⬅ חזרה לאינדקס

פינוי בינוי ע״י חברת יהודה לוי

🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2019 21:05
שלום,

באחת הדירות שאני מחזיק נעשה ניסיון לקדם פרוייקט פינוי בינוי ע״י חברת ״יהודה לוי״. למרות שאני מאוד סקפטי בהיתכנות הפרוייקט (מסיבות של הגבלת בנייה וסיבות נוספות), אנשים מטעם הקבלן המוזכר בכותרת מנסים לאסוף חתימות, הועבר אליי חוזה שקראתי אותו.

השאלות שלי הן כדלקמן:

1. האם יש לכם המלצה לעו״ד שביצע פרוייקט פינוי בינוי שאוכל להתייעץ עימו ולייצג אותי מרחוק?

2. האם יש לכם היכרות עם הקבלן? מחיפוש באינטרנט נראה שהוא קידם מספר פרוייקטים של בנייה בנוסף לפרויקט של עיבוי-בינוי שאני מודע אליו

אשמח לשמוע עצות או תובנות של אנשים שהיו מעורבים בפרוייקטים של פינוי-בינוי בין אם מצד הדייר או היזם
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2019 01:50
1. אמור להיות עו"ד דיירים.

תחפש עו"ד בינוני בענף (בהתאם לסוג הפרויקט ולאזור בו מתבצע הפרויקט) ותתייעץ איתו, לא זול.

2. אין הרבה פרויקטים של פ"ב שכבר בוצעו, קשה למדוד

ג.נ., זה תחום העיסוק שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2019 14:58
שמע - בגדול חסרים המון פרטים ואנסה לכוון אותך למה אתה כן אמור לשאול ולברר:

1. האם זה תמ"א 38/2 או מתחם פינוי בינוי מכוח חוק התחדשות עירונית? איך יודעים? האם זה רק הבניין שלכם (תמ"א הריסה ובניה) או קבוצת בניינים (פינוי בינוי).

2. אמורה להיבחר ברוב קולות נציגות מוסמכת מטעם הדיירים והיא תבחר עו"ד שייצג את הדיירים (המימון ע"ח היזם). במידה ומדובר על מתחם, נהוג שכל בניין בוחר עצמאית את העו"ד שלו (ולרוב אותו עו"ד ייצג כמה בניינים כי זה נוח יותר).

3. התחדשות עירונית הינה התמחות בפני עצמה של עו"ד (מומחה בנדל"ן לא מספיק), ובהחלט יש עו"ד יותר מנוסים מאחרים בפרויקטים הללו שצברו כבר קילומטראז'. בגדול נהוג שהנציגות מראיינת כמה וכמה עו"ד, מתקשרת לממליצים ועושה בדיקות עומק לגבי הבחירה. זו פונקציה קריטית בסיפור.

4. יש דיירים שחוששים או שסתם יש להם חבר עו"ד שמוכן לעשות להם טובה, והם נעזרים בו כדי לעבור פרטנית על ההסכם פינוי-בינוי. שים לב שאם זה מתחם וכבר יש כמה עו"ד רשמיים שמייצגים את הדיירים באופן רשמי, הכנסה של עוד כמה עו"ד שמייצגים פרטנית דיירים מתחילה לסבך את העסק ושלב הטויוטות מתארך כי לכל אחד יש מה להגיד. המשפט Perfection is the enemy of progress מעולם לא היה נכון יותר בעיקר בפינוי-בינוי שהוא מלכתחילה תהליך איטי.

5. היזם פינוי-בינוי (במקרה של מתחם) שנהוג לומר שעדיף הוא חברת בת לתחום התחדשות עירונית של יזם בקליבר הארצי של אלקטרה, שיכון ובינוי וכו'. מה שקורה שכל הגדולות הקימו חברות בת שמתעסקות רק בהתחדשות עירונית (תמ"א 38/1+2 ופינוי-בינוי) ולכן יש כאילו "גב חזק" (סיווג קבלני ג-5 חובה). בד"כ יזם קטן שעושה רק תמ"א 38/1 (עיבוי וחיזוק) לא יכול לקחת מתחם פינוי-בינוי. למעט מקרים של מתחם במסלול רשויות שבו עושים בסוף מכרז הפרד ומשול ובו לפעמים יהיו תתי מתחמים של בניין-שניים שגם יזם קטן יוכל לקחת.

6. לגבי החוזה שרץ - איזה חוזה? בד"כ מתחילים מנון-שופ של חוק המארגנים שמבטיח בלעדיות ליזם להציג תוך שנה או שנתיים (תלוי במקרה הפירוט בחוק התחדשות עירונית) את החוזה פינוי-בינוי העיקרי עצמו (מהרגע שהוא חתום הבלעדיות של היזם מוארכת לפעמים עד 5 שנים נוספות והוא רשאי לפתוח תיק תב"ע וכו'). בין לבין יסתובב חוזה להסמיך נציגות, לפעמים הנציגות למרות שמוסמכת לבחור בעלי מקצוע שייצגו דיירים (דוגמת העו"ד) רוצה ליתר ביטחון שכל דייר ודייר יחתום על מינוי בעלי המקצוע וזה עוד חוזה שמסתובב וכו'. הייתי מנחש שכרגע מה שרץ זה הנון-שופ של חוק המארגנים. שים לב שהמועד הקובע לספירת הזמן לרוב מתחיל בחתימה של הדייר הראשון ומספיק לפעמים רוב נמוך יחסית של 60% כדי לקבל את הבלעדיות. הפרטים המלאים בחוק והוא די מובן מאליו בקריאה שוטפת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2019 15:57
עושה פרויקט בקרית חיים וים.

הדירה שם?