⬅ חזרה לאינדקס

כלוב זהב

🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 10:51
אשמח להתייעץ איתכם לגבי הסיטואציה הנוכחית שלי.

קצת פרטים כלליים - אני אמא צעירה, בתחילת הקריירה שלי. יש לי משרה בהייטק עם משכורת מאוד גבוהה יחסית לשוק, עובדת מהבית, הרבה גמישות ואין הרבה עומס (יש לי זמן להתעסק בפנאי ובמשפחה שלי).

על פניו הכל נשמע מצוין, ומאפשר לחסוך הרבה כסף (בן הזוג שלי גם בהייטק ומרוויח טוב) כדי לפרוש בעתיד.

הבעיה היא שאני משתעממת בטירוף. אין לי שום אתגר, מיציתי את המקום שאני עובדת בו, אני לא רוצה להמשיך לעבוד באותו תחום ובגדול - אני גוועת. פרפורי גסיסה. הדבר היחיד שמחזיק אותי זה נוחות וכסף. אני מתחילה להרגיש שזה מחלחל ומשפיע על מצב הרוח שלי, ושאני כמהה לעשייה משמעותית.

וכמובן שבנוסף להכל יש עכשיו קורונה והרבה יותר קשה לעשות הסבה או למצוא עבודה שתהיה בדיוק מה שאני רוצה (אם אני בכלל יודעת מה אני רוצה).

אשמח לשמוע מה אתם חושבים, מראש אגיד שאין מקום בחברה שלי למעברים, או להתקדמות, או לעשייה יותר מעניינת, אז זו לא אופציה. האם לעזוב ולהחזיר לעצמי את החיוניות שאבדה? או שזה מפונק וטיפשי?

ממש מנסה להתמקד בחיובי אבל לאורך זמן זה פשוט לא מחזיק.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 10:59
אני, אם הייתי בסיטואציה שלך הייתי ממשיך לעבוד כי העבודה זה אמצאי להעשרת חשבון העו"ש והעבודה, איך אומרים - job is a job is a job.

אז אולי רצוי להמתין שהקורונה תלך או שתהייה חלק מחיי השגרה שלנו, להמשיך ולהחזיק את מקום העבודה בשתי ידיים ובין מטלות העבודה והבית תשחקי עם טיק-טוק :)

כשיעבור זעם תתחילי לחפש את הג'וב הבא כי היום קשה למצוא ועל כל משרה יש עשרות ואולי מאות קנדידטים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 11:00
מצטער לשמוע על מצבך...

האם הקטנת היקף המשרה היא אופציה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 12:00
לדעתי תלוי במצב הכלכלי וההוצאות שלכם.

במידה ויש לך הון גדול ו\או הוצאות מאוד נמוכות אני הייתי מפסיק לעבוד בעבודה שאני סובל בה ומחפש כיוון אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 12:04
תחפשי עבודה אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 12:08
מבין את ההתלבטות, לא קל לצאת מכזה ״כלוב זהב״, בעיקר כשלא ברור בכלל מה מחכה בחוץ והאם זה ימצא חן בעינייך יותר. כדאי אולי לחושב על דרכים יותר יצירתיות להעלות את רמת העניין בחיי היום-יום שלא מערבות בהכרח שינוי מקום עבודה - מה עם התנדבות למשל? את אומרת שיש לך גמישות ממקום העבודה, אז אולי את יכולה להוסיף התנדבות שתכניס לך עניין ותחושת שליחות משמעותיים יותר. הרבה מקומות בהיי טק גם תומכים בפעילויות כאלה וישמחו לתרום שעה או שתיים על חשבונם בשבוע לצורך ההתנדבות.

לדעתי כדאי לחשוב על כיוונים כאלה לפני שעושים שינוי משמעותי, בעיקר בתקופה כזאת כמו שאמרו כבר לפניי. אם תנסי ותגלי שזה לא עובד וכלו כל הקיצין לפחות אפשר לקוות שעד אז כבר תעבור הקורונה ויהיה קל יותר לעשות שינויים משמעותיים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 14:17
כתבת בעיקר מה את לא רוצה ("אין לי שום אתגר, מיציתי את המקום שאני עובדת בו, אני לא רוצה להמשיך לעבוד באותו תחום")

באיזה תחום כן תרצי לעסוק?

יכול להיות שאותו תחום כן מתאים לך רק צריך לשנות אווירה (בוס אחר, יותר אחריות, יותר גיוון, וכו')?

מה גרם לך ללמוד את המקצוע שאת עוסקת בו? נהנת בלימודים?

התיאור שלך שאת רק בתחילת הקריירה ואת כבר לא אוהבת את התחום מזכיר לי ידידה שלמדה מדמ"ח בעיקר כי ההורים לחצו. בסיום התואר היא התחילה לעבוד בהיי-טק, תוך מספר חודשים היא התפטרה נרשמה ללימודי קלינאות תקשורת (עם ילדה קטנה). היום היא עובדת בשכר הרבה יותר נמוך אבל חוזרת עם חיוך וסיפוק. בדומה אליך גם בעלה מרוויח יפה כך שהם לא ירדו כל כך ברמת החיים, אלא רק בחסכון אני מניח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 14:23
למה לעזוב?

לדעתי את יכולה לממן את החיוניות עם העבודה שלך.

עם הכסף שאת מרוויחה "בקלילות" יש לך עוד כוח למצוא תחביבים נוספים,

ואם זה יעשה לך טוב, אז גם למכור אותם בכסף.

סתם דוגמא, לסרוג בובות ולמכור בסכום סימלי. תלמדי צילום ותצלמי את המשפחה או טבע ונוף.

כמובן שאת לא צריכה להתפרנס מזה, אבל זה כן ימלא לך את השעמום שאת מדבר עליו, ויתן לך ערך מוסף כשמישהו יהיה מוכן לשלם על היצירות שלך.

גם אם זה יהיה סכום סימלי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 14:26
תורידי % משרה ותעשה בזמן הפנוי שלך מה שעושה לך טוב
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 14:36
מעניין אם יש סיפורים דומים עם מגדרים הפוכים.

כוונתי, האם גבר בסיטואציה דומה גם היה מרשה לעצמו לעשות הסבה כזו - להערכתי לרוב לא.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 14:38
מניח שזה תלוי בקשר בין שני בני הזוג
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 14:45
זה בטוח.

הניחוש שלי פשוט הוא שהמצב ההפוך פחות שכיח.

יש מבנים מסויימים בחברה שמקובעים וקשה יחסית לשנות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 14:48
מה זה משנה?

@Mendi, בסיטואציה כמו שלך נשמע שיש לך אופציה לחיסכון אגרסיבי. אם כן, אולי כמה שנות עבודה נוספות יאפשרו לך יותר גמישות ואולי פרישה.

בכל מקרה, אפשר בינתיים לפתח תחביבים ובלי להתייחס לשאלה המגדרית, האם במציאות כלכלית יותר מורכבת גם היית חושבת על שינוי?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 16:10
אנשים פה בפורום מנהלים דיוני עומק על איך לחסוך מאות שח כאשר יש פה סיפור על זוג שהחליט לוותר על מאות רבות של אלפי שקלים (כנראה מליונים לאורך מספיק שנים) והבחור שתיאר את זה הציג את זה כעניין של מה בכך ("לא ירדו ברמת החיים").

בעיני זו תופעה מעניינת, אתה רשאי לחלוק עלי כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 16:55
כל האנשים שאתה מכיר עובדים רק לפי השיקול הקר של כמה כסף הם יצליחו לחסוך?

לא כל אחד יכול לעבוד ולסבול בעבודה רק כי בסוף החודש התלוש גבוה.

תחשוב רגע על העבודה הכי נוראית מבחינתך, האם היית מסוגל לעבוד בה עד לפרישה גם אם השכר היה "שכר היי-טק"?

זה לא פשוט לוותר על כזה שכר, ולהקריב עוד מספר שנים על לימודים וסטאז וכל זה אחרי שכבר התחלת להרוויח הרבה מעבר לממוצע במשק. כנראה השיקול הכלכלי לא מספיק חזק במקרה שלהם.

האמת שהזכרת לי מקרה הפוך שהבעל הפך להיות פיזיותרפיסט אחרי שהוא עבד בהיי-טק.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 17:28
אני אשתמש במילותייך שלך (וסליחה על הבוטות, אני מרשה לעצמי כי את הרשת) - כן, זה מפונק וטיפשי.

את רוצה לעבוד בעבודה שתמלא אותך בסיפוק ואושר בכל רגע של העבודה, אבל לא נשמע שאת יודעת בכלל מה את רוצה, את לא מציינת אמירה כגון "חלום חיי הוא להיות אינסטלטורית, אני עושה את זה כתחביב וזה ממלא אותי באושר עילאי".

את רוצה לעזוב עבודה רווחית וקלה כי "לא טוב לך", בלי שום הבנה (למיטב הבנתי את הכתוב) של מה כן יעשה לך טוב. ואם העבודה האחריה גם תהיה משעממת? וגם אחריה?

אם העומס לא נורא למה לא לחפש תחביב שיעשיר ויספק אותך בשעות הפנאי (הדי רבות כמו שאת מתארת)?

אחרי שמצאת משהו, ואת אוהבת אותו, תבדקי אופציות תעסוקה בתחום.

השאלה היא כמה את מוכנה להקריב את העתיד שלך עבור ההווה.

אני חייב לציין, שכשאדם כותב "אני גוועת, פרפורי גסיסה", נשמע שכבר החלטת...

בהצלחה בהמשך בכל מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 18:18
הייתי מתחיל מכאן. זה המפתח. ברגע שיתפתח בך להט למשהו, הדרך לשם תהיה ברורה, ובזכות החוזק הכלכלי שלכם, גם קלה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 18:52
אני הייתי ממשיך ככה עד שהייתי מגיע להון שאני רוצה. אם את גם ככה לא רוצה להמשיך בתחום, אז להגיע לאזור הנוחות זאת לא בעיה, זה הפתרון. אם היית רוצה להתקדם היה כדאי אולי להחליף עבודה. אבל אם נוח לך, ומתישהו תרצי להחליף מקצוע, אז עדיף להגיע לשם עם כמה שיותר מזומנים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 19:21
ממש לא, גם אני לא.

אני אנסה להסביר באמצעות דוגמא אישית:

גם אני וגם אשתי יכולים להחזיק את משק הבית שלנו מהמשכורת שלנו מבלי לרדת ברמת החיים (הלא גבוהה) אלא רק ברמת החסכון.

עם זאת, אם אחד מאתנו יחליט שהוא עוזב את עבודתו, מפסיק לפרנס כלל למשך שלוש שנים (לימודים) ועובר לעבוד בשכר שקרוב למינימום להמשך חייו זו תהיה חתיכת החלטה, אני חושב שזו לא תהיה הגזמה אפילו להגיד שזו תהיה ההחלטה בעלת המשמעות הכלכלית הגדולה ביותר שלקחנו אי פעם.

התחושה שלי היא שלפעמים אנשים מקלים ראש בהחלטות כאלו, בייחוד כשמדובר בנשים כי יש עדיין הרבה גברים ונשים שלא תופסים נשים כחלק משמעותי בפרנסת המשפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 19:32
@ת.אוקהם

אני חושב שאתה צודק. זאת החלטה שמשנה את כל התנהלות משק הבית ויש לו השפעה אקוטית על המשך החיים שלהם.

לפני שהיא החליטה על המהלך הזה ניסיתי להסביר לה שבעיניי התהליך שהיא עושה הוא לא הגיוני. אבל מבחינתה להישאר עוד יום אחד מול מחשב היה בלתי נסבל.

אבל זו החלטה שלה.

מה תעשה אם אשתך תדבר איתך שהיא רוצה להגשים את חלום חייה להיות סופרת והיא רוצה להתפטר?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 19:41
אכן. אבל מה הקשר למגדר? כמו שאמרת

זו לא החלטה של אף צד במשוואה הזו לא משנה אם זה הגבר או האישה. כלומר, אולי להם כן אבל מבחינת הדיון לא.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 22:15
בכנות, הייתי מנסה להניא אותה מזה: משכנע אותה לכתוב בזמנה הפנוי, לקחת סדנאות כתיבה ולקבל פידבק ולראות אם היא באמת מוכשרת בזה וכו.

אני מאמין שאם יש לה באמת פוטנציאל היא הייתה מצליחה להתפרנס מכתיבה גם בזמנה הפנוי (כמובן שהייתי עושה מה שצריך כדי לפנות לה יותר זמן בסופשים לכתיבה) ואז אפשר לעזוב את העבודה.

אם היא תתעקש ו"תעמד על הרגליים האחוריות" אז מן הסתם הייתי מתקפל בסופו של דבר אבל ממש לא בשמחה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 22:37
@ת.אוקהם

כל שנשאר לי זה לאחל לך ששניכם תהנו מעבודכם הריווחית בהיי-טק. לפחות רוב הזמן.

אם היא תכתוב ספר בזמנה הפנוי אני אשמח לקרוא :>

לאן נעלמה פות״ש?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 22:55
בטווח הארוך:

לא טוב לבן אדם לקום כל בוקר לעשות משהו שהוא ממש לא אוהב. זה רע לנפש ומזיק לבריאות.

מדברייך, לא ברור לי לגמרי אם החלטת שתחום ההייטק משעמם אותך באופן כללי, או שהמקום הספציפי הוא בעייתי. יש סיכוי שתעברי לחברה אחרת ותגלי שהתחום כן מדבר אלייך.

אז בטווח הארוך לא כדאי להישאר במקום הזה, אלא אם כן את מתחילה לאהוב במידת מה את העבודה.

בטווח הקצר:

אחרי שהבנת בטווח הארוך מה את רוצה לנסות, באופן טקטי תחליטי אם לבצע את המהלך עכשיו או בעוד מספר חודשים, בגלל מצב הקורונה.

שימי לב שברגע שתתחילי לחפש עבודה, יש סיכוי טוב שהמעסיק יבין את זה. במידה וייצטרכו לבצע קיצוצים, שכנראה שאת תהיי הראשונה לראות את הדלת החוצה. אפילו התרחיש הזה לא כזה גרוע, כי תקבלי דמי אבטלה עד יוני 2021 ;)
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 23:04
אשתף קצת מהניסיון האישי שלי.

כשהחלטתי לעבור להייטק עבדתי בעיקר עם אנשים בעבודות עם לחץ גבוה מאוד, מסיים לעבוד ב9 בערב ומתחיל למחרת ב8 בבוקר.

התחלתי ללמוד בבית דרך המון קורסים שלקחתי והייתי נרדם על השולחן מחשב כ"כ הרבה פעמים עד ששנתיים אחר כך התקבלתי לחברת סטארט אפ קטנה. מעולם לא הרגשתי חי יותר כמו בתקופה ההיא, המון אתגרים וכל דקה הייתה חשובה.

היום המצב הרבה יותר רגוע, החיים מתנהלים טוב ואין דאגות. כלוב של זהב כבר אמרנו?

אז הבנתי שאני צריך אתגר חדש והתחלתי ללמוד את הנושא הכלכלי. כיום אני נרדם מול הספרים :)

כשאבנה את תיק ההשקעות שלי אני אעבור ללמוד את התחום הבא שמסקרן אותי - עריכת דין ואחרי זה מנהל עסקים.

אני לא חותר לתעודות ולראיה אין לי אפילו תעודת בגרות ואין לי שום תעודת סיום קורס כזו או אחרת..

אני מאמין בלמידה והרחבת הידע שיאפשרו לי לבחור את הכלים הנכונים בחיים שצפויים להגיע.

אז התשוקה שלי היא ללמוד. אני עושה את זה כבר כ"כ הרבה שנים שאני לא יכול לדמיין מצב אחר.

משעמם לי בים ואני לא רואה בכלל סרטים או סדרות.

לא נראה לי שהבעיה היא בעבודה שלך או בתחום שאת עוסקת בו. זה פשוט התחושה שיצאת מההשרדות ו"ניצחת" את החיים, אז מה הטעם להמשיך אותם....

נסי לחשוב על הפעם האחרונה שהרגשת חיה - מה בדיוק עשית?

לדעתי התנדבות תכניס לך הרבה משמעות. שתפי אחרים בהצלחה שלך, תהיי דוגמא אישית להצלחה ותעזרי לאלה שאין להם,במיוחד בתקופה הזו.

פשוט תעשי דברים בחינם, אין יותר בריא מזה
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 23:11
הערכה שלי שהמקרה אפשרי רק אם לא מעוניין בזוגיות עם נשים, אחרת נדיר ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 23:32
זה לא בריא לאורך זמן. תברחי. אבל קודם תחשבי טוב לאן, ומתי. לא בחיפזון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 23:50
לא יודעת אם זה מתאים לך... אבל אתאר לך מה אני הייתי עושה במצבך.

בהנחה שאת ובן זוגך רוצים עוד ילדים ...

1. הייתי ממשיכה לעבוד

2.בינתיים:

א. הייתי עושה את "מספר הילדים " שתכננתם מלכתחילה ..(בעודך עובדת ,כי ילדים צריכים משפחה חסונה כלכלית )

ב. במהלך הזמן הזה מתכננת את "העתיד החלופי" שלך לומדת \מתעניינת \ מחפשת את הדבר שבו תרצי לעסוק במקום העבודה הנוכחית שלך..

ג. ממקסמת את כל הפוטניציאל הכלכלי מהעבודה הנוכחית שלך

ג. מנסה למצוא את הזמן הנכון מבחינה כלכלית \ משפחתית "לחתוך " ולהמשיך לעבר הייעוד הבא שלך ..

הערכת זמן ( אופטימית ) כחמש שנים ...
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 08:26
אשתי לא בהייטק אבל תודה.

אני מאחל לנו שלא נעבור למודל שבו אחד מאתנו מפרנס בעוד השני בוחר לא להתפרנס כי להערכתי זה לא יעשה לנו טוב לזוגיות ולא רק לחשבון הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 08:36
נראה לי שהצלחת לקלוע פה בול.

חסרה לי תשוקה בחיים. להרגיש שאני עושה משהו חשוב באמת.

כנראה שהתנדבות יכולה להיות פתח לעשייה שתגרום לי להרגיש שאני תורמת משהו לעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 09:12
הכרתי שניים כאלה שעברו להיות מורים, ואחד שהפך להיות מין גנן משודרג (של גינות, לא של ילדים).
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 14:04
זה יכול לעשות רע לזוגיות ואז לעשות טוב לזוגיות.

רע, כי ידעת מראש שאתה מקים משפחה עם אישה עובדת בדיוק כמוך ולכאורה זה בניגוד להבנות המוקדמות ביניכם.

טוב, כי לפעמים הבונוס על יציאה של אחד מבני הזוג ממרוץ ההתפרנסות מאלצת את שניהם לתעדף מחדש מה חשוב בחיים ומגלים שאפשר בכיף לצמצם רמת חיים לטובת איכות חיים נינוחה, מחכימה ושלווה יותר.

אני לא אומרת שזה ודאי שככה יקרה אבל בהחלט אופציה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 14:23
אני דיי כמוך.

נניח ואין באפשרותך ללמוד מסיבה כלשהי.

האם תצליח לצלוח את זה?

מה תעשה?

איך תעביר את הזמן?

תראה, רק האחזות בלמידה והרחבת אופקים יכולה להיות גם לא בריאה.

ההתנתקות מהאנרגיה שאתה מקבל מלמידה יכולה לעזור לך להכיר את עצמך בעוד רבדים.

מה אתה חושב?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 14:46
התלבטות של דור שלם.

מניסיוני האישי ושל חברים (המשקיעה גם כותבת על זה בכמה הזדמנויות), עדיף לחשוב בצורה של מה כן היית רוצה לעשות.

לנסות לחשוב כמה שפחות על מה לא, ומה לא מתאים במה שאת עושה עכשיו.

אחרי שיש דבר או שניים או כמה שאת היית מאוד רוצה לעשות (ילדים ב5 שנים הקרובות נגיד, מקום מגורים שהיית רוצה לעבור אליו, טיול גדול, מקצוע מסוים, זמן פנוי יותר גדול וכו וכו). להתחיל לעבור למוד יזמות ולעשות תוכניות של איך לעשות את זה.

יכול מאוד להיות שבסוף תגיעי למסקנה שצריך להשאר באותה עבודה ב5 שנים הקרובות, אבל כאשר יש מטרה מול העיניים, מטרה מדידה וברורה, ליום יום מתווסף טעם אחר והוא נהפך להרבה יותר טעים.

שיהיה בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 15:40
אני חושב שזה מאוד תלוי בבני הזוג.

ספרתי עכשיו ובקרב מכרי יש חמישה אנשים (כולם הייטקיסטים) שבת הזוג שלהם אינה עובדת מזה מספר שנים.

אצל אחד מהם אני חושב שבת הזוג לא עבדה מימיה.

עושה רושם שכולם מאושרים בזוגיות שלהם ולכולם זה מתאים.

לי ולאשתי אני די בטוח שזה לא מתאים ושהדינמיקה הנוכחית מאוד מתאימה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 16:35
מסכים איתך.

אני מאמין שמה שאנחנו עושים אחרי שעות העבודה זה מה שמגדיר אותנו וזה מי שנהיה בעתיד.

בשלב הזה בחיים בחרתי ב2 דברים:

1. להשקיע בעצמי ולפתח את היכולות שלי והאופקים שלי ובגדול להיות הגרסה הכי טובה של עצמי כי אני חושב שעד גיל 45 אנחנו לא "נלבש חליפה" אלא לומדים וטועים.

2. לחסוך כמה שיותר (במסגרת השפוי)

אני כבר יודע שהקריירה הבאה שלי תהיה בתחום החינוך, זה מה שאני אוהב לעשות (עוד לא יודע באיזה מסגרת). מאוד הייתי רוצה להשפיע על הדור הצעיר וללמד אותו דברים שלא מלמדים בבית הספר ושהלוואי שאני ידעתי.

בנוסף אני משתדל לצאת ולעשות ספורט, לטייל עם הכלב ולבלות זמן איכותי עם חברים ככה שאני לא תולעת ספרים שנעול בחדר ולומד כל הזמן. פשוט לא מזפזפ ולא נכנס לרשתות חברתיות או בכלל קורא חדשות כדי לשמור על נפש בריאה ומרוכזת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 17:14
עובדת אבל בלי לקבל על זה כסף...
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2020 21:00
החיים זה לא רק כסף. אם את טובה ואת רק בתחילת הקריירה, אז סיבוי גבוה מאוד שתצליחי למצוא עבודה שתעניין אותך. כשתעבדי במה שמתאים לך תהיי אפילו עוד יותר טובה, תתקדמי ותשתכרי יותר. מנסיוני, המשכורות בהייטק יכולות לעלות מאוד כאשר אתה מביא ערך גבוה. דרך אגב, אפשר לשאול מהי משכורת גבוהה מאוד ביחס לשוק?

ההמלצה שלי, תתחילי לחפש עבודה אחרת. אל תעזבי את העבודה הנוכחית שלך לפני שקיבלת הצעת עבודה חתומה ממעסיק חדש.