🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2020 14:16
בגדול אין בעיה לעשות את זה (*לא ממליץ או לא ממליץ מהסיבה שיש לזה השלכות שצריך להבין אותם ואני לא יועץ פנסיוני)
אתה יכול לקרוא על זה בהרחבה באתר פנסיוני
אני עשיתי את זה לפני איזה 8 שנים והתפלאתי כמה פשוט זה היה
שים לב לכמה מוקשים רק:
1. אתה בעצם קוטע את הרצף ההפקדות שלך, כלומר ברגע שאתה לא עובד ולא מפקיד לפנסיה אז אין לך רצף ביטוחי המשמעות העיקרית זה שאתה לא מובטח נגד אובדן כושר עבודה מוות וכו (אפשרי לפעמים לשלם את זה ישירות לתקופה מסויימת שלא עובדים), המשמעות הפחות חשובה לפחות היום זה שהקופה לא מחויבת להסכם שלה איתך מבחינת דמי ניהול ולרוב תעלה לך את זה למקסימום המותר בחוק (אני אומר פחות חשוב כי תמיד תוכל לעבור לפנסיות ברירת המחדל ששם הם לא יכולים לשנות את הדמי ניהול, בהנחה שיש לך ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח זה כבר סיפור אחר כי אתה מבטל בעצם את המקדם המובטח)
2. אתה צעיר, כסף קטן היום בגיל 31 של 50 אלף שקל יהיה שווה לך כמעט 675,000 שקל בגיל פרישה (לפי 7.5 אחוז תשואה שנתית ללא הפחתת אינפלציה)
שזה בעצם 3,375 קצבה חודשית לכל החיים בגיל פרישה (לפי מקדם 200)
כמובן שאתה יכול לקחת את הכסף ולהשקיע אותו בעצמך אבל ככל הנראה אתה תעשה פחות כי לך יש לשלם מס רווחי הון של 25 אחוז ודמי הניהול יכולים להיות משמעותית יותר גבוהים (מול ב0.1 אחוז דמי ניהול מהצבירה בקרן ברירת מחדל)
3. סיכוי טוב שאתה תוכל לקחת הלוואה מהקרן פנסיה שלך היום בריבית מאוד אטרקטיבית (בדרכ באזור הפרים שזה 1.5 אחוז לדעתי) ובאזור ה80 אחוז מהסכום שיש לך, אז זה פתרון טוב לפעמים לגישור על תקופות ולהימנע מהפגיעה בהטבות מס שלך
*אני בזמנו שהיית סטודנט משכתי ככה 50 אלף שקל (מפנסיה צבאית שהיתה לי), לא כי הייתי צריך ממש אלה בעיקר בשביל לבדוק את המנגנון הזה, את הכסף שמשכתי חסכתי ולימים זה שימש אותי לקנות בית.
בדיעבד היית משאיר את הכסף במקום ולא מושך אותו, ולמרות שהיית אז אצל הרבה יועצים פנסיונים שהסבירו לי הרבה על מה אני יאבד בזכויות שלי לפנסיה - אולי הסבירו לא טוב או לא הסבירו את העיקר...
** הרבה אנשים (ואני בנהם) בונים על כספי הפנסיה ומשיכה בגלל "מיעוט הכנסות" בזמן היציאה לפרישה מוקדמת, נכון להיום אין תלות בכמה כסף יש לך בעובר ושב או בהשקעות בשביל בדיקת זכאות למיעוט השקעות (אבל אולי ישתנה בעתיד)
בכל מקרה זה כסף שלך לכל דבר