זה תלוי בחברה, מספיק שתשאל את חבריך לספסל מה הנורמה המקובלת.

למפתחים לא תהיה לרוב הגבלה של היעדר הרשאות אדמין, כי אתה בד״כ צריך שליטה מלאה על המחשב.

מבחינת בעלות של החברה - זה לרוב נכון להכל בלי קשר למחשב, כלומר אצה חותם על סעיף בחוזה שאומר שכל דבר שתפתח בזמן העבודה בחברה שייך לחברה (גם אם זה על. המחשב הבייתי הפרטי!). זה כסתח, לא שמעתי שזה אי פעם נאכף ומפתחים וודאי מפתחים גם דברים של עצמם במקביל. זה בעיקר נועד למנוע מצבים של גניבת IP.

מה שכן שים לב שמחשבי עבודה בד״כ מנוטרים (תחשוב איש IT שרואה את המסך שלך). אם חשוב לך שהמחשב האישי שלך יהיה באמת פרטי, תקנה אחד לעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 14:03
להשאיל.

המחשבים מנוטרים. פורנו/ טורנטים יכולים להוות עילה לפיטורים (לא צוחק ולא מגזים).

בנוסף, כל דבר שתעשה על מחשב של המעסיק (רעיון לסטארטאפ) שייך למעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 14:43
אם תקבל מחשב ממקום העבודה, אני לא רואה שום הצדקה להטיל עליך מגבלה כלשהי לגבי השימוש בו מחוץ לשעות העבודה, למעט מטעמים של אבטחת מידע.

אלא אם הדבר מוסכם מפורשות במסגרת הסכם העבודה, וגם אז אפשר להתווכח אם זה חוקי, אבל לא שווה להרוס בשביל זה יחסי עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 15:10
הכל נכון, אבל לא צריך להסחף. במקרים שאני פגשתי המגבלות הגיוניות - אין מעקב ברמה של מישהוא שמסתכל מעבר לכתף ולא רואה סיבה לרוץ לקנות לפטופ. אם כבר אז היתי קונה נוק או דסקטופ.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 17:11
נכון. דבר נוסף הוא הסכנות של שימוש אישי ב- onedrive של המעסיק. למעסיק יש שליטה מוחלטת והוא יכול אפילו למחוק לך קבצים!

(זה קרה למישהו שאני מכיר)

אני באמת לא מצליח להבין אנשים שבשם חיסכון של 4 או 5 אלף שקל, שזה כלום בסטנדרטים של הייטק, מסכימים להפקיר את המידע שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 08:22
דעתי היא שעדיף להתנתק מתלות במעסיק( רכב חברה, טלפון, לפטופ), כמובן שיש מקרי קיצון.

התלות במעסיק יכולה לשבש את השיקול דעת שלך אם תרצה לעזוב.

לכן אם כבר צריך לפטופ, לבעתי עדיף שיהיה שלך פרטי,

כמובן שאם מציעים מהעבודה אתה עדיין יכול לקחת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 09:14
באחת החברות שעבדתי קיבלתי מחשב חברה.

לא ידעתי אבל במחשב היו מותקנות תוכנות למעקב אחרי מה שעושה העובד על המחשב. למזלי השתמשתי בו רק לצרכי עבודה.

יש עובדים שנקראו לשיחת נזיפה שעשו דברים על המחשב הזה שמעמידים את החברה בסכנה (הורדות סרטים, צפיה בפורנו, הימורים אוןליין ועוד..)

מציע לך לקנות לעצמך מחשב משלך ולא לסמוך על מחשב חברה
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2019 17:08
אני מלווה את הנושא מבחינה משפטית.

כל שימוש פרטי במשאבי מחשוב של המעסיק (כולל רשת פנימית/אינטרנט) הוא בעל פוטנציאל הסתבכות, חוסר נעימות ועוגמת נפש לעובד.

עובדים רבים מגלים את זה רק בדיעבד. תנסו להימנע מזה ככל הניתן.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2019 17:42
הסתכלתי קצת בחברה והבחנתי בדבר הבא.

לא רק שאנשים לא משתמשים בלפטופ של העבודה לשימוש בייתי, אנשים אפילו לא גולשים באתרים לצרכים אישיים מחשש שהמעסיק מאזין לתעבורה.

כל הפייסבוק והשטויות האחרות נעשות בסמארטפון עם אינטרנט סלולרי (ולא wifi).
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2019 22:14
נהוג לתת מחשב נייד.

טורנטים והורדות לא חוקיות זה עילה מיידית לפיטורין.

נלך הפוך: מה שלגיטימי לעשות בבית עם מחשב העבודה:

- לגלוש באתרים של שמאלנים. (גלישה באתרים שפייסבוק ואפל לא אוהבות זה בעיה).

- לעזור לילדים בשיעורים, אפליקציות אופיס.

- שירותים בתשלום. מוסיקה חוקית בתשלום: ספוטיפי, אפל מיוזיק. יוטיוב, נטפליקס.

- תמונות וקליפים משפחתיים שאתה צילמת.

בערך זהו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 10:40
בתור עובד פייסבוק, מעולם לא נתקלתי במצב שבו אפילו נרמז למישהו איכפת לאיזה אתרים אני גולש, כל עוד זה לא literally לא חוקי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 10:43
+1 (עובד בחברה אחרת)
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 10:50
למה להסתבך? באחד המקומות שעבדתי קיבלתי מחשב נייד ומבחינתי הוא היה מנותק לגמרי מהמחשב האישי.. (במחשב של העבודה היו ענייני עבודה ובמחשב נייד השני עניינים אישים ועם מינימום ערבוב) למשל לשמוע מוזיקה ביוטיוב בזמן העבודה היה נראה לי סביר, אפילו whatapp כי בזמן העבודה יש קשר לעמיתים לעבודה וזה נוח..

אבל לא פייסבוק עניין של שעות פנאי.. כל דבר שאתה יכול להסביר וזה יהיה הסבר הגיוני למה זה קשור לעבודה זה בסדר נראה לי..

בכל אופן לא רואה סביה להסתבך סתם... או אולי אם אתה בבית ודואג לפני כל יום עבודה לנקות כל דבר שהיה לשימוש אישי ופרטי נטו
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 10:55
אז עזבת את אמזון?

נשמח לשמוע מדוע (אם לא אכפת לך כמובן). יש בפורום יותר מדי דיבורים (על פני כמה שרשורים שונים) על כמה רע זה לעבוד באמזון והנה יש לנו סוף סוף מישהו מבפנים שיכול לספר...
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 11:08
באינטל זה לא חוקי לגלוש לאתרי פורנו ועוד כל מני סיווגים. עבירה על זה היא עילה לפיטורין. הסיבה היא בעיקר סביבת עבודה נקיה - על מנת שעובד(ת) אחר לא יראה משהו מעבר לכתף שלך וייפגע ממה שרא(ת)ה.

חברות אחרות פשוט חוסמות אתרים שהן לא מרשות.

באופן אישי אני עושה הפרדה באמצעות מכונה וירטואלית עם וינדוס שמותקנת על דיסק-און-קי.

למי שרוצה בנוסף לעקוף את החסימות של המעסיק, ניתן להריץ מכונת לינוקס קטנה שתשמש tor-router, כלומר, תחלק כתובות IP למכונות וירטואליות שרצות על הלאפטופ, ותתעל אותן דרך ממשק tor לכתובת IP של הלאפטופ. נדמה לי שראיתי פעם מכונה כזאת מוכנה להורדה, אבל ממש לא קשה להתקין אחת כזאת לבד. תרגיל נחמד :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 11:16
בבקשה לא להסיט את הדיון...תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 11:18
לא איטי בטירוף? כמה זמן שורד לך DOK עם כל הקריאות והכתיבות שמבצעת מערכת ההפעלה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 11:44
יש לי DOK אחד של 64GB כבר 7 שנים, עובד פיקס. החזיק לי את וינדוס 7 בהתחלה, אבל במעבר לוינדוס 10 הוא כבר לא הספיק, אז העברתי אליו מכונת פיתוח של לינוקס, ועבור הוינדוס 10 קניתי DOK של 128GB. ה-DOK הגדול יותר אכן שבק לאחר כ-3 שנים, אבל הוחלף ללא עלות כי יש עליו אחריות לכל החיים.

לגבי מהירות, אני מכבה זיכרון וירטואלי במכונה האורחת ואז אין שום האטה מורגשת, וגם כמעט ואין I/O על ה-DOK. צריך להקצות למכונה מספיק יחידות עיבוד (2 מתוך 8 של המארח) ומספיק זכרון (8GB מתוך 16GB של המארח).
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 12:51
חברות מנטרות ומתעדות תעבורת תקשורת ושימוש באמצעי קצה, ללא קשר למדיניות החברה של כן גלישה או לא גלישה לאתר כזה או אחר. במקרה של סכסוך עם החברה, יעשו שימוש במידע הזה נגדך. זה לא אומר שצריך להפסיק שימוש פרטי בלפטופ (למרות שזה מומלץ) אבל כן לעשות בו שימוש מתוך נקודת הנחה שהכל מתועד ונשמר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 13:28
לחלוטין לא מסכים. מחתימים בקבלה לעבודה שאם אתה גולש באתר שלדעת *מישהו* הוא offensive, אז אתה בצרות. מי שלא מכיר את תרבות ה pc עלול לחשוב שמתכוונים לפורנו, אבל זה בפירוש לא המצב. תגלוש מפייסבוק בארצות הברית ל Infowars, ואתה תפוטר. או כל מה שלדעתם זה fake, או כל מה שלדעתם זה נאצים, או כל מה שלדעתם זה נגד הפלות. אל תבדוק, חבל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 14:27
חברות כמו גוגל ופייסבוק (ובכלל הייטק אמריקאי) נחשבות מאוד "שמאלניות".

היה וידאו בערוץ של TechLead ביוטיוב בנושא הזה.

אבל זה לא נשמע הגיוני שיפטרו מישהו בגלל שגלש באתרים שלא מזוהים עם האג'נדה הזו.

לדעתי זה לא סביר כי אם זו הייתה המדיניות, אז כבר בגיוס העובד הם היו בודקים את ההשקפות הפוליטיות ודוחים עובדים שלא מתיישרים עם החזון הפוליטי של החברה.

כנראה זה משהו שהיה נבדק בראיון ה-HR.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 14:47
או, או, מתחילים לגלוש מעבר לנושא השרשור...
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 15:24
מה?! אנא הבא איזשהו מקור, אפילו מרומז לטענה הזאת?

אנשים מעורבים פוליטית גולשים באופן שגרתי באתרים שמקושרים לכל הקשת. אישית לפחות פעם נכנסתי לאתרים של ניאו נאצים, שמאל קיצוני, ואפילו לטוויטר של ארגוני טרור וכאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 15:31
דרך מצויינת להסתבך. לא יודע אם מנטרים אתכם, ואיך, שימוש בטור, זה נורה אדומה, שכל מערכת ניטור רשת ששווה משהו תמצא מיד. ואם יש לכם ניטור ברמת מערכת ההפעלה, גם המכונה הוירטואלית שלך תדליק נורה אדומה. ושימושט בטור יעלה חשד מיידי לפעילות פלילית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 16:25
זה בסדר, אבל על חשד אי אפשר לקחת לך כספי פיצויים (אלא אם רוצים ללכת למשפט שיש סיכוי טוב שהם יפסידו בו)
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 16:30
דווקא נראה לי כמו נצחון בטוח שלהם.

קשה לי להאמין שמותר לי בכלל לפי חוקי החברה להתקין את כל הדברים האלה על המכונה שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 16:33
אני אישית פשוט נמנע מאתרים בעייתיים (על פי רוב הם לא מעניינים אותי בלאו הכי).

אבל כמובן שאם מישהו רוצה, אפשר לבדוק בתנאים של החוזה / company policy רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 16:47
לגמרי.

רק רציתי להדגיש שהתקנה של כל מיני אמצעי הסתרה עלולה להיות חמורה יותר ממה שהמסתיר ניסה להסתיר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 16:56
למה בכלל צריך אמצעי הסתרה?

עובד שרוצה פורנו בעבודה, יכול פשוט להשתמש בסלולרי שלו (עם אינטרנט סלולרי שלא מנותר על ידי החברה).
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 17:17
...
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 17:37
אני רואה אנשים גולשים בסלולרי בפייסבוק, פורומים וכו'. לא מבין את הצורך בהתקנת Tor ושימוש במחשב הנייד לצרכים אישיים.

אז הסלולר פחות נוח בעיניים אבל לפחות אין חשש להאזנה של התעבורה על ידי החברה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 22:45
שווה לך כאב ראש בשביל שטויות כאלה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2019 22:47
אמרתי כבר שאני לא מתעסק עם זה. יש לי מחשב אישי ובזה של העבודה אני במקרה הקיצוני נכנס לסולידית
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2019 05:11
אני סתם עובד ב-LOWTECH של ה-הייטק (דינוזאור, בבנק)

מעולם לא ביקשתי נייד מהחברה, יש כמה שבאים עם נייד מהבית, אם יש צורך.

נ.ב.

כל "מתנה" מהחברה - סלולרי/ תן ביס/ וכו' - אני מבקש שיתנו כסף מזומן לשכר ואני כבר אתמודד עם המיסים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2019 23:37
Citation needed

יש אצלנו דיונים פנימיים בין אנשים מכל קצוות הקשת הפוליטית, כל זמן שהדיונים מנומסים הכל בסדר.

אתה ממציא בעיה שלא קיימת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2019 23:51
כן, מקובל בחברות הייטק להעניק לפטופ לעובדים חדשים.

סיבות ברורות: סביבת עבודה של המקום, אבטחת מידע, שמירה על קניין רוחני ועוד.

רוב מקומות העבודה יגבילו התקנת תוכנות שלא שייכות לעבודה השוטפת מחשש לבעיות באבטחה.

בגדול בקשר למה שנדון פה, הרבה עובדים משתמשים בלפטופ לצרכים אישיים כמו רשתות חברתיות, קניות והזמנות שונות, גלישה באינטרנט לצרכים שונים ועוד. מה ש-NSFW - אל תגלוש במחשב של העבודה בכלל. בנוסף, כל תוצר או פיסת קוד שתיצור מאפס בלפטופ של העבודה, יהיה שייך אליה.

לגבי איפה מותר לגלוש בשעות העבודה, זה תלוי בתרבות של מקום העבודה. יש מקומות (כמו אצלי) שלא יגידו לך כלום אם יראו אותך גולש כמה דקות במקום שלא קשור לעבודה השוטפת, כמו ynet, המשקיעה או גיקטיים. כל עוד אתה מבצע את כל המשימות ועומד בדדליינים, אז הכול בסדר. היום בהרבה מקומות יש נטייה פחות לדחוף את האף למה שהעובד עושה כל דקה ולהסתכל לו על המסך, תנהל את הזמן שלך איך שאתה רוצה ובסוף תעמוד במשימות.

אני אישית ממליץ לך לקנות לעצמך לפטופ אישי שלא תצטרך להיות תלוי בלפטופ של עבודה, תוכל לעשות בו מה שאתה רוצה ללא הגבלה, להתקין אילו תוכנות שתרצה... בסופו של דבר איזושהי הפרדה לשעות הפנאי בין המחשבים היא כן חשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2020 08:19
אצלנו כל העובדים מקבלים מחשבים ניידים טובים וחזקים לצורך העבודה. זה רק הגיוני לתת לעובדים את הכלי שהם הכי זקוקים לו כדי לעבוד. אני משתמש במחשב low end הפרטי שלי לצרכים אישיים, וזה נוח בהקשר של הפרדת חיים אישיים ועבודה. אם שולחים לי מייל ב10 בלילה אני אראה אותו רק למחרת, ויותר קל לי להתרכז בעבודה כשאני עובד על מחשב שלא משמש לפעילויות פנאי.

גם רעיונית מרגיש לי הגיוני להשתמש במחשב של העבודה רק לצורך שלשמו הוא ניתן. ייתכן שאני חריג בזה, ואני מודה שלא תמיד אני עומד בהגדרה הזו, אבל זה נראה לי היחס הרצוי לכלי עבודה שקיבלתי.