⬅ חזרה לאינדקס

גידור סיכוני נדל"ן

🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2019 23:13
לצורך העניין יש ברשותי כמיליון שקל ואני מעוניין לרכוש דירה על הנייר, הנכס יהיה מוכן עוד כ3 שנים, מה שמפחיד אותי הוא העובדה שיכול להיות משבר בענף הנדל"ן או בנייה מסיבית באיזור שיכולה להוריד את מחירי הנדל"ן משמעותית, האם יש לי דרך לגדר את הסיכון? אפשר לקנות פוליסת ביטוח כנגד ירידת ערך?
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2019 10:05
בענף הנדלן לא כל כך, במיוחד לא בסכומים המדוברים. אם אתה רוצה לצמצם את הסיכון, תקנה באיזורים שיש בהם ביקוש יחסית קשיח לדיור- למשל באיזורים מבוקשים על ידי סטודנטים או שכונות מאוד מבוקשות באיזורים חמים, זה יקטין את הסיכוי שלך לירידת ערך, ואתה תשלם על הסיכון המופחת עם תשואה מופחתת כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2019 16:42
כן,

לא
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2019 03:12
על הנייר או בשלבי היתר?

למעט חריש כמדומני, בשום מקום אין בניה מאסיבית שיש לה סיכוי להוריד מחירים בטווח הקצר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2019 03:19
בשליפה מהירה מהכיס: עפולה, טירה , קריות
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2019 03:21
אזורים נקודתיים/שכונות, ואני לא בטוח שזה יגרום לתזוזה של יותר מכמה אחוזים בודדים, אם בכלל, ייתכן אפקט הפוך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2019 03:36
ספציפית בטירה המחירים נחתכו באיזור ה- 20% בשנתיים שלוש האחרונות וזה עוד לפני שהחלק המאסיבי השני של מחיר למשתכן הסתיים.

בקריות זה באמת קצת יותר תלוי מיקום , כיוון שיש מקומות שהתווספה תחבורה ציבורית אבל באופן כללי כל הדירות החדשות וגם רוב היד 2 נחתכו חזק וגם זה לפני ששני הפרויקטים הגדולים של מחיר למשתכן סיימו בנייה.

לגבי האפקט ההפוך אשמח להסבר כי למיטב הבנתי בכלכלה הגדלת היצע = הקטנת מחירים.

כמו כן המחשבה שזה לא יכול לגרום לתזוזה אלא רק של אחוזים בודדים נשמעת לי ממש הזויה בייחוד במחיר למשתכן שבו כל המשקיעים ינסו להשכיר ולמכור יחדיו בעיקר לטווח הקצר תיהיה לכך השפעה גדולה על המחיר (והשכירות).

ועוד לא התחלנו לדבר בכלל על בועתיות בשוק ומגמות ארוכות טווח שעושה רושם שכבר שנתיים התהפכו ברוב איזורי הארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2019 07:05
נדל"ן זו רכישה לטווח בינוני ארוך, המימון די אטרקטיבי היום, כך אתה צריך להתייחס לזה כרוכש דירה בעיתוי הנוכחי (ברמת מחירים גבוהה).